Ahojte, nedávno som dokončila vodičák a teraz sa rozhodujem pre nové auto.. Investícia tak 4000e... Hlavne aby nebola veľká spotreba, nejaké menšie,šikovné(učila som sa na suzuki splash - doma máme suzuki swift a ford mondeo). Bude to hlavne do mesta a kr
keď na krátke vzdialenosti po meste tak isto benzín a nie diesel,to je asi zásadná rada, a ohľadom auta..neviem záleží od toho čo sa ti páči,na tvojom mieste by som asi bral 206tku a zbytok-asi1000..ti ostane na overenie tech.stavu a prípadné výmeny,alebo niečo "naše" ako fabia.
ja by som isto nechcel malé auto,lebo do malého sa nezmestí veľa ale do veľkého málo ano.(prípadné výlety z kamarátmi..)
môj výber do 4000,jednoznačne kombi a to : 307,octavia,fabia,focus megane..
Ako môže niekto "poradiť" ako prvé auto Mini Cooper?
Skús si odpovedať na veci ako:
- koľko očakávaš ročný (mesačný) nájazd
- typ karosérie (3- alebo 5- dverové)
- prípadne špecifické požadavky na výbavu (klíma, silnejší motor)
V žiadnom prípade si nekupuj Peugeot (307 a podobne). Čo sa týka Golfu, ten je najhorší spomedzi koncernu s rovnakou platformou, radšej Leon alebo A3, ale tak aj Golf je fajn... Osobne na základe vlastných skúseností by som šiel do Japoncov, pretože so stočeným jazdeným koncernom alebo Francúzmi budeš stále v servise...
@whisper wtf @8 ??? nekupuj naftu??? si sa s konom zrazil? na palive velmi nezalezi a hlavne nafta vydrzi ovela dlhsie ako benzin. aj ked tie starsie trosku klepu
@whisper ano, spotreba 5-6litrov na 100km cooper je neskutocne vela na benzin...(pripadne 7-8ked tomu pridas) este to bude zrat aj deti okolo cesty, uplne neskutocne velka spotrebu to ma, sa nedoplati....
@12 co sa tyka tohto, skor by som povedal ze to plati o tebe
rozumies sa tomu ako koza nakladaku a este k tomu sa snazis aj radit
Tak 100 ludi 100 chuti... ja co som sa pytala - teda tych co sa do toho vyznaju mi poradili golfa alebo pasata.. to je klasika... co sa tyka spotreby atd.... Kratsiu vzdialenost rozumejte tak 3-4 krat do tyzdna vzdialenost 30km Male aj kvoli cuvaniu,parkovaniu - proste nieco pre zenu Niesom zasa idiot za volantom ale som na take zvyknuta hlavne... A dost dobre sa mi v tom jazdilo... Premyslala som aj nad tym swiftom...len to by bola urcite vacsia investicia...
Inak predstava moja- 5dverove urcite, nizka spotreba, klima ..jasne ze ratam aj so zaciatocnou investiciou,ked budem kupovat ojazdene auto atd... A asi teda benzin...nevadilo by aj LPG
5-6 litrov na Cooperi nedáš, v meste takých 7 a viac, podľa stavu motora.
Koľko kilometrov máš najazdených? Na akých autách? Koľko áut si ty sám vlastnil? Koľko ľudi poznáš, s ktorými sa pravidelne bavíš o ich autách?
Napísať, že na palive nezáleží je rovnako nerozumné ako napísať, že je jedno, či si človek kúpi PC alebo MAC (resp. doplň prirovnanie podľa potreby).
Urážať choď svojich kamarátov, pre mňa táto diskusia skončila. Priemerne inteligentný čitateľ si spraví obraz aj sám z toho, čo tu už padlo. Prajem ti, aby si si kúpil jazdený diesel za 4000, to ti otvorí oči.
@mefistofel Mám 2,0 HDi a mám ho rád preto by som ho po meste netýral,jazdím prevažne dlhšie trasy(pri130-6,5l , pri100-110 4,3-4,7l) a diesel potrebuje jazdiť,nie trasy ako do centra na kafe,do obchodu..
a ešte-holka-žiadna(česť výnimkám) nevie jazdiť na nafte..to je holý fakt.
Alebo potom skoda octavia- myslim,ze tym by som nic nepokazila..aj ked to nieje tak celkom male auto..len sa vazne neviem rozhodnut. a planujem to kupit pravdepodobne az tak na jar, resp, vo februari,...takze dovtedy casu,len si zatial zhanam informacie... Viac menej takou mojou tubou je ten maly swift - len za ten by som vysolila viac ako mam v plane
@ivka666 Stotužňujem sa s názorom že do mesta jednzoznačne benzín. Skús pozrieť aj nejaké japonské značky napr: mazda 3, toyota corolla, alebo toyota yaris, Nissan almera, mitshubishi colt, alebo niečo podobné. Japonci majú najlepšie benzínové motory.
@mygate vsak ano, je lepsi na dlhsie trasy diesel, ale ked s tym chce jazdit tak malo ako ona pise tak ani za 10rokou by sa jej ten diesel nepokazil treba nad tym aj tak uvazovat a nie len co pise manual.
@whisper ako som napisal, nerozumies sa tomu a znova mudrujes , zacnes urazat, napisem ti skoro presne to iste a uz mas problemi ze ti nadavam radim ti dospiet aj mentalne ked uz mas naozaj 25rokou... zatial som mal len 2motorky a 2auta(alebo 4uta uz ani nviem), z toho som si jednu motorku komplet sam poskladal z dielov a zadretych motorou (v 15rokoch. 50ccm max 100km/h).
@24 nesuhlasim ze jej to zrazi naklady. LPG je pekne drahy, ked chce mat licenciu a podobne, teda potrebuje to mat, a na tu vzdialenost co planuje chodit tak to bude este aj o 6rokou v minuse.
@mefistofel ehm,no evidentne nevieš čo vravíš,nemal som len jedno auto a ani ho neberiem tatkovi,lebo tvoje názory vyzerajú presne tak.. za 10 rokov by sa jej nepokazil.. no nie.za 5 a ošedivela by z tej pálky za výmenu filtrov,rozvodov a o turbe nevraviac. a ešte jedna dôležitá vec,chce jazdenku tj.-to auto bude mať min 110 000 za sebou a keď ho chytí do ruky na tých 90km týždenne po meste tak sa jej vytrasie po roku ten motor z auta von.
a to nieje z príručky,tak to zo skúseností je.Tak ale pán je asi mechanik od Forda..
a k @29 LPGčko zoženieš už veľmi lacno aj s postavením na papiere..nieje rok 95,vieš..
@mygate ale v kazdom pripade cena LPG aj z montazou a zo vsetkym je cca 700-1500€ a to by musela jazdit minimalne 10nasobok toho co napisala aby sa jej to oplatilo. neni mozne aby sa jej to oplatilo a jazdila tak malo. prave kvoli tomu sa dava to lpg lebo ked sa jazdi vela aby sa to oplatilo, inak sa nad tym ani uvazovat nemusi.
skus si to prepocitat, rocne spravi 6000km+-, spocitaj si cenu benzinu, cenu plynu, a vyde ti ze cca za 4-5rokou sa jej oplati investicia lpg.... tj dovtedy bude stale v strate. a vacsina ludi po takych 4-5rokoch kupuju ine auto.
@mygate ja to od začiatku hovorím, že chlapec netuší, o čom točí...
@wind to preto, že Fabia 1.2 je nepodarok a 1.2 HTP je jeden z najhorších motorov, aký môže dnes človek zohnať... Mňa by zaujímalo, ako dlho bude ešte žiť dogma o tom, ako sa Škodovky a VW oplatia...
@ivka666 Clio nie, je tam príšerná kvalita materiálov a ešte aj riziko, že budeš viac v servise, ako na cestách... o veciach ako nefunkčná elektronika (okná, kúrenie...) nehovoriac.
@blood6 ja som nepovedal, že je na tom zle, ja som povedal, že sú k dispozícii už aj iné možnosti... a japonci majú v porovnaní s nemcami dosť podobné ceny dielov, ale tak záleží od značky a modelu...
@mygate niektoré holky sa na dieseláku učili jazdiť už v autoškole
(mám polroka vodičák a mám občas problém odšoférovať benziňák, ale to bude asi aj tou mojou "častou"frekvenciou jazdenia )
@ivka666 a nad Fordom si nerozmýšľala? Či nejaký Opel? Ja som jazdievala na Ford Fusion(diesel-presnejšie údaje si nepamätám) a v meste v pohode...Čo máme doma Opel Astra tak ten tiež už má čo to za sebou a v pohodke
Fabiu by som si nekupovala už len z dôvodu, že sa strašne kradnú. S Renaultom sme doma mali otrasné skúsenosti,takže tým sa radšej ja vyhýbam...
No a k VW Golf- išla som aj na Golfe,aj na Pole(obe 1.4 benzín) a to boli lenivé hovädá Astra 1.6 benzín išla omnoho,ale omnoho lepšie
Ak sa dobre pamätám, 1.2-ka má dobrý krúťák, preto je v nižších rýchlostiach pomerne svižná... A pri 1.4 závisí aj od toho, či si jazdila na 8 alebo 16 ventilovom motore... Každopádne uznávam, že som to zle napísal, keďže rozdiel nie je len v objeme motora
@28@pstros213 to Mondeo ma zaujalo, bráško upustil od jeho kúpy kvôli veľkej kazivosti týchto modelov... vieš tento fakt vyvrátiť? (zaujímam sa, nerýpem )
@ivka666 ale na to treba mať aj dobrý plat, aby si mohla našetriť toľko peňazí. Aspoň pre mňa je to ozaj nepredstaviteľná čiastka, resp. to by som musela šetriť xy rokov
opel astrička do mesta celkom fajn,nízka spotreba,dobre jazdné vlastnosti málo poruchový,a to že diesel do mesta nevadí je hlúposť vadí,auta ako peugeot a podobné nižšie značky diesli to neni do mesta tam odchadza palivove čidlo,riadiaca jednotka tam blbne to čo ušetriš na nafte vraziš dva krát do opravy tam su drahšie nahradné dieli ako na benzín. určite nekupuj mini cooper dake 12 ročne auto...to vyhodene peniaze zbytočne.opel 2006 kupis pohode za 4000e.a fakt mmalo problemove autaa.
inak nechapem ako moze niekto porovnavat cenu dielov napriklad VW vs Honda...to co ti pri rovnakom najazde 10x odide vo VW mozno raz menis v Honde a pod takze to je strasne odveci
ak naozaj maličké auto tak Toyota Aygo 1.0 VVT-i, je dá sa povedať výborné, LPG Autogas do nej a vozíš sa skoro zadarmo, veľmi veľmi dobrá spotreba, skvelý motor, skvelé jazdné vlastnosti, nižší pád ceny ako u koncernu, prepracovanejší interier, proste japonec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
2) nad golfom som premyslala aj nad passatom- ved co ine, klasika
A co vravite na Fabiu???
ja by som isto nechcel malé auto,lebo do malého sa nezmestí veľa ale do veľkého málo ano.(prípadné výlety z kamarátmi..)
môj výber do 4000,jednoznačne kombi a to : 307,octavia,fabia,focus megane..
Skús si odpovedať na veci ako:
- koľko očakávaš ročný (mesačný) nájazd
- typ karosérie (3- alebo 5- dverové)
- prípadne špecifické požadavky na výbavu (klíma, silnejší motor)
V žiadnom prípade si nekupuj Peugeot (307 a podobne). Čo sa týka Golfu, ten je najhorší spomedzi koncernu s rovnakou platformou, radšej Leon alebo A3, ale tak aj Golf je fajn... Osobne na základe vlastných skúseností by som šiel do Japoncov, pretože so stočeným jazdeným koncernom alebo Francúzmi budeš stále v servise...
@12 co sa tyka tohto, skor by som povedal ze to plati o tebe
rozumies sa tomu ako koza nakladaku a este k tomu sa snazis aj radit
ten golf ako ti tu niektory radia nemusi byt zly, pripadne volaka honda, alebo suzuki ked ti vyhovuje.
Fabia konkretne tato - » auto.bazos.sk/inzerat/2092056...
Inak predstava moja- 5dverove urcite, nizka spotreba, klima ..jasne ze ratam aj so zaciatocnou investiciou,ked budem kupovat ojazdene auto atd... A asi teda benzin...nevadilo by aj LPG
Koľko kilometrov máš najazdených? Na akých autách? Koľko áut si ty sám vlastnil? Koľko ľudi poznáš, s ktorými sa pravidelne bavíš o ich autách?
Napísať, že na palive nezáleží je rovnako nerozumné ako napísať, že je jedno, či si človek kúpi PC alebo MAC (resp. doplň prirovnanie podľa potreby).
Urážať choď svojich kamarátov, pre mňa táto diskusia skončila. Priemerne inteligentný čitateľ si spraví obraz aj sám z toho, čo tu už padlo. Prajem ti, aby si si kúpil jazdený diesel za 4000, to ti otvorí oči.
a ešte-holka-žiadna(česť výnimkám) nevie jazdiť na nafte..to je holý fakt.
@whisper ako som napisal, nerozumies sa tomu a znova mudrujes , zacnes urazat, napisem ti skoro presne to iste a uz mas problemi ze ti nadavam radim ti dospiet aj mentalne ked uz mas naozaj 25rokou... zatial som mal len 2motorky a 2auta(alebo 4uta uz ani nviem), z toho som si jednu motorku komplet sam poskladal z dielov a zadretych motorou (v 15rokoch. 50ccm max 100km/h).
za 4000 mas pekne mondeo napriklad alebo nieco mensie napr. focus
samozrejme benzin.. to ti povie kazdy rozumny clovek
a to nieje z príručky,tak to zo skúseností je.Tak ale pán je asi mechanik od Forda..
a k @29 LPGčko zoženieš už veľmi lacno aj s postavením na papiere..nieje rok 95,vieš..
skus si to prepocitat, rocne spravi 6000km+-, spocitaj si cenu benzinu, cenu plynu, a vyde ti ze cca za 4-5rokou sa jej oplati investicia lpg.... tj dovtedy bude stale v strate. a vacsina ludi po takych 4-5rokoch kupuju ine auto.
14.05.2008 113 253 km
19.06.2012 97 857 km
a teraz kupec uvadza- najazdené len 107tis km
@wind to preto, že Fabia 1.2 je nepodarok a 1.2 HTP je jeden z najhorších motorov, aký môže dnes človek zohnať... Mňa by zaujímalo, ako dlho bude ešte žiť dogma o tom, ako sa Škodovky a VW oplatia...
treba pozerat aj na nahradné diely tie su lahko dostupne a nie najdrahšie čo sa japoncov netýka...
(mám polroka vodičák a mám občas problém odšoférovať benziňák, ale to bude asi aj tou mojou "častou"frekvenciou jazdenia )
@ivka666 a nad Fordom si nerozmýšľala? Či nejaký Opel? Ja som jazdievala na Ford Fusion(diesel-presnejšie údaje si nepamätám) a v meste v pohode...Čo máme doma Opel Astra tak ten tiež už má čo to za sebou a v pohodke
Fabiu by som si nekupovala už len z dôvodu, že sa strašne kradnú. S Renaultom sme doma mali otrasné skúsenosti,takže tým sa radšej ja vyhýbam...
No a k VW Golf- išla som aj na Golfe,aj na Pole(obe 1.4 benzín) a to boli lenivé hovädá Astra 1.6 benzín išla omnoho,ale omnoho lepšie
@ivka666 to kradnutie áut tiež nie je zanedbateľné, koncern VW mizne ako gáfor
A najazdených by mal 1 000 000 km, alebo jak?
a ešte, čo máš proti Golfu?
heh, 530d.........filip
nie, nie už ma take veci nebavia, mám iné aktivity .....filip
inak nechapem ako moze niekto porovnavat cenu dielov napriklad VW vs Honda...to co ti pri rovnakom najazde 10x odide vo VW mozno raz menis v Honde a pod takze to je strasne odveci
do benzinovych motorov su lacne diely.
Naftu moc nepreferujem, ta je na dlhsie trasy. Moc by to zralo, pripadne kazilo sa.
Francuzke znacky ako PSA,Citroen,Renault vynechaj
Niekedy FIAT maval dobre auta, v poslednej dobe je to spatne.
Pocul som ,ze VW robi zle motory(auta byvali casto v servise)
myslim novsie rocniky .
Jedine Japonske znacky. Mazda sem tam nieco mava pokazene,drahe diely.
Ja sa teraz rozhodujem nad Suzuki SWIFT r2011 benzin.
Ten Mini Cooper bude mat aj drahe nahradne diely.
DObre su aj Hondy.
alebo toyota. Mitsubishi ma drahe diely a Nissan neviem.