...momentálne ak začujem nejakú 80ročnú babku zahlásiť že za komančov bolo lepšie, tak je dosť pravdepodobné že si pomyslím že už má možno aj úplne objektívne pravdu.
to mal byť viacmenej vtip, ja som si tých rozprávaní o socíku užil dosť na to aby som vedel že prinajmenšom z hľadiska spoločenského by to bola pravda maximálne tak vtedy ak by sa Pičo vyhlásil za cára.
@midnight no ja si to z toho co viem nemyslim aj ked to vela ludi tak vnima, predsaj je tazka doba a za poslednych 23 rokov to nebola ziadna spanila jazda za uspechom. mame stale co zlepsovat a asi nic nefunguje dostatocne. Podstatne je ze si myslim ze je lepsie ako bolo. Inak otazku som takto nepolozil zaujima ma nazor na tych konkretnych 40 rokov nie ci to je dnes lepsie alebo horsie. Ja si napr. myslim ze tych 40 rokov je pricinou aj dnesnych problemov a spolocnost v tom case velmi degenerovala a negativne ich vnimam preto ze naskok ktori pred nami maju zapadne krajiny a ktory budeme dohanat mozno este 100 rokov vznikol prave kvoli nim.
môj druhý koment . samozrejme že je lepšie, po všetkých stránkach, to v tom prvom bol trpký vtip vyrieknutý ako kritika na tie fekálie čo náš štát momentálne "riadia".
nech sa nikto neurazí, ale "komunistické" zmýšľanie - (tj. tzv. "komunista z presvedčenia") osobne považujem za istú formu poruchy vnímania logických súvislostí, spravidla nižšieho intelektu a prevahou emocionálnych faktorov nad racionálnymi faktormi, čo výrazným spôsobom ovplyvňuje kľúčové prvky svetonázoru daných jedincov (niesom vyštudovaný psychológ, ale táto oblasť ma celkom fascinuje )
Po 1000 ročnom útlaku nastala určitá zmena k lepšiemu
Negatíva:
Nulová osobná sloboda (ŠTB, odpočúvanie)
Gulagy, vraždenie triednych nepriateľov
No keby som to mal zhodnotiť na percentá bolo by to asi 60:40 pre pozitíva.........čo sa týka ekonomiky, tak plánovanie funguje napríklad v Japonsku a nemám pocit, že by nejako zaostávali - samozrejme iná mentalita
Zhodnotil by som to takto: Komunizmus ako taký zlý systém nie je, akurát pri našej mentalite absolútne neuskutočniteľný.......išlo by tam o to, že všetko čo vyprodukujete, dávate do spoločného bez nároku na odmenu, peniaze by prestali existovať (v obchode by si každý zobral len toľko koľko na daný deň potrebuje) atď......stačí si prečítať týchto pár bodov, a vidíme, že u nás je to nemožné.......treba spraviť "revolúciu" v myslení ľudí......do istej miery preto vítam ako taký pravý predstupeň budovania slušnej, čestnej a spravodlivej spoločnosti práve priamu demokraciu, pretože tá ľudí naučí práve ako byť zodpovedný za spoločnosť, a nie som dôležitý len ja, ale som členom určitého spoločenstva ľudí......ptm možno o ďalších 40 - 60 rokov sa zase posunemie ľudí do roviny tej, že prečo keď máme spoločné rozhodovanie, zaveďme si aj spoločné hospodárstvo atď.....skrátka ľudia vo svojom myslení dospejú.........a to sa samozrejme netýka len politiky a zriadenia politického, ale aj prírody (žiť v symbióze s prírodou atď.).............skrátka ak by som to mal ohodnotiť číslami, vo vývoji mysle a myslenia sme možno na 0,1 z 20........
Veľa vecí bolo lepších v tej dobe , boli tu ake take soc istoty. Vyrabali sme tovar doma a boli sme energeticky aj potravinovo samostatní. To su pozitiva. Negativami su politicke procesy , normalizacia a vsetky tie svinstva s tym spojene.
Bodaj by aj nám vládla Merkelová. Lebo ak si si nevšimol, tak Nemci sú bohatí, darí sa im + v ich krajine vládne slušnosť a nevedia, čo je to korupcia. A pritom je to tak blízko nás.
Ale Slováci sa stále len vyhovárajú, vyhovárajú... furt nám niekto robí zle... čím nám preboha ublížila Merkel? Však ten veľký dlh si vyrábame sami. Samé výhovorky
@fluptak každý si vezme čo potrebuje? a neznamená to že by kopu vecí hnilo v obchodoch ? ja mma potrebu ovocia.. ale ja mma chuť na kiwi , niekto na jablko.. atd.. potom to tak tak vypadalo že za komousov boli raz za rok banany a rada od blavy az k cpeckarom... plus ten tvoj system... byt obmedzeny len na co potrebujes.. a ked budem chciet ist na koncert?
a k tym tovarnam tie by sa tu postavili aj keby tu vlane kapitalizmus len by sme boli na better urovni.. takisto aj tie sidliska rovnake aspon by tu bola krajsia architektura..a dokazom toho ze to vobec nefungovalo bola aj taka uzasna menova reforma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Pre tých čo nevedia čo je víťazný február: » sk.wikipedia.org/wiki/Febru%C3%A...
momentálne?
...momentálne ak začujem nejakú 80ročnú babku zahlásiť že za komančov bolo lepšie, tak je dosť pravdepodobné že si pomyslím že už má možno aj úplne objektívne pravdu.
» www.mises.cz/clanky/recenze-...
to mal byť viacmenej vtip, ja som si tých rozprávaní o socíku užil dosť na to aby som vedel že prinajmenšom z hľadiska spoločenského by to bola pravda maximálne tak vtedy ak by sa Pičo vyhlásil za cára.
môj druhý koment . samozrejme že je lepšie, po všetkých stránkach, to v tom prvom bol trpký vtip vyrieknutý ako kritika na tie fekálie čo náš štát momentálne "riadia".
Vybudovanie sídlisk
Vybudovanie tovární
Po 1000 ročnom útlaku nastala určitá zmena k lepšiemu
Negatíva:
Nulová osobná sloboda (ŠTB, odpočúvanie)
Gulagy, vraždenie triednych nepriateľov
No keby som to mal zhodnotiť na percentá bolo by to asi 60:40 pre pozitíva.........čo sa týka ekonomiky, tak plánovanie funguje napríklad v Japonsku a nemám pocit, že by nejako zaostávali - samozrejme iná mentalita
Zhodnotil by som to takto: Komunizmus ako taký zlý systém nie je, akurát pri našej mentalite absolútne neuskutočniteľný.......išlo by tam o to, že všetko čo vyprodukujete, dávate do spoločného bez nároku na odmenu, peniaze by prestali existovať (v obchode by si každý zobral len toľko koľko na daný deň potrebuje) atď......stačí si prečítať týchto pár bodov, a vidíme, že u nás je to nemožné.......treba spraviť "revolúciu" v myslení ľudí......do istej miery preto vítam ako taký pravý predstupeň budovania slušnej, čestnej a spravodlivej spoločnosti práve priamu demokraciu, pretože tá ľudí naučí práve ako byť zodpovedný za spoločnosť, a nie som dôležitý len ja, ale som členom určitého spoločenstva ľudí......ptm možno o ďalších 40 - 60 rokov sa zase posunemie ľudí do roviny tej, že prečo keď máme spoločné rozhodovanie, zaveďme si aj spoločné hospodárstvo atď.....skrátka ľudia vo svojom myslení dospejú.........a to sa samozrejme netýka len politiky a zriadenia politického, ale aj prírody (žiť v symbióze s prírodou atď.).............skrátka ak by som to mal ohodnotiť číslami, vo vývoji mysle a myslenia sme možno na 0,1 z 20........
Kazdopadne tento system je od toho predchadzajuceho lepsi len v tom, ze si mozme slobodne zvolit diktatora, zatial co v minulosti bol samozvoleny...
» napive.sk/majstri-sveta-v...
a k tym tovarnam tie by sa tu postavili aj keby tu vlane kapitalizmus len by sme boli na better urovni.. takisto aj tie sidliska rovnake aspon by tu bola krajsia architektura..a dokazom toho ze to vobec nefungovalo bola aj taka uzasna menova reforma