toto bude mimoriadne mimo temy, ale prave som si spomenul, ako na lyzovacke na zachode mimoriadne smrdelo (+ sa to prekryvalo s pachom marihuany), tak tam nejaky inteligent nastriekal kaser
Mám slzák, oca som sa snažila ukecať, aby mi dal paralyzátor, no nechce, vraj by som s tým mohla byť nebezpečná, keby niekto bol chorý na srdce, ale ja si skôr myslím, že nejakí šialenci sú nebezpeční pre mňa a vyskakovací nožík mi už vôbec nechce dovoliť.
A zvlášť bolo úchvatné, keď mi fotrovci odmalička hovorili, aby som si dávala pozor na cudzích ľudí s cukríkmi, že ma môžu uniesť. A keď som mala 14, tak sme pravidelne s kamoškou chodievali do Kauflandu na sladkosti a niekedy sme sa vracali až večer popri Chorvátskom ramene (niekedy sme šli zozadu, cez lúku) a oco mi zakaždým hovoril, aby nás niekto neuniesol na orgány a kamoška ešte ako blbá vyvreskovala a ja som sa bála. A ona vravela, že či bláznim, však máme „UŽ 14“.
ja mám svoje ruky... to je dosť smrtelná kombinácia...
Ale každému slušnému dievčaťu pepermintový sprej do kabelky... slzák sa dá prežiť od "popru" sa nedá ani poriadne dýchať takže sviňa úchylná na Vás milé holky neskočí
kaser nosím len keď idem so psom von,keby sa bili...
inak sa snažím,aby potme so mnou niekto išiel...napr.tento týždeň by som na tú nočnú ani nešla,keby som nemala doprovod....cez kríčky by ma ani nenapadlo ísť sama...ešte že doma to mám blízko k zástavke...
Nosim so sebou teleskop kaser kedysi ale ked je uz starsi tak je na pitchu - po dlhom case (nejaky ten rocik uz mal urcite, aj viac) som ho chcel len tak vyskusat ze ci vobec este ide. Namierim na lampu stlacim a nic len troska "vody" vyprsklo tak na 2cm pred kaser odvtedy ani bohovi, teleskop je zatial vitaz (uz 2krat ked ma prehladaval SBSkar ho prehliadol a to som sa ho nesnazil ani schovat) a planujem dokupit nejaky ten noz aby bol po ruke aj ten Radsej budem nosit pri sebe zbran a nikdy ju nepouzit ako co i len raz lutovat ze ostala doma alebo som ju nekupil.
Btw sebaobrana a dalsie BU su sice fajn vec ale pokial sa im clovek naozaj ze nevenuje denno denne tak su mu na hovno. Tie chvaty a udery totiz treba nadrilovat aby boli automaticke inak su v boji tak na 2 veci...
@tesfay nožík by som sa neodvážila ani vytiahnuť na zastrašenie, nie tak nim este niekoho pichnut, a to vacsina bab, ked uz aj, tak pravdepodobne by mi ho ten uchylák vzal a este by pichol v záplave hnevu on mna...
môj kaser je fasa a volá sa móric. často chodievam domov z roboty o tretej alebo o štvrtej nadránom a rovnako aj z vonku, tak pre istotu. ale nejako sa nebojím, dodáva mi falošný pocit istoty
podľa toho, kde som. keď som v BB večer nevyliezam vonku, jedine kdesi do ulíc, kde viem, že nestretnem nejakých chorých debilov a so sprievodom. pokiaľ som v Námestove, nebojím sa, čo nič nemení na tom, že tam zvyčajne so sprievodom idem, ale nie preto, že by som si ho nejako vyžiadala, je to proste malé mesto, vždy je s kým ísť domov... ale aj keď idem sama tak sa nebojím
žiadne ochranné prostriedky okrem chlapa však nemám ani nepoužívam maximálne holé ruky a kabelka
Ja mam kaser ale uz je dost stary a asi vyprchany. Nepouzil som ho ani raz a mal som ho skor na zastrasenie utocnika a obranu hlavne proti psom. Mam aj vojensky noz. Ale ten mam ozaj na vynimocne pripady. Nozom sa nesermuje utocnikovi pred nosom lebo sa velmi lahko moze stat ze vas utocnik zabije vasim vlastnym nozom. Z taktickeho hladiska sa zbrane neukazuju. Su skryte a pouzivaju sa az pri protiutoku s cielom zabit alebo definitivne vyradit utocnika z boja. Teda cielom nie je porezat ruky ale zasiahnut skor dolezite casti tela. Krk srdce pecen...
Najlepsie su podla mna na obranu tomfy.. Lahko prenosne teleskopy ak mate tvrdy uder tak mozno aj boxery... Vraj aj tazer je dobry ale neskusal som ci tych 50000v je skutocne ochromujucich hlavne ked ma utocnik niekolko vrstiev oblecenia no a potom su tu este stunt guns(u nas nelegalne) nieco ako tazer iba ze to striela a plynove pistole, ktore maju asi taky ucinok ako kaser. Ma to aj psychologicky efekt ked na niekoho vytiahnete pistol lebo ten druhy nemusi vediet ze je plynova ale v takomto pripade tiez musite ratat s tym, ze na vas tiez vytiahnu pistol, ale skutocnu.
No a netreba zabudat na to, ze kazdu vasu zbran vam moze utocnik vytrhnut z ruky a pouzit proti vam. Najma obusky.. Tazery maju nastastie poistku
@37 alebo si mozno prilis naivny, lahkovazny Nikdy nevies akeho idiota stretnes a radsej byt sudeny siestimi ako neseny styrmi...
Inak co sa tyka zbrani tak top su teleskopy a kasery - s nimi vie robit kazdy, su skladne, nie velmi tazke a maju dostatocny odstrasujuci efekt len ich vybratie. Tonfy su fajn ale pokial s tym clovek nevie robit tak sa mu viac hodi teleskop. Noz je kapitola sama o sebe pretoze pokial s tym clovek vie robit je to bezkonkurencna zbran na velmi kratke vzdialenosti avsak jeho pouzitie nie je beznasledkov a moze clovek skoncit aj v base. Plynovu pistol by som so sebou nenosil, pretoze je to privelke riziko. Ked ju clovek vytiahne vonku musi pocitat s tym ze niekto iny moze na neho vytiahnut ostru atp.
Ale to je len moj subjektivny nazor, navyse oplati sa nadrilovat aspon par tahov s kazdou zbranou aby to clovek dostal do krvi.
No najlepsie je sebaobrana kaser ti nepomoze teraz kazdy uz ma corknutu plynovku.Zbrane ako su noziky,dyky tiez nie ak neviete s tym narabat a ak vas nahodou budu prehladavat polisi im to nevyhovoris ze na sebaobranu kudlu 17cmetrovu... Najlepsie je sebaobrana,nunchaky,vlciak,ruky,nohy
Na novozámockých diskotékach zhabali arzenál zbraní
Novozámockí policajti zhabali na diskotékach nože, japonskú dýku aj samurajské meče. Mladí tvrdia, že ich mali na obranu proti chuligánom.
NITRA/NOVÉ ZÁMKY. Mladým, ktorí mali namierené na diskotéku, zhabali mestskí policajti arzenál zbraní. Sú medzi nimi nožíky od kuchynských cez vyskakovačky až po vybrúsené „vykosťováky", japonská dýka a dve repliky samurajských mečov. Oba riadne nabrúsené, ten väčší má asi meter.
„To všetko sme zobrali návštevníkom diskoték a nočných podnikov v meste," hovorí náčelník. „Ničím mimoriadnym nie sú ani nunčaky a vrhacie hviezdice. Keď sa mladých pýtame, na čo berú takýto arzenál na diskotéku, tvrdia, že na obranu proti chuligánom.
Bežný kuchynský nôž v kredenci nikto neklasifikuje ako zbraň. Ale keď ho človek berie v rukáve do lokálu, nemôže sa diviť, že to považujeme za neadekvátne vybavenie. Na druhej strane, v obchode bežne dostanete kúpiť hoci aj kušu."
Mestskí policajti pravidelne zasahujú pri bitkách, kde sa používajú boxery a nože. Sedemnásťročná „potrundžená" slečna dokonca pri zásahu policajta pohrýzla. Prednedávnom však museli spacifikovať chlapa s pištoľou.
zákon č. 372/1990 Zb. Slovenskej národnej rady z 28.augusta 1990 o priestupkoch, v 47 paragrafe, bod H, a sankcie sú uvedené v druhom odseku tohto paragrafu::
„....Priestupky proti verejnému poriadku
§ 47
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto.....
.....h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky,
bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického
alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených
zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť,
výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania,
ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností
prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie
alebo hrozbu násilím......
......(2) Za priestupok podľa odseku 1 písm.a) až d) možno uložiť pokutu do 1
000 Sk, za priestupok podľa odseku 1 písm. e) až g) pokutu do 3 000 Sk a
za priestupok podľa odseku 1 písm. h) pokutu do 5 000 Sk.......
@passarinho nevies o com hovoris... kolko sa ucis nejake BU? mesiac? dva? pol roka? To vsetko je malo. Trening je uplne iny ako real fight. Pokial sa tomu nevenujes dlho tak si nahraty, paky nefunguju, udery ti nie vzdy vyjdu atd atd.
@47 chapem noze aj dyky. Este pochopim aj shurikeny aj ked dotycni evidentne nemaju ani sajn na co je ta zbran urcena ked to nosia na obranu (zabudnite na filmy kde sa hviezdice zapichavali do hlavy, pribijali ludi k stene a neviem co este. Ta zbran mala uplne ine hlavne pouzitie a v dnesnej dobe ho uz viac menej aj tak stratila). A ktory idiot si so sebou zobral na diskoteku katanu a navyse nabrusenu repliku za par tisic???? To je neskladne aj ked psychologicky efekt je vdaka filmom neskutocny Aj tak by sa ta replika po prvom naraze o tvrdsi predmet uplne znicila
@krutafunebracka sa ti to lahko hovori. By si bola v takom strese, ze by si sa pravdepodobne rozrevala, kedze by si bola psychicky mimo... A tej sebaobrane sa musíš venovať niekolko rokov, aby si v tom bol naozaj dobry a dokazal to aj využiť. A ktore dievcata by to bavilo cvicit?
@53 no jo inak sranda... clovek by cakal nanajvys nejake vyskakovacky a oni tam nosia meče krala Artuša Som zvedavy kde to asi tak mali schované... vo vrecku?
53 @chavez no aj ked mam 14 treningy mam uz 4roky v kuse a THC urcite nieje kludna stvrt..takze aj s street fightom som sa stretol.
A k tym katanam kamos z BA ma katany od 3-18tisic a vyrobene presne na mieru vaha,naostrenie vsetko on sa zase venuje bojovym umeniam od 7rokov teraz ma 19.On ma ucil s nunchakmi 2 dni a naucil ma dost.Ak by som prisiel ku nemu tak ma nauci aj s ostatnymi zbranami ako su Kratke palice,dlhe,sai,mece,dyky...
potom by som vas ucil.. Ale sak teraz ma napadlo Palice asi nepatria ku dykam,nozikom... zoberies a povies idem prilozit do ohna xD
@krutafunebracka nj v takychto veciach som padavka, div ze nerevem, ked mam ist len do výťahu a je dojebane svetlo co som čítala o znasilneniach tak lepsie je byt krotka ako ho provokovat a branit sa. A chces chodit na nieco špeciálne alebo len na základy?
@57 neber to ako rypanie, 4 roky su uz cosi to sa zaklady nalepia na kazdeho. Ale tiez je rozdiel chodit 4 roky 2 krat tyzdenne na trening a to je vsetko a ine je ked trenujes aj sam kazdy den. Ten rozdiel som mal moznost vidiet a bol obrovsky. Cize nie su roky ako roky, takze darmo sa niekto bude ucit BU ked sa tomu bude venovat akurat tak na treningu a potom nic.
Katany som dost dlhe obdobie sledoval a vysledok je taky ze na slovensku by som si katanu ukovat nedal ani keby co bolo. Nechcem nikoho urazit ale nie som jediny co si to mysli. Ked katanu tak potom z UK (bohuzial ku kontaktu som sa nedostal, ale znamy odtial kupoval a pochvaloval si este dlho potom) alebo potom si spravit vylet do krajiny vychadzajuceho slnka a poriadne sa tresnut po vrecku a dat si spravit katanu u narodneho zijuceho pokladu japonska (ceny sa pohybuju v statisicoch az milionoch SK, na druhej strane sekove skusky tych katan su take ze preseknu vojenske prilby z 2 svetovej na polku, dokazu rozpolit 9mm naboj vypaleny na ich cepel atd atd). Kazdopadne kupit repliku za par tisic, naostrit ju a pouzivat ako zbran je imbecilita. Tiez mam taku repliku doma, je pekna ked je odlozena alebo ked ju clovek ukaze ale v boji by som ju nepouzil, pretoze na to vobec nie je stavana a tym ze ju clovek nabrusi jej nijako nepomoze.
@passarinho po obchodoch ma baviť chodi ale cvicit nejake chmaty, to nie, jednoducho musíš mat k tomu vztah. To akokeby som ti ja výcitala ze ta nebaví varenie a utieranie prachu...
@krutafunebracka takychto psychopatov vzrušuje vacsinou nasilie, teda ked mu povies ze to chces aj ty, ci sa mu vysmejes ze akého ho ma maleho, tak je väčšia šanca, ze aj sam ujde. Ale je to samozrejme individuálne, najlepsie je asi fakt použiť nejake tie chmaty. mimochodom aj dnes v novinách isila prva cast sebaobrany ináč pýtala som sa trénera vo fitku na to a povedal ze vacsina dievčat to do 2 mesiacoch vzdá. Tak som zvedavá kolko ti to vydrži
@trtken by ma asi potom chodil este aj po nociach matat
@krutafunebracka uz tu máme nápad, uhryznut mu ho poprípade tvoj spôsob urezat nozom pre krajší efekt a ak tu este budeme za cca pol roka, tak ti napíšem, ci si nejak pokročila
tam kde byvam ja...urcite nie je nic potrebnee vdakabohu ...ale keby ze som v meste nejaky slzny plyn by som si zabezpecila... alebo proste len sa zacat s bojovymi sportami
Po tme, resp. v tmavých uličkách a miestach sa snažím mať vždy niekoho so sebou, keď však nikto taký nie je, nachystám si aspoň kľúče do ruky, aby som po znásilnení, okradnutí, zavraždení mala dobrý pocit z toho, že som sa aspoň pokúsila o obranu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
to je vsetko, co som chcel
kaser je somarina lebo v tom strese ho možno nestihneš vybrať z kabelky alebo bude nahovno fúkať vietor...a namiesto útočníka budeš v slzách ty...
ja som mal bejvalku s hnedým pásom takže ona bola v pohode
skôr odporučím ženským nosiť pri sebe motýlika alebo vyskakovačku...nožík má väčší psychologický efekt...
Ale ja sa ho bojím.
Ale každému slušnému dievčaťu pepermintový sprej do kabelky... slzák sa dá prežiť od "popru" sa nedá ani poriadne dýchať takže sviňa úchylná na Vás milé holky neskočí
@richardson .....nevyjadrujem sa
inak sa snažím,aby potme so mnou niekto išiel...napr.tento týždeň by som na tú nočnú ani nešla,keby som nemala doprovod....cez kríčky by ma ani nenapadlo ísť sama...ešte že doma to mám blízko k zástavke...
Btw sebaobrana a dalsie BU su sice fajn vec ale pokial sa im clovek naozaj ze nevenuje denno denne tak su mu na hovno. Tie chvaty a udery totiz treba nadrilovat aby boli automaticke inak su v boji tak na 2 veci...
žiadne ochranné prostriedky okrem chlapa však nemám ani nepoužívam maximálne holé ruky a kabelka
Najlepsie su podla mna na obranu tomfy.. Lahko prenosne teleskopy ak mate tvrdy uder tak mozno aj boxery... Vraj aj tazer je dobry ale neskusal som ci tych 50000v je skutocne ochromujucich hlavne ked ma utocnik niekolko vrstiev oblecenia no a potom su tu este stunt guns(u nas nelegalne) nieco ako tazer iba ze to striela a plynove pistole, ktore maju asi taky ucinok ako kaser. Ma to aj psychologicky efekt ked na niekoho vytiahnete pistol lebo ten druhy nemusi vediet ze je plynova ale v takomto pripade tiez musite ratat s tym, ze na vas tiez vytiahnu pistol, ale skutocnu.
No a netreba zabudat na to, ze kazdu vasu zbran vam moze utocnik vytrhnut z ruky a pouzit proti vam. Najma obusky.. Tazery maju nastastie poistku
Inak co sa tyka zbrani tak top su teleskopy a kasery - s nimi vie robit kazdy, su skladne, nie velmi tazke a maju dostatocny odstrasujuci efekt len ich vybratie. Tonfy su fajn ale pokial s tym clovek nevie robit tak sa mu viac hodi teleskop. Noz je kapitola sama o sebe pretoze pokial s tym clovek vie robit je to bezkonkurencna zbran na velmi kratke vzdialenosti avsak jeho pouzitie nie je beznasledkov a moze clovek skoncit aj v base. Plynovu pistol by som so sebou nenosil, pretoze je to privelke riziko. Ked ju clovek vytiahne vonku musi pocitat s tym ze niekto iny moze na neho vytiahnut ostru atp.
Ale to je len moj subjektivny nazor, navyse oplati sa nadrilovat aspon par tahov s kazdou zbranou aby to clovek dostal do krvi.
Novozámockí policajti zhabali na diskotékach nože, japonskú dýku aj samurajské meče. Mladí tvrdia, že ich mali na obranu proti chuligánom.
NITRA/NOVÉ ZÁMKY. Mladým, ktorí mali namierené na diskotéku, zhabali mestskí policajti arzenál zbraní. Sú medzi nimi nožíky od kuchynských cez vyskakovačky až po vybrúsené „vykosťováky", japonská dýka a dve repliky samurajských mečov. Oba riadne nabrúsené, ten väčší má asi meter.
„To všetko sme zobrali návštevníkom diskoték a nočných podnikov v meste," hovorí náčelník. „Ničím mimoriadnym nie sú ani nunčaky a vrhacie hviezdice. Keď sa mladých pýtame, na čo berú takýto arzenál na diskotéku, tvrdia, že na obranu proti chuligánom.
Bežný kuchynský nôž v kredenci nikto neklasifikuje ako zbraň. Ale keď ho človek berie v rukáve do lokálu, nemôže sa diviť, že to považujeme za neadekvátne vybavenie. Na druhej strane, v obchode bežne dostanete kúpiť hoci aj kušu."
Mestskí policajti pravidelne zasahujú pri bitkách, kde sa používajú boxery a nože. Sedemnásťročná „potrundžená" slečna dokonca pri zásahu policajta pohrýzla. Prednedávnom však museli spacifikovať chlapa s pištoľou.
@seminika Ale hej, tá sebaobrana sa zaoberá práve takými nejakými onými, kde takmer nič neurobíš a už je na zemi. Len sa musíš rýchlo spamätať.
www.elfsport.sk/doc/sebaobrana_a_pravo.pps
„....Priestupky proti verejnému poriadku
§ 47
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto.....
.....h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky,
bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického
alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených
zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť,
výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania,
ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností
prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie
alebo hrozbu násilím......
......(2) Za priestupok podľa odseku 1 písm.a) až d) možno uložiť pokutu do 1
000 Sk, za priestupok podľa odseku 1 písm. e) až g) pokutu do 3 000 Sk a
za priestupok podľa odseku 1 písm. h) pokutu do 5 000 Sk.......
@47 chapem noze aj dyky. Este pochopim aj shurikeny aj ked dotycni evidentne nemaju ani sajn na co je ta zbran urcena ked to nosia na obranu (zabudnite na filmy kde sa hviezdice zapichavali do hlavy, pribijali ludi k stene a neviem co este. Ta zbran mala uplne ine hlavne pouzitie a v dnesnej dobe ho uz viac menej aj tak stratila). A ktory idiot si so sebou zobral na diskoteku katanu a navyse nabrusenu repliku za par tisic???? To je neskladne aj ked psychologicky efekt je vdaka filmom neskutocny Aj tak by sa ta replika po prvom naraze o tvrdsi predmet uplne znicila
No však aj o tom to je, neposrať sa na mieste a sorry, ale to musíš byť naozaj padavka, že by si sa hneď rozrevala.
A k tym katanam kamos z BA ma katany od 3-18tisic a vyrobene presne na mieru vaha,naostrenie vsetko on sa zase venuje bojovym umeniam od 7rokov teraz ma 19.On ma ucil s nunchakmi 2 dni a naucil ma dost.Ak by som prisiel ku nemu tak ma nauci aj s ostatnymi zbranami ako su Kratke palice,dlhe,sai,mece,dyky...
potom by som vas ucil.. Ale sak teraz ma napadlo Palice asi nepatria ku dykam,nozikom... zoberies a povies idem prilozit do ohna xD
Katany som dost dlhe obdobie sledoval a vysledok je taky ze na slovensku by som si katanu ukovat nedal ani keby co bolo. Nechcem nikoho urazit ale nie som jediny co si to mysli. Ked katanu tak potom z UK (bohuzial ku kontaktu som sa nedostal, ale znamy odtial kupoval a pochvaloval si este dlho potom) alebo potom si spravit vylet do krajiny vychadzajuceho slnka a poriadne sa tresnut po vrecku a dat si spravit katanu u narodneho zijuceho pokladu japonska (ceny sa pohybuju v statisicoch az milionoch SK, na druhej strane sekove skusky tych katan su take ze preseknu vojenske prilby z 2 svetovej na polku, dokazu rozpolit 9mm naboj vypaleny na ich cepel atd atd). Kazdopadne kupit repliku za par tisic, naostrit ju a pouzivat ako zbran je imbecilita. Tiez mam taku repliku doma, je pekna ked je odlozena alebo ked ju clovek ukaze ale v boji by som ju nepouzil, pretoze na to vobec nie je stavana a tym ze ju clovek nabrusi jej nijako nepomoze.
Ale práveže vraj keď vidia, že sa brániš, tak máš väčšiu šancu, že to nakoniec vzdá a nestojí mu to za to, než keď ho len tak necháš.
No na sebaobranu.
Za urcitych okolnosti by sa aj krvilacna civava v kabelke dala chapat ako obranny prostriedok
A ja ešte neviem, či pôjdem, ale chcela by som to vedieť.
@krutafunebracka uz tu máme nápad, uhryznut mu ho poprípade tvoj spôsob urezat nozom pre krajší efekt a ak tu este budeme za cca pol roka, tak ti napíšem, ci si nejak pokročila
@trtken
vlastnit kaser je nejako vekovo limitovane?