Nevie tu niekto po francúzsky? Potreboval by som dačo krátke preložiť :-)
Čaute, je to tento kratučký text, stačí mi poznať kontext, nie je to treba doslovne:
"Champfleury, en 1857, dans un ouvrage intitulé Le Réalisme, définit en ces termes la théorie du mouvement: "La reproduction exacte, complète, sincère du milieu où
napísal dielo s názvom Realizmus, kde definuje teóriu hnutia (podľa textu tipujem, že nejde o pohyb, ale o umelecké hnutie realizmus, nie? ) nasledovne:
"Exaktná (presná), kompletná, pravdivá (asi) reprodukcia prostredia, kde žijeme, pretože také smerovanie štúdií je zdôvodnené rozumom, potrebami inteligencie a záujmom verejnosti a pretože taká reprodukcia je oslobodená od klamstva a podvodu."
mohla by som to preložiť aj trošku rozpiplanejšie, ale nechce sa mi
takto to je doslovne bez pár priraďovacích spojení, aspoň myslím...
Champfleury v roku 1857 v knihe s názvom Realizmus, podľa poradia, definuje teóriu pohybu: "Doslovné rozmnožuje, completné a úprimné prostredie, kde žijeme, takýto smer štúdia je odôvodnená potrebamy inteligencie a verejným záujmom a to bez klamstiev či podvádzanie. "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
skus google translate
(Baguette!)
napísal dielo s názvom Realizmus, kde definuje teóriu hnutia (podľa textu tipujem, že nejde o pohyb, ale o umelecké hnutie realizmus, nie? ) nasledovne:
"Exaktná (presná), kompletná, pravdivá (asi) reprodukcia prostredia, kde žijeme, pretože také smerovanie štúdií je zdôvodnené rozumom, potrebami inteligencie a záujmom verejnosti a pretože taká reprodukcia je oslobodená od klamstva a podvodu."
mohla by som to preložiť aj trošku rozpiplanejšie, ale nechce sa mi
takto to je doslovne bez pár priraďovacích spojení, aspoň myslím...
Champfleury v roku 1857 v knihe s názvom Realizmus, podľa poradia, definuje teóriu pohybu: "Doslovné rozmnožuje, completné a úprimné prostredie, kde žijeme, takýto smer štúdia je odôvodnená potrebamy inteligencie a verejným záujmom a to bez klamstiev či podvádzanie. "