ludia prosim poraďte mi uz som vazne zúfalá ..ako sa mam prinútiť rano vstať ? Idem spat okolo 23.00 s tym ze rano pojdem normalne do skoly , naučím sa vecer vsetko este si poviem ze si privstanem a doučím sa učivo doma, ale rano som vzdy ako zabita nezobutím sa , ani neviem ako vypnem budík zo spánku..vzdy si rano tak poviem ze pospím si este chvilǔ a ved pojdem do skoly na tretiu hodinu az ..a nejdem nakoniec vobec ako dnes vstala som o 13:15 ...strasne ...co vas núti rano vstať z postele , ako sa prebudzate ? Dajme mi prosim nejake rady co robit ..
sú také budíky, ktoré neprestanú zvoniť, kým nespravíš asi 10 podmienok, ktoré ťa preberú (vypočítať príklad, zadať kód, povedať meno svojho rodiča odzadu, spraviť tri drepy, poprechádzať sa po izbe..), prípadne choď spať skôr a nauč sa všetko dopredu, pretože potom vstávaš s tým, že máš pred sebou ešte veľa povinností a to sa človeku až tak nechce....
na strednej som mala podobný problém a mala problémy so vstávaním, kvôli tomu som mala aj najviac zameškaných hodín zo všetkých v triede
a potom mi zistili celiakiu a že preto som taká unavená stále...
ja mám tiež problémy so vstávaním, skús si vypočítať spánok tak, aby to bolo deliteľné 1,5h, na mňa to funguje, že sa lepšie vyspím, keď spím 6 hodín ako 6,5, tam ide o to, že ževraj trvajú spánkové cykly väčšine ľuďom okolo 1,5 hodiny a keď sa zobudíš na konci spánkového cyklu, tak aj v pohode vstaneš
ja to skúšam na sebe a väčšinou sa snažím ak mám čas spať 9 hodín a ak nemám čas tak 7,5 hodín, to znamená, že idem spať a nastavím si budík, tak aby som mala 8 hodín do zobudenia, alebo 7 hodín a trištvrte... treba tam aj ten čas na zaspávanie vyskúšaj, možno to ti to pomôže
no na intraku to riesim tak, ze pripojim mobil na repraky, tie dam naplno (mam tam 5+1 zostavu, cize to robi celkom hluk) a mobil polozim co najdalej od postele. ked to rano zacne zvonit, nielen, ze ma to instantne zobudi, ale este k tomu musim utekat k stolu a vypnut to skor, nez zobudim dalsie 3 poschodia.
ale kym mi to napadlo, maval som tiez problemy so vstavanim. bezne trvalo aj 5+ minut, kym ma budik zobudil. resp. ma nezobudil vobec. zobudil spolubyvajuceho, ktory zobudil mna. jedneho dna si povedal, ze ma toho dost a kupil si stuple do usi. den na to, po tom, co budik zvonil vyse 20 minut a aj napriek stuplom zobudil skor jeho nez mna sme si povedali, ze to treba nejako vyriesit
ani mne sa nechce vstavať :o) jedine čo pomôže je dať budik na druhy koniec izby na najvyššiu skriňu do zaprdeného kúta - a potom mať pevnu vôľu po vypnutí budíku neľahnuť znova
posledné tri dni som šiel do postele už o 20 alebo 22, zaspal som po polnoci, zobudil sa po 10. je zbytočné to siliť. Telo si robí po svojom. Cítim sa rovnako akoby som šiel spať 2 ráno a vstal o 10. Proste žiadny efekt tých pár hodín navyše. Radšej sa uč večer, vtedy ti mozog lepšie pracuje, pokiaľ sa ti teda cez deň nechce učiť.
ja chodievam spat okolo 22.00 - 23.00 a vstavam rano o pol 5, idem do prace, pridem domov - upratat, navarit, oddych a o 17.00 zacinam s ucenim do tej desiatej jedenastej! rano som ako mrtvola, nechcem vstavat ale povinnosti volaju, len si treba zvyknut...........
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
skus si nastavit vela budikov a dat mobil tak daleko aby si pon musela ist
a potom mi zistili celiakiu a že preto som taká unavená stále...
ja mám tiež problémy so vstávaním, skús si vypočítať spánok tak, aby to bolo deliteľné 1,5h, na mňa to funguje, že sa lepšie vyspím, keď spím 6 hodín ako 6,5, tam ide o to, že ževraj trvajú spánkové cykly väčšine ľuďom okolo 1,5 hodiny a keď sa zobudíš na konci spánkového cyklu, tak aj v pohode vstaneš
ja to skúšam na sebe a väčšinou sa snažím ak mám čas spať 9 hodín a ak nemám čas tak 7,5 hodín, to znamená, že idem spať a nastavím si budík, tak aby som mala 8 hodín do zobudenia, alebo 7 hodín a trištvrte... treba tam aj ten čas na zaspávanie vyskúšaj, možno to ti to pomôže
Toto ťa preberie alebo skús ísť skôr spať
ale kym mi to napadlo, maval som tiez problemy so vstavanim. bezne trvalo aj 5+ minut, kym ma budik zobudil. resp. ma nezobudil vobec. zobudil spolubyvajuceho, ktory zobudil mna. jedneho dna si povedal, ze ma toho dost a kupil si stuple do usi. den na to, po tom, co budik zvonil vyse 20 minut a aj napriek stuplom zobudil skor jeho nez mna sme si povedali, ze to treba nejako vyriesit
Ale inak spať do 13:15 je hardcore, to ja nespím toľko ani keď idem na disko a domov prídem 3:15