a inak, je to pozitivne, nemame znovu komunisticku nadvladu...blablabla...nie sme izolovani, mozeme sa volnepohybovat po statoch EU, ziadni politicki vazni atd atd...
ako spomenula antja nežná priniesla vela dobrých vecí. Ale aj ked tá myšlienka ktorú si spomnínal sa možno splnila v jednom zmysle (žiadny klamlivý socializmus) ale v inom zmysle sa nesplnila kedže aj v kapitalizme je nenávisť a klamstvo ktoré stále bojuje s pravdou a láskou.
podla mna to bol vyznamny a velmi spravnky krok. Mnoho ludi s tym nesuhlasia, lebo mali pracu,...no oni kvoli peniazom zapredali slobodu, samich seba...a ked niekto ma narazky, ze co to za demokratcia..tak si staci lenu uvedomit ze demokratciu tu mame len 19 rokov......ostatne staty maju demokratciu uz aj 10krat dlhsie....
@0 Najhorsie je na tom ze to bola nezna, mali sa ti vydrbani komunisti povesat na kandelabre. Vsetkych do jedneho ich mali postrielat a bolo by. Kurvy jedny...
takze k teme: velmi si vaznim tento moment v nasich novodobych dejinach. len je skoda ze tie myslienky uz nepretrvavaju dodnes, ale v konecnom dosledku je nam lepsie nez predtym.
Ja sa nestazujem,som rad,ze sa to stalo,skoda,ze az vtedy a 20 rokov socializmus tu spravil taku spust,nielen ekonomicku ale aj v hlavach ludi,ze este potrva kym sa to napravi.
Mrzi ma, ze ani v skole sa tejto udalosti nevenuje patricna dolezitost. Zo skoly si pamätam minimum udajov,pritom by to malo byt dost prizvukovane,co sa vlastne vtedy stalo a co tato zmena sposobila.
@14 áno, ľudia sú väčší pesimisti v tejto otázke. Zrejme si niektorý neuvedomili, že zmena nemôže priniesť náhle rýchle zmeny. Bolo to spôsobené hlavne stratou dôležitých trhov a zaostalosťou technickej základne. To spôsobilo, že Slovenska ekonomika nemohla konkurovať vyspelejším ekonomikám.
Ah áno... bol som tam pred 19timi rokmi, sedel som síce ocovi na pleciach, ale bol som tam a štrngal som kľúčami! mal som aj malú československú vlajočku.
A všimol som si že ZRAZU sa dalo ísť do rakúska a okolo devína už nebol naťahaný ostnatý drôt ... pred obchodmi už neboli dvojkilometrové fronty a keď ste sa dostali na radu tak vašej mame nepovedali "mydlo, pomaranče a detské topánky nemáme"...
Toľko osobné skúsenosti
Myslím že to bolo to najlepšie čo nás v 20 storočí postihlo od konca prvej svetovej.
len tá polovica sú rómovia ktorých nikto neživí a dôchodcovia... a takéto prieskumy sú vieš na čo VŽDY ti bude každý tvrdiť že "za starých čias " to bolo lepšie Vypočujte si nohavicovu pesničku Staré dobré časy, to je presne ono
To že niektorí idioti si to nevážia, mi je ozaj ľúto.. a z ľudí ako je @holyknight mi je fakt zle... inak tenko by si sral keby sme tu zase mali diktatúru.. ale možno aj nie, možno si typický oportunista, jeden z tých čo sa "nestratia".
Že sa niečo stalo bolo síce pekné, ale že sa iné veci nestali už tak pekné nie je ... Povešať všetkých komunistov, či ich poslať do uránových baní sa mi síce zdá ako príliš radikálne a nie moc premyslené riešenie, ale komunisti aspoň mohli byť vytlačení z politického života s tým, že sa tam len tak ľahko nedostanú ... A nie tak ako to teraz niekde vyzerá ...
V podstate súhlas so @17 až na to, že mi vôbec nie je zle z ľudí, ktorým je to proste jedno (ako holyknight) ... No jeho @18 ka sa mi zdá zasa až príliš odveci ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a inak, je to pozitivne, nemame znovu komunisticku nadvladu...blablabla...nie sme izolovani, mozeme sa volnepohybovat po statoch EU, ziadni politicki vazni atd atd...
@0 Najhorsie je na tom ze to bola nezna, mali sa ti vydrbani komunisti povesat na kandelabre. Vsetkych do jedneho ich mali postrielat a bolo by. Kurvy jedny...
Minimalne by som ich poslal dakde do uranovych bani,alebo kamkolvke,kde by museli poriadne makat do konca zivota.
Ja sa nestazujem,som rad,ze sa to stalo,skoda,ze az vtedy a 20 rokov socializmus tu spravil taku spust,nielen ekonomicku ale aj v hlavach ludi,ze este potrva kym sa to napravi.
Mrzi ma, ze ani v skole sa tejto udalosti nevenuje patricna dolezitost. Zo skoly si pamätam minimum udajov,pritom by to malo byt dost prizvukovane,co sa vlastne vtedy stalo a co tato zmena sposobila.
samozrejme ty co liezli komunistom do riti sa mali v tedy dobre, dnes uz ale funguje ine ritovlezectvo.
@13 ľudia si zrejme vybrali menšie zlo.
@14 áno, ľudia sú väčší pesimisti v tejto otázke. Zrejme si niektorý neuvedomili, že zmena nemôže priniesť náhle rýchle zmeny. Bolo to spôsobené hlavne stratou dôležitých trhov a zaostalosťou technickej základne. To spôsobilo, že Slovenska ekonomika nemohla konkurovať vyspelejším ekonomikám.
A všimol som si že ZRAZU sa dalo ísť do rakúska a okolo devína už nebol naťahaný ostnatý drôt ... pred obchodmi už neboli dvojkilometrové fronty a keď ste sa dostali na radu tak vašej mame nepovedali "mydlo, pomaranče a detské topánky nemáme"...
Toľko osobné skúsenosti
Myslím že to bolo to najlepšie čo nás v 20 storočí postihlo od konca prvej svetovej.
@14 pekne povedané
len tá polovica sú rómovia ktorých nikto neživí a dôchodcovia... a takéto prieskumy sú vieš na čo VŽDY ti bude každý tvrdiť že "za starých čias " to bolo lepšie Vypočujte si nohavicovu pesničku Staré dobré časy, to je presne ono
To že niektorí idioti si to nevážia, mi je ozaj ľúto.. a z ľudí ako je @holyknight mi je fakt zle... inak tenko by si sral keby sme tu zase mali diktatúru.. ale možno aj nie, možno si typický oportunista, jeden z tých čo sa "nestratia".
Ale cela ta "revolucia" sluzila iba ako zastierka na to, aby sa komunisti mohli nenapadne stiahnut, pripadne prisposobyt sa na novy rezim.
V podstate súhlas so @17 až na to, že mi vôbec nie je zle z ľudí, ktorým je to proste jedno (ako holyknight) ... No jeho @18 ka sa mi zdá zasa až príliš odveci ...