Zdravím, viem že to tu možno už pár krát bolo ale nikde to neviem nájsť, chcem sa spýtať ako je to s nosením chladných zbraní na Slovensku. Chcem preniesť 2 mačety, 6 nožov (25 cm+) a asi 12 vrhacích nožov na loveckú chatu. Ja sám nemám ani lovecký preuka
behom 30s som nasiel presne takéto isté fórum co bolo na birdzi
Tak ti sem nakopirujem svoj príspevok z toho fóra
§ 47 ods. 1 písm. h) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, tak tento zakazuje, ako to už niekto správne poznamenal, len viditeľné nosenie chladných zbraní za súčasného splnenia podmienky, že ZO SPRÁVANIA SA OSOBY alebo Z OKOLNOSTÍ PRÍPADU MOŽNO USUDZOVAŤ, ŽE SA TIETO MAJÚ POUŽIŤ NA NÁSILIE ALEBO HROZBU NÁSILÍM.
V praxi to vyzerá asi tak že ten nôž musíš v prvom rade nosiť skryte, čiže nie viditeľne. Ďalšia vec v prípade prehliadky pri sebe môžeš mať aj 30cm nôž ak uvedieš že ho máš na krájanie jablka alebo že ho prenášaš domov. Žiadny problém v tom nie je. Určite nie v prípade že nôž nosíš pekne skryte a ak sa budeš držať tejto podmienky "zo správania sa osoby alebo z okolností prípadu možno usudzovať, že sa tieto majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím"
@whups pri jednej bitke v krčme som bol zadržaný a keď ma fízli prehľadali našli mi boxer a nôž, keďže ako v @3 bolo poznamenané nemal som to na viditeľnom mieste tak mi to dali do obálky a vrátili mi to, z čoho vyplýva že nosenie trestné asi nebude.
@whups pisal si, ze maceta bude v puzdre, tak nie je problem... ale ked chces ist 30km na bicykli s macetou na chrbte, tak pozor, aby z toho nebola maceta V chrbte...
v strednej európe uplne v pohode pokiaľ nosíš skryte a nikomu s tým nemávaš pod nosom, ale v takom anglicku sú zakázané ešte aj kuchynské nože. a obmedzený ich predaj...
@wewo napadnutia nožom v Anglicku nie sú o nič početnejšie než v ktorejkoľvek inej krajine. Problém je, že tie napadnutia sú aj napriek tomu zákonu, čo znamená, že je absolútne bezzubý voči kriminálnikom, ktorí si zo zákonov ťažkú hlavu nerobia. Jediné, čo tým dosiahli, je buzerácia normálnych ľudí. Ísť si spraviť piknik v parku a krájať niečo nožom je absolútny nonsens. Dokonca sa tam prísne berú akékoľvek ostré predmety. Nejakého robotníka zobrali policajti lebo išiel domov a na opasku mal "ostré" dláto. Ako v tomto sú angličania dosť magori, to ešte nehovorím o tom, že keď ti nájdu obyčajný kaser, berú ťa pomaly za teroristu. Vôbec sa potom nečudujem, že kriminalita paradoxne každým striktnejším zákonom stúpa lebo nik normálny nemá zbrane, len kriminálnici a ľudia sa tak nemajú ako brániť.
@whups Môžeš u seba nosiť chladnú zbraň napríklad taký nôž ale jeho čepeľ nesmie mať dĺžku viac ako 12 cm lebo za toto by ťa mohol pojebať policajt. Ja napríklad pri sebe nosím teleskopický obušok...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Tak ti sem nakopirujem svoj príspevok z toho fóra
§ 47 ods. 1 písm. h) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, tak tento zakazuje, ako to už niekto správne poznamenal, len viditeľné nosenie chladných zbraní za súčasného splnenia podmienky, že ZO SPRÁVANIA SA OSOBY alebo Z OKOLNOSTÍ PRÍPADU MOŽNO USUDZOVAŤ, ŽE SA TIETO MAJÚ POUŽIŤ NA NÁSILIE ALEBO HROZBU NÁSILÍM.
V praxi to vyzerá asi tak že ten nôž musíš v prvom rade nosiť skryte, čiže nie viditeľne. Ďalšia vec v prípade prehliadky pri sebe môžeš mať aj 30cm nôž ak uvedieš že ho máš na krájanie jablka alebo že ho prenášaš domov. Žiadny problém v tom nie je. Určite nie v prípade že nôž nosíš pekne skryte a ak sa budeš držať tejto podmienky "zo správania sa osoby alebo z okolností prípadu možno usudzovať, že sa tieto majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím"