Takto to nie je zrovna desivé, ale v danom okamihu mi nebolo všetko jedno
14. januára 2010
Ak by som to poslala do brava, tak isto vyhrám peńaženku s feferónom
(teraz mi to príde komické, ale vtedy mi do smiechu nebolo )
noc, učím sa fonetiku. zrazu ma trhne. zdá sa mi, že nejaká biela postava prišla do izby (mama, kt. mi ide vynadať, čo už nespím) obzriem sa a tam nikoho. dobre, som už unavená... napriek tomu som mala nejaký divný pocit...
za nejaký čas to odložím a idem spať... notebook zaklapnutý, ani svetielko na ňom nesvieti...
prehrávač mám pustený... ide mi niečo, niečo, love never dies, no love lost... hovorím si, geniálna kombinácia... skoro ako scream a snow white queen... (nepodstatné detaily v tom okamihu sa kontrolka na notebooku rozsvieti... začne blikať... spomeniem si, že babka kedysi hovorila, že o tretej vraj najčastejšie chodia , duchovia a podobne.. zamyslím sa.. žeby už bolo toľko? pozriem na hodiny.. 3:00... ak by som bola veriaca, tak už sa dávno prekrižujem.... asi desať minút sa nemôžem donútiť otvoriť notebook, neberiem do úvahy skutočnosť, že mu mohlo hrabnúť.. potom ho o tvorím, zatvorím, už nebliká... ešte trochu vynervovaná zaspávam...
(ono to malo desivejší podtón preto, lebo asi dva týždne som mala hrozne čiernohumorno-morbídne a podobné reči a za tým som vždy skonštatovala, že ma nič nepríde strašiť
@mielikki - Tvoj prípad je ľahko vysvetlitelný. Samozrejme, ak si uvedomíš paralelu dvoch časov, tak je to jasné, že pripisuješ význam veciam, ktorým by si ho nepripísala.
Táto tématika nie je nová, pred dlhším časom /okolo rok a pol/ som ju už dával a napísalo jedno dievča skúsenosť, ktorú doteraz neviem vysvetliť a zanalyyzoval som ho niekoľkokrát. Link hneď zverejním..
Ako však chodia novší návštevníci birdzu, tak túto tématiku oživujem..
Inak typickým zážitkom - s ktorým ste sa určite stretli je tzv. snové prekročenie časovej hranice /časomiera/. Určite sa vám to už stalo.
Raz sa mi stalo, že sa mi sníval hrozne dlhý sen. Predtým ako som zaspal bolo 4.00 /odbíjanie hodín/ a keď som sa zobudil, automatický som sa pozrel na hodinky a bolo 4.02. Teda v priebehu dvoch minút sa mi sníval sen, ktorý som si myslel, že som v spánku bol aspoň tri hodiny...
Je to zaujimavý zjav, pretože ho všetci podceňujeme a neberieme vážne, ale ak si predstavíme, že sen sa nám sníva pri plytkom spánku /v stave hlbokého spánku sa nám nič nemôže snívať/. Je to už trolinku desivejšie. A práve preto by nemalo byť ani možné prekročiť takýmto spôsobom časovú hranicu..
@Manik001 - v istom zmysle je to pravda, ale závisí v akom stave hlbokého spánku si. Môžeš byť len minutu v stave plytkého spánku, ale aj celú noc sa Ti môže snívať sny...
@Filus - zas nemôžeš to podceňovať. Môj spolužiak zo stredky bol ako sprievodca v Alžirsku a videli pochodovať v púšty rímsku stotinu. A teraz čo to bol prelud??
akože stalo sa mi že keď sme boli na chate tak všetci tvrdili že v izbe niečo vidia ale ja som prosto nevidel nič čo tam nemalo byť, ale zasa je možné že si robili prdel so mňa
To mojej kamaratke sa stalo nieco dost divne. Jej mama si vzdy zelala, aby bola pochovana v takych peknych cervenych satach. A ked zomrela, tak jej tie saty nechceli dat, lebo casom trochu pribrala, tak jej chceli dat taky pekny slavnostny kostym a hladali vsade v skrinach a nasli len horny diel kostymu. A proste tam boli vsetky tri sestry a ani za nic ho nemohli najst. Tak sa rozhodli, dat jej tie saty, co si zelala. A ako prisli po pohrebe domov, tak vosli do izby a na posteli pekne bol poskladany ten kostym aj so spodnym dielom..
Mala som osem keď sa mi raz uprostred noci pri posteli zjavila prababka a prosila ma, aby som išla zobudiť našich lebo umiera. Bola utrápená a ja vystrašená. S plačom som utekala do spálne rodičov a porozprávala im čo som videla a že nech zavolajú babene. Upokojovali ma, že to bola len nočná mora a dali ma spať k sebe do postele. Skoro ráno volali policajti, že babenu v noci zavraždili nejakí cigáni, ktorí sa tam vlámali kôli peniazom.
Ale keď si to takto prečítam, tak sa na tom musím zasmiať No vtedy mi to nebolo smiešne... Nechcite odomňa vysvetlenie, jednoducho ma chcel vlastný mozog nechutne oklamať.
Našlo by sa pár ďalších, ale nejdem sem vypisovať niečo, čo vysvetliť neviem.
A teraz som si tak spomenul, že keď som pravidelne býval 35 a viac hodín hore, tak som o vidiny, "počutiny" (neviem ako to nazvať ) a iné nenormálne zážitky nemal núdzu. Tak napríklad šli sme v noci po diaľnici autobusom, a ja som videl z okna bežať popri našom autobuse človeka. Možno tak pol minúty
To s tym dlhym- kratkym snom sa stalo aj mne, a zaujimave bolo, ze aj ked som spal v skutocnosti asi 10 minut citil som sa sviezo a oddychnuto (inak islo o velmy pekny sen jeden z mala na ktore asi nezabudnem) aj ked to neviem vysvetlit nepripada mi na tom ale nic nadpozemske, je vseobecne zname, ze mozog dokaze oklamat cele telo vratane vsetkych piatich zmyslov.
Raz som pozeral zaujimavy dokument. 2 ludia boli v stave hypnozy. Jeden si myslel , ze je na horucej pusti, pocas spanku sa mu zvysila telesna teplota .
Ten druhy si zase myslel, ze je niekde v zime na horach a jemu telesna teplota zase klesla.
Alebo, ze clovek v akokolvek mizernej kondicii dokaze v stave ohrozenia zivota bezat ako atlet
(tomu verim tak na polovicu)
Co sa tyka strasidelnych prihod, tych sa mi zopar stalo a su medzi nimi aj take, co nejde vysvetlit ani ako zhodu nahod. Ale uz som ich tu pisal v inych diskusiach nechce sa mi opakovat.
Jednu napisem. Ked umrel moj stryko (bolo to necakane a mal sa akurat rozvadzat), tak na rozlucku prisla jeho zena. Na sporaku sa varil nejaky obed..... Sedeli sme za stolom.
Ona povedala jeho meno v ramci rozhovoru a presne v tom ten hrniec sam od seba bez posobenia akejkolvek vonkajsej sily padol so sporaka na zem. Vsetci v miestnosti len cumeli, ze wtf.
mne sa raz .keby len raz.....uz asi dva tyzdne sa mi stawaju podiwne weci......len tak sedim na stolicke a odrazu nevidim nic,iba prazdnotu.......
poznate ten pocit,ked vonku leje ako z krhly a vy sa pozriete von oknom?tak presne take to je.
a potom uwidim veci,ktore by som nemala......vidim...ako niekto nabura,ako s aniekto raduje .....a vzdy to prezivam s tou osobou,ktoru vidim....dokonca mi ostawaju aj modriny...je to desive
Viem ze je to nemozne a niesom si ista ze či sa mi to nesnívalo ale bolo to take zive a pametam si to takze to asi sen byt nemohol pretoze si sny vecsinou nepametam...
Mala som asi pet rokov
Vzdy som sa bala sama spat tak som sla k mame... mala som divny pocit ze so mnou niekto je. Ked som si k nej lahla tak ma nieco zacalo tahat za nohy pozrela som sa ( vyzor som moc nevidela bolo to tmave) a bolo chlapate a mohutne... aspon tak nejak si to pametam. Zobudila som mamu no ked sa tam pozrela tak to tam uz nebolo... . Aj dnes ked som uz odstahovana (nasi sa rozviedli) mam strasne divne ppocity. Ked som sama doma tak moj pes zacne najprv stekat potom si lahne a zacne knucat a mam pocit akoby pri mne niekto bol. A poklepaval prstami akoby na nieco cakal. A dycham na mna... . Strasne sa bojím a žiadala by som vysvetlenie... .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
14. januára 2010
Ak by som to poslala do brava, tak isto vyhrám peńaženku s feferónom
(teraz mi to príde komické, ale vtedy mi do smiechu nebolo )
noc, učím sa fonetiku. zrazu ma trhne. zdá sa mi, že nejaká biela postava prišla do izby (mama, kt. mi ide vynadať, čo už nespím) obzriem sa a tam nikoho. dobre, som už unavená... napriek tomu som mala nejaký divný pocit...
za nejaký čas to odložím a idem spať... notebook zaklapnutý, ani svetielko na ňom nesvieti...
prehrávač mám pustený... ide mi niečo, niečo, love never dies, no love lost... hovorím si, geniálna kombinácia... skoro ako scream a snow white queen... (nepodstatné detaily v tom okamihu sa kontrolka na notebooku rozsvieti... začne blikať... spomeniem si, že babka kedysi hovorila, že o tretej vraj najčastejšie chodia , duchovia a podobne.. zamyslím sa.. žeby už bolo toľko? pozriem na hodiny.. 3:00... ak by som bola veriaca, tak už sa dávno prekrižujem.... asi desať minút sa nemôžem donútiť otvoriť notebook, neberiem do úvahy skutočnosť, že mu mohlo hrabnúť.. potom ho o tvorím, zatvorím, už nebliká... ešte trochu vynervovaná zaspávam...
Táto tématika nie je nová, pred dlhším časom /okolo rok a pol/ som ju už dával a napísalo jedno dievča skúsenosť, ktorú doteraz neviem vysvetliť a zanalyyzoval som ho niekoľkokrát. Link hneď zverejním..
Ako však chodia novší návštevníci birdzu, tak túto tématiku oživujem..
Ráno som sa na tom smiala, ale chcela som, aby táto diskusia mala seriózny príspevok
a ešte viac keď dakto tvrdí že ich videl
Raz sa mi stalo, že sa mi sníval hrozne dlhý sen. Predtým ako som zaspal bolo 4.00 /odbíjanie hodín/ a keď som sa zobudil, automatický som sa pozrel na hodinky a bolo 4.02. Teda v priebehu dvoch minút sa mi sníval sen, ktorý som si myslel, že som v spánku bol aspoň tri hodiny...
Je to zaujimavý zjav, pretože ho všetci podceňujeme a neberieme vážne, ale ak si predstavíme, že sen sa nám sníva pri plytkom spánku /v stave hlbokého spánku sa nám nič nemôže snívať/. Je to už trolinku desivejšie. A práve preto by nemalo byť ani možné prekročiť takýmto spôsobom časovú hranicu..
tak som vymenil zdroj a už ide v poho
akože stalo sa mi že keď sme boli na chate tak všetci tvrdili že v izbe niečo vidia ale ja som prosto nevidel nič čo tam nemalo byť, ale zasa je možné že si robili prdel so mňa
Ale keď si to takto prečítam, tak sa na tom musím zasmiať No vtedy mi to nebolo smiešne... Nechcite odomňa vysvetlenie, jednoducho ma chcel vlastný mozog nechutne oklamať.
Našlo by sa pár ďalších, ale nejdem sem vypisovať niečo, čo vysvetliť neviem.
Usain Bolt osobne?
ten nebeží 120 km/h Za toto, a pár ďalších vecí z tej veci, môže len veľký nedostatok spánku.
Raz som pozeral zaujimavy dokument. 2 ludia boli v stave hypnozy. Jeden si myslel , ze je na horucej pusti, pocas spanku sa mu zvysila telesna teplota .
Ten druhy si zase myslel, ze je niekde v zime na horach a jemu telesna teplota zase klesla.
Alebo, ze clovek v akokolvek mizernej kondicii dokaze v stave ohrozenia zivota bezat ako atlet
(tomu verim tak na polovicu)
Co sa tyka strasidelnych prihod, tych sa mi zopar stalo a su medzi nimi aj take, co nejde vysvetlit ani ako zhodu nahod. Ale uz som ich tu pisal v inych diskusiach nechce sa mi opakovat.
Jednu napisem. Ked umrel moj stryko (bolo to necakane a mal sa akurat rozvadzat), tak na rozlucku prisla jeho zena. Na sporaku sa varil nejaky obed..... Sedeli sme za stolom.
Ona povedala jeho meno v ramci rozhovoru a presne v tom ten hrniec sam od seba bez posobenia akejkolvek vonkajsej sily padol so sporaka na zem. Vsetci v miestnosti len cumeli, ze wtf.
@20 Nie.
na nasom poschodi je strojovna vytahu takze je to pocut.. skratka prejde jedno posxhodie a nic..
niekedy prejde dve poschodia za sebou.. divne
poznate ten pocit,ked vonku leje ako z krhly a vy sa pozriete von oknom?tak presne take to je.
a potom uwidim veci,ktore by som nemala......vidim...ako niekto nabura,ako s aniekto raduje .....a vzdy to prezivam s tou osobou,ktoru vidim....dokonca mi ostawaju aj modriny...je to desive
Mala som asi pet rokov
Vzdy som sa bala sama spat tak som sla k mame... mala som divny pocit ze so mnou niekto je. Ked som si k nej lahla tak ma nieco zacalo tahat za nohy pozrela som sa ( vyzor som moc nevidela bolo to tmave) a bolo chlapate a mohutne... aspon tak nejak si to pametam. Zobudila som mamu no ked sa tam pozrela tak to tam uz nebolo... . Aj dnes ked som uz odstahovana (nasi sa rozviedli) mam strasne divne ppocity. Ked som sama doma tak moj pes zacne najprv stekat potom si lahne a zacne knucat a mam pocit akoby pri mne niekto bol. A poklepaval prstami akoby na nieco cakal. A dycham na mna... . Strasne sa bojím a žiadala by som vysvetlenie... .