po 6 rokoch fajčenia 20-40 cigariet denne som prestala v polke cigarety a nefajčím už vyše mesiaca. nehovorím, že som na to odborník a to, že nefajčím, si poviem až po dvoch rokoch nefajčenia, ale tak či tak mi takéto alibistické kecy
@Grietusha na tom neni nic smiesne. Tebe to mozno lahke je ked nechodi do takeho prostredia kde kazdy fajci. Ja by som nefajcil vobec vlastne cez den ani nefajcim moc, ale ked uz idem niekde sadnut tak konec...
Keby to je take lahke tak by nikto na svete asi nefajcil
@Grietusha sorry ale o com tocis? Sam som napisal ze nie kazdy ma pevnu volu. A je rozdiel ist na kavicku a do krcmy kde fajcia vsetci a sedet tam 7 hodin. Ale ok aj tak bola moja otazka uplne ina...
@Adulicek01 presne o toto ide"Ale o nejaký rok potom sa dostala do kolektívu tuhých fajciarov a znova začala, takže bude to hlavne na tebe, či sa k tomu nevrátiš." Inak by som problem nemal vobec
@Tenario ahoj...prestal som fajcit v roku 2006 fajcil som od 15 tich krabiku aj viac denne vdaka naplastiam som prestal...stoja vela penazi ale viacej ludi mi ich odporucilo a boli super..žuvačky si nekupuj..mne osobne sa ponich chcelo este viacej fajcit.ani naplaste niesu 100% prve abstaky dost zmiernuju ale ostatok je na tebe..odporucam ti ich minimalne na 4 tyzdne tj 4 balenia..
@Grietusha nehovor hop ...mesiac este nie je vela. Prajem Ti aby to vydrzalo ...A ja sa tiez snazim. A chcel som len nazor na tie zuvacky. @elmatro mi dal tiez zaujimaveho chrobaka do halvy ...ale skusim to bez vsetkeho. Este raz...
@Tenario vyskusaj urcite..či už bez alebo s podporou...drzžim ti palce a nevzdavaj to..ked sa niekto dostane s dlhorocnej zavislosti na niecom silnejsiom....
moj starky fajcil tie 2krabky denne v pohode, ale kazdy rok si dal pauzu na 2 mesiace.. proste treba si cibrit volu a da sa to dosiahnut bez minania penazi na kraviny..
inak podla mna zavislost vymenit za zavislost na niecom inom tiez nemusi byt to najstastnejsie..
@Johnysheek hej je to o pevnej voli, moj nebohy znamy fajcil na nocnej cca 60-80/3-4 krabicky/ cigariet co je uz fakt prehnane. Prestal z jedneho dna na druhy, ale bohuzial az vtedy ked mu povedali ze ma rakovinu pluc.
@tenario - zo skúseností frajera, ktorý prestával fajčiť asi 4krát, sa mu to podarilo vždy pomocou tabletiek, ktoré sa volajú Champix. To, že potom za pol roka zase začal kvôli tomu, že ho na to naviedli kamoši, je vec druhá.
Tie tabletky fungujú na báze účinnej látky, ktorá spôsobí jednu vec - fajčenie ti začne tak smrdieť, až ťa z neho začne napínať začína sa postupne, od malého množstva až po väčšie dávky, prestaneš tak okolo 8dňa liečby z 2 týždňov, či chceš či nechceš, lebo ti z toho bude neskutočne zle.
existuje potom aj udržiavacia kúra a ver mi, s champixom fajčiť prestaneš. keď už chceš prestať, tak vraz peniaze radšej do tohto, čo je to za blbosť, kupovať si nikotínové žuvačky? ak by si chcel podrobnejšie, tak napíš v TS.
@tenario da sa to. podobne ako @grietusha som fajcila 9 rokov 25- 40 cig denne a uz nefajcim skoro mesiac, bez nicoho. mne pomohlo to, ze som si vlastne vsugerovala ze uz fajcit nechcem, ze je to nechutne, a ze v poslednej dobe aj ked fajcim tak pri poslednych slukoch mi je uplne zle, lebo som uz prehulena jak doga. povedala som si vsetky vyhody, nevyhody, nejak si to do seba dala, urcila cca obdobie kedy bude klud a moznost lepsie sa zmieri s nefajcenim a sice teraz hluche obdobie po sviatkoch, prislo na to a povedala som si ze nebudem troska bez vole, ze budem bojovat. bojujem uz mesiac a je to ok. ked som sa opila tak som isla skor domov lebo som mala strasnu chut fajcit, ale inak v normlany den to vobec nepocitujem, aj ked fajciarov je okolo dost. s nikotinovymi zuvackami a npalastami skusenost nemam, nechcela som to skusit nikdy.
Mozem prestat hocikedy. Len nechcem. Mam to proste rada.
V prvom rade musis chciet. A nie o tom len hovorit. Ak raz proste sam v sebe s tym nechces prestat, tak s tym ani neprestanes, a mozes si tie zuvacky pchat aj do...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
po 6 rokoch fajčenia 20-40 cigariet denne som prestala v polke cigarety a nefajčím už vyše mesiaca. nehovorím, že som na to odborník a to, že nefajčím, si poviem až po dvoch rokoch nefajčenia, ale tak či tak mi takéto alibistické kecy
"nie je to ľahké"
prídu na smiech.
Keby to je take lahke tak by nikto na svete asi nefajcil
zbytočné výhovorky dávaš proste.
je to čisto o psychike a o vôli.
Ale o nejaký rok potom sa dostala do kolektívu tuhých fajciarov a znova začala, takže bude to hlavne na tebe, či sa k tomu nevrátiš.
ale však si hľadaj výhovorky, prečo sa ti to nepodarí
tvojich pár cigariet denne pod vplyvom toho, že sedíš v krčme, je isto ťažších na prestanie ako moje 2 krabičky denne.
moj starky fajcil tie 2krabky denne v pohode, ale kazdy rok si dal pauzu na 2 mesiace.. proste treba si cibrit volu a da sa to dosiahnut bez minania penazi na kraviny..
inak podla mna zavislost vymenit za zavislost na niecom inom tiez nemusi byt to najstastnejsie..
Tie tabletky fungujú na báze účinnej látky, ktorá spôsobí jednu vec - fajčenie ti začne tak smrdieť, až ťa z neho začne napínať začína sa postupne, od malého množstva až po väčšie dávky, prestaneš tak okolo 8dňa liečby z 2 týždňov, či chceš či nechceš, lebo ti z toho bude neskutočne zle.
existuje potom aj udržiavacia kúra a ver mi, s champixom fajčiť prestaneš. keď už chceš prestať, tak vraz peniaze radšej do tohto, čo je to za blbosť, kupovať si nikotínové žuvačky? ak by si chcel podrobnejšie, tak napíš v TS.
"že nefajčíš, mi povedz po dvoch rokoch abstinovania a aj tak ti to neuverím."
@ayreen o to ide, že na fajčení proste nevzniká fyzická závislosť, aj keď to mnohí tvrdia, ja som však žiadne fyzické chtíče nepociťovala.
celé to je o psychike a ak neprekonáš tú, tak sa vrátiš k fajčeniu hocikedy len preto, že fajčí tvoje okolie.
preto sú všetky debiliny typu žuvačky, tabletky, náplaste a neviem čo, nahovno.
V prvom rade musis chciet. A nie o tom len hovorit. Ak raz proste sam v sebe s tym nechces prestat, tak s tym ani neprestanes, a mozes si tie zuvacky pchat aj do...