Ahojte Kamoška daruje šteniatka (je ich 5), lebo inak pôjdu asi pôjdu do útulku Majú asi mesiac a sú krížence labradora a nemeckého ovčiaka Kto by mal záujem, tak TS a dám kontakt na majiteľa Ďakujem
Neodpustím si blbý komentár, lebo ľudí čo množia, nevedia si utrážiť feny a potom dávajú do útulku by som hnala palicou, zavrela ich do koterca a nedala im nažrať aspoň mesiac. potom by si možno uvedomili, že také sa nerobí. a že útulky majú dvoj-trojnásobne prekročené kapacity, a nemôžu brať ani psy, ktoré to naozaj potrebujú, nie to ešte psy od pohodlných nezodpovedných MAJITEĽOV (ach)
ozaj, aj laik vidí, že toto je všetko len nie kríženec vlčiaka a labradora
@soraya nakopat ta do riti...s tvojimi tymi istymi blbymi poznamkami a komentarmi ..nechaj si ich pre seba..lezes mi na nervy s tymto .furt to tu musim citat..sa uz spametaj...a hento je moja kamoska nechaj ju na pokoji!
@soraya prestaň teraz narážať na majiteľku! nevieš ani čo tomu predchádzalo a ako to bolo... ľudia hneď všetko súdia len podľa toho, čo o tom počuli... tak ak nemáš záujem, tak to prosím nerieš... ďakujem
@7@matiseq neviem ako to na "horniakoch" chodí,ale tu sa feny aj psy v útulkoch(hneď po príchode) sterilizujú a kastrujú,aby sa tomuto predošlo.. @soraya má úplnú pravdu, nakoniec tie šteniatka skončia buď utopené v najbližšom potoku alebo v útulku(ktoré sú aj tak dosť prepchané) Nehovorím,že sa nemohlo dačo stať,ale od toho sú na pozemkoch ploty...a ak neni plot,tak automaticky beriem psa/fenu ku veterinárovi..Ale to je zjavne niekde ešte málo rozšírené,však?
Plus zaujímať subjektívny postoj k niekomu, koho s veľkou pravdepodobnosťou nepoznáš, je od teba dosť nekorektné. (nepoznám-nesúdim).
Autorke článku odkazujem,že by mala s ponukou zamieriť na bazoš. A veľmi dúfam že tie mladé neskončia v najbližšom potoku.
@zelinka nie, neviem, čo tomu predchádzalo, a je mi lautr, ako sa tie šteňatá "stali", ale majiteľ feny je zodpovedný za psa aj za to, čo z neho vypadne. dať šteňatá do útulku, pokiaľ má možnosť a priestor na to, aby im sám našiel nové domovy, to je to, čo odsudzujem.
@matiseq lol akože súhlasím že jej komenty čítať- hrozne dlhé atď...ale a inak vieš že my sme sa v tomto nezhodli.. ja tiež nie som za hocaké množenie a potom čo so psami.. suhlasim s @14
@lucina223 no jasne zastavaj si aj ty tu @soraya ... ona chce kazdeho psa vykastrovat..ale to neni riesenie..kto chce mat mlade moze mat..a ked ich chce dat darovat ale ma ich kde dat do dobrych ruk tak prečo nie? sak aj psy sa musia rozmnozovat inak by vyhynuli..a to ze su premnozene sa mi nezda aspon u nas..neviem ako vo vacsich mestach..pomaly kazdy ma psa to je pravda ale zato ze dakto tu ponuka steniatka nemusite hned pisat taketo reči..vzdy lepsie do utulku ako utopiť alebo zakopat..a to že mačiek je premnozenych omnoho viac nikoho netrapi ..ja u nas v meste nevidim moc tulavych psov len ked dakomu ujde..co sa stava
@matiseq ak si si všimol, v tejto debate som nezmienila ani jednu poznámku o kastrácii, nýbrž o tom, že je nezodpovedné namnožiť psa a dať šteňatá do útulku, ak som schopná nájsť im nový domov sama.
@marleymt prečo ti je mna luto? zato ze si zastavam domacich milačikov? ja im chcem to najlepsie..ja mam rad psov, ziadneho som nezabil , nezakopal, nedal do utulku tak na mna nemozte nic hovorit!
@matiseq túlavý pes ťa napadnúť môže, u mačky by som sa tak nebála a mimochodom aj mačky by sa mali kastrovať. Pochybujem, že by psi vymreli, vždy sa nájde veľa ľudí, čo na tom zarába a určite bude lepšie keď ich bude menej ako keby sa mali hromadne zabíjať, lebo štát nemá na to, aby im zabezpečoval opateru.
@matiseq množiť by sa mali také psy, o ktorých vieš,že tie šteniatka zaručene pôjdu do dobrých rúk...Nie si pokrížiť psa so psom(a špeciálne iné rasy) a čakať kým sa ich niekto ujme, to nie je správne preboha...A čakať že sa ich preplnené útulky ujmú,je stupidita.Pomáham v tunajšom útulku,ktorý vlastne ani nie je oficiálny útulok, len skupina dobrých ľudí sa rozhodla ujať sa tulákov,aby neskončili pod kolesami.Od mesta nedostávajú takmer žiadne príspevky,so susedmi sú kvôli hafanom a ich štekotu neustále spory, sú odkázané na dobré srdcia iných ľudí a dávajú tam aj časť zo svojich výplat.Čoraz viac ľudí z okolia sa práve na tento útulok obracia,ale keď proste nemôžu prijať viac psov,tak nemôžu...A nie je to ich výmysel...
Kastrácia je riešenie aj mne pes občas odbehne, preto je aj kastrovaný. Nemám v pláne sa s nikým hádať,že si bol dakde vrznúť a fena bude mať mladé,ktorým by som nevedela zaručiť šťastný život.
Ja zase tuna tulákov vídam denne. Ale kam s nimi? Zobrať si ich domov nemôžem a v útulku nemajú miesto.
@zelinka už sa opakujem. neodsudzujem teba, ale človeka, ktorý z pohodlnosti chce dať šteňatá do útulku. toto je verejné fórum, mám právo vyjadriť sa.
a mám právo vyjadriť sa o to viac, že som mala vo svojom dome desiatky tulákov, nechcených šteniat, vyhodených psov, ktorým bolo treba zachraňovať kožúšky. a viem o príliš veľkom počte psov, ktoré sa nemohli zachrániť a boli nechané napospas, alebo utratené, len preto, že sa deň pred nimi zobral do útulku pes od pohodlného majiteľa.
@32 ja nestojím na nikoho strane, hovorím len,že vedomé množenie,ktoré by viedlo k tomu,aby tie štence skončili niekde v útulku, je čistý privitivizmus.
@mcvpn ano moze ta napadnut ale tak nejaky maly pes ta nenapadne ..zalezi aka rasa..a ja napriklad by som nekupili nikdy psa..radsej by som od dakoho nasiel lebo je vela psov a da sa vybrat a mozno niekedy krizenci su krajsi a zdravsi ako cistokrvni..ale to je uz na kazdomm ja mam krizenu fenku a som spokojny
@soraya a myslis ze je lepsie psov utopit ako dat do utulku? sak nato su utulky aby sa nasiel im domov..a kedysi neboli utulky, nebola kastracia a fungovalo sa normalne neviem co je toto za doba..a aj psy chcu zit a aj oni maju pravo mat mlade..aaaaa clovek do toho zasahuje mne sa to nepaci a svoj nazor nezmenim myslite si co chcete uz sa k tomu nevyjadrujem radsej..
@matiseq ty si ale ideš proti sebe...my vravíme, sterilizovať fenky, aby nemali šteňatá, pokiaľ ich majiteľ nechce, aby ich označili nálepkou "hups!" a potom nevdeli, čo s nimi...nám ide o to, predísť tomu, aby nejaké šteniatka boli, aby ich nemuseli ako hovoríš topiť, strieľať, strkať do útulkov. proti tomu si vo svojom prvom príspevku nesúhlasil, preto ťa všetci sundali.
@matiseq mňa keď napadli, tak napadli hlavne malé psy(kokeršpaniel a nejaké kefky)
nehovorím, že super je obchodovať so psami, ale je to lepšie ako hromadné vraždenie, lebo "náhodou" sa nám narodilo 8(neviem koľko býva vo vrhu bežne) a keď sa to stane aj každému desiatemu, tak je to veľa.
myslíš, že dakedy nešli topiť šteňatá alebo mačky? to s kastráciou by som si tiež nebola istá... človek už do toho zasiahol, keď domestikoval psa a šľachtil plemená, tak teraz to nemôže nechať na prírodu...veď
@lucina223 tak mali ako mali..vies niekedy sa to stane ani nevies ako..a to premnozenie je aj tym ked tolko steniatok vrhne aj napr zo 5 tak to je dost na jedenkrat..ale si mysilm ze niektori chcu mat mlade..a niektori sa tesia a zas niektori to utratia alebo daju do utulku..ale tak ine moznosti nemas..ale nekastroval by som nic..aj drahe to je a druha vec aj pes chce zit..a hladal by som ine riesenia..ale nechcem sa hadat ja osm len reagoval..
@soraya no bohuzial stane sa, neobvinujte majitelku, niekedy sa to proste stane. Ja mam napr. Tiez fenu, vzdy davame pozor. Mame oploteny dvor, ma koterec, počas harania je pustana pod neustálým dozorom. Nedávno jej začalo tiect mlieko, isli sme k vetovi a ten nam povedal ze je gravidna. Nepotesilo ma to, vobec netusim kto moze byt ,oteckom, a ako sa k nej dostal. A aj ked ma tato sprava netesila, přestala som to už riesit a už ked to steniatko je tak hlavne nech sa narodi živě zdravě.
@marleymt tak je na kazdom co so svojimi psami urobi ved je to jeho pes. ale ja by som to tak neriesil...a ja nie som z tych co vyhadzuju steniatka a keby aj sa podari tak si to zariadim..a moja fenka ak chces vediet neni kastrovana a nemala este steniatka..ja som zato ze kazdy ma pravo mat steniatka ak vie co s nimi alebo sa postara a ak nie tak nech radsej nema psa..
@mcvpn tak treba aj vediet ako sa spravat ked stretnes tulaveho psa...jasne ze ked zacnes utekat alebo dvihat ruky tak ho to len rozzuri a moze zautocit na teba.. obchodovat sa da ked mas s kym a ma to obnos ale mne sa nepaci obchodovanie so psami ale skor take darovanie..tak ale stane sa to uz je tak a inak to uz nebude
@matiseq to áno, kto je nezodpovedný, nemá mať psa...lenže takto to nefunguje. Buď dám fenku na sterilku, keď viem, že ju neustrážim, keď sa hára, alebo si dám na to pozor, alebo chcem šteniatka...lenže častokrát sa stane, že nájdeš pri tesku malých psov v igelitke a čo s nimi...majiteľovi to je ukradnuté. a potom to ide do útulku, útulky nemajú kde brať nové psy, a každému naokolo to je jedno. takí sú ľudia. nezodpovední...
@marleymt no hej niekedy mozes aj pozor davat..a stane sa a to je uz priroda..suhlasim s tebou az na sterilku ale tak kazdy ma slobodu.ale zbytocne to riesit..pozri ja nevyhadzujem psov..ale zas napr mlade by som chcel mat ..niektori su nezodpovedni..mali si ich chovat doma a postupne nejak darovat alebo predat alebo neviem proste ale nie vyhodit pred tesco...
pokiaľ sú šteňatá aspoň pekné - skorovlčiak..., bude o ne záujem. ale aj sú potomkami čistokrvného psa a pouličnej zmesi, alebo nebodaj zmesi a zmesi, záujem veľký nie je. taktiež sa tieto psy často dostanú k majiteľovi, ktorý ich nevycvičí - výsledok = škaredý a blbý pes.
ten pes za to nemôže. čo je pre neho potom lepšie - tlačenie sa v preplnenom útulku, aj doživotne, alebo rýchla, čím bezoblestnejšia smrť v malom veku? utopeniu nefandím, sú aj humánnejšie spôsoby
a plemená sa vyšľachtili - mnohé v nedávnej minulosti - likvidáciou výzorovo či povahovo nevyhovujúcich jedincov, takže je o zaužívaný osvedčený postup
keby som nemal psika tak by som si zobral jedneho no ale nemozem ... a je pravda ze treba zabranit zbytocnemu rozmnozovaniu psikov ktorych nikto potom nema zaujem o steniatka ... ja si pamatam ked som bol maly sme mali fenu a ked mala steniatka tak ich prisiel jeden pan pozabijat je mi s toho zle no esteze teraz mame psa nie fenu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
ozaj, aj laik vidí, že toto je všetko len nie kríženec vlčiaka a labradora
keby bol dom a nie byt
@4lex (už?) nie
takže nechať psy aby sa rozmnožili s vedomím, že sa o šteniatka nebude vedieť postarať je úplne v poriadku.
potom sa všetci môžeme čudovať, že uv útulkoch to vyzerá tak ako vyzerá (ach)
-nikto ťa nenúti čítať čo píšem.
-mám u piči kto je tvoja kamoška a kto nie, okrem toho aj tak narážam na majiteľov psov, nie na tvoju kamošku
-nemám sa z čoho spamätávať
Plus zaujímať subjektívny postoj k niekomu, koho s veľkou pravdepodobnosťou nepoznáš, je od teba dosť nekorektné. (nepoznám-nesúdim).
Autorke článku odkazujem,že by mala s ponukou zamieriť na bazoš. A veľmi dúfam že tie mladé neskončia v najbližšom potoku.
útulky nie sú na to.
...netrep debiliny, áno?
skús najprv rozmýšľať a až potom ma začať osočovať
Kastrácia je riešenie aj mne pes občas odbehne, preto je aj kastrovaný. Nemám v pláne sa s nikým hádať,že si bol dakde vrznúť a fena bude mať mladé,ktorým by som nevedela zaručiť šťastný život.
Ja zase tuna tulákov vídam denne. Ale kam s nimi? Zobrať si ich domov nemôžem a v útulku nemajú miesto.
a mám právo vyjadriť sa o to viac, že som mala vo svojom dome desiatky tulákov, nechcených šteniat, vyhodených psov, ktorým bolo treba zachraňovať kožúšky. a viem o príliš veľkom počte psov, ktoré sa nemohli zachrániť a boli nechané napospas, alebo utratené, len preto, že sa deň pred nimi zobral do útulku pes od pohodlného majiteľa.
ale my už doma jednu potvoru máme... a toto bude aj tak veľké do bytu... :/
nehovorím, že super je obchodovať so psami, ale je to lepšie ako hromadné vraždenie, lebo "náhodou" sa nám narodilo 8(neviem koľko býva vo vrhu bežne) a keď sa to stane aj každému desiatemu, tak je to veľa.
myslíš, že dakedy nešli topiť šteňatá alebo mačky? to s kastráciou by som si tiež nebola istá... človek už do toho zasiahol, keď domestikoval psa a šľachtil plemená, tak teraz to nemôže nechať na prírodu...veď
čo sa stalo, to sa neodstane, ale malo by sa to regulovať
Pozor hnusný komentár !!!
1. psov je veľa- keby nebolo, neboli by útulky
2. každý má právo mať psa a nemať šteňatá
pokiaľ sú šteňatá aspoň pekné - skorovlčiak..., bude o ne záujem. ale aj sú potomkami čistokrvného psa a pouličnej zmesi, alebo nebodaj zmesi a zmesi, záujem veľký nie je. taktiež sa tieto psy často dostanú k majiteľovi, ktorý ich nevycvičí - výsledok = škaredý a blbý pes.
ten pes za to nemôže. čo je pre neho potom lepšie - tlačenie sa v preplnenom útulku, aj doživotne, alebo rýchla, čím bezoblestnejšia smrť v malom veku? utopeniu nefandím, sú aj humánnejšie spôsoby
a plemená sa vyšľachtili - mnohé v nedávnej minulosti - likvidáciou výzorovo či povahovo nevyhovujúcich jedincov, takže je o zaužívaný osvedčený postup