Už dlhšie som rozmýšľala nad tým, že cez google, keď si dá hocikto vyhľadať nejaké slová poprípade úvahy, či básničky, proste niečo hľadá, ľahko natrafí na stránku birdzu! Ako napríklad - v škole nám zadala slovenčinárka úlohu napísať úvahu a ako poväčšina študentov robí, že si vyhľadá niečo na nete a to si privlastní za svoje, tak urobila aj moja spolužiačka. Natrafila pri tom na birdz a na blog nejakej užívateľky tu. Úvaha o priateľstve sa jej zapáčila a tak si to stiahla cez informatiku a odovzadala profesorke. To ma vážne dostalo!!! Nikdy neviete kto všetko sa sem dostane a ako zneužije naše blogy! Škola je to najmenej si myslím. Tešilo by ma keby nikto okrem zaregistrovaních ľudí na birdze nemal prístup na webky birdzákov! Ani by mi tak nevadil profil ako tie samotné naše diela v blogoch! Niektorí tu zverejňujú knihy, ktoré píšu a nemôžu vedieť, že niekto to nestiahne a nebude používať ako sovje vlastné dielo...Prosím aby sa každý nad tým zastavil a pouvažoval o tom. Myslím si, že je to dostatočne dôležité pre nás všetkých! Pripomienky píšte, snáď nie som jediná s týmto názorom.
Dobre, ale ten, kto to bude chcieť sa pekne zaregistruje a bude to mať aj tak.
Skôr by som odporúčal nedávať sem rozsiahle poviedky, romány a neviem čo na milión pokračovaní, lebo neviete, kedy vám to kto zneužije. A neviete, kedy sa tým budete chcieť živiť...
Hlasujte hlasujte, a keď tu o týždeň budú prevládať hlasy, že vám to vadí, tak vymyslíme funkciu, ktorou si niektorí budú môcť "utajiť webku" iba pre prihlásených uživateľov.
A možno to spravím, aj keď tu nebudú prevládať tie hlasy (ale vtedy to bude mať u mňa menšiu prioritu)
vadí mi to presne v tomto zmysle, ako si to tu napísala, ani nie tak skutočnosť, že si to prečítajú, ako to, že potom niečo, s čím sa tu natrápime, kým to celé vymyslíme a dáme na papier/word, niekto len tak skopíruje a vydáva za svoje... je to fakt smutné, ak človek nie je schopný napísať ani len jednu "priblblú" úvahu a musí sa znižovať k takýmto činom
@jimmycrow myslím, že zneužívanie literárnych diel moc nie je v kurze. A navyše už len vďaka BIRDZu sa dá dokázať, "kto to napísal skôr". Ak nejaký "spisovateľ" ukradne román, a ty sa budeš sťažovať, Birdz poskytne všetky dôkazy, že si to zverejnil o 2 roky skôr...
Skôr to má opačný efekt, trénuješ sa v písaní, zlepšuješ sa a ak máš veľký talent niekto ťa môže objaviť a ponúknuť ti spoluprácu, nebudeš prvý, kto si vďaka Birdzu náhodou našiel prácu (mňa síce štve, že títo ľudia potom zväčša prestanú mať čas na Birdz, ale na druhej strane radujem sa, že vlastne nepriamo talentovaným ľuďom pomáham)
ďakujem, že si zašiel do tohto fóra a prečítal si to naozaj by ma potešilo keby sa s tým dalo niečo spraviť, teda, keď je to už ostatným jedno tak aspoň to utajenie teda niektorí sem píšu len tak hocičo, čo robili, ožran párty a tak ale niektorí sem píšu svoje pocity, príbehy a básničky a nie je príjemné, keď si to len tak cudzí sťahujú a dávajú za svoje. Takže ak by si s tým mohol niečo spraviť, vopred Ďakujem
@krutafunebracka ale veď ak aj pribudne funkcia, súkromnejšej webky (len pre prihlásených), tak NEMUSIA to používať všetci! možno 10% birdzákov si to nastaví, mozno 20%, ale určite nie všetci...
stalo sa mi, že som chcela niekomu niečo ukázať, čo som mala na BIRDZi (môj blog), preto mi padlo vhod, že som mu mohla dať stránku...
na druhej strane, áno, keby mi niekto niečo z blogu skopíroval, tak to by mi vadilo, neznášam plagiátorstvo... nevadia mi fotky (ktoré sú aj tak označené logom BIRDZ), profil, linky, ale blog mi vadí... je to svinstvo, ľudia to môžu ľahko zneužiť. ale vieš, keby niekto tak veľmi chcel, môže sa tu zaregistrovať a takisto skopírovať blog... hoci určite by to nebolo také, ako cez google, to je jasné... no neviem, či na toto existuje riešenie... jedine, keby sa dali blogy do neskopírovateľnej podoby...
áno v tom máš pravdu, že aj tí z birdzu to môžu skopírovať lenže oni skôr vedia aké to je nepríjemné a viac to chápu ako tí, ktorí ani nevedia, že čo to birdz vôbec je a aj mne sa stalo, že som kamarátke poslala link na moju webku aby si prečítala blog a tak ale predsa by mi bolo milšie, že keby sa to nejako dalo aaa aj keby to bolo v neskopírovateľnej podobe, dá sa to ešte opísať
no aj tak Ďakujem za hlasovania a za úprimné hlasovanie
ono problém je skôr v tejto spoločnosti, nikto na tom nebazíruje, ľudia kukajú rôzne stránky ako iserialy.sk s nelegálnymi kópiami seriálov, kopírujú rapidshare linky na mp3ky, zháňajú cracknuté hry a potom sa nečuduj, že nemajú problém skopírovať úvahu z netu a dať ju do školy ako úlohu...
v tejto krajine absentuje výchova, rodičia mnohých ani nemajú šajnu, že niečo takéto, čo som popísal, sa na internete dá urobiť, a škola? podľa mňa nikto o týchto veciach nerozpráva... v škole sa biflia kraviny, zbytočnosti, ktoré človek nebude potrebovať, ale že by sa riešila elementárna slušnosť a aspoň vysvetlovalo, že kradnúť/kopírovať sa nemá... to už nie je
Napríklad slohy - nie každý dokáže robiť skvelý sloh. No úvahu dokáže napísať každý, pritom sa hodnotia veci ako pravopis a slovosled, a vôbec sa neberie ohľad na obsah úvahy. Úvaha je o myšlienkach, nie o pravopisných chybách či kvalite textu. Ale o obsahu - myšlienke.... Ako hej, diktáty - tam nech hodnotia pravopis, ale v úvahe... Potom to núti slabších žiakov proste skopírovať úvahu z netu, miesto toho aby napísali čo ich trápi...
@Shoshana - k tvojej poslednej vete ,,keby sa dali blogy do neskopírovateľnej podoby,, - áno možno sa ti zdá že by to bolo riešenie - no počítačovo zdatnejšiemu človeku sa to podarí do minúty i tak previesť do textovej podoby takže to prakticky nič nerieši - možno to má len psychologický efekt ktorý by nám vravel že sa to ,,nedá,, skopírovať... :/
Ak su moje clanky take dobre, tak si urcite najdem uplatnenie hoci aj v skolskom casaku. Nemusim ich uverejnovat na birdze (kde si ich precita sotva par ludi). Je fakt ze casopis casom zahodim, no birdz tu bude "stale" ale kde mam copyright?? Ked uz chcete uvazovat nad ochranou vasich udajov tak by som sa uberal tymto smerom, pretoze podla mojho nazoru skrytie webky tento portal podstatne ochudobni skor ako by ho malo skvalitnit. Co tak nastavit blogy tak aby pod kazdy jeden hodilo nieco v zmysle "tento clanok je majetkom autora.. bla bla bla". Ak to niekto "zneuzije" v malom meritku tak to myslim nikomu neublizi no nikto to uz nebude moct vydat ani nijako inak zneuzit.
@14 no hej, ale keď by sa tu niekto zaregistroval len kvôli tomu? alebo tí, čo tu sú raz za uhorský rok? čo sa týka toho nekopírovania - pochybujem, že by to niekto prepisoval, keď mu na googli vyhodí ďalších 200 iných stránok, odkiaľ to skopíruje ako môže sa nájsť niekto, ale málokomu by sa chcelo, myslím si... že by to určite riadne znížilo toto plagiátorstvo...
a tá odpoveď - najviac mi sedela... ďakovať niet za čo
@krutafunebracka ono to bude možné (dať niektoré veci "iba pre priateľov") ale NAJPRV musíme spraviť, aby priatelia na BIRDZi boli obojstranné vzťahy s požiadavkymi o priateľstvo a schvalovaním priatelstiev... Až potom môžme uvažovať o "iba pre priateľov"
@pawlo koľko ľudí je tak počítačovo zdatných? väčšina ľudí, keď to nevie označiť sa na to vykašle... lebo to proste inak nevedia... ja by som to tiež odtiaľ, priznám sa, nevedela dostať... a to ja som s počítačom celkom schopná, myslím si...
@20 tak ako funkcia, nie som proti, ale podľa mňa je to zbytočné, keď chceš, aby to videli len tvoji priatelia, môžeš im to aj poslať mailom... a tiež, môže sa ti stať, že nechceš, aby to videli všetci tvoji priatelia... a tiež si myslím, že blogy píšeme ako birdzáci preto, aby sme ich ako birdzáci čítali... nevidím v tom význam, ak tak, tak zablokovať pre tých, čo nie sú prihlásení...
@Shoshana - myslím si že dosť ľudí. (Možno som optimista) - postačuje na napr. jednoduchý program napr. ABBYY Fine Reader - ktorý sa celkom bežne používa v kanceláriách a má široké zastúpenie aj medzi obyčajnými užívateľmi... a potom nejaký napr. FastStone Screen Capture ktorý ti odfotí obrazovku - samozrejme sú aj iné spôsoby no to už je o inom...
to s tou výchovou máš úplnú pravdu! mne sa v škole stalo jeden jediný raz, že nám o tom niekto naozaj rozprával, aj to až na strednej; náš profesor informatiky sa snažil do nás všetkých vdýchnuť trochu tejto slušnosti, ale reakcie podaktorých hovorili za všetko, že čo si o tom myslia...
@gaaragirl no dobre... aj schopných ľudí pribúda (lebo tie decká sedia len pri kompe, tak sa na ňom naučia kadečo, niekedy si pripadám tak stará kvôli tomu ) ale aj ty sama vieš, že je ešte kopa neschopných... ja som to aj myslela tak že uzavreté pre verejnosť plus ešte iná podoba, ktorá by bola ťažko kopírovateľná... určite by to dosť ľudí zastavilo... aspoň ja si myslím... len k tomuto by sa mal vyjadriť aj Tomáš
no hej mám to v triede takže presne viem aké to je, ledva si moje 18ročné spolužiačky vedia poslať email ale kopírovať kravy vedia ach jaj to ma vie tak vytočiť a ešte ked sa na tom dobre zabávajú, to ma vie fakt vytočiť!!!
@pawlo hej, ale podľa mňa je v tomto ešte stále veľa ľudí aj tak neschopných, možno je to jednoduché, ale aj tak si myslím, že veľa ľudí o tom ani nevie...
ale je to na nás, aby sme niečo vymysleli... ako zabrániť plagiátorstvu... no nielen my, aj učitelia na školách (lebo zvyčajne je to kopírované do škôl) by si mali na toto dávať pozor...
@35 jj, pravda, je to dobrý nápad, ja napr nedokážem pochopiť, ako si niekto môže dať medzi priateľov niekoho, koho vôbec nepozná, v živote si s ním nepísal a ani nemieni do budúcnosti, je to dosť divné potom, aspoň z môjho hľadiska určite
@Matuliq ale ČOKOĽVEK uverejnené na slovenskom internete je CHRÁNENÉ autorským právom. Podľa slovenskej legislatívy ani neexistuje obsah "bez autorských práv" (resp. existuje, ale 75 rokov po smrti autora).
Na BIRDZI sú bloggeri, ktorí majú čítanosť v tisícoch ľudí, sú bloggeri ktorí majú čítanosť v stovkách a sú bloggeri ktorí majú čítanosť do 10 ľudí. Predpokladám, že novými funkciami v blogoch sa čítanosť blogov zvýši... Čiže je to zrovnateľné s väčšími školskými časopismi...
BIRDZ si ctí tvoje autorské práva. A pochybujem, že keď bude pod textom článku napísané "text tohto článku je chránený autorskými právami (čo mimochodom na stránke uvedené je, len nižšie)", že to uchraní pred "kopírovaním úvah".
@tsunade podľa mňa myslela najmä, že niekomu sa páči článok a skopíruje si ho na blog.cz, alebo ho vytlačí a odovzdá na slovenčine ako úlohu. A proti tomuto nepomôže žiadny text. To je ako keď človek zháňa crack softu, tak na tej škatuli môže byť čokoľvek napísané, že sa to kopírovať nesmie, on chce svoju hru, photoshop alebo neviem čo...
@gaaragirl veď keby sme sa o tom nebavili tak ti to nespomeniem ale ako pozerám, kedysi bola základná znalosť na PC písať vo Worde a poslať mail (v podstate vlastne vedieť ho vôbec zapnúť), teraz je to poslať RP/TS/koment a hlavne vedieť kopírovať...
ale povedz sama, či by to dokázali skopírovať, keby to nešlo označiť?
@Matuliq pokojne si skontroluj čo zverejnuješ na iných weboch, ale BIRDZ si ctí autorov. Na rozdiel od YouTube či Facebooku, kde čokoľvek uploadneš stane sa majetkom príslušného serveru (a súhlasil si s tým pri registrácií), na BIRDZ žiadne takéto pravidlo nie je a nikdy nebolo.
@Matuliq tým som nechcel povedať nič iné, iba toto: problém kopírovania nie je v tom, že pod textom článku to nie je napísané...
Podľa mňa zdravému človeku by malo byť jasné, že si "nemôže skopírovať len tak čokoľvek čo našiel na nete", lenže pozri koment @36 od @gaaragirl - myslíš že také baby zastaví to, že na konci textu bude riadok o tom, že to nesmú kopírovať a že článok napísal Copyright @matuliq 2009.
Jediné čo spravia, že tú vetu vymažú z úlohy a vytlačia bez tej vety...
@pernik pre niekoho je to kompliment, pre niekoho iného je to "naštvatie"
každý má iný pohľad na to.... z jedného pohľadu je to dôkaz toho, že to čo píšeš, je kvalitné, keď to ľudia kopírujú = čiže si dobrý... na druhej strane... čítala to vôbec tá osoba, čo to skopírovala?
@tomas a ked nastavis aby blogy boli viditelne iba pre registrovanych, tak potom tie blogy sa nebudu dat najst ani cez google? ak ano tak to nema zmysel.. dotycny "plagiator" si to najde cez google a potom sa registruje a ma to...
áno aj presne to je to, že im je jedno kto to napísal a o čom píše a vôbec ako to myslí ani sa nad tím nepozastaví a neuvažuje o čo ide, jednoducho si to označia hodia do wordu zmenia akurát tak písmo a veľkosť a vytlačia...
@gaaragirl ja sa nejdem hádať, lebo ja sa ani v týchto veciach nevyznám, keďže sa mi plagiátorstvo hnusí úplne a preto to ani nerobím radšej to urobím zle... ale k veci... cesta je vždy, to je jasné... a keď už niekto bude fakt veľmi chcieť to aj prepíše...
lenže čo potom navrhuješ ako riešenie, aby ti to úplne nikto nemohol skopírovať? ani dať to do zvukovej alebo video podoby by nemalo význam, lebo aj tak sa to dá prepísať...
autorské práva dokážeš, ale čo, keď učitelia nevedia, že sa dá z BIRDZu ťahať a pozrú len na referáty (aj to nerobí každý)? nikto sa nedozvie, že tá úvaha, čo odovzdala Janka Mrkvičková je v skutočnosti tvoja... no je to aj nezodpovednosť učiteľov, že nechajú decká kopírovať... mali by to kontrolovať... a za plagiátorstvo komisionálky!
je NAJČASTEJŠIE KOPÍROVANÝ článok z BIRDZ Masla Nájdete ho na stovkách blogov najmä na blog.cz, väčšinou 12 ročné české dievčatá to zverejňujú ako exkluzívny rozhovor so slovenským emákom...
Potom nasledujú výsledky slovenského sexu. Ale tam je to horšie. Rozhovor s Emákom väčšinou kopírujú 12 ročné baby. Ale výsledky slovenského sexu kradnú PROFESIONÁLNI NOVINÁRI ktorí sú ZAMESTNANÍ a DOSTÁVAJÚ ZA UKRADNUTÝ ČLÁNOK HONORÁR.
Niektorí majú aspoň tú slušnosť že napíšu zdroj, že "podľa serveru www.birdz.sk", ale väčšina zoberie naše grafy, naše výsledky, trochu prepíšu text a zverejnia to a miesto zdroja napíšu "na slovenskom internete prebiehal prieskum" (ani zdroj neuvedú) - to je vrchol drzosti... To je rovnaké, ako keby som si zobral ich časopis ukradol im celý rozhovor aj s fotkami a zverejnil ho (a napísal by som "zdroj: tlač"). A títo redaktori za to, že ukradnú článok z Birdzu ešte berú plat alebo honorár. No nie je to drzosť?
Ťažko to vysvetliť 12 ročnej babe. Ale že to nechápu ani dospelí redaktori, žurnalisti, to je fakt smutné. Žiaden text nepomôže. Toto je problém v prístupe spoločnosti, lebo to vyzerá, že buď to ĽUDIA NECHÁPU, ŽE KRADNÚŤ SA NEMÁ, alebo im je to absolútne šuma-fuk (a čomu sa čudovať, keď tento štát sám podporuje kradnutie a vyvlastňovanie majetku, v ktorom slušnom štáte sa môže stať, že štát bude vyvlastňovať (=kradnúť) pozemky ľuďom, aby tam zahraničná SÚKROMNÁ fabrika (automobilka KIA) mohla postaviť závod)....
Treba výchovu, a tu veľmi rodičia nepomôžu, keďže polovica možno aj viac rodičov ani nevie čo je to internet. Minister školstva sa zaoberá kravinami ako či bude v učebnici slovo "Felvidék" alebo nebude, ale pritom by stačilo, keby školy učili, že "KRADNÚŤ SA NEMÁ"...
@Gaaragirl no neviem neviem, mne cez google najde napr. obsah phpbb for, ktore su pristupne len po registracii a ked kliknem na link tak az vtedy pyta odomna prihlasenie.... cize staci ak by si nasiel cez google, ze nazov toho blogu a tema jeho domacej ulohy sa zhoduju a tym padom zabije tych par sekund registraciou a pozrie sa na ten blog... tak by som to urobil ja..
@strejdabob ak je niečo dostupné iba pre prihlásených alebo nebodaj len pre priateľov, tak potom ten text nebude nájditeľný cez Google, resp. google bude vedieť nájsť webku ale v nej bude vidieť text "táto webka je len pre prihlásených" alebo "táto webka je len pre priateľov/tento článok je len pre priateľov" a pod...
@52@strejdabob dá sa to aj tak aj tak... Ono neviem, či PhpBB nemá ZÁMERNE to urobené tak, aby google videl zaheslovaný obsah, a uživateľ nie, ak sa neprihlási... Nie som si istý, ale mám pocit, že tam je to zámerné...
@Tomas@55 no mna hlavne zaujimalo ze ako by to bolo na Birdz ale uz si odpovedal v @53 takze ak dotycny nenajde cez google ze tu nejaky taky clanok vobec je, tak by to bolo v pohode...
prvá veta, citujem "Myslela som, že písať o prieskumoch stupídneho razenia, môže byť len čistá nuda, no zisťujem, že to nie je vždy tak." a teraz trikrát podčiarkujem STUPÍDNEHO...
@gaaragirl ale že im to nie je hanba! ja si nedovolím skopírovať niečo, čo uvidí len učiteľka ale takto prasknúť bez zdroja niečo na net, čo si to môžu prečítať milióny ľudí?? to je choré...
@shoshana hej o tom, že www.diva.sk nám KRADNE články viem, je sranda, že líder trhu Azet.sk ešte aj články do svojho ženského webu kradne z teenagerského serveru Azet.sk je prevádzkovateľ Diva.sk
A oni nie sú jediný. Aj v Novom Čase boli výsledky zo starého Slovenského sexu, oni mi aspoň zatelefonovali, a spýtali sa, či môžu citovať niektoré čísla a uviesť zdroj (a aj uviedli, že z www.birdz.sk), tak to je ešte ok.
Ale to čo robí Diva.sk - kradne celé články a len trochu mení vety. Je to hnus... A nie sú jediní. Inak je to celkom sranda, začali sme v tých článkoch nechávať občas "zmienku o Birdz.sk", že "uživatelia Birdzu masturbujú tak a tak" a niektoré servery nemali problém skopírovať to úplne v tej podobe
@63 "nemali problém skopírovať to úplne v tej podobe" tak toto je uz vela, ved oni si to asi ani neprecitali predtym nez urobli "Kopírovať" a "Vložiť"
to mi pripomina, ked moj spoluziak zhanal sloh do skoly... nasiel jeden 2-stranovy, ktory mal nadpis taky isty, ako nam zadala profesorka a az v skole pred hodinou zistil ze ten sloh je pisany v zenskom rode nakoniec to takto odovzdal profesorke
Inak ak vám bude divné, že v sexuálnom prieskume sú trochu iné (zaokrúhlené) čísla ako v aktuálnom Slovenskom sexe, tak to je preto, že ona -kika- kopírovala BIRDZ Slovenský sex 2005 - » www.birdz.sk/maslo/love/sex-... (lebo sme mali až dva prieskumy)
veď oni aj keď tie články upravujú tak ich upravia niekedy tak, že to ani zmysel nemá, teraz je veľmi málo ľudí, hlavne študentov, ktorí zvládnu niečo sami napísať a zoštylizovať aby to malo pointu a nejakú hlbšiu myšlienku
@tomas akože toto je už vážne na smiech celé ale áno, späť k téme... toto je problém, ktorý treba fakt vyriešiť... a s týmito článkami ma to tiež dosť rozčuľuje, ale čo sa s tým dá teda robiť?
a ešte by som chcela tak pomimo poznamenať nespravodlivosť nad tým ako to skopírovala, že ja a ešte dve spolužiačky z 24 báb v triede sme si napísali vlastnými slovami úvahu na ktorej sme sa nadreli a profesorka mi tú úvahu nechcela uznať vraj to nie sú moje myšlienky a spolužiačku, ktorá to skopírovala označila ako najšikovnejšiu v triede a jedinú čo si to napísala a ešte to aj uverejnili v školskom časopise!!! je toto normálne???
Napísal som po dlhej dobe mail šéfovi Azetu, že prečo ich redaktorka kradne naše (mimochodom 4 roky staré) prieskumy, a že či to mám brať, akože od tohto momentu si môžeme skopírovať od nich čo chceme a kedy chceme? DD
@gaaragirl som hrdá na to, že patrím ešte do schopného ročníka! akože ja vôbec nechápem, čo to vyrastá za generácia... za počítačom to sedí, ale je to neschopné do všetkého, nevie to robiť rukami a neni to kreatívne vôbec... úplne vymetené decká, ktorým úplne k prežitiu stačí počítač s internetom... omg... ako sa táto doba zmenila no hnus... a ľuďom ide len o prestíž a peniaze... kedysi sme si ako ľudia pomáhali, dnes ti nepomôže nikto a ešte ťa aj okradnú...
inak s tou úvahou to je už... vrcholná kktina! (ospravedlňujem sa za vulgarizmus, ale inak to neviem nazvať)
@Shoshana možno do Masla napíšeme červenými písmenkami vetu "Prosíme, redaktorov Diva.sk a ďalších serverov, aby nám nekradli články. Kradnúť sa nemá."
no dobrá otázka, len keby sa vôbec z azetu dalo niečo kopírovať
ako si správne aj napísal tu na birdzi, jediná stránka, kde sú smajlovia zadarmo to sa mi vážne rátalo - čistá pravda, azet namiesto toho aby z tejto stránky kopíroval veci by sa mal zamyslieť nad tým ako to vedie a ako urpavuje tú stránku
áno je to smutné aj keď v poslednej dobe ma už málo čo prekvapí čo sa týka dnešnej doby...knihy tak to už ani nevedia čo to je, len internetové stránky, kde sú aj tak pravopisné a potom sa čudujú, že nevedia písať
áno, mne to prekáža. prekáža mi, že si každý môže prečítať môj blog, a preto chcem, aby pri písaní blogov sa dalo zaškrtnúť "pre priateľov" , "pre registrovaných" (čiže pre všetkých birdzákov) alebo "pre všetkých"
@gaaragirl no mňa práveže doba neustále prekvapuje... akože to čo sa tu deje... ja viem, prečo chcem ísť do politiky... a pretlačím zákon, že do 16 rokov nebudú môcť decká ísť na portály typu pokec.sk budú mať zakázaný prístup! veď ja za mladi som behala po vonku, bicyklovala sa, skákala cez švihadlo a dnešné deti? ach... škoda hovoriť... je to celé smutné... strašne hlúpa doba. a že to nikoho neštve, že decká sedia doma a vytvárajú si umelú identitu pričom to je jediné, čo dokážu vymyslieť...
ale tí rodičia sa venujú teraz len robote a deti sú samé doma bez rodičov, bez výchovy, bez všetkého...nehovorím, že ja som tak nebola ale je zo mňa niečo iné ako z nich a ja som vyrastala v inej dobe...dokázala som v trinástich rokoch prežiť bez počítača a dnešní trinásťročný nevedia hodinu vydržať pomaly bez internetu? je to choré!!!!
@gaaragirl no presne o tom hovorím! keď sme my mali 13, tak bol internet doma vymoženosť neuveriteľná to sme chodili do kaviarni ešte a pamätám si, že v 13 som sa prvý krát zalogovala na pokec... a dnešná mládež? už 7 ročné deti sú na pokeci alebo na facebooku... veď to nie je normálne... a závislosť aká na internete... ja napríklad ešte 14 ročných, no možno 13 vidím ísť von (hoci výnimočne) ale pod 13 už decká nechodia von. teda, chodia - v imaginárnom svete internetu. poviem ti, je mi z toho až do plaču.
a rodičia nemajú čas, veď ja viem. ale to je chyba. treba decká kontrolovať... alebo im nedať kľúče, nech sú von kým neprídem ja domov
@gaaragirl no zas ty si možno bola viac pri telke ako oni... v 80-90 tich rokoch deti bývali viac pri telke, teraz sú pri telke menej a viac za kompamy.... o 10 rokov možno budú iba za kompamy a žiadna telka nebude existovať.
hmm....nevychadzam z uzasu co tu vymislate za kravini.....tak potom naco to pisete sem, ked potom si stazujete ze vam to niekto skopiroval?! naco?! dnes nieje problem spravit vlastnu net stranku a tam davat svoj blog. osobne vam taku stranku spravym za 5 minut. tak nechapem naco chcete utajovat blogy...a to nehovorim o tom ze" urcite" z nejakeho pribehu na bridzi vydaju knihu na ktorej zarobia miliony..no "urcite" dalej....naco utajovanie webiek a tie pi********* z priatelmi ked...jua mozem mat v priateloch kopec ludii ale ked si ma oni nechcu dat na svoju vebku tak ja sa mozem aj pojebat ked si ma nedaju....to potom na pi******* system....co kua chcete do prdele utajovat?! tie vase poniektore trapne webki?! ked sa hambite ze co tam mate tak naco ich robite?! naco sa prezentujete?! to iste aj z albumami....ked nechcete abi kazdi videl tak naco kua ich robite?! naco?! fotku priatelom predsa mozte poslat aj inac..ze mail alebo icq.....sa mi zda ze poniektori uz nevedie co od rozkose.....
a radsej nech sedia decka za compami, ako ozrate sfetovane spini na ulici na lavickach!!!!
@tomas mozno by bol jeden sposob ako "utajit" webku.. umoznil by si to iba tomu kto o to ma zaujem a fungovalo by to na zaklade tajneho cisla a priatelstva.. cize uzivatel bude mat kazdom blogu moznost nastavit si, ktory priatel ten blog moze citat (kedze si myslim, ze nie je priatel ako priatell) aj ked si myslim ze vacsina to da zdielat so vsetkymi, ale budis. Ide predsa o skvalitnenie no a ten druhy sposob (fungujuci sucasne s tym priatelskym) bude taky, ze uzivatel sam si nastavi aky uzivatel (na zaklade tajneho cisla) moze pozerat jeho blog. Neregistrovani si samozrejme webku nebudu moct prehliadat (alebo len blogy, to sa tiez bude dat nastavit) Priatelstvo>tajne cislo, cize ak uz som priatel blogera nezalezi na tom ake mam tajne cislo, mozem si ho citat kolko chcem.
ps: samozrejme, neviem ako to funguje s googlom, ci by sa taketo veci pred nim dali skryt.
nova funkcia hmmm ano ano ano prosim nech je potom ako nasla spoluziacka jeden blog mojej kamosky ked hladala referat do skoly a potom aj mna som bola nutena vymazat vacsinu blogov, pretoze si nezelam aby to oni citali, to je aj dovod preco sem netaham neukazujem tuto stranku znamym..aspon niekde mam sukromie
ano vadi mi to ....malo by to byt iba pre zaregistrovanych mozno by tu bolo potom viac ludi a nielen webky ale cele...a este by to mohlo byt tak ako na booome ze videt posledne navstevy
Asi najlepšie to napisal @88 píšete články, dávate si tu fotky, a podobne aby to niekto videl a čítal. Aký má zmysel utajovať webku len pre zoznam priateľov, keď im tie užastné výtvory možete poslať súkromne.
Kopírovanie..videla som svoj pokecovský profil u niekoľkých neznámych ľudí a zase AŽ TAKÝ vtipný nebol.No a čo, keď dotyčný trpí syndrómom crtl+c, veľa s tým nespravím, vynadám mu a skopíruje si profil niekoho iného.
Čo sa slohov týka, to ma štve, ale znova problém nie je v prístupnosti, ale v prístupe!
Videla som x perfektných blogov, poviedok, básní, slovných hračiek etc., ale maximálne som si ich zabookmarkovala a nikdy by ma nenapadlo vydávať ich za svoje!Keď už niekoho citujem, vždy to uvediem (minimálne: ako povedal človek, na ktorého meno si za boha nespomeniem - "...")
V máji sme odovzdávali slohy na AJ.
90% triedy si našlo úbohý polstranový článok v slovenčine a hodilo ho do Translatora, a keďže to bolo slaboduché a plné chýb, učitelia boli presvedčení, aké je to originálne a ako sa museli snažiť.
Ja (a štyria ďalší) som napísala stranu aj niečo z vlastnej hlavy a skoro mi to neuznali, lebo TOTO slovíčko a TÚTO gramatiku sme ešte nebrali!!!
Nakoniec sa to pre istotu neznámkovalo.
Chyba je v našom neskonale jebnutom vzdelávacom systéme a prístupe, nie v nedostatočnej ochrane autorských práv.
mne to tiež vôbec nevadí - nech sa pozrie hockto, je mi to úplne jedno. A keď čokoľvek zverejním, rátam s tým, že to môže byť použité (zneužité) inde bez môjho vedomia. Ale to už patrí k internetu .
Nechcem tu žiadne schvaľovanie priateľov, žiadne cenzúrovanie toho kto čo uvidí a kto čo neuvidí. Birdz bol jednoduchý a prehľadný. A bol by som rád, keby to tak ostalo .
@tomas , obojstranné schvaľované priateľstvá jednoznačne áno!Najlepšie aj s dodatočným schválením už existujúcich priateľstiev.A s notifikáciou (aj) na BIRDZi.
@tomas viem ze sa dá urobiť ochrana proti kopírovaniu textu a obrazkov z webu možno to by problemu dosť pomohlo a z estetickeho hľadiska by to nebol až taký zásah do uživateľského rozhrania
asi si nepochopil o čo ide, mne je jedno, že si pozrú môj album, profil, aká som a moje názory vo fóre, fakt jedno, mne ide iba o tie blogy (to ty asi nepochopíš) a ani sa nehanbím za to, že čo píšem a podobné blosti a takisto som si vedomá, že je to prístupné a keby sa idem rozplakať kvôli tomu, že si to nejaké zasrané decká prečítajú tak to sem fakt nedávam!!! Ide aj o veľa iných vecí ako napríklad súkromie, nevadí mi, že si to čítajú ľudia zaregistrovaní na birdzi a tí, ktorých nemám v priateľoch ale tí, ktorí tu nie sú vôbec zaregistrovaní a ani nevedia čo to vlastne birdz.sk je!!!
vidím, že niektorí to trošku aj zle pochopili vážne by bolo najlepšie aby si každý sám mohol vybrať či to chce utajiť alebo nie
hm k tej telke máš pravdu, ja ako dieťa v ich veku som nesedela za interentom ale za televízorom no s tým rozdielom, že napríklad horory bývalí po desiatej hodine rovnako ako erotické filmy a teraz si to býva kľudne poobede mne je to osobne jedno kedy to vysielajú ale nech sa potom rodičia nesťažujú, že ich deti začínajú sexuálne žiť v trinástich
keď už tu je reč o kopírovaní blogov, myslím si, že viac ako utajovanie webky by pomohlo niečo na spôsob... no, na fotky tu automaticky hodí logo birdzu.. ale ak by sa dal spraviť text blogov tak, ako to býva v tých políčkach, čo to vyhodí nejaké písmenká a treba to pred registráciou alebo čím opísať.. viete čo myslím, žer by sa text previedol do takého formátu, že by sa nedal skopírovať...
juj, vyjadrujem sa ako hotentót, ale hádam chápete
@anzu no ako pôvodne som to chcel dávať do Mladí talenti v Masle (teda striedať to aj s inými talentami) ale nejak som nemal čas sa tej rubrike venovať...
teda nic proti tomu, ale sposob sa vzdy najde.. a ten kto bude citat ten blog, staci ze si printscreenuje a potom si to ulozi.. neskor prepise a ziaden problem..
a neviem ako mu v tom chcete zabranit..
treba sa s tym zmierit ze taki ludia su.. i ja som na birdzi nasiel jedneho, co si pozical cast z mojho profilu a potom sa ma ktosi spytal, ze si to mam od neho.. to cloveka nastve, ale co uz.. ludia su vselijaki...
osobne si myslim ze je to o cestnosti, lebo kto chce podvadzat si sposob vzdy najde..
@107 ale pochopil, ale poniektori tu uz zachadzaju do extremou ktore nevydel som asi na ziadnom webe( schvalovanie priatelou a podobne ********** )
inac sa vsetci zamyslite...robite blogy pre to abi ste sa prezentovali a ukazali co je vo vas a co dokazate....a v takom pripade vam moze bit srdecne jedno ci si to skopiruje pol republiki na svoj web a vyda za svoje...kedze vy ste to napisali skor, takze stci pozriet datum kedi ste si to pridali do blogou. alebo pisete a robite blogi z komercnich dovodou a ocakavate ze vam za to zacnu ludia platit abi si mohli vas pribeh,blog precitat alebo pouzit na svojom webe. lebo mne sa zda to u prehnane. preda ked daco napisem tak chcem abi to co najviec ludi vydelo a citalo...alebo blog si pisete len sami pre seba pre svoje potesenie a preto ze sa chcete podelit z ostatnymy co ste napisali a svojim nazormy...a hladat teraz dakde hna nete kde kto skopiroval moj blog sa mi zda absurdne...a zbytocne...a ked sa chitim nadpisu ankety tak.....naco potom robite a vyplnujete webky ked vam to vadii??naco??? to....ako nechapem....na jednej strane sa chcete prezentovat a uverejnovat svoje fotky a profoili a take.....a na druhej vam vadi ze si to moze pozriet uplne kazdi..kto aj nechodi na bridz..to ako nechapem...ale je na to jedno slovo....schizofrenia
ja som najprv zashlasovala ze "nevadi mi to",ale potom ako si pisala to s tym blogom,to ma nenapadlo v danej chvili,cize suhlasim,aby sa webka dala "utajit".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
129 komentov
Skôr by som odporúčal nedávať sem rozsiahle poviedky, romány a neviem čo na milión pokračovaní, lebo neviete, kedy vám to kto zneužije. A neviete, kedy sa tým budete chcieť živiť...
A možno to spravím, aj keď tu nebudú prevládať tie hlasy (ale vtedy to bude mať u mňa menšiu prioritu)
Skôr to má opačný efekt, trénuješ sa v písaní, zlepšuješ sa a ak máš veľký talent niekto ťa môže objaviť a ponúknuť ti spoluprácu, nebudeš prvý, kto si vďaka Birdzu náhodou našiel prácu (mňa síce štve, že títo ľudia potom zväčša prestanú mať čas na Birdz, ale na druhej strane radujem sa, že vlastne nepriamo talentovaným ľuďom pomáham)
ďakujem, že si zašiel do tohto fóra a prečítal si to naozaj by ma potešilo keby sa s tým dalo niečo spraviť, teda, keď je to už ostatným jedno tak aspoň to utajenie teda niektorí sem píšu len tak hocičo, čo robili, ožran párty a tak ale niektorí sem píšu svoje pocity, príbehy a básničky a nie je príjemné, keď si to len tak cudzí sťahujú a dávajú za svoje. Takže ak by si s tým mohol niečo spraviť, vopred Ďakujem
zahlasovala som za druhú možnosť, poviem prečo...
stalo sa mi, že som chcela niekomu niečo ukázať, čo som mala na BIRDZi (môj blog), preto mi padlo vhod, že som mu mohla dať stránku...
na druhej strane, áno, keby mi niekto niečo z blogu skopíroval, tak to by mi vadilo, neznášam plagiátorstvo... nevadia mi fotky (ktoré sú aj tak označené logom BIRDZ), profil, linky, ale blog mi vadí... je to svinstvo, ľudia to môžu ľahko zneužiť. ale vieš, keby niekto tak veľmi chcel, môže sa tu zaregistrovať a takisto skopírovať blog... hoci určite by to nebolo také, ako cez google, to je jasné... no neviem, či na toto existuje riešenie... jedine, keby sa dali blogy do neskopírovateľnej podoby...
no aj tak Ďakujem za hlasovania a za úprimné hlasovanie
A druhá a posledná možnosť sú v podstate rovnaké.
ono problém je skôr v tejto spoločnosti, nikto na tom nebazíruje, ľudia kukajú rôzne stránky ako iserialy.sk s nelegálnymi kópiami seriálov, kopírujú rapidshare linky na mp3ky, zháňajú cracknuté hry a potom sa nečuduj, že nemajú problém skopírovať úvahu z netu a dať ju do školy ako úlohu...
v tejto krajine absentuje výchova, rodičia mnohých ani nemajú šajnu, že niečo takéto, čo som popísal, sa na internete dá urobiť, a škola? podľa mňa nikto o týchto veciach nerozpráva... v škole sa biflia kraviny, zbytočnosti, ktoré človek nebude potrebovať, ale že by sa riešila elementárna slušnosť a aspoň vysvetlovalo, že kradnúť/kopírovať sa nemá... to už nie je
Napríklad slohy - nie každý dokáže robiť skvelý sloh. No úvahu dokáže napísať každý, pritom sa hodnotia veci ako pravopis a slovosled, a vôbec sa neberie ohľad na obsah úvahy. Úvaha je o myšlienkach, nie o pravopisných chybách či kvalite textu. Ale o obsahu - myšlienke.... Ako hej, diktáty - tam nech hodnotia pravopis, ale v úvahe... Potom to núti slabších žiakov proste skopírovať úvahu z netu, miesto toho aby napísali čo ich trápi...
Som asi privelky optimista co?
a tá odpoveď - najviac mi sedela... ďakovať niet za čo
áno si veľký optimista, už dávno slová pre iných nič neznamenajú ale skutky tie vládnu svetu
no to čo teraz ľudí napadá a čo všetko dokážu na nete, tak to sa nemusím ani vyjadrovať
to s tou výchovou máš úplnú pravdu! mne sa v škole stalo jeden jediný raz, že nám o tom niekto naozaj rozprával, aj to až na strednej; náš profesor informatiky sa snažil do nás všetkých vdýchnuť trochu tejto slušnosti, ale reakcie podaktorých hovorili za všetko, že čo si o tom myslia...
ale je to na nás, aby sme niečo vymysleli... ako zabrániť plagiátorstvu... no nielen my, aj učitelia na školách (lebo zvyčajne je to kopírované do škôl) by si mali na toto dávať pozor...
A aj keby, pre mňa je to kompliment, keď niečo odo mňa kopíruje...
Na BIRDZi dole je už dávno napísané, že "Copyright © 2000-2009 PEREX a.s. a autori obsahu" - tým sa myslí, že autorské práva k BIRDZu patria vydavateľstvu Perex a zároveň autorom príslušného obsahu (čiže článok príslušnému autorovi, fotka, video príslušnému autorovi). Čiže BIRDZ si neberie tvoje autorské práva. BIRDZ sharuje tvoje práva a spomína ťa, ako autora...
Na BIRDZI sú bloggeri, ktorí majú čítanosť v tisícoch ľudí, sú bloggeri ktorí majú čítanosť v stovkách a sú bloggeri ktorí majú čítanosť do 10 ľudí. Predpokladám, že novými funkciami v blogoch sa čítanosť blogov zvýši... Čiže je to zrovnateľné s väčšími školskými časopismi...
BIRDZ si ctí tvoje autorské práva. A pochybujem, že keď bude pod textom článku napísané "text tohto článku je chránený autorskými právami (čo mimochodom na stránke uvedené je, len nižšie)", že to uchraní pred "kopírovaním úvah".
@tsunade podľa mňa myslela najmä, že niekomu sa páči článok a skopíruje si ho na blog.cz, alebo ho vytlačí a odovzdá na slovenčine ako úlohu. A proti tomuto nepomôže žiadny text. To je ako keď človek zháňa crack softu, tak na tej škatuli môže byť čokoľvek napísané, že sa to kopírovať nesmie, on chce svoju hru, photoshop alebo neviem čo...
ale povedz sama, či by to dokázali skopírovať, keby to nešlo označiť?
Podľa mňa zdravému človeku by malo byť jasné, že si "nemôže skopírovať len tak čokoľvek čo našiel na nete", lenže pozri koment @36 od @gaaragirl - myslíš že také baby zastaví to, že na konci textu bude riadok o tom, že to nesmú kopírovať a že článok napísal Copyright @matuliq 2009.
Jediné čo spravia, že tú vetu vymažú z úlohy a vytlačia bez tej vety...
každý má iný pohľad na to.... z jedného pohľadu je to dôkaz toho, že to čo píšeš, je kvalitné, keď to ľudia kopírujú = čiže si dobrý... na druhej strane... čítala to vôbec tá osoba, čo to skopírovala?
áno aj presne to je to, že im je jedno kto to napísal a o čom píše a vôbec ako to myslí ani sa nad tím nepozastaví a neuvažuje o čo ide, jednoducho si to označia hodia do wordu zmenia akurát tak písmo a veľkosť a vytlačia...
nie nezaregistruje, nebude vedieť obsah blogu, čiže mu príde zbytočné sa registrovať, radšej si nájde niečo iné kde sa registrovať nebude musieť...
lenže čo potom navrhuješ ako riešenie, aby ti to úplne nikto nemohol skopírovať? ani dať to do zvukovej alebo video podoby by nemalo význam, lebo aj tak sa to dá prepísať...
autorské práva dokážeš, ale čo, keď učitelia nevedia, že sa dá z BIRDZu ťahať a pozrú len na referáty (aj to nerobí každý)? nikto sa nedozvie, že tá úvaha, čo odovzdala Janka Mrkvičková je v skutočnosti tvoja... no je to aj nezodpovednosť učiteľov, že nechajú decká kopírovať... mali by to kontrolovať... a za plagiátorstvo komisionálky!
» www.birdz.sk/maslo/emo-chala...
je NAJČASTEJŠIE KOPÍROVANÝ článok z BIRDZ Masla Nájdete ho na stovkách blogov najmä na blog.cz, väčšinou 12 ročné české dievčatá to zverejňujú ako exkluzívny rozhovor so slovenským emákom...
Potom nasledujú výsledky slovenského sexu. Ale tam je to horšie. Rozhovor s Emákom väčšinou kopírujú 12 ročné baby. Ale výsledky slovenského sexu kradnú PROFESIONÁLNI NOVINÁRI ktorí sú ZAMESTNANÍ a DOSTÁVAJÚ ZA UKRADNUTÝ ČLÁNOK HONORÁR.
Niektorí majú aspoň tú slušnosť že napíšu zdroj, že "podľa serveru www.birdz.sk", ale väčšina zoberie naše grafy, naše výsledky, trochu prepíšu text a zverejnia to a miesto zdroja napíšu "na slovenskom internete prebiehal prieskum" (ani zdroj neuvedú) - to je vrchol drzosti... To je rovnaké, ako keby som si zobral ich časopis ukradol im celý rozhovor aj s fotkami a zverejnil ho (a napísal by som "zdroj: tlač"). A títo redaktori za to, že ukradnú článok z Birdzu ešte berú plat alebo honorár. No nie je to drzosť?
Ťažko to vysvetliť 12 ročnej babe. Ale že to nechápu ani dospelí redaktori, žurnalisti, to je fakt smutné. Žiaden text nepomôže. Toto je problém v prístupe spoločnosti, lebo to vyzerá, že buď to ĽUDIA NECHÁPU, ŽE KRADNÚŤ SA NEMÁ, alebo im je to absolútne šuma-fuk (a čomu sa čudovať, keď tento štát sám podporuje kradnutie a vyvlastňovanie majetku, v ktorom slušnom štáte sa môže stať, že štát bude vyvlastňovať (=kradnúť) pozemky ľuďom, aby tam zahraničná SÚKROMNÁ fabrika (automobilka KIA) mohla postaviť závod)....
Treba výchovu, a tu veľmi rodičia nepomôžu, keďže polovica možno aj viac rodičov ani nevie čo je to internet. Minister školstva sa zaoberá kravinami ako či bude v učebnici slovo "Felvidék" alebo nebude, ale pritom by stačilo, keby školy učili, že "KRADNÚŤ SA NEMÁ"...
ale ja nie, je to hnusné, úvahy si radšej napíšem sama ako všetky tieto práce do školy!!!
máš pravdu, niektorým asi nevysvetlíš
» www.diva.sk/zakazane-ovocie...
samozrejme - "autorka" je nejaká kiki či kto a zdroj chýba...
toto nie je normálne...
áno aj ja už som si stihla všimnúť tejto stránky na dive.sk kde kopírujú takisto jedna radosť
prvá veta, citujem "Myslela som, že písať o prieskumoch stupídneho razenia, môže byť len čistá nuda, no zisťujem, že to nie je vždy tak." a teraz trikrát podčiarkujem STUPÍDNEHO...
úprimne, je mi zle z tohto...
no hej tie články tam, niektoré sa nedajú ani čítať...
A oni nie sú jediný. Aj v Novom Čase boli výsledky zo starého Slovenského sexu, oni mi aspoň zatelefonovali, a spýtali sa, či môžu citovať niektoré čísla a uviesť zdroj (a aj uviedli, že z www.birdz.sk), tak to je ešte ok.
Ale to čo robí Diva.sk - kradne celé články a len trochu mení vety. Je to hnus... A nie sú jediní. Inak je to celkom sranda, začali sme v tých článkoch nechávať občas "zmienku o Birdz.sk", že "uživatelia Birdzu masturbujú tak a tak" a niektoré servery nemali problém skopírovať to úplne v tej podobe
to mi pripomina, ked moj spoluziak zhanal sloh do skoly... nasiel jeden 2-stranovy, ktory mal nadpis taky isty, ako nam zadala profesorka a az v skole pred hodinou zistil ze ten sloh je pisany v zenskom rode nakoniec to takto odovzdal profesorke
Späť k téme či nám vadí, že si webku môže pozrieť hocikto
a mal by si nejaký plán ako to spraviť? aspoň tie blogy?
(lebo sme mali až dva prieskumy)
veď oni aj keď tie články upravujú tak ich upravia niekedy tak, že to ani zmysel nemá, teraz je veľmi málo ľudí, hlavne študentov, ktorí zvládnu niečo sami napísať a zoštylizovať aby to malo pointu a nejakú hlbšiu myšlienku
Napísal som po dlhej dobe mail šéfovi Azetu, že prečo ich redaktorka kradne naše (mimochodom 4 roky staré) prieskumy, a že či to mám brať, akože od tohto momentu si môžeme skopírovať od nich čo chceme a kedy chceme? DD
inak s tou úvahou to je už... vrcholná kktina! (ospravedlňujem sa za vulgarizmus, ale inak to neviem nazvať)
no dobrá otázka, len keby sa vôbec z azetu dalo niečo kopírovať
ako si správne aj napísal tu na birdzi, jediná stránka, kde sú smajlovia zadarmo to sa mi vážne rátalo - čistá pravda, azet namiesto toho aby z tejto stránky kopíroval veci by sa mal zamyslieť nad tým ako to vedie a ako urpavuje tú stránku
späť k tomu mailu aj odpísala?
áno je to smutné aj keď v poslednej dobe ma už málo čo prekvapí čo sa týka dnešnej doby...knihy tak to už ani nevedia čo to je, len internetové stránky, kde sú aj tak pravopisné a potom sa čudujú, že nevedia písať
áno, mne to prekáža. prekáža mi, že si každý môže prečítať môj blog, a preto chcem, aby pri písaní blogov sa dalo zaškrtnúť "pre priateľov" , "pre registrovaných" (čiže pre všetkých birdzákov) alebo "pre všetkých"
myslím, že koniec debaty, idem spať. dobrú noc.
vlastne už nedela ráno
áno môžeš k téme
správne, som rada, že súhlasíš
dobrú noc
ale tí rodičia sa venujú teraz len robote a deti sú samé doma bez rodičov, bez výchovy, bez všetkého...nehovorím, že ja som tak nebola ale je zo mňa niečo iné ako z nich a ja som vyrastala v inej dobe...dokázala som v trinástich rokoch prežiť bez počítača a dnešní trinásťročný nevedia hodinu vydržať pomaly bez internetu? je to choré!!!!
a rodičia nemajú čas, veď ja viem. ale to je chyba. treba decká kontrolovať... alebo im nedať kľúče, nech sú von kým neprídem ja domov
a radsej nech sedia decka za compami, ako ozrate sfetovane spini na ulici na lavickach!!!!
ps: samozrejme, neviem ako to funguje s googlom, ci by sa taketo veci pred nim dali skryt.
.
.
Ja osobne som sa regla na BIRDZ o. i. preto, že ako neprihlásená som mohla vidieť, akí sú tú ľudia, tvorba, témy a názory vo fóre atď.
Uvedomte si, že svoje výplody ZVEREJŇUJETE - stávajú sa VEREJNOSTI prístupnými!
Čo sa slohov týka, to ma štve, ale znova problém nie je v prístupnosti, ale v prístupe!
Videla som x perfektných blogov, poviedok, básní, slovných hračiek etc., ale maximálne som si ich zabookmarkovala a nikdy by ma nenapadlo vydávať ich za svoje!Keď už niekoho citujem, vždy to uvediem (minimálne: ako povedal človek, na ktorého meno si za boha nespomeniem - "...")
V máji sme odovzdávali slohy na AJ.
90% triedy si našlo úbohý polstranový článok v slovenčine a hodilo ho do Translatora, a keďže to bolo slaboduché a plné chýb, učitelia boli presvedčení, aké je to originálne a ako sa museli snažiť.
Ja (a štyria ďalší) som napísala stranu aj niečo z vlastnej hlavy a skoro mi to neuznali, lebo TOTO slovíčko a TÚTO gramatiku sme ešte nebrali!!!
Nakoniec sa to pre istotu neznámkovalo.
Chyba je v našom neskonale jebnutom vzdelávacom systéme a prístupe, nie v nedostatočnej ochrane autorských práv.
Nechcem tu žiadne schvaľovanie priateľov, žiadne cenzúrovanie toho kto čo uvidí a kto čo neuvidí. Birdz bol jednoduchý a prehľadný. A bol by som rád, keby to tak ostalo .
@tomas , obojstranné schvaľované priateľstvá jednoznačne áno!Najlepšie aj s dodatočným schválením už existujúcich priateľstiev.A s notifikáciou (aj) na BIRDZi.
asi si nepochopil o čo ide, mne je jedno, že si pozrú môj album, profil, aká som a moje názory vo fóre, fakt jedno, mne ide iba o tie blogy (to ty asi nepochopíš) a ani sa nehanbím za to, že čo píšem a podobné blosti a takisto som si vedomá, že je to prístupné a keby sa idem rozplakať kvôli tomu, že si to nejaké zasrané decká prečítajú tak to sem fakt nedávam!!! Ide aj o veľa iných vecí ako napríklad súkromie, nevadí mi, že si to čítajú ľudia zaregistrovaní na birdzi a tí, ktorých nemám v priateľoch ale tí, ktorí tu nie sú vôbec zaregistrovaní a ani nevedia čo to vlastne birdz.sk je!!!
@Sone
opäť opakujem - mne nejde o utajovanie webky ale blogov
@Narazuvzdornaa
nechcem aby to tu bolo ako na FB pretože to tam nenávidím, sama tam nechodím ale to určité súkromie by som naozaj brala!!
@tomas
vidím, že niektorí to trošku aj zle pochopili vážne by bolo najlepšie aby si každý sám mohol vybrať či to chce utajiť alebo nie
hm k tej telke máš pravdu, ja ako dieťa v ich veku som nesedela za interentom ale za televízorom no s tým rozdielom, že napríklad horory bývalí po desiatej hodine rovnako ako erotické filmy a teraz si to býva kľudne poobede mne je to osobne jedno kedy to vysielajú ale nech sa potom rodičia nesťažujú, že ich deti začínajú sexuálne žiť v trinástich
juj, vyjadrujem sa ako hotentót, ale hádam chápete
teda nic proti tomu, ale sposob sa vzdy najde.. a ten kto bude citat ten blog, staci ze si printscreenuje a potom si to ulozi.. neskor prepise a ziaden problem..
a neviem ako mu v tom chcete zabranit..
treba sa s tym zmierit ze taki ludia su.. i ja som na birdzi nasiel jedneho, co si pozical cast z mojho profilu a potom sa ma ktosi spytal, ze si to mam od neho.. to cloveka nastve, ale co uz.. ludia su vselijaki...
osobne si myslim ze je to o cestnosti, lebo kto chce podvadzat si sposob vzdy najde..
áno rozumiem čo myslíš to by tiež asi nebolo na škodu
co tak nahodit copyright do kazdeho blogu? alebo skratka spravit to tak aby sa to nedalo oznacit a skopirovat mysou...
lebo stale zijem v strese, ze pride moj byvaly, terajsi....ze som znova tu....to je jedina vec, co mu tajim
pobyt tu
inac sa vsetci zamyslite...robite blogy pre to abi ste sa prezentovali a ukazali co je vo vas a co dokazate....a v takom pripade vam moze bit srdecne jedno ci si to skopiruje pol republiki na svoj web a vyda za svoje...kedze vy ste to napisali skor, takze stci pozriet datum kedi ste si to pridali do blogou. alebo pisete a robite blogi z komercnich dovodou a ocakavate ze vam za to zacnu ludia platit abi si mohli vas pribeh,blog precitat alebo pouzit na svojom webe. lebo mne sa zda to u prehnane. preda ked daco napisem tak chcem abi to co najviec ludi vydelo a citalo...alebo blog si pisete len sami pre seba pre svoje potesenie a preto ze sa chcete podelit z ostatnymy co ste napisali a svojim nazormy...a hladat teraz dakde hna nete kde kto skopiroval moj blog sa mi zda absurdne...a zbytocne...a ked sa chitim nadpisu ankety tak.....naco potom robite a vyplnujete webky ked vam to vadii??naco??? to....ako nechapem....na jednej strane sa chcete prezentovat a uverejnovat svoje fotky a profoili a take.....a na druhej vam vadi ze si to moze pozriet uplne kazdi..kto aj nechodi na bridz..to ako nechapem...ale je na to jedno slovo....schizofrenia
Prosto, ak to potrebujem, alebo mi isté vecí vadia...nahodím inprivate a hotovo....
Lebo, ak by to malo byť výsostne súkromné...tak to sem nepíšem.... ja sa s tým chcem podeliť...
(a koho to nezaujíma....ten to predsa hladať nebude)...
som rada, že si za
ved sa stim stotoznujem co napisem tak nemam sa coho bat?