Ahojte, je tu niekto taký, že mu býva zle pri dlhých cestách? Myslím tým plynatosť, točenie hlavy, bolesť brucha.. Aké lieky užívate pred cestou? Mne je zle už pri ceste dlhšej ako 2 hodiny autobusom, dosť ma to štve.
raz som videla jeden (asi) dokument, kde boli chalani zo stredoškolského futbalové týmu a cestovali do iného mesta na zápas. pár chalanom zvyklo byť v autobuse zle, ale nemohli si dať lieky, pretože pred zápasom nesmeli žiadne lieky brať.... a tak na nich proste spravili pokus, že čo im pomôže aby im nebolo zle a pritom to musí byť niečo prírodné.... tuším skúšali nejaké 3 veci a jediné čo si pamätám bol CITRÓN .... ten im veľmi pomohol... hovorili tam niečo o tom, že tá kyslosť v citróne zabraňuje nejakej reakcii v tele, tej reakcii, ktorá ti spôsobuje že ti je zle... takže okrem liekov môžeš na cestu skúsiť cmúľať citróny
Daj si slnecne okuliare (ak nosis diopt. tak stacia aj tie) a prekry si prave oko (bud prelep sklo alebo zastrc papier za sklo). Mozog bude cestu spracovavat onak a nebude ti zle.
Daju sa na to kupit aj speci bryle, len neviem ako sa volaju.
citrony by som neskusal, vyrazne kysle a sladke chute nie su dobre na podrazdeny zaludok... Pokial mas zavraty z nestability pod nohami, tak si sadni vedla vodica a sleduj cestu ako na jeho mieste, prisposob sa jazde, kinedril je slaby, proste sa normalne dopredu najedz, zober si na cestu neprilis bublinkavu vodu, slnecne okuliare, lebo svetlo ti moze drazdit mozog k reakcii zvracania, a hlavne si sadni pohodlne, aby ta bus nehadzal po sedacke... Nakoniec si uz len treba zvykat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Daju sa na to kupit aj speci bryle, len neviem ako sa volaju.