Ahojte, ja mám problém ,že mám strašne nízke sebavedomie, celkovo, keď mám byť s niekym sama, som nervozna. V škole keď namňa niekto prehovorí, som v rozpakoch, neviem čo mám hovoriť. So vzhľadom som práveže spokojná, dostávam aj komplimenty, ale neviem s
Aj ja som mala hrozne nízke sebavedomie a vekom to nejako zmizlo. Pomôže ti ak si budeš hovoriť že sú to len ľudia ktorí majú tiež svoje chyby a že ich až tak nezaujímaš ako si myslíš a nečakajú na to kedy spravíš nejakú chybu.
V podstate ťa chápem, ale musíš sa začať správať sebavedomo, aj keď to tak necítiš. Po čase budeš naberať reálne sebavedomie. Ľudia si ťa začnú všímať v inom svetle a tak nejak to pôjde. Hlavne sa nepodceňuj v ničom, lebo existuje milión ľudí, ktorí ťa budú chcieť ponížiť len aby im narástlo sebavedomie.
@obliviate to by som bol na tom presne tak ako ona sama, nemyslis? Cukor a bic, to je metoda, ktora plati. Ty tu cukrujes, ja plieskam bicom tak ako patres z presova
Ja sa tiež veľakrát moc podceňujem,niekedy to bolo ovela horšie,ale nie až také ako u teba ..Ale ako plynuli roky tak to ustupovalo..Najviac záleží na tvojom myslení..rozmýšľaní..Nesmieš byť taká negatívna..Musíš to prekusnúť ..Hlavne si musíš veriť..Neviem,či sa bojíš,že povieš ,alebo urobíš niečo trápne..ale aj keby tak čo ? Každý sme sa v živote strápnili veľakrát.. (aspoň ja ) Jednou vetou :Všetko to je v tvojej hlave !!!
si tu zle dievča. lebo sem si chodia ináč nenapadni ludia honcovat ega nad vsetkymi co niesu v ich kruhu priatelov.
ja som bol asi do 18tich skoro tiez taky. Ani nieze nesebavedomy ale skor tichy. to zmizne casom, ale ako bolo uz povedane... musis si uvedomit ze vsetci naokolo su len ludia ,nechodit sem lebo tu su ludia a velka skupina nadludi ktori si to davaju najavo teraz ma ti nadludia pravdepodobne zezeru ale jebat ich
proste stykaj sa s ludmi ktori si ta oblubia preto aka si a daju ti najavo ze sa nieje coho bat. Stykaj sa s ludmi, prekracuj svoje prahy, vzdy to tahaj niekde kde si este nebola vzdy su zaciatky roztrasene ale ked sa do teba aj zalkubi chalan a uvidi ze si rozklepana tak ta utisi a da ti najavo ze sa neni coho bat (ak to nebude kok)
fakt niektorých ľudí uznávam za ich ..múdrosti" jakeby na to bol dakto zvedavý! ja som tiež mala podobný problém ale začala som na sebe pracovať, cvičiť, snažila som si upraviť všetky vonkajšie chybičky ktoré sa odstrániť dali... a nejak možno aj vekom možno aj tým to prišlo a teraz už nemám problém byť s niekym sama a pod. a ľudia ma berú za tú čo sa ozve keď treba a nebojí sa takže držím palce
Sebavedomie zvýši: Nové veci(handry, nejaká super voňavka, nové šperky pre teba ako dievča, výzorovo luxus topánky atď.), ďalej kamaráti(klasická parta, ktorá ťa zoberie na disko a môžeš o zážitkoch rozprávať celý deň, a ešte niečo, v čom si fakt dobrá, kde môžeš využiť svoje "performance" čiže výstup pred ľudmi a kľudne to môžu byť aj vedomosti, koníčky, práca, niečo v čom sa zlepšuješ, čo ťa baví, alebo začni s tým, "čo by ťa bavilo" ľudia bez záujmov majú veľmi nízke sebavedomie...nie je sa s nimi o čom porozprávať, nemajú žiadne plány do budúcnosti, názory stoja za starú belú, resp. nemajú vôbec...a na všetko čo sa ich človek spýta odpovedajú "neviem" ... ak chceš niečo vedieť, tak TS...môže to byť hocčo...
@scumfuck skús sa odviazať,nepremýšľať, možno ak ti nejaká kamarátka povie choď za ,,tým,, človekom alebo niečo urob (len ako príklad- nemyslím žiadne extrémy) nerieš to že je to blbosť že sa strápniš, zober všetku dobrú náladu v sebe a choď za ním,urob tú vec..... len neseď a nepremýšľaj lebo to fakt nepomáha,ak si si všimla všetky tie sebavedomé baby .....zdalo sa ti že nejaká sedí a premýšla nad tým čo urobí ? proste to spraví...
to nepôjde len tak, chce to veľmi veľa času, musíš sa pripraviť na dlhý a ťažký boj, psychológ by ti vedel lepšie pomôcť ako len ty sama keby si to skúšala, samozrejme dobrý psychológ
Hlavne si treba uvedomiť, že 99% ľudí sa absolútne nestará o tých druhých tak, ako si myslíš. Ak ustráchane rozmýšľaš: "Joj, teraz som povedala strašnú blbosť, čo si len o mne myslí..." - ten druhý si zvyčajne nemyslí vôbec nič, lebo všetci sa zaoberajú tým, ako TY vnímaš ICH. Znie to jednoducho ale je to tak. A hlavne - nikdy si neprehrávaj v mysli spätne nejaké rozhovory, lebo väčšinou sa stane, že nájdeš niečo, čo ťa dostane do rozpakov a pritom to v tej situácii také vôbec nebolo.
A takisto, možno si to neuvedomuješ, ale je veľmi pravdepodobné, že tvoje držanie tela je obranné, ustráchané a snažíš sa byť maličká. Zmeň to. Vytstri sa, hore hlavu, úsmev, vypnúť hruď - jednoducho postoj sebavedomého človeka. Myšlienky z veľkej miery ovplyvňujú telo a funguje to aj naopak. Ja som tiež bola strašný hambľoš, ale týchto pár vecí stačí mať na mysli a pomaličky to pôjde. Skús si pohľadať nejaké knihy s rôznymi cvičeniami ako sa postupne zbaviť nesmelosti. Držím palce
ja som bola tiež taká (na základke BF zo všetkými) potom na gympli Prima - taká skupinka ľudí už len ;Sekunda- v pohode zo všetkými; a ostatné ročníky koniec 2-3 kamošky a postupne menej a to bolo celé -zomrela mi sestra tak som sa uzavrela ,obviňovala seba ,hladovala som ,rezala si žily
jednoducho aj keď teraz nevieš reagovať na otázky .... vyjadri svoj názor ,keď sa budú baviť o niečom čo aj teba zaujíma pridaj sa (ak ťa pošlú kade ľahšie tak si zase na začiatku ako predtým - takže nič nestrácaš....u mňa sa smiali ,keď zistil ,že ja som bola to dievča čo sa s nikým nebavilo a potom sa o to snažilo pretože už k ním zapadám chce to len čas)
nepremýšľaj o sebe NEGATIVNE ! --- A BUD SEBAISTA
ak budeš k sebe pristupovať ako k nejakej podradnej osobe tak ais sa k tebe nebudú ľudia chovať inak
snaž sa mať seba samú rada (popracuj na sebe) - nemysli si ,že si trapná,škaredá (ale zase ani nie Miss World) ,tučná,.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Aj ja som mala hrozne nízke sebavedomie a vekom to nejako zmizlo. Pomôže ti ak si budeš hovoriť že sú to len ľudia ktorí majú tiež svoje chyby a že ich až tak nezaujímaš ako si myslíš a nečakajú na to kedy spravíš nejakú chybu.
Aj tak ma 13 a pol roka a kym dovrsi aspon tu 18tku, tak bude recnit jak stara slepka
ja som bol asi do 18tich skoro tiez taky. Ani nieze nesebavedomy ale skor tichy. to zmizne casom, ale ako bolo uz povedane... musis si uvedomit ze vsetci naokolo su len ludia ,nechodit sem lebo tu su ludia a velka skupina nadludi ktori si to davaju najavo teraz ma ti nadludia pravdepodobne zezeru ale jebat ich
proste stykaj sa s ludmi ktori si ta oblubia preto aka si a daju ti najavo ze sa nieje coho bat. Stykaj sa s ludmi, prekracuj svoje prahy, vzdy to tahaj niekde kde si este nebola vzdy su zaciatky roztrasene ale ked sa do teba aj zalkubi chalan a uvidi ze si rozklepana tak ta utisi a da ti najavo ze sa neni coho bat (ak to nebude kok)
... proste pracuj na tom a motivuj sa
A takisto, možno si to neuvedomuješ, ale je veľmi pravdepodobné, že tvoje držanie tela je obranné, ustráchané a snažíš sa byť maličká. Zmeň to. Vytstri sa, hore hlavu, úsmev, vypnúť hruď - jednoducho postoj sebavedomého človeka. Myšlienky z veľkej miery ovplyvňujú telo a funguje to aj naopak. Ja som tiež bola strašný hambľoš, ale týchto pár vecí stačí mať na mysli a pomaličky to pôjde. Skús si pohľadať nejaké knihy s rôznymi cvičeniami ako sa postupne zbaviť nesmelosti. Držím palce
ja som bola tiež taká (na základke BF zo všetkými) potom na gympli Prima - taká skupinka ľudí už len ;Sekunda- v pohode zo všetkými; a ostatné ročníky koniec 2-3 kamošky a postupne menej a to bolo celé -zomrela mi sestra tak som sa uzavrela ,obviňovala seba ,hladovala som ,rezala si žily
jednoducho aj keď teraz nevieš reagovať na otázky .... vyjadri svoj názor ,keď sa budú baviť o niečom čo aj teba zaujíma pridaj sa (ak ťa pošlú kade ľahšie tak si zase na začiatku ako predtým - takže nič nestrácaš....u mňa sa smiali ,keď zistil ,že ja som bola to dievča čo sa s nikým nebavilo a potom sa o to snažilo pretože už k ním zapadám chce to len čas)
nepremýšľaj o sebe NEGATIVNE ! --- A BUD SEBAISTA
ak budeš k sebe pristupovať ako k nejakej podradnej osobe tak ais sa k tebe nebudú ľudia chovať inak
snaž sa mať seba samú rada (popracuj na sebe) - nemysli si ,že si trapná,škaredá (ale zase ani nie Miss World) ,tučná,.....
čo tak začať športovať? Najlepšie s nejakou kamarátkou...ono potom to sebavedomie sa zvýši aj samo.
A hlavne mysli pozitívne
@intheshadowofforests ty si inak jaka pekna!:o