inac, viete o tom, ze Edison chcel Teslu zruinovat, lebo mu podkopal ovela horsi system jednosmerneho prudu? a ze ho Edison zoparkrat oklamal...dost kruto
a ze jeden cas Tesla kopal kanaly len tak...z trucu?
a ze na ceste do Ameriky mu ukradli vsetky jeho veci a peniaze a do Ameriky dosiel smradlavy spinavy bez penazi? (ked siel k Edisonovi na navstevu aby ho zamestnal)
a ze sa pri nom jeden spisovatel (nespomeniem si jak sa vola) slusne povedane posral?
atd.atd (to ma len tak napadlo ze sa s vami podelim
Nikola Tesla - je to človek ktorý vo mne vzbudzuje rešpekt - niekde som čítal že niektorý si myslia že to bol dokonca mimozemšťan. Tento génius mal aj vynikajúco rozvinutý sluch a mával vidiny. Už vo svojích dobách predpovedal že v budúcnosti budú atuá poháňané elktrinou. Len škoda že počas svojej kariéry sa stretol s veľkými klamstvami a mnoho jeho objavov bolo ukradnutých. Neviem ako môže Edisn pokojne spávať Niektoré jeho vynálezi sú ževraj zadržiavané americkou vládu a využívajú sa v nasa a podobne.. a nikdy nebudú sprístupnené verejnosti - takže my si len môžme domýšlať čo úžasné ešte vymislel tento génius...
Tesla bol génius, ktorý (vraj) na svoju dobu vymyslel objavy, ktoré by aj v dnešnej dobe vyvolávali úžas. Hovorí sa o reaktore na antihmotu, o neviditeľnosti za pomoci elektromagnetickej indukcie, o teleportoch, laserových zbraniach a podobne. Určite niečo z toho sú výmysly, ale niketoré z jeho objavov sú podľa mňa dobre utajované.
"cele fungovanie dvojsmerneho prudu od vyroby cez skladovanie a prenos az po vyuzitie-Tesla"
Akoze toto co je ? Aky dvojsmerny prud ? Ked uz tak striedavy. A striedavy prud sa neda skladovat. Prud sa neda vobec skladovat. Pretoze definicia prudu je pocet elektronov (naboja) ktory prejde kolmym prierezom vodica za jednotku casu. Alebo jednoduchsie je to usmerneny pohyb elektronov. To co ty nazyvas "skladovanim" su chemicke reakcie v monoclanku. A z monoclanku nedostanes striedavy prud ani keby si co robila. Striedavy prud ziskas bud z generatora (alternatora) alebo striedacom.
Neviem o Teslovi si rad precitam, ale teraz nestiham. Ale doveryhodny zdroj tvrdi, ze to bol najvacsi genius a nemal vysoku skolu. Fakt ak budem mat cas tak precitam.
Ale pre zaujemcov o skutocnych geniov, prikladam odkaz na matematika, ktory je najlepsi dokaz genia aky existuje.
Bol to hodne talentovany clovek a zda sa, ze o elektrine vedel viac ako mnohy vedci dnes. Dokazom toho je napriklada aj jeho automobil na elektrinu bez baterii. Energiu cerpal zo vzduchu. Tvrdi sa, ze by v tom mohol byt zdroj Zero point energy.
Mám jedného kamaráta - ERIK sa volá, a ten je do neho zbláznený. stále o ňom rozpráva a tak... ovplyvňuje aj mňa do istej miery, čiže si myslím, že to bol génius, ale všetci géniovia sú istým spôsobom aj blázni, čiže niet o čom diskutovať
Dost supa clovek. Minule som pozeral o nom dokumentarny a hovoril sa tam o tom, ze dokazal preniest lod z bodu A do bodu B teda nieco ako teleport, len mu to zatrhli bo po spatnom premietneny bola posadka prirastena k lodi alebo sa z toho zcvokli. Takze amici uz urcite vyvijaju daco Tesme sa A keby dakto pochyboval, ze sa to neda tak da. Exsituje nieco take ako urychlovac castic. To znamena ze dokazu presunut casticu z boda A do bodu takym podobnym sposobom. Dost haluz
Aaaaa. To bol projekt Philadelphia. Jeho cielom bolo zneviditelnit lod pred radarmi protivnika. Ono sa to podarilo. Lod zmizla nie len z radaru ale aj z pristavu.
Bress. Co ti otec hovoril? Daco som o tom cital a znelo to dost zaujimavo. Je tam nejaky problem?
Bol to velmi sikovny clovek. Momentalne mam o nom rozcitanu jednu knizku. Podla jeho vynalezu bol aj vytvoreny projekt HAARP. Zariadenie na vyvolavanie zmien v ionosfere Zeme a nasledne zmien v pocasi.
@35 - PRečo o Ňom nikto nič nevie? No pretože jeho výskumy boli prísne tajné a väčšina z nich bola zhabaná a vôbec sa nedostala na verejnosť. Mi si ani nedokážeme predstaviť na čom všetkom sa on vlastne podieľal - čo ešte ani dnešný vedci nevedia pochopiť a zostrojiť!
@36 nj suhlasim, pozri sa napr. ake bludy nas ucia v skole o newtonovi co pokradol vacsinu z toho co ma o edisonovi co bol hajzel hlavne voci teslovi a tesla o nom nic pri tom bez neho by sme nemali dost vela veci a boh vie co by bez neho nemal vojensky priemysel
tesla bol vynimocny. neviem preco sa vsetko pripisuje edisonovi. tesla vynasiel striedavy prud a edison sa mu smial ze to nema buducnost a teraz sa to pouziva uplne vsade. objavil take vynalezi o akych sa nam nesnivalo. Nezomrel ale zrazili ho na aute a ukradli vsetky projekty a laboratorium spalili. Vraj mal taky sluch ze ked pristala mucha na stol pocul to ako vybuch. Ked ho pochovavali prisli fotografi a odfotili ho ako lezi v truhle. ale ked ich vyvolali tak boli vsetky rozmazane
@38 - veru sluch mal vynikajúci - počul dych človeka na metre ďaleko v uzavretej izbe. Dokonca niektorý si mysleli že to nie je človek ale je to vesmírna bytosť!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
A Tesla-tak v prvom rade je to veľmi zaujímavý tvor
a je niečo medzi géniusom a bláznom...
veď pravda nie??
2 tisik krat vacsej
to aby bolo jasno
(piče)..
cele fungovanie dvojsmerneho prudu od vyroby cez skladovanie a prenos az po vyuzitie-Tesla
myslim ze jemu by sme mali byt vdacnejsi...akurat ze bol marketingova nula...a tak...
btw.: genius bol, blazon bol tiez, da sa povedat ze to je takmer synonymum
inac, viete o tom, ze Edison chcel Teslu zruinovat, lebo mu podkopal ovela horsi system jednosmerneho prudu? a ze ho Edison zoparkrat oklamal...dost kruto
a ze jeden cas Tesla kopal kanaly len tak...z trucu?
a ze na ceste do Ameriky mu ukradli vsetky jeho veci a peniaze a do Ameriky dosiel smradlavy spinavy bez penazi? (ked siel k Edisonovi na navstevu aby ho zamestnal)
a ze sa pri nom jeden spisovatel (nespomeniem si jak sa vola) slusne povedane posral?
atd.atd (to ma len tak napadlo ze sa s vami podelim
"cele fungovanie dvojsmerneho prudu od vyroby cez skladovanie a prenos az po vyuzitie-Tesla"
Akoze toto co je ? Aky dvojsmerny prud ? Ked uz tak striedavy. A striedavy prud sa neda skladovat. Prud sa neda vobec skladovat. Pretoze definicia prudu je pocet elektronov (naboja) ktory prejde kolmym prierezom vodica za jednotku casu. Alebo jednoduchsie je to usmerneny pohyb elektronov. To co ty nazyvas "skladovanim" su chemicke reakcie v monoclanku. A z monoclanku nedostanes striedavy prud ani keby si co robila. Striedavy prud ziskas bud z generatora (alternatora) alebo striedacom.
Ale pre zaujemcov o skutocnych geniov, prikladam odkaz na matematika, ktory je najlepsi dokaz genia aky existuje.
» natura.eri.cz/natura/2002/3/2...
Bress. Co ti otec hovoril? Daco som o tom cital a znelo to dost zaujimavo. Je tam nejaky problem?
a ten porjekt Philadelphia na tom sa a j Enstein podielal...
som z toho cloveka dost ze unesena...
len by ma zaujimalo preco o nom svet skoro vobec nevie?! ja som sa napriklad o nom zacala viac zaujimat az po filme Dokonaly trik...
musim bezat tak nemozem vela pisat