O com sa rozprávate so človekom ktorého vidíte prvý raz?
Neraz sa mi stávaju také trápne situácie............ že neviem o čom sa mám rozprávať.
Najhorsie to je ked sa napríklad spoznám s niekým novým a potom tí starí odídu a ostaneme tam iba ja a ten nový.
O čom sa rozprávať? Jak začnete diskusiu vy?
Skôr ma za
Mne sa teraz nedávno stalo, že som musela trištvrte hodinu čakať na schodoch pred intrákom, pretože sa nám vrátnica otvára každú hodinu (tragické) a prišiel taký chalan, tak sme museli chtiac-nechtiac čakať spolu a začali sme sa rozprávať o počasí (hej, suchá téma), ale prešli sme od nej k lyžovaniu, škole, prácam a tak ďalej to už išlo samo.
Ak si trufas tak si vsimaj okolie a utrus nieco trefne co sa stane v danom momente. Ale inak neutralne temy ako skola/praca su najistejsie a da sa od nich lahko odpichnut dalej. A ano, kludne sa opytaj aj "co pocuvas?" nikto sa nad tym nebude pozastavovat.
Ticho je trápne iba keď ho spravíš trápnym. Ale ak nedokážeš zniesť ticho, najlepšie je vypytovať sa toho druhého na jeho život. Väčšina ľudí miluje, keď môže hovoriť o sebe. Osvedčený lámač ľadu je napríklad "Počuj odkiaľ sa vlastne poznáš s meno-osoby-ktorá-vás-predstavila?" Možno na začiatku to bude znieť trochu silene, ale ak sa rozprúdi debata, tak si na to ten druhý ani nespomenie. A taktiež - je veľmi pravdepodobné, že tomu druhému je ticho tiež trápne, takže sa bude snažiť konverzáciu udržať.
ved ale za nejakych okolnosti ste sa museli stretnut, tak by som sa spytala nieco co sa tyka tych okolnosti, alebo osoby ktoru obaja pozname
napr par dni dozadu som bola u kamosa a sedeli sme s jeho rodicmi a zrazu som sa tam ocitla sama s jeho tatkom a sice som ho videla uz velakrat ale aj tak to bolo hrozne, tak som zacala rozpravat o tom kamosovi a zaroven jeho synovi, nieco sa ho spytala o nom, lebo to bol ten nas spolocny clanok
ono strašne záleží od toho, aký je ten človek, či zhovorčivý, alebo zabije každú snahu
každopádne ak mám náladu, tak prevrátim rozhovor do úplnej úprimnosti, prosto spontánne sa bavím, poviem mu o svojom dni, pocitoch, aktuálnych myšlienkach alebo o voľačom
neuvažujem nad tým, o čom sa rozprávať, ak sme na jednej vlne, tak to ide samo a ak nie sme, tak to za toto lámanie si hlavy nestojí. je to presne také jednoduché ako to znie
o tom čo ma zaujíma ... ak ma teda zaujíma čo od života očakáva, aké sú jeho sny a na čo myslí tak sa ho to spýtam ... ak ma zaujíma kolko má surodencov alebo ako trávi čas v posledných dnoch či aké má rad filmy, tiež sa spýtam odpoveĎ je ľahká bavím sa s ním o tom čo ma o ňom zaujíma
Ja som na prve rande doniesla pivo reku ak sa nebudeme mat o čom rozpravat, budeme piť trošku ( bol november , trošku zima) a tema sa najde vždy, ja som nikdu ešte nebola ticho, ale to asi preto, že ja sa rada rozpravam o živote a tak
@bjur ale veď ja si s nou píšem skoro už rok ! normálne prišiel som na úvod som jej poslal úsmev a smiech ako som prichádzal (ona sa tiež zasmiala) a povedal som: ,, ahoj, už som tu ,, a potom som sa jej spýtal kedy prídu ostatní a kam pôjdeme a tak ... to už išlo samo ...situačná téma ... a tak
no vyberiem nieco z toho co mi napadne tak aby to vyvolalo pozadovany efekt. podla toho co chcem s tym clovekom riesit alebo ako sa s nim citim. jak sa da proste.
ja nemám problém spýtať sa na čokoľvek, pokojne aj len tak zrazu na to, akú hudbu počúva
zvyčajne ale toho človeka stretnem po prvýkrát v nejakej situácii, tak s ním bavím o tom, čo je príznačné pre takú situáciu. ak sa s ním stretnem na koncerte, tak o hudbe, ak v divadle, tak o divadle atď. a potom už sa dá na to nadviazať čokoľvek
Neviem, prečo ale v poslednom čase to býva len so slečnami ale tak ako správna koala to zvládam Treba hovoriť o všetkom, čo to dá a netreba sa báť. Minule idem autobusom a vidím spolužiačku, s ktorou som nehovoril a teraz čo ignorovať alebo nie, ale tak zabavili sme sa aspoň, pokecali sme o všetkom, najprv logicky o škole, ako sme boli spokojní s daným dňom, lebo to sme mali spoločné Rozprávali sme aj o silvestroch, práci danej slečny a podobné. Porozprávali sa aj o veciach, ktoré sa jej páčia menej. V jej podaní fráza "Calé zle, calé zle" bola veľmi zlatá Tak bolo aj kus srandy okolo hodiny, ale tak účel splnilo a snáď si ma zapamätala.
@vytvoreniestranky šak s novým človekom nemáš ,,minuté témy" takže nejak sa dá o niečom hovoriť, pre oboch je to trápne tak treba niekto začať s niečím
zalezi od toho ci mi je ten clovek symapticky ...ak nie tak som ticho a vychutnavam si doslova to trapne ticho alebo si arogantne vytiahnem mobil a hram hru ....
ak mi je ta osoba sympaticka tak prve co ma zaujme na tej osobe,toho sa chytim a potom uz premostujem ...dokazem sa od ,,aka pekna mikina" dostat k ,, a kto je tvoj zubar?" behom par viet
@19 hrozne rada by som bola svedkom takeho stretnutia. keby som mohla sledovat dvoch uplne cudzich ludi ako hrozne nasilu udrzuju konverzaciu len aby nebolo ticho asi sa pocikam od smiechu, vazne
no ja osobne nikdy konverzaciu nezacinam. ak aj niekto nahodou ku mne pride a zacne o pocasi alebo inych blbostiach, sice odpovedam, ale len tak jednym slovom, najcastejsie ano,nie. a robim tak dovtedy, kym vidim ze som ho uplne neotravila. ked si dotycny uvedomi, se so mnou nie je rec, a zacne sa nervozne obzerat kolo seba, uvazujuc ako by sa najlepsie vytratil, taktne vytiahnem mobil a zacnem hrat hru, aby som mu umoznila co najlahsi odchod.
myslim ze zacat kecat len tak o niecom s cudzim clovekom,a nasledne tu konverzaciu aj udrzat je umenie. niekto to ovlada a niekto nie. pokial medzi nich nepatris, s novymi ludmi sa budes musiet vzdy zoznamovat len v skupine, nikdy nie osamote. a ked sa uz nejaky cas budete poznat,potom to hadam pojde aj samo
skoro spravidla o právach zvierat, vrátane ľudských práv.
áno, je to tak, pretože sa "prvý raz" temer vždy s niekým stretnem buď ešte v kyberpriestore (kde sa svojím postojom k týmto javom a ideám nezvyknem tajiť, a tak máme tieto veci už pred osobným stretnutím načaté alebo nejako vyriešené)
a teda, ak ide o stretnutie v reáli, tak bývajú rozhovory najčastejšie nadpradené nad nejakým nápojom, alebo keď všetkým "zazvoní zvonec" v hlave a idú napoludnie do reštaurácie na obed a ja som ten divný, ktorý buď nikam nejde, alebo ide a v tom prípade znepokojuje ostatných tým, že si nenakladá na tanier "mäso" a iné živočíšne produkty, takže sa na to samozrejme spýtajú.
alebo ma proste uvidia robiť niečo, čo sa im nespája s ich externou predstavou thrwtchra (napr. fajčiť nejaké byliny/piť odvar z pražených bôbov) a s úprimnou zvedavosťou sa na to spýtajú. rád im tie otázky s úprimným zapálením zodpoviem, na čo sa poniektorí urazia, aj keď to vôbec nebolo mojím cieľom
inak je tam samozrejme ešte široká škála tém, a veľmi rád sa rozprávam s novými ľuďmi : )
Snažím sa nech vždy tému vyberá ten dotyčný... Ak sme bez témy sa začnem pýtať otázky typu:
1. Hráš futbal (alebo iný šport) ?
A od toho sa odvodí téma..
2.Si gamer ?
školy, hudba, koncerty, festivaly, nočný život, záujmy, cestovanie, spoloční známi, drogy.. závisí aj od toho kde sme sa spoznali. a väčšinou sa zoznamujem s ľuďmi v škole a v podnikoch
@tommyhot@6
"ak si trúfaš"? veď tvoriť rozhovor komentovaním momentálneho okolia je to najjednoduchšie, to robím keď si netrúfam pokúsiť sa začať nejaký zaujímavejší
@tommyhot aha, tiež pravda.
ale zas to sú ľudia s ktorými sa ani veľmi neoplatí rozprávať, to že majú problém reagovať na dianie okolo je len symptómom (toho prečo sa s nimi neoplatí príliš rozprávať slight_smile:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
napr par dni dozadu som bola u kamosa a sedeli sme s jeho rodicmi a zrazu som sa tam ocitla sama s jeho tatkom a sice som ho videla uz velakrat ale aj tak to bolo hrozne, tak som zacala rozpravat o tom kamosovi a zaroven jeho synovi, nieco sa ho spytala o nom, lebo to bol ten nas spolocny clanok
ten pred tebou najskôr už dávno ma v ruke mobil a je na facebooku alebo si odosiela fotku svojho latte na instagram FUUUUUUUK
každopádne ak mám náladu, tak prevrátim rozhovor do úplnej úprimnosti, prosto spontánne sa bavím, poviem mu o svojom dni, pocitoch, aktuálnych myšlienkach alebo o voľačom
zvyčajne ale toho človeka stretnem po prvýkrát v nejakej situácii, tak s ním bavím o tom, čo je príznačné pre takú situáciu. ak sa s ním stretnem na koncerte, tak o hudbe, ak v divadle, tak o divadle atď. a potom už sa dá na to nadviazať čokoľvek
niekedy to proste ide a niekedy to nejde
niekedy je to ticho prijemne a mozem si vychutnavat pritomnost tej osoby, za predpokladu ze je mi sympaticka
a ak nie je, well, najradsej by som odisla. ale to aj v pripade, ze by konverzacia ako-tak isla
ak mi je ta osoba sympaticka tak prve co ma zaujme na tej osobe,toho sa chytim a potom uz premostujem ...dokazem sa od ,,aka pekna mikina" dostat k ,, a kto je tvoj zubar?" behom par viet
no ja osobne nikdy konverzaciu nezacinam. ak aj niekto nahodou ku mne pride a zacne o pocasi alebo inych blbostiach, sice odpovedam, ale len tak jednym slovom, najcastejsie ano,nie. a robim tak dovtedy, kym vidim ze som ho uplne neotravila. ked si dotycny uvedomi, se so mnou nie je rec, a zacne sa nervozne obzerat kolo seba, uvazujuc ako by sa najlepsie vytratil, taktne vytiahnem mobil a zacnem hrat hru, aby som mu umoznila co najlahsi odchod.
myslim ze zacat kecat len tak o niecom s cudzim clovekom,a nasledne tu konverzaciu aj udrzat je umenie. niekto to ovlada a niekto nie. pokial medzi nich nepatris, s novymi ludmi sa budes musiet vzdy zoznamovat len v skupine, nikdy nie osamote. a ked sa uz nejaky cas budete poznat,potom to hadam pojde aj samo
to co na nom vidim o tom sa s nim rozpravam xD
áno, je to tak, pretože sa "prvý raz" temer vždy s niekým stretnem buď ešte v kyberpriestore (kde sa svojím postojom k týmto javom a ideám nezvyknem tajiť, a tak máme tieto veci už pred osobným stretnutím načaté alebo nejako vyriešené)
a teda, ak ide o stretnutie v reáli, tak bývajú rozhovory najčastejšie nadpradené nad nejakým nápojom, alebo keď všetkým "zazvoní zvonec" v hlave a idú napoludnie do reštaurácie na obed a ja som ten divný, ktorý buď nikam nejde, alebo ide a v tom prípade znepokojuje ostatných tým, že si nenakladá na tanier "mäso" a iné živočíšne produkty, takže sa na to samozrejme spýtajú.
alebo ma proste uvidia robiť niečo, čo sa im nespája s ich externou predstavou thrwtchra (napr. fajčiť nejaké byliny/piť odvar z pražených bôbov) a s úprimnou zvedavosťou sa na to spýtajú. rád im tie otázky s úprimným zapálením zodpoviem, na čo sa poniektorí urazia, aj keď to vôbec nebolo mojím cieľom
inak je tam samozrejme ešte široká škála tém, a veľmi rád sa rozprávam s novými ľuďmi : )
1. Hráš futbal (alebo iný šport) ?
A od toho sa odvodí téma..
2.Si gamer ?
možno preto že ten človek bol prednášajúci a bola som na skúške
"ak si trúfaš"? veď tvoriť rozhovor komentovaním momentálneho okolia je to najjednoduchšie, to robím keď si netrúfam pokúsiť sa začať nejaký zaujímavejší
2. vypite si
3. pojde to samo
ale zas to sú ľudia s ktorými sa ani veľmi neoplatí rozprávať, to že majú problém reagovať na dianie okolo je len symptómom (toho prečo sa s nimi neoplatí príliš rozprávať slight_smile: