Raz za to môžu deti, raz rodičia. Rodičia, keď sa o deti nezaujímajú, a deti, keď rodičom na otázku: "Aký si mal deň?" len odvrknú. Myslím si, že je to o komunikácii, rozhovoroch, atď.
A nie všetky deti majú s rodičmi zlý vzťah, je ich dosť, čo majú mamu/otca za najlepšieho priateľa.
S rodiči opravdu mám vztah na hovno. Asi to bude i tím nedostatkem komunikace, ale zamýšlel se někdo z vás nad tím PROČ k tomu vůbec dochází? Já mam mamku o skoro čtyřicet let starší - narodila jsem se, když jí bylo sedmatřicet. Zkrátka s ní nemám o čem mluvit. Přijdu ze školy, ona se mě zeptá, jak bylo, jestli je nějakej průšvih, a čte dál. Já zapnu PC nebo telku a už nemluvíme. Pak přijde táta, něco přinese a vykládá "Bylo to v akci, tak nekup to!" Mamka odvětí, že když byla mladá, za něco takovýho by nikdo nedal ani korunu. Začne vyprávět, že rohlíky kupovali za pár halířů a podobně. no řekněte, kdo to má furt poslouchat? To radši pustim telku pořádně nahlas nebo dám u PCčka sluchátka do uší.
rodic ako nadradena bytost chce pre dieta co najlepsie a to dieta sa prirodzene bury je to absolutne standartny efekt existuje ale model vychovy zalozenej na vzajomnom respektovani sa a porozumeni ten sa ale casto neaplikuje a nie v kazdych podmienkach (hlavne socialnych) je vobec aplikovatelny
nejde len o pubertu vtedy to sice na picu je,ale ked rasties tak u nas sa to len zhorsuje...moja segra hoci ma 19 odisla z domu kovli matke..proste ona sa chova uplne ako nadradena bytost ako to uz spomenul nwm kto a neda ani za nic dopustit na svoju pravdu..hej heginka mas to na hovno a ved mi v mrte domacnostiach je to presne ako u teba a mozno aj horsie.
podla mna to zavisi aj od toho akych rodicov schytame...bud sa s nimi da vist..a takych maju ludia ktory tvrdia ze rodicia su fajn...a potom taky ktory nemaju pre nic pochopenie..a taka je vacsina si myslim.
podla mna je chyba komunikaci medzi oboma stranami..ale uznajme si vinu aj MY teenager..ked si tak wezmeme spravame sa niekedy cudne a bez dovodu..a nasi najblizsi ani newedia,ze co sa s nami deje a preto sa snazia najst tu estu k nam aby nam pomohi lenze my nie my si myslime,ze sme hrdinovia a ze vsetko zvladame sami ale to je velky OMYL..ja newravim ze teraz mame vsetko hovorit mamke sak samozrejem sa to ani neda a kto ma takyto vztah s rodicmi tak tomu blahozelam..proste len byt trochu inymi ak vidime,ze sa nam snazia pomoct..takze komunikacia to vyriesi..
no hej ale ked ma niekto rodicov ze sa proste komunikovat s nimi neda tak si moze tak brnkat aj keby nwm ako velmi chcel sa porozpravat tak ked dopredu vie ze aj tak v polke reci to toho skoci matka a zacne picovat tak to radsdej vopred vzda..
Vsak sme ludia, co by si chcela od nas? Deti chcu byt vyspele (uz prilis skoro) a k tomu patri samostatnost. Rodic to bud pripusti, alebo nie. Ak ano, tak sa chcete stazovat na nedostatok komunikacie. Ak nie, tak sa stazujete, ze furt vyzveda.
Proste ludia sa furt len STAZUJU, dokonca aj ja teraz Nie je na picu vztah, ale cele ludstvo
Aj ja si to všímam aspoň pokiaľ ide o ľudí v mojom okolí.Väčšinu kamošov atď proste aj ľudí ktorých len poznám, majú vzťahy s rodičmi buď mizerné alebo žiadne.Ja sa s rodičmi bavím normálne, s mamou občas idem nakupovať do TESCA smiley:, alebo hrať bedminton...myslím, že moje vzťahy sú fajn..
@25 hej gramatika bola vzdy moja slaba stranka ale k veci,hej stazujeme sa stale,a stazuju sa stale vsetcia.a poznamka ze cele ludstvo je na picu ..mas pravdu..
@pernik nie nemyslim si ze JE.. a vtedy ked je tak nieco nefunguje..
Rodic je osoba za teba zodpovedna. Zalezi ako sa rozhodne ta vychovavat. Ci ta pusti alebo ta bude drzat nakratsie. Nie je to o tom ze je dobry ci zly, ide o to ako sa o teba boji resp ako ta chce vychovat. Niekto povie ty mas super rodicov, lebo ti dovolia vsetko.. Avsak je to spravne?? Ini sa stazuje, ze musi byt doma o 10tej, ale i to ma svoj vyznam!!
Teda ako pise @ribo , kazdy sa a vzdy sa len stazuje..
Ten vztah je taky akym si ho spravite. Uz ste niekedy spravili nieco rodicom len tak.. Z LASKY? Tak si zratajte kolko vam toho spravili oni.
Samozrejme sa tu najdu MUDRI, ktori povedia akych maju o nicom rodicov atd..
Ani moj vztah s nimi nebol ten najidealnejsi a velakrat sme si povedali co nam vadi a co nie. Avsak miloval a milujem ich stale rovnako a viem ze i oni mna. Teda nejde o to ci sa s nimi pohadam, ale ide o to, ze zivot je plny kompromisov. teda vacsinou ustupim ja a niekedy mi ustupia i oni.
Myslim ze s kazdym sa da vyjst.. takze radsej sa nestazovat. Zijete spolu uz par rokov, tak sa navzajom poznate, tak sa snazte vyjst..
Lebo ked nevyjdete s nimi, vyjdete so svojimi partnermi?
@zebrucha13@ribo ludstvo je len take ako ho vnimame my ako jednotlivci..
ja osobne si myslim, ze je v nom velky potencial, ktori sa vsak vdaka ignoracii vsetkych vsetkymi straca a ludia miesto rozhodovania sa podliehaju roznym vplyvom ktore im urcuju co a ako robit a ako sa spravat..
teda podla mna ludstvo vobec nie je "na p." ale treba sa snazit, aby zacalo vyuzivat svoj potencial..
ano,je to tak...a je to aj tym ze na seba maju strasne malo casu..napr.ja som skoro stale sama doma,lebo rodicia skoro furt behaju,resp.lietaju po sluzobkach a ked sa vratia maju nervy a vznikne konflikt...a tak
netusim.. moj rodicia su trapny.. len cakam kedy vybuchu a zacnu po mne vrieskat za nieco.. uz sa ani nesnazim sa s nimi rozpravat lebo sa ma spytaju co nove v skole a ja im na to ze som dostala ejdnotku a oni ze v rodine este nikto nemal take zl z namky v 7. triede ako je tak mi je to fakt jedno...
@johnysheek ANo ludstvo je take ako ho robime, lenze ludia teraz robia len to co sa im povie. Ja si idem svoje a presadzujem si to, nezaujima ma ci sa to inym nepaci len zato, ze to nie je IN. Lenze tito jedinci (avsak drviva vacsina) si proste myslia, ze vzdy je spravne len to ich a co prave frci. Teraz je "cool" drzost a dovolovanie si k autoritam [je pravda, ze aj ja som drzy, ale viem co si ku komu mozem dovolit a kde je hranica]. Ja sa aspon snazim robit nieco: kazdemu, nech je to hocikto, napr. pri sporoch podavam nazor druhej strany a snazim sa byt neutralny. Lenze ludia si nechcu dat pomoci, nevedia tolerovat inych, lezu druhym do sukromia pricom vlastne si strazia co to len ide, ohovaraju a proste idu s davom. Par jedincov co vystrci hlavu nepomoze, kym sa nebudu mnozit. Takymto tempom skor zanikaju, preto vravim, ze sa to ubera do P.
áno. chýba komunikácia, dnes naši rodičia trávia celé dni v robote a my učením alebo za počítačom. za ďalšie, naši rodičia jednoznačne vyrastali v inej dobe. komunizmus sa s dnešnou dobou techniky a kapitalizmu nedá ani porovnávať. žijeme už v inej dobe. v dobe, kde máme viac možností ako dokážeme využiť. a to rodičia nevedia pochopiť....
na druhej strane, ja mám s rodičmi veľmi dobré vzťahy... milujem ich a obdivujem, pretože obaja sú úspešní ľudia, ktorí v živote veľa dokázali, možno sme mali aj nejaké nezhody ale vždy som si ich vážila. všetko je aj o prístupe rodičov k ich deťom, aj moji rodičia narobili vo výchove chyby, nič nemôže byť dokonalé, napriek tomu si myslím, že mi dali skvelú výchovu a dúfam, že aj mne sa podarí vychovať takto svoje deti. a pritom, moji rodičia sú rozvedení a vlastne na mňa vôbec nemajú čas ako aj iní. no do ničoho ma nenútia, dali mi slobodu v pravom slova zmysle už od malička a za to im ďakujem. najdôležitejšia je sloboda názoru, ktorú by mali rodičia svojim deťom dať a potom aj vzťahy budú lepšie. a samozrejme, puberta je puberta, pubertiak musí vzdorovať rodičom a všetkým, aby dokázal, že on vie a dokáže mať svoj názor. no keď prejde puberta aj vzťahy sa zlepšia
..jaaj, Barucha, co to zakladas za fora?..co sa deje?..mimochodom, vies ake to mam ja doma, az moc dobre, o tom sme hovorila uz velakrat a velmi dlho..ale zeby na picu?..silne slovo, to je len afekt..rodiacia vedia kraasne nasrat, ale zober si, ze je k tebe tvoja mamina celkom ludska ..urcite viac ako moja ..ser na to, pojdeme si zapalit, vykecame to..pockaj este tyzden ..a nerob si vrasky ..rodinu si nevyberame..
no...ja s mojími rodičmi nemám až také dobré vzťahy..nieže by som ich nemala rada..to mám ale občas mi akosik idú na nervy...ale jasné že sa nájdu deti ktoré majú super vzťah s rodičmi...verím tomu...
Ako v mojom prípade iste... S fotrom sa odmietam momentálne baviť, po určitých veciach,ktoré spravil a medzi inými skoro nikdy neni doma... S matkou mám dobrý telefonický vzťah keďže žije odo mňa na 300 km takže asi tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
A nie všetky deti majú s rodičmi zlý vzťah, je ich dosť, čo majú mamu/otca za najlepšieho priateľa.
grrrrr
Proste ludia sa furt len STAZUJU, dokonca aj ja teraz Nie je na picu vztah, ale cele ludstvo
btw vZtah a nie vStah
@25 hej gramatika bola vzdy moja slaba stranka ale k veci,hej stazujeme sa stale,a stazuju sa stale vsetcia.a poznamka ze cele ludstvo je na picu ..mas pravdu..
@lienka9939 asi tak
@ooooo suhlas
@pernik nie nemyslim si ze JE.. a vtedy ked je tak nieco nefunguje..
Rodic je osoba za teba zodpovedna. Zalezi ako sa rozhodne ta vychovavat. Ci ta pusti alebo ta bude drzat nakratsie. Nie je to o tom ze je dobry ci zly, ide o to ako sa o teba boji resp ako ta chce vychovat. Niekto povie ty mas super rodicov, lebo ti dovolia vsetko.. Avsak je to spravne?? Ini sa stazuje, ze musi byt doma o 10tej, ale i to ma svoj vyznam!!
Teda ako pise @ribo , kazdy sa a vzdy sa len stazuje..
Ten vztah je taky akym si ho spravite. Uz ste niekedy spravili nieco rodicom len tak.. Z LASKY? Tak si zratajte kolko vam toho spravili oni.
Samozrejme sa tu najdu MUDRI, ktori povedia akych maju o nicom rodicov atd..
Ani moj vztah s nimi nebol ten najidealnejsi a velakrat sme si povedali co nam vadi a co nie. Avsak miloval a milujem ich stale rovnako a viem ze i oni mna. Teda nejde o to ci sa s nimi pohadam, ale ide o to, ze zivot je plny kompromisov. teda vacsinou ustupim ja a niekedy mi ustupia i oni.
Myslim ze s kazdym sa da vyjst.. takze radsej sa nestazovat. Zijete spolu uz par rokov, tak sa navzajom poznate, tak sa snazte vyjst..
Lebo ked nevyjdete s nimi, vyjdete so svojimi partnermi?
ja osobne si myslim, ze je v nom velky potencial, ktori sa vsak vdaka ignoracii vsetkych vsetkymi straca a ludia miesto rozhodovania sa podliehaju roznym vplyvom ktore im urcuju co a ako robit a ako sa spravat..
teda podla mna ludstvo vobec nie je "na p." ale treba sa snazit, aby zacalo vyuzivat svoj potencial..
Kritizovat vie kazdy.. Avsak kto nieco spravil??
respektíve ak sa deti chovajú ako keby boli nejakí veľkí páni a rodičia im mali slúžiť proste je to oničom ,,,
Fuh dufam, ze to ma nejaku hlavu a patu
avsak stale /mozno naivne/ verim v napravu.. vsetko je mozne!!
na druhej strane, ja mám s rodičmi veľmi dobré vzťahy... milujem ich a obdivujem, pretože obaja sú úspešní ľudia, ktorí v živote veľa dokázali, možno sme mali aj nejaké nezhody ale vždy som si ich vážila. všetko je aj o prístupe rodičov k ich deťom, aj moji rodičia narobili vo výchove chyby, nič nemôže byť dokonalé, napriek tomu si myslím, že mi dali skvelú výchovu a dúfam, že aj mne sa podarí vychovať takto svoje deti. a pritom, moji rodičia sú rozvedení a vlastne na mňa vôbec nemajú čas ako aj iní. no do ničoho ma nenútia, dali mi slobodu v pravom slova zmysle už od malička a za to im ďakujem. najdôležitejšia je sloboda názoru, ktorú by mali rodičia svojim deťom dať a potom aj vzťahy budú lepšie. a samozrejme, puberta je puberta, pubertiak musí vzdorovať rodičom a všetkým, aby dokázal, že on vie a dokáže mať svoj názor. no keď prejde puberta aj vzťahy sa zlepšia