osobne mam asus a mozem povedat ze ten notebook bude mat v sucastnosti uz 5rokov, nespravam sa k nemu ani trosku setrne ma disk ma nabehanych 17 000 hodin, tri roky bateria drzala este vydrz 3hodiny az potom to upadalo. nic nezlomene, klavesnica stale funkcna, ziadne zodrate klavesy...uz vela krat som mal dobru ponuku na kupu noveho notasu roznych znaciek a nevymenil som ho a ani nemienim dokym fakt ze neodide alebo na nom nepojde uz nic. kazdemu komu som odporucil Asus mu ide bezproblemov, nik sa nestazoval.
naopak u HP trpia baterie, u vykonnejsich modelov sa to furt jebe a hreje. sami servisaci z HP na to picuju. Toshibu tiez nemaju radi. MSI to jedna katastrofa. Tam trpia najviac plasty. polamane panty su viacmenej samozrejmost.
prikláňam sa k Asusu (prvý notebook ťahá 6. rok, hoci má praskliny pri pántoch. Druhý má vyše roka a nebol žiadny problém).
Ale lepšie ako posudzovať značky je porovnávať konkrétne modely.
Cenu si určila, ale napíš aj účel používania. Chceš výkonný, ale načo? Na hry? Na niečo iné?
Pozeraj sa po nb s procesorom Intel (i3,i5,i7 - pozor, niektoré i3 sú lepšie ako i5; i7 je naj), s veľa RAM pamäte (skvelé je, ak vieš aj jej rýchlosť), HDD by bolo fajn mať 7200 rpm (aj keď do nb pchajú zväčša pomalšie) - prípadne SSD disk, ale do 600€ sa asi nezmestíš.
(ach) Ľudia, ktorí ste zažili dokopy svoj notebook a na základe toho milujete alebo preklínate celú značku, fakt radšej nič nehovorte (a to nič v zlom). A rozlišovať teda treba aj jednotlivé modelové rady, nie len značky (napr. u HP je to najvýraznejšie).
Do 600€ Asus, Lenovo, Toshiba (alebo ak by sa ti niečo vošlo do rozpočtu, tak aj Sony a Dell samozrejme). V tej cenovej kategórii nič kvalitou extra vyčnievajúce veľmi nenájdeš.
S Fujitsu a Samsungom vlastné skúsenosti ani dostatok aktuálnych informácií od servisákov nemám, môžu ale byť fajn (Fujitsu robí aj fakt drahé modely, takže to nie je len úplný lowcost ako Acer; Samsung má zase obrovské skúsenosti s elektronikou všetkého typu).
Nie Acer, MSI a neznáme.
Ešte z HP mám tak trochu zmiešané pocity - už som mal dva Paviliony, neskutočne hriali oba (jeden zhorel po 2 a pol roku, druhý zatiaľ 3 a pol roka ide). Mesiac a pol som teraz ale pre zmenu robil so 17" ProBookom za necelých 1000€ a ten bol pri kancelárskej práci doslova studený a aj konštrukčne vyzeral veľmi solídne. Pavilionom by som sa teda stále vyhol, ale Pro/EliteBooky by asi ešte šancu dostali.
Sám mám momentálne už len 13.3" ASUS, lebo som prešiel na kombináciu samostatný silný desktop a ultraportable notebook s 10-hodinovou výdržou (a tiež bol pod 600€).
@night ak tym narazas na mna tak ti mozem povedat ze mi rukami preslo desiatky notebookov a desktopov ktore mi nosili moji znami aby som im spravil reinstal alebo opravu, resp aby som im zostavil novy desktop atd. okrem mojim myslim celkom bohatych skusenosti (na cloveka ktory sa nezivi IT technilogiami) mam kopu poznatkov aj od znameho byvaleho servisaka HP,Toshiba,MSI,Fujitsu a jemu preslo v servise tych notasov tisice rukami tak mam poznatky kvality aj od neho a z jeho slov z tychto znaciek najlepsie na tom stoji isto Fujitsu. Najhorsie MSI a potom HP. Teraz robi pre Lenovo servis.
@djdaniels nenarážal som na teba, ale na tých, ktorí sem zatiaľ príliš nepísali (a dúfam, že ani nebudú) reakcie typu:
"Mám XYZ a milujem/nenávidím ho!" [Koniec reakcie.]
Náhoda vie natrafiť na 5 rokov fungujúci Acer za 300€ a aj na MacBook Pro vadný po troch dňoch, preto to prílišnú výpovednú hodnotu nemá.
Keď vidím, že niekto tiež napíše 10-15 riadkov, skúsenosti servisákov alebo hodiny prevádzky disku, rozhodne to nevzťahujem naňho, lebo v pohode môže mať aj viac skúseností, než ja.
ja mám samsung a neodporúčam ho, má to nekvalitné repráky, na spodku je nekvalitný plast a otváranie notebooku mi príde dosť labilné, prehrievaní je cítiť aj na klávesnici a ten povrch kde mám položené ruky je z kovu a vraj býva pod napätím tak môžem dostať menší šok, no neviem to sa mi snáď ešte nestalo
Ja vacsinou pozeram po znackach ktore uz v domacnosti su a s HP som nikdy ziadne vazne problemy nemal. Asi je to viac o ludoch ako o vydarenosti ci kvalite stroja.
ja som mala asus a islo ma z neho jebnut ... po mesiaci mi odisiel prvykrat hdd (nic som s nim nerobila, notebook lezal stale doma na stole), po polroku sa mi zacali lamat plasty, panty, po dvoch mesiacoch rupli ranty takym sposobom, ze som prakticky nemala notebook, ale len obrazovku spojenu so zvyskom par kablami. to mi este uznali ako reklamacku no a nasledne mi odisiel zas hdd (notebook bol do vtedy dva, maximalne trikrat v skole, inak stale doma na stole). no a za dalsieho polroka sa mi lamu panty opat. takze dakujem, ale asus by som uz nekupovala ...
takže,nie som síce servisák,ale pár značiek a dosť kusov mi už prešlo rukami,od Acerov až po Apple MB...
Ja osobne mám Toshibu,krsný tiež(ja ju mám 3 roky,on 6) a žiadne problémy som s ňou nemala.Baterka mi síce odišla po roku a pol,ale tak tuna som to aj čakala.
Ďalej sú dobré značky v tom rozmedzí Asus,Dell a Lenovo.
Oblúkom sa vyhýbaj Aceru a lacným HP(500-600€), MSI som ešte nemala možnosť mať v rukách,ale tiež to nie je vraj bohvie čo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
vyberal by som si Asus, Lenovo, Fujitsu
osobne mam asus a mozem povedat ze ten notebook bude mat v sucastnosti uz 5rokov, nespravam sa k nemu ani trosku setrne ma disk ma nabehanych 17 000 hodin, tri roky bateria drzala este vydrz 3hodiny az potom to upadalo. nic nezlomene, klavesnica stale funkcna, ziadne zodrate klavesy...uz vela krat som mal dobru ponuku na kupu noveho notasu roznych znaciek a nevymenil som ho a ani nemienim dokym fakt ze neodide alebo na nom nepojde uz nic. kazdemu komu som odporucil Asus mu ide bezproblemov, nik sa nestazoval.
naopak u HP trpia baterie, u vykonnejsich modelov sa to furt jebe a hreje. sami servisaci z HP na to picuju. Toshibu tiez nemaju radi. MSI to jedna katastrofa. Tam trpia najviac plasty. polamane panty su viacmenej samozrejmost.
Ale lepšie ako posudzovať značky je porovnávať konkrétne modely.
Cenu si určila, ale napíš aj účel používania. Chceš výkonný, ale načo? Na hry? Na niečo iné?
Pozeraj sa po nb s procesorom Intel (i3,i5,i7 - pozor, niektoré i3 sú lepšie ako i5; i7 je naj), s veľa RAM pamäte (skvelé je, ak vieš aj jej rýchlosť), HDD by bolo fajn mať 7200 rpm (aj keď do nb pchajú zväčša pomalšie) - prípadne SSD disk, ale do 600€ sa asi nezmestíš.
Do 600€ Asus, Lenovo, Toshiba (alebo ak by sa ti niečo vošlo do rozpočtu, tak aj Sony a Dell samozrejme). V tej cenovej kategórii nič kvalitou extra vyčnievajúce veľmi nenájdeš.
S Fujitsu a Samsungom vlastné skúsenosti ani dostatok aktuálnych informácií od servisákov nemám, môžu ale byť fajn (Fujitsu robí aj fakt drahé modely, takže to nie je len úplný lowcost ako Acer; Samsung má zase obrovské skúsenosti s elektronikou všetkého typu).
Nie Acer, MSI a neznáme.
Ešte z HP mám tak trochu zmiešané pocity - už som mal dva Paviliony, neskutočne hriali oba (jeden zhorel po 2 a pol roku, druhý zatiaľ 3 a pol roka ide). Mesiac a pol som teraz ale pre zmenu robil so 17" ProBookom za necelých 1000€ a ten bol pri kancelárskej práci doslova studený a aj konštrukčne vyzeral veľmi solídne. Pavilionom by som sa teda stále vyhol, ale Pro/EliteBooky by asi ešte šancu dostali.
Sám mám momentálne už len 13.3" ASUS, lebo som prešiel na kombináciu samostatný silný desktop a ultraportable notebook s 10-hodinovou výdržou (a tiež bol pod 600€).
"Mám XYZ a milujem/nenávidím ho!" [Koniec reakcie.]
Náhoda vie natrafiť na 5 rokov fungujúci Acer za 300€ a aj na MacBook Pro vadný po troch dňoch, preto to prílišnú výpovednú hodnotu nemá.
Keď vidím, že niekto tiež napíše 10-15 riadkov, skúsenosti servisákov alebo hodiny prevádzky disku, rozhodne to nevzťahujem naňho, lebo v pohode môže mať aj viac skúseností, než ja.
Ja osobne mám Toshibu,krsný tiež(ja ju mám 3 roky,on 6) a žiadne problémy som s ňou nemala.Baterka mi síce odišla po roku a pol,ale tak tuna som to aj čakala.
Ďalej sú dobré značky v tom rozmedzí Asus,Dell a Lenovo.
Oblúkom sa vyhýbaj Aceru a lacným HP(500-600€), MSI som ešte nemala možnosť mať v rukách,ale tiež to nie je vraj bohvie čo.
a k teme, top znacky su apple, lenovo, dell, sony ale tie su cenovo niekde uplne inde...