Znie to asi vtipne,ale asi neviem tankovať ...v autoškole som raz tankovala a bolo to OK ....ale už 2krát som bola sama na Slovnafte tankovať a keď stlačím tú páku slabo tak to ide,ale pomaly strašne a keď trošku viac pritlačím,tak to klikne a nejde už .
ak si dobre spomínam tak mi to ,,takto,, cvaklo ked som nemal dobre zatlačenú pištol ... benzín/nafta ? ... ale to je vlastne jedno funguje to rovnako akurát majú rozdielnu šírku hrdla nádrže resp. pištole
na octavii 1 som mohol mat pistol hlboko, teraz na octavii 2 mam pocit ze to skor vylejem von ako do nadrze, pretoze octaviia 2 ma uz uzsie hrdlo nadrze a protikradezovy system nafty, ak je trosku vnutri pistol, tak ju proste nezapne.
netusim ake mas auto, ale podla mna problem bude tam, ze ti hrdlo nadrze zapne poistku. a myslim si, ze na slovnafte maju aj nejaku obsluhu a vobec nieje hanba sa ist opytat, ci ti mozu pomoct, ze si zaciatocnicka.
skus najst nejaku polohu pri ktorej to necvaka .. mne to tiez robi na mojom starom aute. musim to tam pichnut a potom zatlacit za hadicu tak aby konec isiel troska hore
ale inak toto je priama ukazka slovenskych autoskol, ze akym nepripravenym ludom davaju papiere, 80% novacikov nezvladne pozdlzne parkovanie v meste medzi autami, dalsich v zivote nenaucili tankovat, alebo sa jazdi na LPG sracky a podobne, papiere dostane uz pomaly hocikto.
je to hanba, ze stat nema pod palcom kurz autoskol, alebo im minimalne neurcuje prisnejsie pravidla, ze co vsetko musi ziak autoskoly vediet predtym, ako mu vydaju papiere. napriklad ani nas v autoskole nik nenaucil, ze ako sa starat o auto, aku kvapalinu kam doliat, ako natankovat, v pripade havarie co spravit, ako sa odtahuje auto, vobec nic proste chvilka teorie, trenazer, jazdy a hura do sveta.... a potom to tak vyzera, ked si kazdy novacik mysli, ze iba si sadnem do auta a veziem sa z bodu A do bodu B.
ja som mala ten isty problem tiez ma to nenaucili v autoskole a foter ma to ucil ako nie je to tazke ale ja mam na aute taky sprosty otvarak to treba nejakko klucom potocit a tak a foter mi povedal ze mi to necha otvorene ze to iba potiahnem ..tak som sla natankovat som mala plne auto ludi a ako debil mne to neslo otvorit nastastie tam bol taky ujo co tankoval tak som ho poprosila ( nemoholsi pomysliet ze blondina lebo nie som) a otvoril mi to tak som antakovala zaplatila a hned sla prec a potom som doma fotorvi vynadalaze mi to nslo otvorit ach facepalm
@erjedna no tankovať ma veru neučili,len raz náhodou bolo treba,tak som povedala,že to chcem skúsiť...ale viem,že niektoré autoškoly to robia,že musíš povinne raz tankovať
@28 Každý Ti radí niečo iné, pretože má každý inú skúsenosť. Keby si uviedla, na čom jazdíš, možno by to zvýšilo šance presnej odpovede. Každopádne by som skúšala polohovať rôzne pištoľ a odpozorovať, kedy to ide.
(* A @6 Najlepšia reakcia na (vý)smiech, čo som tu zatiaľ videla.)
ake mas auto ?? Ak nas nahodou Fiat Punto 1. generacie, tak toto auto mavalo s tankovanim problemy, obcas aj ja ako chap mam problem don natankovat. Treba tu pistol vytiahnut o hodny kus von z nadrze a potom to ide
@erjedna musím poklopkať ale nás to v autoškole všetko učili ... sme vyšli na parkovisko a pekne nám ukazoval kde čo je ... kde sa čo leje.. akurát to tankovanie nie a s tým ma veľa ľudí problém
@15matka14 Ano maťka, nedávaj tú pištoľ hlboko, možno len tak do 1/3 celej dĺžky, a malo by sa dať v pohode natankovať. Každopádne si to musíš vyskúšať, ale neboj sa ju vytiahnuť to auto má problémy s akýmsi podtlakom v nádrži pri tankovaní, a keď tam zasunieš celú pištoľ, tak to stále len cvaká
@limpopo69 diky, vyskúšam..mne sa pár krát podarilo aj že bola úplne zasunutá a necvakalo.ale to bolo fakt len pár krát...na omw mali ejden čas obsluhu a som sa pýtala že rpečo mi to stále cvaká, tak mi povedal že do fiata musím tú pištoľ vytočiť..jemu to išlo v poho, nabudúce som takovala ja, vytočila som to-tak šikmo a cvak cvak cvak cvak cvak..
@erjedna
S tým súhlasím, že autoškoly adekvátne nepripravia človeka, ale tak čo čakáš, keď väčšina ťa naučí parkovať štýlom - keď máš kužeľ v strede zadného okna, tak volant vyrovnaj, apod. A nikdy to s tebou neskúsia v reálnej situácii, hlavne, že spravíš cvičisko na prvý šup. Takisto aj cúvanie podobným štýlom vysvetľujú. Ja doteraz sa skrz to bojím pozdĺžne parkovať a za 4 roky som tak ani raz neparkoval, a to si myslím, že šoférujem dobre, bezpečne.
Tak ako hovoria ostatní skús sa s tým počas tankovania len pohrať a trocha pootáčať pištoľ... Je to ale dosť individuálne... Tiež by som skúsil vyskúšať aj iné benzínky resp. iný stojan na benzínke. Môže to pomôcť...
@15matka14 ano, aj vytočenie pištole pomaha, ale to je podľa mňa zložitejšie. Na niektorých čerpačkách to funguje aj pri uplnom zastrčení pištole, ale na drvivej vačšine nie holt treba si na to zvyknúť, najsť ten gryf a potom sa už bude tankovať v pohode
Keď som siel prvykrat na benzinku, tak tiez som mal z toho stresy lebo som nevedel co a jak. Nikto ma to nenaucil a hanbil som sa to vobec niekoho opytat. Ale nie je to tazke, stačí chytiť tu hadicu, strcit dnu, stlačiť kohutik a drzat tu pistol kym necvakne (ak davas do plnej). Ja napriklad tankujem uplne az po hrdlo nadrze
@kikki toto robilo na starsom aute aj mne.. musel som povytiahnut pistol tak, aby unikal vzduch pri tankovani, ale zaroven to muselo byt dost hlboko, aby sa mi otvorila taka priklopka co brani, nech tam nenapada nejaky sajrajt ak neide inak, tak tankuj pomaly.. a co.. kazdy si bude mysliet, ze tam mas nejaky motor s mega objemom a musis vela tankovat
na novsom aute mi to nerobi, teda problem nie je vo mne... (a predpokladam, ze ani v tebe)...
@kikki ta pistol je mozno o centimeter v priemere sirsia ako bezna a rychlejsie tankuje, preto ju vypina kazdu chvilu ked sa tankuje do mensej nadrze.
no prepac, ze som ta tak podcenil, zrejme nie si taka blba aby si pouzila inu pistol, si len natolko blba ze nevies natankovat bez toho aby si zakladala fora na nete
Mne sa raz stalo presne to co tebe. Odmietol som na Shellke toho co tankuje, ze si to spravim sam. A just nemohol som natankovat stale sa mi to vypinalo a ten pumpar sa smial vedla mna. Musel som vyzerat ako debil, a pritom som uz tankoval xy krat.
to zvykne robiť ked je velmi uzke hrdlo nadrže a vytvorí sa bublina ktorá zadrží hladinu a pištol to "vyhodnotí" ako plnú nadrž a vypne sa (kliknutie) ked pušťaš slabim prudom vravíš že to ide tak to bude tým, skus pichnuť pištol plytšie a zapriečiť ju tam aby sa vytvorila medzierka na vzduch, potom to robiť nebude @kikki
@erjedna teraz som robil a mal som aj konštrukčnu čast pred cvičiskom kde sa čo leje,svetla ktore su načo,a pripade poškodenia auta čo spravim uplne do detailu opisat...Teda aspon u nás to tak bolo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
netusim ake mas auto, ale podla mna problem bude tam, ze ti hrdlo nadrze zapne poistku. a myslim si, ze na slovnafte maju aj nejaku obsluhu a vobec nieje hanba sa ist opytat, ci ti mozu pomoct, ze si zaciatocnicka.
je to hanba, ze stat nema pod palcom kurz autoskol, alebo im minimalne neurcuje prisnejsie pravidla, ze co vsetko musi ziak autoskoly vediet predtym, ako mu vydaju papiere. napriklad ani nas v autoskole nik nenaucil, ze ako sa starat o auto, aku kvapalinu kam doliat, ako natankovat, v pripade havarie co spravit, ako sa odtahuje auto, vobec nic proste chvilka teorie, trenazer, jazdy a hura do sveta.... a potom to tak vyzera, ked si kazdy novacik mysli, ze iba si sadnem do auta a veziem sa z bodu A do bodu B.
(* A @6 Najlepšia reakcia na (vý)smiech, čo som tu zatiaľ videla.)
S tým súhlasím, že autoškoly adekvátne nepripravia človeka, ale tak čo čakáš, keď väčšina ťa naučí parkovať štýlom - keď máš kužeľ v strede zadného okna, tak volant vyrovnaj, apod. A nikdy to s tebou neskúsia v reálnej situácii, hlavne, že spravíš cvičisko na prvý šup. Takisto aj cúvanie podobným štýlom vysvetľujú. Ja doteraz sa skrz to bojím pozdĺžne parkovať a za 4 roky som tak ani raz neparkoval, a to si myslím, že šoférujem dobre, bezpečne.
skus tankovat pri inom stojane
na novsom aute mi to nerobi, teda problem nie je vo mne... (a predpokladam, ze ani v tebe)...
no prepac, ze som ta tak podcenil, zrejme nie si taka blba aby si pouzila inu pistol, si len natolko blba ze nevies natankovat bez toho aby si zakladala fora na nete
prajem vela zdaru pri tankovani