nooooo.... ako máš 18, neviem či chceš ísť na VŠ, v každom prípade ti asi ten notebook bude treba.
ale čítačka je niečo, čo ako hovoríš využiješ, a predsa len je to menšia položka ako notebook, takže investuj do čítačky, to nie je až taká ohromná suma peňazí, a ak neskôr budeš potrebovať notebook, tak si kúpiš ten
dzifče maj rozum, peniaze do elektroniky nedávaj knihy drž pekne v original väzbe z papiera, viem o čom hovorím, ak naveľa na veľa nutne potrebuješ čítačku, nájdi cez bazoš od niekoho, koho omrzela za pár šupov
@3 troska divny nazor nakolko celkom slusny (cisto novy) tablet uz v tejto dobe zozenies za cca 100e... je to len dvojnasobok lepsej citacky ktoru dokaze plne nahradit...
co sa notebooku tyka tak ten s tym porovnavat nemozes. tie lacaky ktore malinko prevysuju cenu 200e su zbytocne vyhodene prachy a pokial ti nejde o komfortnu hw klavesnicu (ktora sa da tiez k tabletu dokupit) tak tablet dokaze do velkej miery zastupit aj notebook..
@janehonda ako píše @kosmiklove , slušný tablet za slušnú cenu ti poslúži aj ako čítačka aj ako NTB... osobne považujem kúpu čítačky za vyhodené peniaze... všetko ostatné napísal kosmiklove...
@kosmiklove ja viem ze za 100 sa da kupit celkom kvalita, ale vsetci moji surodenci maju svoje tablety a vidim kolko starosti s tym maju (extremne pomale wifi pripojenie,teda nabijat to musia pomaly kazdy den, pricom citacka na nabitie vydrzi mesiac a notebook ak mas kabel tak permanentne)
Práveže tablet je jasná voľba ak investuješ normálny peniaz do kúpi tableti tak to bude Aj notebook Aj čítačka !!! Lebo len čítačka ti je na prd ale na tablete vieš čitať a aj napríklad surfovať na nete, využívať rozličné aplikácie a celkovo ti to spríjemni cas ak budes cestovat niekam alebo sa budes nudit. Citacka je podla mna prezitok.
Lenže súrodenci predpokladám sú na tom furt tablet máß univerzálny ti nebude zrat baterku ak ho budes vyuzivat ako citacku. A aj kebyze mas nabijat co je na tom? Mobil si nenabijas?
@janehonda sorry ale zase argument jak pome jebat do zihlavy ano pri vacsej zatazi by si nabijala tablet mozno raz za 1-2 dni. notebook ti vydrzi par hodin. to je sice pekne ze ho pripojis na kabel ale to mozes aj tablet
extremne pomale pripojenie? taky problem mozes mat aj na notebooku..
@77hanes77 o to ide, ze ak si kupim notebook, rodicia mi este musia k tomu doplatit -taky do 200€
a este-ak si si moj prvy kometar precital poriadne, tak vidis ze som pisala ze ten ntb az tak nevyuzijem (kedze PC uz jeden mame doma, a vseobecne tam netravim vela casu),zato citam kazdy den, takze citacka je praktickejsia
@rocafella nad tabletom som ani neuvazovala preto,ze to ma vlastne rovnake funkcie ako notebook- takze ak sa mam medzi nimi rozhodovat radsej ten notebook (predsa len take veci ako ulohy do skoly pisat je lepsie na PC ako tablete)
Lenže teraz si hovorila, že na to využívaš domáci počítač tak že na nič ti je notebook. Tablet spĺňa aj kompaktnosť (vieš si ho brať jednoducho so sebou, nenáročné na priestor), finančne nie je drahý. A môže ti slúžiť na čítanie a aj voľný čas. A ak bude obsadený domáci pc tak aj na niečo iné.
Závisí ten účel načo ti to je čo tak si kúpiť kvalitný smartfón?
@rocafella velmi sme odbocili od temy. ja som to uz zvazila, nechcem tablet/smartfon ani inu blbost (prepac za vyraz,jednoducho ja niesom na tieto moderne hracky.som divna no )
ja som aj povodne zvazovala IBA citacku, ibaze moja mama chcela aby som uvazovala aj nad notebookom kedze pocita s tym ze buduci rok pojdem na VS. takze som to nechcela hned zavrhnut, vazne som nad tym zacala uvazovat, a preto sa teraz neviem rozhodnut
(15'' displej s vysokým rozlíšením 1680x1050 (dnešné bežné notebooky majú len zväčša 1366x768),
procesor Intel Core 2 Duo T9400 @2 ,53 GHz a 4GB RAM DDR3 ti hravo postačua na tvoje základné úkony (internet, prehrávanie HD videa, office a pod.),
160GB HDD kapacitou postačí (časom odporúčam dokúpiť rýchle SSD),
grafika ATI Radeon HD3650 ...
záruka 12 mesiacov
Jedná sa o (3 až 5 ročné) kvalitné podnikové notebooky z rady Lenovo Thinkpad T-séria ... Tieto notebooky so svojou kvalitou zadupú bežné dnešné notebooky (do 500-600€) do zeme...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale čítačka je niečo, čo ako hovoríš využiješ, a predsa len je to menšia položka ako notebook, takže investuj do čítačky, to nie je až taká ohromná suma peňazí, a ak neskôr budeš potrebovať notebook, tak si kúpiš ten
takže za mňa čítačka
Aj keď pre väčšinu sa to bude zdať ako prvotriedna blbosť
co sa notebooku tyka tak ten s tym porovnavat nemozes. tie lacaky ktore malinko prevysuju cenu 200e su zbytocne vyhodene prachy a pokial ti nejde o komfortnu hw klavesnicu (ktora sa da tiez k tabletu dokupit) tak tablet dokaze do velkej miery zastupit aj notebook..
takze urcite by si mala zvazit aj kupu tabletu
@tomias porozmyslam
extremne pomale pripojenie? taky problem mozes mat aj na notebooku..
Bez urážky, ale porovnávať notebook s jednoúčelovou čítačkou kníh mi príde kus odveci ...
a este-ak si si moj prvy kometar precital poriadne, tak vidis ze som pisala ze ten ntb az tak nevyuzijem (kedze PC uz jeden mame doma, a vseobecne tam netravim vela casu),zato citam kazdy den, takze citacka je praktickejsia
@rocafella nad tabletom som ani neuvazovala preto,ze to ma vlastne rovnake funkcie ako notebook- takze ak sa mam medzi nimi rozhodovat radsej ten notebook (predsa len take veci ako ulohy do skoly pisat je lepsie na PC ako tablete)
Závisí ten účel načo ti to je čo tak si kúpiť kvalitný smartfón?
ja som aj povodne zvazovala IBA citacku, ibaze moja mama chcela aby som uvazovala aj nad notebookom kedze pocita s tym ze buduci rok pojdem na VS. takze som to nechcela hned zavrhnut, vazne som nad tym zacala uvazovat, a preto sa teraz neviem rozhodnut
(okrem toho sa ani do tychto veci ako procesor,pamat a tak vobec nevyznam )
(15'' displej s vysokým rozlíšením 1680x1050 (dnešné bežné notebooky majú len zväčša 1366x768),
procesor Intel Core 2 Duo T9400 @2 ,53 GHz a 4GB RAM DDR3 ti hravo postačua na tvoje základné úkony (internet, prehrávanie HD videa, office a pod.),
160GB HDD kapacitou postačí (časom odporúčam dokúpiť rýchle SSD),
grafika ATI Radeon HD3650 ...
záruka 12 mesiacov
ale tu máš za 250€ ešte výkonnejší s plnou zárukou 24 mesiacov :
Lenovo Thinkpad T410 :
» gigacomputer.sk/lenovo-thinkpad...
(14'' 1400x900, Intel Core i5 520m @2 ,4 GHz, 4GB RAM DDR3, 320GB HDD)
Jedná sa o (3 až 5 ročné) kvalitné podnikové notebooky z rady Lenovo Thinkpad T-séria ... Tieto notebooky so svojou kvalitou zadupú bežné dnešné notebooky (do 500-600€) do zeme...