Ahojte zajtra mám ísť na neurologické vyšetrenie, neviem presne čo mi tam budú robiť a trošku ma to deprimuje tak by som bola rada, keby ste mi, tí ktorí ste tam už boli povedali, aké vyšetrenie mi budú robiť. Idem tam z dôvodu, aby mi zistili či trp
@lachance - magnetic resonance image (neviem ako sa to píše) proste je to taká tuba do ktorej ťa strčia a budú ti merať aktivitu mozgovú - funguje to na princípe obrovských elektromagnetov.
@lachance - ty sa nebodaj chystáš na bolestivé vyšetrenie mozgu? Také nepoznám
Nie je to nič zlé - len sa musíš vyzliecť do naha - všetky kovovoé predmety dať zo seba dole (náušnice, retiazky a podobne) potom ťa ,,priviažu,, na takú posteľ - zafixujú hlavu a potom sa pomaly presunieš do tej tuby - keď vyšetrenie začne budem tam strašný hluk - ktorý ťa bude dosť otravovať Ale cítiť nebudeš nič - ak ťa samozrejme nebude iritovať že si v tuneli ktorý má priemer 70cm
@pawlo robili mi aj rontgen (či jak sa to píše).. a tam som si tiež to mala dať dole no nakoniec som jej povedala že nemôžem tak sa vysrala na to len mi to prekryla s látkou..
@lachance tie kovove predmety budeš musiet dat dole .... je to magnetická rezonancia.... a ked nechceš aby ti ten stroj tie pircingy vytrhol z tela tak si ich radsej daj nejako dole.....
ten stroj to su samé veľke elektro-magnety a majú veľkú silu..... tak sa rozhodni
ak ti budú robiť elektroencefalografiu tak si umy vlasy je to taká chorá mašinka natiahnú ti na hlavu čiapku s elektrodami a budú ti merať mozgovú aktivitu a tak pekcaj e to ale dávajú tam aj taký hnusný gél chladía potom aj smrdí ale niet sa čoho báť neubudne z teba
no neviem ..ja som na neurologii bol uz dost krat ..odkedy ma rok a pol po uraze hlavy bolieva....a nikdy ziaden neurolog nic nezisti nic nerobi aj dnes som tam bol ..krk si necitim uz tyzden od bolesti krcnych stavcov..a diagnoza? VSETKO OK! lol.
ale inac neboj sa nicoho ak len cisto k neurologovi tak neviem ..on sa s tebou chvilu porozprava a potom ti povie ze si mas dat dole nohavice , tricko a boty...a ti takym kladiveckom poklepka po kolenach a este s nim bude chodit popred oci atd..neboj nic hrozne ta necaka!
@djdaniels toho sa práve že ja bojím že mi nič nenájdu a povedia že simulujem.. pritom ma hlava bolí už pomaly 5 rokov ale na začiatku to bolo tak že raz za tri -štyri mesiace teraz je to 3-4 x do týždňa.. dokonca aj teraz ma bolí, ale ešte sa to dá zvládnuť, občas mám také bolesti že celý čas ležím len v posteli..
@lechance - to ze simulujes ti povedat nemozu ani keby chceli.inak ti celkom rozumiem ja bolesti hlavy sme si asi sudeny.sice teraz tieto bolesti niesu intenzvne moc na bolesti je to taky divny tlak v hlave ale dost neprijemny a cize ani nie ta bolest ale ten neprijemny pocit.a sustredit sa pri tom neda vobec na nic.inak tym trpim dennodenne jeden a pol roka.niekedy chodim skoro ako namesacny.niekedy uz mam take tie tlaky ze sa neviem sustredit ani na rozhovor s niekym.tie klasicke bolesti poznam tiez ked som este na ZS mal nehodu tiez pri sporte(inak uplne plati ze: sportom k trvalej invalidite ) a po nej som mal neskutocne migreny asi 2-3 roky denno denne hlava na puknutie.casom som si na to uz aj zvykol som to uz ani nevnimal a potom to dako preslo.no prvy polrok si pamatam ze som bol na ibalgine aj kazdy treti den.
v kazdom pripade ti drzim palce nech ti zistia z coho to mas potom snad aj popracuju na tom odstraneni bolesti.
ja si na tu neznesitelnu bolest krcnych stavcou necham spravit masaz hoci lekarka zakazala aj rozcvicenie.
@heginka - čo to trepeš za voloviny? čo je na tom bolestivé?? ako som spomínal je to tak maximálne hlučné a nepríjemné pre tých čo nemajú radi stiesnené priestory. Ale inak je to ako keby si ležal na posteli - nič a ani nikto sa ťa tam ani nedotýka tak neviem čo by ťa tam malo bolieť
nedeprimuj, nič, iba ti pomasíruju trochu hlavu nie nie, možno ešte to kladivko na reflexy, inak nič také a skús si teraz priložiť ukazovák na špičku nosa, ale maj pri tom zavreté oči... inak neviem o ničom viac, čo by mohli na prvom vyšetrení robiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Nie je to nič zlé - len sa musíš vyzliecť do naha - všetky kovovoé predmety dať zo seba dole (náušnice, retiazky a podobne) potom ťa ,,priviažu,, na takú posteľ - zafixujú hlavu a potom sa pomaly presunieš do tej tuby - keď vyšetrenie začne budem tam strašný hluk - ktorý ťa bude dosť otravovať Ale cítiť nebudeš nič - ak ťa samozrejme nebude iritovať že si v tuneli ktorý má priemer 70cm
a vieš ja neznesiem ani odber krvi..
každý kovový predmet je tam neprípustný.
ten stroj to su samé veľke elektro-magnety a majú veľkú silu..... tak sa rozhodni
ale inac neboj sa nicoho ak len cisto k neurologovi tak neviem ..on sa s tebou chvilu porozprava a potom ti povie ze si mas dat dole nohavice , tricko a boty...a ti takym kladiveckom poklepka po kolenach a este s nim bude chodit popred oci atd..neboj nic hrozne ta necaka!
v kazdom pripade ti drzim palce nech ti zistia z coho to mas potom snad aj popracuju na tom odstraneni bolesti.
ja si na tu neznesitelnu bolest krcnych stavcou necham spravit masaz hoci lekarka zakazala aj rozcvicenie.