dobry deň,prosim vas,chcem sa opytat.. chodim s mojim priatelom pol roka a mam 16... obaja sme sa uz na temu sex rozpravali,aj sme na to obaja pripraveni,ale nevieme,kde to ma byt... proste ziadne miesto nepripada do uvahy.. je podla vas skoro v 16 mat pr
určite je lepšia hormonálna antikoncepcia, je to bezpečnejšie, gynekológ ti určite nejakú správnu po krátkom vyšetrení poradí... a nezabúdaj na to, že väčšinou ju treba užívať 7 dní a až potom môžte...
a miesto? na prvý sex asi žiadne extrémnosti, takže nejaká čistá posteľ ...
podľa mňa budeš na to pripravená vtedy,ak o tom nebudeš pochybovať a nebudeš potrebovať,aby ti niekto radil,či hej,alebo nie.
a podľa mňa nezáleží ani tak na veku(ak neberiem do úvahy deti ktoré sú ešte pod zákonom),ale na tom,aký je ten vzťah,aby toho človek neskôr neľutoval.
ja osobne sa spolieham na antikoncepciu,lebo kondóm nepovažujem za spoľahlivý.
@17 no to hej.- tak teda asi obe... a to sa daju normalne tabletky kupit? hm.. ked sa hanbim tam ist a pytat? a za mnou plno ludi v rade a sa zacnu rehlit?
@amber v com ? prechadzaju AIDS ale inak ucinnost je ich mensia kedze je moznost 3% ze praskne a antikoncepcia je 1% moznost ze si ju neda alebo oneskory a vtedy nebude fungovat takze ? co je lepsie / ucinejsia je antikoncepcia proti otehotneniu ale kondom proti chorobam... takze neviem... ja radsej antikoncepciu je to take lepsie podla mna (predsa nestriedame partnerky ako kraliky)
@18@amber - tabletky len na predpis....bez predpisu ti predajú len takú tú "tabletku po", ale to by som ti neodporúčala....normálne sa s mamou porozprávaj, že chceš ísť ku gynekológovi, že chceš tabletky....a nemusíš jej povedať načo, hormonálna antikoncepcia sa predpisuje aj v prípade, že máš nepravidelnú alebo bolestivú menštruáciu, aj na liečbu akné
ja si myslím že 16 je akorát akože s pohladu chalana ale je viec sexi byť pannou ...aspon mna vaic take pritahujú nie take co ich mali 60 a teču ako stare práčky
aj keď si myslíš, že si pripravená, myslím si, že človek nikdy nie je pripravený na to, čo má zažiť prvý krát v živote (aj vlastná skúsenosť). v každom prípade, ak máš pocit, že vo vzťahu vám to klape... prečo nie? ty musíš vedieť, čo všetko si schopná pre neho obetovať.
čo sa týka antikoncepcie, je to zložité. hormonálna antikoncepcia je spoľahlivejšia, teoreticky aj finančne sa to ľahšie zvláda (ale to záleží od vás, ako vás to bude baviť). na druhej strane, kondóm tiež nie je nespoľahlivý a určite je dostupnejší. čo sa však týka tabletiek - keďže nemáš 18, musí tam byť súhlas tvojej mamy alebo otca, že tie tabletky ti môže gynekológ predpísať. čiže v tom prípade musí byť rozhovor s mamou...
a čo sa týka toho miesta - to už je na vašej fantázii, kde by ste chceli a ako...
@Amber si pripravená niesť aj následky? To nieje žiadna sranda otehotnieť v 16.
Nie som síce zástancom toho že do sexu sa treba pustiť až po svadbe(alebo keď chceš dieťa)
ale myslím že skutočne je lepšie začať až keď je človek pripravený sa postarať o prípadné následky. Jasne je antikoncepcia ale vždy je určite riziko a to nieje maličkosť.
inak my sme v jednej hlboko intelektualne debate s kamošmi dospeli k tomu, že človek by mal začať so sexom až vtedy, ak je ochotný a schopný niesť následky ak by sa to nejak zvrtlo-áno, myslím tehotenstvo. (ale je to trošku depresívne- a hlavne by polka sveta nesexovala )
takže takto, myslíš aj na to, že by si otehotnela? čo by si potom robila?
uplny suhlas co vravela @3 citujem "podľa mňa budeš na to pripravená vtedy,ak o tom nebudeš pochybovať a nebudeš potrebovať,aby ti niekto radil,či hej,alebo nie."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
a miesto? na prvý sex asi žiadne extrémnosti, takže nejaká čistá posteľ ...
odporučiť ti ho neodporúčim, vo vašom prípade ti poviem max. že si máš dať bacha na kliešte a zvedavcov...
a podľa mňa nezáleží ani tak na veku(ak neberiem do úvahy deti ktoré sú ešte pod zákonom),ale na tom,aký je ten vzťah,aby toho človek neskôr neľutoval.
ja osobne sa spolieham na antikoncepciu,lebo kondóm nepovažujem za spoľahlivý.
Neboj sa, mne to nehrozí.
a 16 rokov je podľa m§a naozaj skoro
čo sa týka antikoncepcie, je to zložité. hormonálna antikoncepcia je spoľahlivejšia, teoreticky aj finančne sa to ľahšie zvláda (ale to záleží od vás, ako vás to bude baviť). na druhej strane, kondóm tiež nie je nespoľahlivý a určite je dostupnejší. čo sa však týka tabletiek - keďže nemáš 18, musí tam byť súhlas tvojej mamy alebo otca, že tie tabletky ti môže gynekológ predpísať. čiže v tom prípade musí byť rozhovor s mamou...
a čo sa týka toho miesta - to už je na vašej fantázii, kde by ste chceli a ako...
Nie som síce zástancom toho že do sexu sa treba pustiť až po svadbe(alebo keď chceš dieťa)
ale myslím že skutočne je lepšie začať až keď je človek pripravený sa postarať o prípadné následky. Jasne je antikoncepcia ale vždy je určite riziko a to nieje maličkosť.
Ale i tak nemienim nikdy kurviť.
takže takto, myslíš aj na to, že by si otehotnela? čo by si potom robila?