Je tu niekto taký, kto ho praktizuje? Prečo niektorí tvrdia, že je to ok, ak sa do baby chalan nespraví, a tým pádom do nej nič neprenikne a iní hovoria, že nie, v žiadom prípade, že je to nebezpečné, keď poznám ľudí, čo takto existujú niekoľko rokov a vš
že si neotehotnela neznamená, že mu nič neušlo no ale jo no.... ja antikoncepciu nemôžem, a kondómy neľúbime, takže.... (a) (a keď meškajú tak len nadávame jeden druhému, že aký sme nezodpovedný)
Praktizujem, je to v pohode, aj ked to je ako cakat na loto, kedi ti pri jackpote ujde posledne cislo a vyharala si len cenu utechy. Hoc to nie je bank, predsa len to nie je nic.
@lilta v pohodke to funguje ..., keby ludia mali daco nacitane tak by vedeli ze pri kazdom jednom pohlavnom styku je vyssia pravdepodobnost neotehotnenia ako otehotnenia ... (vynimka je pocas ovulacie: cca 14 den +/- 1,2 dni .... ) ... vtedy by som si radsej daval kurva bacha ... ale ked to robis taky 7,8,9,10 den po 1. dni menstruacie .... alebo potom od toho 18. dna cyklu do zaciatku dalsej menstruacie ... co je cca 10 dni tak tam je strasne male riziko otehotnenia ... aj keby sa do teba urobil ....
@lilta ja ti plne rozumiem. Ale si myslím, že ak jednoducho rátaš s tým, že niečo také sa môže prihodiť, aj keď je to nepravdepodobné, tak je to OK. Ak tehotenstvo zo zásady odmietaš, a prípadná nehoda by ťa doviedla k potratu, alebo zúfalstvu, tak to radšej ochranu. A ešte je snáď dobré, ak mávaš pravidelný cyklus, nesexovať počas plodných dní, a tým by sa zas toto riziko mohlo o kúsok zmenšiť....
@soraya pravidelný... hm.... kúsok som nervózna a to sa hneď ukáže na mojom cykle.... takže neviem na toto odpovedať... najhoršie na tom je to, že sa to už stalo...
@lilta pozri, ak sa do teba neurobil, a ako hovoríš, nie je v tom žiadny začiatočník, myslím, že nie je moc sa čoho báť. A ten 18ty deň, to už by si mala mať po plodných dňoch....
@soraya neurobil, to by si nedovolil.... navyše som všetko cítila na bruchu a uistil ma, že vyšiel včas... len ja sama neviem povedať, aké dni mám, no vyzerá to tak, že mám už po ovulácii.... ale ďakujem... keďže je to pre mňa novota niečo také, tak mi to len pomáha tieto slová
@lilta myslím, že veľa ľudí si niečo také skúsilo.... Ja som z toho na začiatku mávala strašné stavy, lebo po kúsku vášni sa vo mne prebudil rozum ale teraz tak fungujem stále, a neplánujem to meniť (a na stole mi stojí krabička kondómov, čo som dostala na školskej akcii a neviem, čo s ňou
tak, je to asi pre dobrodruznejsie povahy ja by som si to neuzila...ten pearlov index hovori za vsetko - 23 zien zo 100 za rok otehotnie, ked sa chrania iba takymto sposobom..v porovnani s HAK, co je iba necele 2 z 1000 to je riadne cislo.. a aj ked vela parov takto dlhodobo funguje, tak urcite je tu medzi nami aj vela tych, co na svet prisli neplanovane
@lilta horny graf je krivka muzskeho orgazmu, dolny je graf orgazmov zeny, ktore mozu byt troch druhov. V odkaze pod grafom je dokument s grafmi pre rozne techniky sexu, kde ale stale je chlap ten, kto je ochudobneny a to dost rapidne, o pozitok/pocet orgazmov.
podľa mňa najnespoľahlivejšia forma "antikoncepcie", a do tohto by som teda nešla, lebo by to pre mňa bolo úplne to isté ako sex bez ochrany. zase na druhej strane @9 má pravdu, ale mňa by proste žralo to "čo ak..."
@lilta ovulaciu mas 1 den ...to je vtedy ked vajicko putuje bla bla bla z vajacnika cez vajickovod do maternice .... to byva zvycajne v 14. den cyklu ...ked ho mas pravidelny /28dnovy/ ...no a po tom jak tam pride je schopne oplodnenia cca 17-24 hod ....cize jeden , maximaaalne 2 dni .... 14+2 je 16 ...cize 18 je v pohode ...ale nesom gynekolog ani boh .... no podla mna sa nemusis prehnane obavat ...v mojom pripade take smiesne vypocty funguju dost dobre ..zatial nekocikujem .... a to je uz asi po dobu rok a pol
Aj ja som si myslela, co sa moze stat? Priatel skuseny, menstruacia presna ako hodinky (na hodinu!), svoje telo poznam, viem, kedy mam plodne dni... hold, po roku nasa 'metoda' zlyhala. Doteraz neviem, kde sa stala 'chyba'
@profesor mne to dojde aj samej, neboj sa, len si myslím, že proste ak všetko ide von, nemá z čoho byť baba v tom.... to by potom bola veľa detí na svete viac ako je teraz, či?
Ale stihol, to by som citila Take daco ako kvapocky lasky si este asi nepocula, ze?
Kazdopadne, sudiac podla tvojich reakcii, jedine, co beries do uvahy je, ze nic sa nemoze stat. Tak pre tvoj pokoj na dusi, nie, nic sa pri takejto forme 'ochrany' nemoze stat, len tak dalej
@lilta teoretickz by si otehotniet nemala, kedye sa chlap do teba neurobi......a naoyaj to njie je o tom, ci stihne, ci nie, poznam kopu parov, kt. stihli dost v predstihu....ale proste chlap predtzm stale pocas aktu vzlucuje tekutinu, ktora moye obsahovat spermie...a staci ejden dobrz plavec a junior je na svete....takye u mna tato metoda, radsej nie....
ach jaj, ked to tu citam tak nechapem z niektorych prispevkov...
a hlavne nechapem dievcata, ktore prijimu od chlapa nieco take ako ze "zlatko, ja tie kondomy proste nemam rad...ved neboj, ja viem kedy ho mam vytiahnut..."
ale ako sa vravi - kto je debil, tomu nepomozes...takze kludne si kazdy den ratajte plodne a neplodne dni, modlite sa aby ste mali cyklus presny ako hodinky (co sa baj d vej stava velmi zriedkavo), pred kazdym sexom si spomente na vsetkych svatych a dufajte ze chalanovi neujde ani jedna kvapka (ha ha ha ) a na Vianoce si preventivne zelajte vybavicku pre drobca.
"Prečo niektorí tvrdia, že je to ok, ak sa do baby chalan nespraví, a tým pádom do nej nič neprenikne a iní hovoria, že nie, v žiadom prípade, že je to nebezpečné, keď poznám ľudí, čo takto existujú niekoľko rokov a všetko bolo a je v poriadku."
pretože niektorí sú neinformovaní a nevedia že "kvapôčky lásky" (boha to je trápny názov, neviete niekto či to má aj normálnejší, oficiálnejší?) tiež obsahujú spermie.
plus chlapská (aj ženská) plodnosť je veličina premenná, sú páry ktoré sa snažia o dieťa a praktizujú nechránenú neprerušovanú súlož aj niekoľko rokov a nič, a sú páry ktoré sa ani snažiť nemusia, chlap ho stihne vytiahnuť, ale proste žena otehotnie už z toho "predejakulátu".
ľudia sú komplikované stroje, málokedy na komplexný opis situácie stačí jedno "pravidlo"
@lilta no hockedy jasne ze nie ... vtedy ked treba davame pozor, proste ..100 % nie je ani kondom a hak, ale jak som pisal vysie 1,2 dni po kramoch , alebo potom tych (pre istotu uz pisem) 6 dni po ovulacii (14 den) ...cize na 20 den cyklu az do dalsje menstruacie - co je este cca 8 dni je riziko naozaj kurevsky male ... vajicko proste neni uz schopne po takom case oplodnenia - je nefunkcne, ale daktorym userom nevysvetlis - niektore si myslia ze otehotneju aj ked sa do nich urobi den pred kramami .... jak hovorim, ci dakto otehotneje je v rukach bozich ... nemam na to patent aby som ti vedel povedat ci otehotnejes, len vychadzam z vlastnej skusenosti ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
@chef strašne zložitá metafora na mňa ešte raz? mne ide o to, či je to OK alebo by som s tým mala prestať....
@lilta ona ma podporí
@strommen2428 to je celkom dlhá doba a ideš hocikedy? nepočítaš jej dni?
Kazdopadne, sudiac podla tvojich reakcii, jedine, co beries do uvahy je, ze nic sa nemoze stat. Tak pre tvoj pokoj na dusi, nie, nic sa pri takejto forme 'ochrany' nemoze stat, len tak dalej
@laciskoo hej viem
a hlavne nechapem dievcata, ktore prijimu od chlapa nieco take ako ze "zlatko, ja tie kondomy proste nemam rad...ved neboj, ja viem kedy ho mam vytiahnut..."
ale ako sa vravi - kto je debil, tomu nepomozes...takze kludne si kazdy den ratajte plodne a neplodne dni, modlite sa aby ste mali cyklus presny ako hodinky (co sa baj d vej stava velmi zriedkavo), pred kazdym sexom si spomente na vsetkych svatych a dufajte ze chalanovi neujde ani jedna kvapka (ha ha ha ) a na Vianoce si preventivne zelajte vybavicku pre drobca.
viac asi nemam k tomu co napisat.
"Prečo niektorí tvrdia, že je to ok, ak sa do baby chalan nespraví, a tým pádom do nej nič neprenikne a iní hovoria, že nie, v žiadom prípade, že je to nebezpečné, keď poznám ľudí, čo takto existujú niekoľko rokov a všetko bolo a je v poriadku."
pretože niektorí sú neinformovaní a nevedia že "kvapôčky lásky" (boha to je trápny názov, neviete niekto či to má aj normálnejší, oficiálnejší?) tiež obsahujú spermie.
plus chlapská (aj ženská) plodnosť je veličina premenná, sú páry ktoré sa snažia o dieťa a praktizujú nechránenú neprerušovanú súlož aj niekoľko rokov a nič, a sú páry ktoré sa ani snažiť nemusia, chlap ho stihne vytiahnuť, ale proste žena otehotnie už z toho "predejakulátu".
ľudia sú komplikované stroje, málokedy na komplexný opis situácie stačí jedno "pravidlo"