ATI Mobility Radeon™ HD 5145 supporting HyperMemory™ technology
množstvo pamäte : 512 MB dedicated VRAM (total available graphics memory using HyperMemory™ technology can be up to 3,579 MB with a 64-bit operating system and 8 GB system memory)
typ pamäte : DDR3 Video RAM (resp. Video RAM and system memory combined) pripojená zbernica : PCI Express®
no urcite nech ta nenapadne kupit graficku kartu od ATI radeon
Ked chces neaku z najvykonnejsich grafickych kariet tak si pozri nieco od nVidie ze "Quadro" ale tie len tak bezne do notebookoch neosadzuju a su drahe, ale vykon jak svina specialne pre grafikov
a pak to chce neaky rychli procesor, doporucujem Intel Core i7 a daj si do toho 8 GB ram
ja som si zadelila sony vaio a som max spokojna hry frcia jedna radost a stal okolo 1000 co je na sony velmo malo som chytila akciu ale bol objednavany az z viedne
@pappkin , jasne Nvidie su najlepsie este ked su v kombinacii s intelom velkym oblukom sa vyhybat ati , amd a tej shitnej viste
@myslitel 8gb je zbytocnost , radsej si sam poskladaj Pc , kde mozes grafiku , procak , ramky a atd... vymenit , na notebooku nemozes vymenit nic.
Ja mam 4gb ramky , grafiku Nvidia 9800gt , procak Intel dual-core 3.0 ghz , monitor Lg Flatron 22` a klavesnicu,mys,joystick,webkameru,mikrofon,repraky jedine od Logitechu , tlaciaren 3in1 od hp-cka , a som s tym spokojny , jedine by to chcelo lepsi zdroj a chladenie a nieco na com by som mohol spustit Just Cause 2 ,ale o viste a sedmicke nechcem ani pocut... hry mi tam idu na max aj s antialiasingom ale pri crysise som musel stiahnut z very high na high a vypnut
antialiasing lebo predsa len to rozlisenie 1980x1080 ci jak to je narobilo svoje ale ked som to dal na 4:3 tak to islo v pohode na full ale inak v pohode na max,cod mw2,bf bc2,nfs shift,bioshock,gta iv,splinter cell conviction a vela inych
@imosk v ktorej dobe zijes ? xp je uz zastaraly system, tam uz by si mal pri dnesnom grafickom softwari kadejaky problem
A co sa tyka toho HDD tak je dobry, len kusok pomalsi co je 5400 ot/min, niekedy ked potrebujes mat rychli pristup k suborom alebo tvoj system tak moze to byt s nim dost kvara, hlavne ked si uzivatel minimalne 3 mesiace neda defragmentovat HDD
@imosk ja mam tiez tie iste jedina ich nevyhoda je ze su plastove...v tomto je genius lepsi ze on ich robi z dreva
@icefist na tom som sa smial aj ja podla nadpisu by sa dalo predpokladat ze chce vykonny notas aby mu tam dobre slapali narocne graficke programy...a podla toho co pise vo fore chce mat len dobru graficku aby mu tam isli hry
je to uz davnejsie co som tie rozdiely medzi kartami sledoval ale ty kedze robis 3D tak potrebujes aj vypoctovy vykon a ten (vtedy ked som to sledoval) poskytovali karty ATI viac ako Nvidie (viac gigaflopov tie ATIcka zo svojho celkoveho vykonu vedeli previes na vykon nie graficky, ale na vykon vypoctovy... v porovnani s Nvidiami)
takze by som na tvojom mieste ATIcka hned nezahadzoval do kosa... aj ked @pappkin ma pravdu v tom, ze tie mnohojadrove Nvidie su spicka... ale tie v notebookoch ocakavat nemozes, aspon nie za normalnu cenu.
@kosmiklove ntb na grafiku je ako keby som si chcel kupit korcule na plavanie
Dneska uz nVidia ma kopec technologii ktore ti zlepsuju vykon a co u Ati markantne chyba
Dajme tomu napr. Cuda, to Ati nema, a je to velmi dolezita vec.
Zacina sa dost siroko uplatnovat, napr. som sa docital ze adobe prichodom CS 5 zacina podporovat hardwarovu akceleraciu na zaklade CUDA nvidie technologie co je velmi velke plus pre vypoctovy vykon, pak tu mame 3D - coat atd atd
Pak napr. Physx od Nvidie, chudakovy ATI-čkarovy musi fyziku počitať procak
atd atd, dalo by sa vela o tom pisat preco je nVidia v tomto obore lepsia ako ATI
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Určite chcem minimálne 16
Určite chcem minimálne 16 palcoví... ale keď som pozeral, tak tie grafické v nich majú rôzne dlhé názvy z ktorých už neviem vyjsť.
Je to dobrá grafická ? Alebo ktorá je najlepšia? ak viete ešte o nejakej lepšej alebo konkretnom noťase, tak uvítam link
Grafická karta:
NVIDIA® GeForce® GT 330M s technológiou CUDA™, 1 024 MB vyhradenej pamäte VRAM, grafická pamäť DDR3 RAM, zbernica PCI Express®
Grafická karta :
ATI Mobility Radeon™ HD 5145 supporting HyperMemory™ technology
množstvo pamäte : 512 MB dedicated VRAM (total available graphics memory using HyperMemory™ technology can be up to 3,579 MB with a 64-bit operating system and 8 GB system memory)
typ pamäte : DDR3 Video RAM (resp. Video RAM and system memory combined) pripojená zbernica : PCI Express®
No už to nechám na vás, a na vašich radách ,,
Notebook do 1200 €
tento je špica
Ked chces neaku z najvykonnejsich grafickych kariet tak si pozri nieco od nVidie ze "Quadro" ale tie len tak bezne do notebookoch neosadzuju a su drahe, ale vykon jak svina specialne pre grafikov
a pak to chce neaky rychli procesor, doporucujem Intel Core i7 a daj si do toho 8 GB ram
Vieš čo ak niekto kúpil už niečo čo chcem ,,a dozviem sa že ,, tam nie je niečo v poriadku ...
tie Ati su ako mor, vsade ich osadzuju do notebookoch, a co dokazu, tak hovno
Drz sa mojej rady a bude dobre
A hlavne si zaobstaraj 64 bitovy system
aj Call of Duty ? počul som že ta hra potrebuje dobrú graficku,,
Na graficke karty od nVidie a vyvojarov sa neda povedat ani jedno krive slovo
» online.asbis.sk/dell-alienware-...
čo ty na to ,, to je pecka nie ? mať tak 3500 €
ale tento je teraz v kurze
» pctuning.tyden.cz/hardware/notebo...
@myslitel 8gb je zbytocnost , radsej si sam poskladaj Pc , kde mozes grafiku , procak , ramky a atd... vymenit , na notebooku nemozes vymenit nic.
Ja mam 4gb ramky , grafiku Nvidia 9800gt , procak Intel dual-core 3.0 ghz , monitor Lg Flatron 22` a klavesnicu,mys,joystick,webkameru,mikrofon,repraky jedine od Logitechu , tlaciaren 3in1 od hp-cka , a som s tym spokojny , jedine by to chcelo lepsi zdroj a chladenie a nieco na com by som mohol spustit Just Cause 2 ,ale o viste a sedmicke nechcem ani pocut... hry mi tam idu na max aj s antialiasingom ale pri crysise som musel stiahnut z very high na high a vypnut
antialiasing lebo predsa len to rozlisenie 1980x1080 ci jak to je narobilo svoje ale ked som to dal na 4:3 tak to islo v pohode na full ale inak v pohode na max,cod mw2,bf bc2,nfs shift,bioshock,gta iv,splinter cell conviction a vela inych
@pappkin
A chcem vám predstaviť tento .. čo vi naňho ? ma nejaké chyby ?
Neviem či je to veľký rozdiel či ma 5200 otáčok alebo 7200 ?
Mrzí ma že je len 15,4 palcoví ..
» online.asbis.sk/toshiba-qosmio-...
@pappkin 500gb mam aj ja a ked si k tomu dokupl nejaky portable tak to bude dobre , ale zas ta bluray mechanika je zbytocnost
A neviete aky velky je rozdiel medzi 9800gt a gt330 ?
A co sa tyka toho HDD tak je dobry, len kusok pomalsi co je 5400 ot/min, niekedy ked potrebujes mat rychli pristup k suborom alebo tvoj system tak moze to byt s nim dost kvara, hlavne ked si uzivatel minimalne 3 mesiace neda defragmentovat HDD
@imosk repraky od logitech? ine ako od creative alebo geniusu by som nechcel
a som s nimi spokojny.
@icefist na tom som sa smial aj ja podla nadpisu by sa dalo predpokladat ze chce vykonny notas aby mu tam dobre slapali narocne graficke programy...a podla toho co pise vo fore chce mat len dobru graficku aby mu tam isli hry
@icefist
Projektujem v 3D programoch a potrebujem vymakanú grafiku viac menej asi všetko
» online.asbis.sk/toshiba-qosmio-...
» online.asbis.sk/asus-n61jv-jx12...
Ale asi ten toshiba,,, su aj lepšie za 2000 e ale toľko nemám ...
a v akom 3D softwary robis ?
je to uz davnejsie co som tie rozdiely medzi kartami sledoval ale ty kedze robis 3D tak potrebujes aj vypoctovy vykon a ten (vtedy ked som to sledoval) poskytovali karty ATI viac ako Nvidie (viac gigaflopov tie ATIcka zo svojho celkoveho vykonu vedeli previes na vykon nie graficky, ale na vykon vypoctovy... v porovnani s Nvidiami)
takze by som na tvojom mieste ATIcka hned nezahadzoval do kosa... aj ked @pappkin ma pravdu v tom, ze tie mnohojadrove Nvidie su spicka... ale tie v notebookoch ocakavat nemozes, aspon nie za normalnu cenu.
@kosmiklove ntb na grafiku je ako keby som si chcel kupit korcule na plavanie
Dneska uz nVidia ma kopec technologii ktore ti zlepsuju vykon a co u Ati markantne chyba
Dajme tomu napr. Cuda, to Ati nema, a je to velmi dolezita vec.
Zacina sa dost siroko uplatnovat, napr. som sa docital ze adobe prichodom CS 5 zacina podporovat hardwarovu akceleraciu na zaklade CUDA nvidie technologie co je velmi velke plus pre vypoctovy vykon, pak tu mame 3D - coat atd atd
Pak napr. Physx od Nvidie, chudakovy ATI-čkarovy musi fyziku počitať procak
atd atd, dalo by sa vela o tom pisat preco je nVidia v tomto obore lepsia ako ATI
@icefist
@kosmiklove
» www.najnotebooky.sk/toshiba-satelli...
tento to vyhral,, u mňa,, čo vi naňho ?
jo moze byt