dragon age som hrala pred skyrimom a DA je najlepšia hra akú som kedy hrala a mass effect po skyrime (dobre ale úplne iný motív je to proste čosi úplne iné) ale bavilo ma to omnoho viac ako skyrim vo všeobecnosti ma skyrim vcelku nudil...
skús Deus Ex: Human Revolution, sci-fi setting, a ešte zopár vecí mierne iných (menej open-world, trošku menej RPG elementov, viac story-focused), ale svojim spôsobom je to stále dosť podobné.
@makacik Prečo dva roky dozadu vytvorené? Myslíš si, že čím je hra novšia, tak tým máš väčšiu garanciu kvality? Tak to si na omyle...niektoré RPG hry z 90. rokov sú dodnes komunitou fanúšikov považované za top topov...a Dragon Age je pre mňa osobne srdcovka a jedna z mojich najobľúbenejších hier vôbec...a to je myslím že rok 2009...
Najlepsie a najgenialnejsie RPG celeho vesmiru uz navzdy bude Planescape: Torment Ale je fakt, ze na tu grafiku a ovladanie si treba dnes uz chvilku zvykat. Z podobnych oldschool veci sa najlepsie zachovalo Baldur's Gate 2 - to ma aj dnes peknu grafiku a super sa to hra.
Ak chces nieco podobne ako si pisal, skus hlavne oboch Zaklinacov, Mass Effect, DA jednotku, Neverwinter Nights 2, mozno ten Deus Ex, alebo Star Wars: Knights of the Old Republic. Pripadne menej RPG a viac akcie je v Jedi Knight: Jedi Academy - to je tiez super starina
..... otázka je či chce zakladať témy nove rpg.... lebo hra podobna skyrim ak to myslí kvôli tomu fantasy a ze všm všudy tak montovanie si robotických končatín a nwm čo vo future svete s tým moc spoločné nemá
@makacik Tak logicky, keď už niečo idem hrať, tak azda odzačiatku, aby som tomu rozumel, no nie? Evidentne ti asi nejde ani tak o dej, príbeh hry, konverzačné sekvencie a interakcie medzi postavami, ale výhradne o boj, prelievanie krvi a zabíjanie, však?
Tak či onak...DA 1 je omnoho...omnoho lepšie ako dvojka...po všetkých stránkach...
@20 jeeez, to bola taka bezducha rezacka ale hej, niektorymi elementami to vykrada Skyrim, takze je to podobne inymi potom este WOW a X-Men Origins: Wolverine (to bolo tym combat systemom, kedze som hral s daggermi)
inak ta hra je originalna iba tymi fate finishermi a to je dost malo si myslim...
ako uz bolo povedane, PS: T a nic lepsie nemozem a uz nikdy ani nebudem moct odporucit... a podla mna je Torment krajsi ako BG len tak mimochodom
...ach jaj, tato nova generacia RPGckarov, ktorym ide o grafiku viac ako o pribeh, to ja asi nikdy nepochopim... ale ono to je asi podobne ako s knihami, kto nema dobru fantaziu a predstavivost, tak si ich uzije menej ako napriklad film
ale zober si BioShock, nie je to klasicke RPG, ale ma to dobry pribeh a atmosferu a je to pekne samozrejme pri bioshocku uz treba mat trochu aj aim na rozdiel od RPGciek
Keď chceš veci od Bethesda (v zásade sú ich tituly vyjmä Dishonored podobné ako vajce k vajcu), choď späť v Elder scrolls sérii. Mne osobne sa z tej série páčil jedine Skyrim (hrateľnosťou... príbeh bol, akoby som zjedol písmenkovú polievku a vyzvracal ju na obrázkovú knížku o drakoch a vikingoch). Schopnejśie sa ujali Fallout série. Graficky sa ani Fallout 3 ani Fallout New vegas nemusí hanbiť ani dnes. Je to post-apokalyptické sci-fi.
Inak plne súhlasím s @fragile. . Staré veci od Black Isle za čias infinity enginu (okrem IwD 2, ktorá bola biedna) sú neprekonateľné a hlavne Planescape: Torment.
Ak chceš niečo náročnejšie a aktuálne a nie si typ, čo vyhadzuje počítač von oknom, keď je hra ťažšia, skús Dark Souls. Podľa mojej skromnej mienky, najlepšie RPG za veľmi dlhú dobu, čo vyšlo.
Ak chceš len niečo pre fun s komickým sci-fi settingom- nový Borderlands 2 je skvelý a zábavný. Je to FPS a dá sa hrať aj ako melee.
@midnight sa zmienil o Human revolution. Preferujem síce staré Deus Ex, ale HR bol jeden z lepších titulov, ktoré vyšli v poslednej dobe na poli RPG (aj keď boss fighty ma strašne nasierali, ako aj RPG systém a pointa ktorú ti pchajú v tej hre nalubrikovane do zadku).
Witcher je fajn titul. Obe hry, aj keď tam nie je ten FPS aspekt.
myslím že pôvodný Deus Ex by zakladateľ ankety nezvládol, aj keby sa hneď preniesol cez zastaralú grafiku
a od človeka ako ty by som čakal že bude vedieť že Bethesda nemala s Dishonored spoločné nič, vrámci neho bola len publisherom. Vytvoril ho komplet celý Arkane studios
(nápoveda je aj v jeho intro videjkách, pri AAA hrách je VŽDY ako prvé logo publishera, až potom logo tvorcu)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
"The Elder Scrolls" je séria hier, v ktorej vyšli (chronologicky) nasledujúce tituly:
Arena, Daggerfall, Redguard, Morrowind, Oblivion, Skyrim
skús Deus Ex: Human Revolution, sci-fi setting, a ešte zopár vecí mierne iných (menej open-world, trošku menej RPG elementov, viac story-focused), ale svojim spôsobom je to stále dosť podobné.
Ak chces nieco podobne ako si pisal, skus hlavne oboch Zaklinacov, Mass Effect, DA jednotku, Neverwinter Nights 2, mozno ten Deus Ex, alebo Star Wars: Knights of the Old Republic. Pripadne menej RPG a viac akcie je v Jedi Knight: Jedi Academy - to je tiez super starina
Tak či onak...DA 1 je omnoho...omnoho lepšie ako dvojka...po všetkých stránkach...
Gameplay>Graphics...
Čo z toho, že má hra peknú grafiku, keď príbeh, herný mechanizmus a hrateľnosť stojí za nič...
inak ma napadla zahraj si kingdom of amalur
inak ta hra je originalna iba tymi fate finishermi a to je dost malo si myslim...
ako uz bolo povedane, PS: T a nic lepsie nemozem a uz nikdy ani nebudem moct odporucit... a podla mna je Torment krajsi ako BG len tak mimochodom
...ach jaj, tato nova generacia RPGckarov, ktorym ide o grafiku viac ako o pribeh, to ja asi nikdy nepochopim... ale ono to je asi podobne ako s knihami, kto nema dobru fantaziu a predstavivost, tak si ich uzije menej ako napriklad film
ale zober si BioShock, nie je to klasicke RPG, ale ma to dobry pribeh a atmosferu a je to pekne samozrejme pri bioshocku uz treba mat trochu aj aim na rozdiel od RPGciek
Inak plne súhlasím s @fragile. . Staré veci od Black Isle za čias infinity enginu (okrem IwD 2, ktorá bola biedna) sú neprekonateľné a hlavne Planescape: Torment.
Ak chceš niečo náročnejšie a aktuálne a nie si typ, čo vyhadzuje počítač von oknom, keď je hra ťažšia, skús Dark Souls. Podľa mojej skromnej mienky, najlepšie RPG za veľmi dlhú dobu, čo vyšlo.
Ak chceš len niečo pre fun s komickým sci-fi settingom- nový Borderlands 2 je skvelý a zábavný. Je to FPS a dá sa hrať aj ako melee.
@midnight sa zmienil o Human revolution. Preferujem síce staré Deus Ex, ale HR bol jeden z lepších titulov, ktoré vyšli v poslednej dobe na poli RPG (aj keď boss fighty ma strašne nasierali, ako aj RPG systém a pointa ktorú ti pchajú v tej hre nalubrikovane do zadku).
Witcher je fajn titul. Obe hry, aj keď tam nie je ten FPS aspekt.
Toľko odo mňa. Have fun.
myslím že pôvodný Deus Ex by zakladateľ ankety nezvládol, aj keby sa hneď preniesol cez zastaralú grafiku
a od človeka ako ty by som čakal že bude vedieť že Bethesda nemala s Dishonored spoločné nič, vrámci neho bola len publisherom. Vytvoril ho komplet celý Arkane studios
(nápoveda je aj v jeho intro videjkách, pri AAA hrách je VŽDY ako prvé logo publishera, až potom logo tvorcu)
Hej to je pravda. Ale je "od Bethesdy" v doslovnom znení Nie ako od štúdia. (Ale napokon šiel len do zátvorky.)
Ale máš pravdu. Spravil som prešľap.