v britskom múzeu to mali pekne rozpracované, teplé aj studené obdobia....ale inak ja by som skôr skĺbila tretiu a prvú možnosť, určite ľudia prispeli k urýchleniu tejto fázy....
Ja osobne som uveril názoru, že tomu veľkou mierou prispievajú ľudia a to predovšetkým emisiami CO2.
Možno je tento názor nesprávny, ale osobne nevidím dôvod prečo by niekto vykonštruoval takúto fámu, ktorá má ekologický charakter a ide proti tradičnému postoju - čo najviac si nahrabať a po mne potopa.
priklanam sa k moznosti s tymi striedania mi teplych a studenych obdobi, je mozne, ze to v znacnej miere sposobuju aj ludia, ale s tym asi tazko my nieco spravime, na to su tu ini machri...a suhlasim aj s nazorom @Sheily...tie vyhodene prachy by sa mohli zutirkovat niekde inde...
Človek už nevie, čo si má myslieť. Prv sa hovorilo, že sme za to zodpovední len my. Neskôr sme na globálnom otepľovaní podieľali len dvadsiatimi percentami, no a dnes sa vedci zamýšľajú, či naň máme vôbec nejaký ten vplyv.
Každopádne, čosi sa deje. Dnes to už nie je len o nejakých číslach. Príroda sa správa veľmi zmäteno. Začína sa to dotýkať mnohých ľudí a mnohí aj umierajú.
fakt, ze sa striedaju rocne obdobia je normalne a vychylky vzdy existovali.
grafy ale jednoznacne ukazuju ze to co sa deje za poslednych par desat rokov nieje obycajne striedanie zimy a tepla....ak si vsimnete(pre priklad) casto chranene ladovce v pohoriach sa topia...pomaly uz z nich nic nezostava...antarktida a ine zaladnene uzemia planety sa postupne roztapaju...ladove medvede niekedy uz musia preplavat 100km aby nasli ladovec...
to je len jeden priklad..globalne oteplenie ale znamena ovela viac ako topenie nejakych ladovcov...je to spate so vsetkym na tejto zemi...zivocistvo, zem, voda...jednoducho vsetko.
je to prave sposobene spominanymi emisiami CO2, roznymi freonmi, halonmi...ktore narusaju ozonovu vrstvu a prepustaju sem teplo a skodlive ziarenie...
ak by sa prestalo s istymi cinnostami, dalo by sa zabranit tym ze nebudeme dalej pokracovat v niceni a zvlastne povedane(som si toho vedomy) NIC nerobit...a ozon sa sam vrati za isty cas do povodnej sily...pomoct tomu nijak nemozeme..len prestat nicit...
A tu skupinka rôznych nezávyslích vedcov vysvetľuje že dokument hore je zavádzajúca chobotina. Udávajú tam aj rozumné dôvody prečo sa mýtus GO podporuje a podobne.
myslim ze ludia k tomu prisipevaju ved s apozrite staci ze idete do nejakeho vecsieho masta a vidite kominy z ktorych stupa dym idete do prirody a namiesto lesa ktory je zdrojom kysliku vidite hole svahy ak je toto prirodzeny cyklus zeme tak ja uz neviem
matus33 a myslis ze ked clovek pusta do prostredia vsetko to co vypusta je normalne???a nenarusa ZP??? h;avne ked sa uci ze skodliviny narusaju ZP a Ozonovu vrstvu? myslis ze sa to uci nadarmo? ...zaujimave
a poviem ti to este tak...vedcov je vsade vela...a kady clovek ako aj vedec je iny a spaja si veci dohromady...ale nie vzdy si ich mozu pospajat spravne...ale niesom vedec ,nevravim ze to tak je...len sudim podla schopnosti a tendencii cloveka...
Videla som dokument, v ktorom sa robil prieskum, kedy bolo zaznamenané najväčšie otepľovanie, a zistilo sa, že CO2 nebola hlavná príčina, lebo keď ho bolo v ovzduší najviac, vtedy teplo nebolo, a naopak.
Zistili, že toto globálne otepľovanie súvisí skôr s činnosťou Slnka, ktorá sa dosť zvýšila, a takéto oteplenie sa zaznamenalo aj na ostatných planétach Slnečnej sústavy, kde to pravdaže ľudia spôsobiť nemohli.
Okrem toho, blížime sa k prechodu cez galaktický stred, možno je to aj tým.
ja si taktiež myslím to, že väčšinou to chcú len vlády zneužívať ako zámienku... aby mohli dať rôzne dane...
proste, neviem kde je to globálne otepľovanie... minulú zimu som skoro zamrzol tak bolo zima a navyše, skôr sú výkyvy počasia bežné, to hej... ale žeby to bolo práve otepľovanie to sa mi nezdá...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Napriklad v 70 rokoch 20. storočia vedci predpovedali menšiu dobu ľadovú. A teraz zrazu toto, všetko je to len o peniazoch
Možno je tento názor nesprávny, ale osobne nevidím dôvod prečo by niekto vykonštruoval takúto fámu, ktorá má ekologický charakter a ide proti tradičnému postoju - čo najviac si nahrabať a po mne potopa.
Každopádne, čosi sa deje. Dnes to už nie je len o nejakých číslach. Príroda sa správa veľmi zmäteno. Začína sa to dotýkať mnohých ľudí a mnohí aj umierajú.
Otázka by mala znieť, čo s tým spravíme?
fakt, ze sa striedaju rocne obdobia je normalne a vychylky vzdy existovali.
grafy ale jednoznacne ukazuju ze to co sa deje za poslednych par desat rokov nieje obycajne striedanie zimy a tepla....ak si vsimnete(pre priklad) casto chranene ladovce v pohoriach sa topia...pomaly uz z nich nic nezostava...antarktida a ine zaladnene uzemia planety sa postupne roztapaju...ladove medvede niekedy uz musia preplavat 100km aby nasli ladovec...
to je len jeden priklad..globalne oteplenie ale znamena ovela viac ako topenie nejakych ladovcov...je to spate so vsetkym na tejto zemi...zivocistvo, zem, voda...jednoducho vsetko.
je to prave sposobene spominanymi emisiami CO2, roznymi freonmi, halonmi...ktore narusaju ozonovu vrstvu a prepustaju sem teplo a skodlive ziarenie...
ak by sa prestalo s istymi cinnostami, dalo by sa zabranit tym ze nebudeme dalej pokracovat v niceni a zvlastne povedane(som si toho vedomy) NIC nerobit...a ozon sa sam vrati za isty cas do povodnej sily...pomoct tomu nijak nemozeme..len prestat nicit...
Ako vieš že vždy pred tým tam boli? V grónsku sú sú miesta kde si Vikingovia pestovali plodiny a žili, dnes je tam kosa. To isté aj napr. v anglicku.
Ja nie som nijaký vedec ale triezvym uvažovaním sa prikláňam k tomu že človek tam nemá absolútne žiadny vplyv.
Hodím sem ešte dva dokumenty. V tomtoje odboborník Al Gore, (hlavný zástanca GO)
» www.tvina.sk/index.php?progr...
A tu skupinka rôznych nezávyslích vedcov vysvetľuje že dokument hore je zavádzajúca chobotina. Udávajú tam aj rozumné dôvody prečo sa mýtus GO podporuje a podobne.
» tvina.sk/index.php?zobra...
Aj keď toto je asi debata na véééľmi dlho
Zaujímavý článok, hodnotný prečítania...
a poviem ti to este tak...vedcov je vsade vela...a kady clovek ako aj vedec je iny a spaja si veci dohromady...ale nie vzdy si ich mozu pospajat spravne...ale niesom vedec ,nevravim ze to tak je...len sudim podla schopnosti a tendencii cloveka...
Zistili, že toto globálne otepľovanie súvisí skôr s činnosťou Slnka, ktorá sa dosť zvýšila, a takéto oteplenie sa zaznamenalo aj na ostatných planétach Slnečnej sústavy, kde to pravdaže ľudia spôsobiť nemohli.
Okrem toho, blížime sa k prechodu cez galaktický stred, možno je to aj tým.
proste, neviem kde je to globálne otepľovanie... minulú zimu som skoro zamrzol tak bolo zima a navyše, skôr sú výkyvy počasia bežné, to hej... ale žeby to bolo práve otepľovanie to sa mi nezdá...
obcas som zmateny.. kedze nejeden clanok to viac ci menej uspesne vyvracia..