Keď vám zadajú povinné čítanie, prečítate si ho poctivo, alebo si radšej čítate knihu, ktorú máte radi, ktorá vám podľa mňa viac dáva a nebudete strácať čas čítaním knihy, ktorá vás nebaví ?
Ja som prečítal asi 90% povinného čítania. Väčšinu tej slovenskej literatúry by som vyhodil von z okna najradšej. Ale svetovú literatúru si fakt pochvaľujem.
Týmto pozdravujem "krásne dielko" Dom v stráni.
@tosom hej to bola dobra kniha vseobecne tie zahranicne su podla mna lepsie ako nase
ale ostatne mi stacilo len precitat obsah a vedela som, ze je to podla mojho skromneho nazoru kktina.. napr. Editino očko, Premena od Kafku, alebo tie absurdne Mitanove poviedky vlastne skoro vsetka nasa literatura je dost odveci
Vsetko som necital ale tie, ktore ano, tak sa mi pacili. Kafka, antigona, bozska komedia, jozef mak, drak sa vracia, orwell, hviezdoslav a par dalsich. Neviem uz co vsetko bolo v povinnej a co som si cital sam pre seba.
tie ktore ma zaujimali som si precitala, ine ma ani nehlo
otca goriota a drak sa vracia moze citat podla mna len niekto kto uz nic lepsie nema v zivote na praci
Snazim sa ho poctivo precitat, vacsina knih ma cosi do seba. Ale pokial je fakt nezazivna, precitam si aspon kusok a aspon na nete sa snazim co najviac toho o nej zistit.
som prečítala antigonu, hamleta, smrť jánošíkovu, petra a luciu a to je asi tak všetko :ehm:
ale každý rok máme z nejakého autora referát a od neho aj knihu musím čítať a to som čítala
akože nie žeby ma nebavilo čítať a tie knihy sú zaujímavé určite, ale nechcelo sa mi vôbec... teraz ale na anglinu prečítam dr jekyll mr hyde a hádam aj na slovenčinu by som mohla čítať
my sme to mali potriedené, dvojica vždy prečítala nejakú knihu a spravila pre ostatných prezentáciu..
a ja som si čítala tie, ktoré ma zaujali, resp. som si ich aj vybrala..
Taká Kliatba alebo Tri gaštanové kone boli pútavé, ale napr. Otca Goriota sme s kamarátkou čítali asi tri mesiace (tých 200 strán
Ale top sú u mňa momentálne Traja kamaráti a Anna Karenina, sama by som si to nikdy neprečítala..
Ja som to vždy čítala. Povinné čítanie nie je ekvivalentom nudného čítania. Niekedy možno áno, no každému vyhovuje niečo iné. Mnohé diela z povinného čítania sú naozaj veľmi dobré, niektoré sú dosť na zamyslenie. Určite lepšie, ako niektoré romániky súčasných autoriek...
Čítala som veľa a aj to čo sme nemuseli, z tej svetovej tam bola kopa super vecí a doteraz sú mojimi obľúbenými.
HlavaXXII, Na západe nič nové, Kto chytá v žite, Peter a Lucia, orwellovky, Hamlet, Dickens, Vonnegut, Marquéz, aj poéziu, á kola vecí, veď to je klasika... - aj na angličtine sme toho habadej prečítali a rozoberali v esejach.
Do tých slovenských nás až tak nenútili, ale mne sa napr. veľmi páčilo Jašíkovo Námestie svätej Aflžbety, Jozef Mak, Drak sa vracia, Tri gaštanové kone, Ako chutí moc aj Živý bič.
ja som čítala zo začiatku skoro všetko, ale vôbec ma nebaví ako torozoberáme na hodine, to sú furt také veci, že akej mal hamlet farby ponožky..
a okrem tých slovenských bbbostí sa tam našlo aj zopár fajn vecí , už spomentutých
myslim si že toten kanon je pre čitatelov tej vekovej kategorie a soc. zaradenia nie až tak dobre vybrany... napr. Kukučína som neznášala, dom v strání-hrôza hrôz ale plánujem sa do neho tak o rok pustiť...
nečítala som všetko a to som z tých čo týajú (rozumej- stredna odborná škola...tam sa nečíta nič..)... by som tam zaradila aj LOTR a rôzne taketo znamejšie veci... lebo ak by medzi prvými rpečítali totok, tak by ich to možno i viac motivovalo čítať iné...
Nemam rada tieto povinne citania uz len pre to slovo "povinne". Nikdy ma taka kniha nezaujala lebo som si ju nevybrala sama ale niekto mi to nanutil. Ak je to nieco kratsie tak okey ale 200 stranovu knihu citat nebudem to by mi uz muselo horiet pod zadkom co aj bude zachvilu
My nemáme povinné čitanie chvalabohu.. ale prečítala som si pár kníh, o ktorých sme sa učili, dobrovoľne, ale iba zahraničné momentálne čítam Orwella..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a este treba robit nejaky citatelsky dennik pekne idem na referaty.sk a hned mam
Týmto pozdravujem "krásne dielko" Dom v stráni.
ale ostatne mi stacilo len precitat obsah a vedela som, ze je to podla mojho skromneho nazoru kktina.. napr. Editino očko, Premena od Kafku, alebo tie absurdne Mitanove poviedky vlastne skoro vsetka nasa literatura je dost odveci
otca goriota a drak sa vracia moze citat podla mna len niekto kto uz nic lepsie nema v zivote na praci
ale každý rok máme z nejakého autora referát a od neho aj knihu musím čítať a to som čítala
akože nie žeby ma nebavilo čítať a tie knihy sú zaujímavé určite, ale nechcelo sa mi vôbec... teraz ale na anglinu prečítam dr jekyll mr hyde a hádam aj na slovenčinu by som mohla čítať
a ja som si čítala tie, ktoré ma zaujali, resp. som si ich aj vybrala..
Taká Kliatba alebo Tri gaštanové kone boli pútavé, ale napr. Otca Goriota sme s kamarátkou čítali asi tri mesiace (tých 200 strán
Ale top sú u mňa momentálne Traja kamaráti a Anna Karenina, sama by som si to nikdy neprečítala..
HlavaXXII, Na západe nič nové, Kto chytá v žite, Peter a Lucia, orwellovky, Hamlet, Dickens, Vonnegut, Marquéz, aj poéziu, á kola vecí, veď to je klasika... - aj na angličtine sme toho habadej prečítali a rozoberali v esejach.
Do tých slovenských nás až tak nenútili, ale mne sa napr. veľmi páčilo Jašíkovo Námestie svätej Aflžbety, Jozef Mak, Drak sa vracia, Tri gaštanové kone, Ako chutí moc aj Živý bič.
a okrem tých slovenských bbbostí sa tam našlo aj zopár fajn vecí , už spomentutých
nečítala som všetko a to som z tých čo týajú (rozumej- stredna odborná škola...tam sa nečíta nič..)... by som tam zaradila aj LOTR a rôzne taketo znamejšie veci... lebo ak by medzi prvými rpečítali totok, tak by ich to možno i viac motivovalo čítať iné...