tak filozof bol aj ekonom ..ale ci vyznamny to posudit z mojho pohladu neviem.Bol zakladatelom marxizmu a jeho myslienky sa stali zakladom pre neskorsi komunizmus a komunisticke strany.
@hajzelodkosti Vo svojich teóriách sa snažil dokázať, že v spoločnosti je prítomný verejný konflikt, ktorý sa dá odstrániť iba nastolením komunistickej spoločnosti, predovšetkým na základe zrušenia súkromného vlastníctva a spoločenských tried. (wikipedia) .. on to vymyslel s Engelsom, keď nevieš tak sa nehadaj
@filipkoo super ty wikipedia ja viem velmi dobre moj krasny ano to co si napisal je pravda, ale bavime sa o tom, kto zalozil komunizmus resp. teoriu pretoze komunizmus nikdy v praxi nefungoval, o to sa snazil lenin, ale fest mu to tiez nevyslo. Leninizmus bol takpovediac marxizmus aplikovany na 20 storocie. Spolocnost nemoze fungovat ako bez triedna, je to proti prirode a proti vsetkemu. Cela teoria je fajn, ale nic z toho.
@filipkoo netrep prosim ta.. Marx a Engels dali zaklad tej myslienke ale tam to konci. V praxi s komunizmom mali spolocne asi tolko ako dnesna "komunisticka" cina..
@tommyhot@hajzelodkosti to že to dali na papier a širili to je veľky vyznam... keby to nerobili žiadny komunizmus nie je ... snáď ... takže ja si za svojim stojím
@filipkoo berem na vedomie, ze mas len 14 rokov a mas este dost mylne a skreslene informacie. Ako povedala grietusha, je vobec uspech, ze si v tvojom veku o tom nieco pocul.
Nic ako komunizmus tu nebolo, bol tu socializmus, ktory mal byt pripravou na komunizmus. Neviem preco to volas "zalozili". Oni len vyslovili teoriu, to je vsetko.
@filipkoo viem, ze som pisal, ze koncim ale ja som uz toho nakecal
mozno taky ako ty normalny clovek,ktory ma rozhlad a kusok inteligencie nikdy v zivote nepovie na socializmus, ze bol komunizmus. Ked dorasties a budes moct pit legalne pivo tak to pochopis snad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Nic ako komunizmus tu nebolo, bol tu socializmus, ktory mal byt pripravou na komunizmus. Neviem preco to volas "zalozili". Oni len vyslovili teoriu, to je vsetko.
mozno taky ako ty normalny clovek,ktory ma rozhlad a kusok inteligencie nikdy v zivote nepovie na socializmus, ze bol komunizmus. Ked dorasties a budes moct pit legalne pivo tak to pochopis snad
Inak suhlasim napr. s nickom @hajzelodkosti