fakt má niekto z vás pocit, že hociktorá vláda dokáže našu úroveň zvýšiť? trošku naivné nie? jedna je horšia než druhá a zas sa budete doťahovať o fazuľky, či je horšie to alebo ono..
už len novým rokom o dosť.... lebo tá časť z výplat ktorú si nechávam (ostatok ide na šporenie, ale po novom na cestovné) ako vreckové- čiže všetky moje výdavky pôjde do vrecka štátu... keďže 30 percent toho čo zarábajú brigádnici dostane štát.... áno... som ficovca fanúšičla najsam!
Sa mi marí, že si si založil druhý nick po tom, čo ti dnes zrušili tému . Nikdy (v tomto štáte) sme nemali dobrú vládu, a tak sme aj dopadli, respektíve dopadneme...
Myslím, že bez ohľadu na to, aká je tu vláda, toto záleží (v súčastnosti) najmä od "externých" skutočností, ako je napr. dianie v eurozóne To sú skutočnosti, ktoré môžu znížiť životnú úroveň výraznejším spôsobom...
btw. väčšina hlasujúcich si myslí, že svet zanikne 21. 12. 2012 alebo čo ? Pretože takýto prepad životnej úrovne môže spôsobiť len megakatstrofa ako napr. svetová vojna Nepozerajte už tie debilné katastrofické správy (ach)
pokial sa budu vychodniari jebat na zapad a robit tu s titulom za 2eura na hodinu tak zamestnavatelia si budu hovorit: naco platit viac, ked dojde kokot z vychodu a odrobi to za 2euri... zial za situaciu si mozeme my obcania ci uz od zvolenia zastupcov v parlamente az po ostatne nalezitosti...tema nadlho a ja sa nemienim viac k tomu vyjadrovat. slovensko je jebnuty narod to vystihuje vsetko od A po Z...
@tunidlo Ak by sme aj pripustili, že to, čo si napísal v prvom odseku je pravda, tak aj tak to nič nemení na fakte, že je to absolútne nepodstatný faktor pri odpovedi na otázku v tejto diskusií, ktorá znie: "O kolko % sa znizi nasa zivotna uroven pocas vlady Smeru?"!!!! To znamená, že treba zohľadňovať vplyv konania vlády a NR SR na faktory ako je príjem obyvateľstva, dostupnosť a kvalita vzdelávania, zdravotnej starostlivosti, postavenie zamestnanca, dopravnú a inú infraštruktúra, ľudské práva atď. počas najbližších 4 rokov
Opatrenia, ktoré poznačia životnú úroveň počas vlády Smeru viac ako zmeny v dôchodkovom systéme, či už pozitívne alebo negatívne sú napr. vyššie dane a vyššie odvodové zaťaženie určitých skupín zamestnancov a SZČO alebo zmeny v zákonníku práce... Ale nemyslím si, že dôsledky týchto opatrení by mohli mať väčší vplyv na životnú úroveň ako ekonomické a politické zmeny reflektujúce krízu v eurozóne, či iné globálne zmeny, preto si stojím za tým, čo som napísal
No, ak by akákoľvek vláda nemala mať schopnosť našu úroveň zvýšiť, tak zlepšenie našej úrovne by asi malo byť od vlády nezávislé a teda by tá úroveň mala byť rovnaká, aj keď by nás viedla iná vláda.
Čo by bol, aj vzhľadom na to, aké vlády tu už boli, veľmi zvláštny postreh.
@tunidlo tvoj postreh.. ja stále neviem o tom, že som tam niečo takého napísala. Napísala som, čo som napísala a viac nemám potrebu sa k tomu vyjadrovať. Tieto debaty o zelených a fiazlových fazuľkách ma fakt neberú.. takže pekný zvyšok večera a pak dobrú noc
@tunidlo chytil si sa iba časti toho, čo som napísala.. písala som že si nemyslím že nejaká vláda dokáže našu úroveň zvýšiť, to neznamenalo že to nemá súvis (ako si písal ty). Myslela som tým to, že vlády, ktoré sa teraz mocú "pri moci" sú z môjho pohľadu neprínosné. Tzn, nedokážu úroveň zvýšiť, len znížiť. Samozrejme sa môžme dohadovať podľa tej či onej zástavky, čo každý z nás úrovňou myslí. Nemyslím si že červená, modrá, ani iná vlajka, ktorá sa momentálne nachádza v parlamente by bola ochotná (naschvál nehovorím o ich schopnostiach) spraviť niečo pre štát a občanov bez toho, aby si hrabali pod svoje kožuchy. Celá európska únia ide dolu vodou a my sa môžme naozaj iba s fazuľkami hrať na "zvyšovanie úrovne". Pre zvýšenie úrovne by sa dotyčné vlajky a kožuchovce museli dohodnúť na niečom, čo môže fungovať.. základné pravidlá, ktoré budú akceptovať všetci.. ale to je utopia ako Afrika.. Akurát sa teraz menia neustále vlajky a je z toho totálny bordel..
Ale s tou úrovňou sa stále dá nejak narábať, akokoľvek je škála úrovne dosť malá oproti tej, ktorá je mimo tuzemskej moci a ovplyvňuje celú európu, prípadne celý svet.
A teda, pozerajúc sa do histórie si dovolím tvrdiť, že to nie je len čisto teoretické rozjímanie.
Inak, ja verím tomu, že ak by ľudia, ktorým sa nepáčia príliš malé odtieňové rozdiely medzi fazuľkami, aj tak vybrali tú zelenšiu, (alebo fialovejšiu?) prirodzenou evolúciou by sa tie fazuľky snažili vyzerať prívetivejšie, až by raz vyzerali dokonca aj požívateľne.
@klaudiqaaa ja nemozem zato ze sa ta dotkla pravda asi okrem toho nejsom obmedzenec koli tomu ze na plnu hubu vykricim do sveta pravdu... to ze sa sem ti kokoti z vychodu naseru vsade je uplna pravda, a to ze tu robia za 2euri na hodinu tez..tak neviem preco by som mal byt obmadzenec ty chudera co sa nevie vysporiadat s pravdou...
@djdaniels rozosmial si ma.... Nie je to kvôli tvojej "pravde"..zarazil ma skôr fakt, že 25 ročný chlap, ktorý je oficiálne svojprávny môže vyhlasovať toľko sprostostí a ani sa za to nehanbiť.. neviem kto si myslíš že si, ale gratulujem ti, že si sa dobre narodil, do pupku sveta od ktorého sa odvíja celková ekonomika celého slovenska európy, pravdepodobne aj ameriky a ázie, gratulujem...
chceš mi napísať ešte niečo a potvrdiť že si len obyčajný chudák ktorý vživote okrem pičovania nič nedokázal, alebo aspoň sklapneš a prestaneš sa strápňovať?
@klaudiqaaa to niesu sprostosti ale fakty...ja nehovorim ze je to jediny fakt ovplyvnujuci zivotnu uroven ci extremne zavazny fakt ale to ze to znizuje minimalne platy zamestnancov v kraji je pravda a na to som ja poukazoval.. tema bola zadana uplne odveci a ja som nemal proste potrebu sa k nej vyjadrovat nejak hlbsie...kedze zivotna uroven sa neda vyjadrit takto z brucha v percentach ktore urcil nejaky iny uzivatel fora ktory je zrejme proti politike strany SMER (tymto teraz neobhajujem politiku tejto strany, a ani sa nehlasam k jej ideologii)
moja ty sa do mna nestaraj co ja som ty sa kukni na seba ze mas 19rokov udajne podla profilu a pacnes si tam fotku aku by si nedala ani 15rocna..takze ty mi tu ides kazat o strapnovani sa? radsej budz ticho a nekomentuj ma, zjavne my dvaja si nazorovo nesadneme a bude inteligentnejsie sa ignorovat
tie tvoje "faakty" mi podlož nejakým dôveryhodným zdrojom alebo prestaň tu potiť kvôli tomu, že ti nejaký východniar vyfúkol prácu...
Inak ty si uvedomuješ čo robíš alebo tvoja mozgová kapacita je natoľko obmedzená, že nedokážeš ani pochopiť fakt, že keď mi na profilovku ide "nakladať" typo čo sa snaží na tej jeho tváriť ako mafián je to neuveriteľne komické? ...
a teraz pposledná otázka- ty sa naozaj za to čo píšeš necítiš trápne??
ak nie, tak sa ani neunúvaj odpísať, lebo mi je ťa úprimne ľúto už teraz...
@djdaniels kto si ty, že by si mal osudzovať východniarov za to, že sa pohybujú po tvojom pupku sveta?? ak si si neuvedomil sme jedna krajina a ak sa ti niečo nepáči, odsťahuj sa. takých primitívov ako ty je tu už aj tak dosť...a odomňa si už nezaslúžiš ani štipku pozornosti, nieto ešte ts myslím, že si si tu už spravil dosť peknú vizitku, tvoje prijebané názory čítať už nebudem.
@djdaniels chudák, trpíš retardáciou, alebo si líznutý nejakou inou mentálnou poruchou, že nedokážeš pochopiť základné súvislosti? nereaguj na mňa lebo mi je zle z toho jaký kokoti majú právo voliť o tomto sa choď baviť s tebe podobnými potom sa pozri do zrkadla a keď ti samému nepríde zle z toho aký si vymytý kus kokota tak ťa za to ešte život vyfacká sám..a mysím, že už aj facká keď si svoje komplexy potrebuješ silou mocou ventilovať na nete.. čau
@djdaniels jááj, inžinieri z východu majú ostať vedení na úrade práce a sedieť doma, aby vy chlapci z brátyslavy ste mali vysoké platy... a áno, viem koľko ľudi chodí do BA za prácou, ale čo majú robiť? môže niekto kto sa narodil na východe za to, že je tu vysoká nezamestnanosť a má kvôli tomu trpieť, keď môže si nájsť prácu v inom meste? jaj ahá, niekto mal šťastie že sa narodil na západe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
si myslite , ze ficko si precita a zmeni priority?
Abrahám Lincoln
teda môžme len dúfať, že SMER bude prvý, kto to zmení
btw. väčšina hlasujúcich si myslí, že svet zanikne 21. 12. 2012 alebo čo ? Pretože takýto prepad životnej úrovne môže spôsobiť len megakatstrofa ako napr. svetová vojna Nepozerajte už tie debilné katastrofické správy (ach)
No ja si myslím, že dokafranie dôchodkového systému a budúce ťažké zaťaženie prvého piliera môže priniesť celkom dosť bordelu.
Aj keď samozrejme, 25% z druhej možnosti je asi trocha priveľké číselné vyjadrenie ...
Takže ty si myslíš, že keby doteraz vládol Mečiar, mali by sme sa zhruba rovnako?
Opatrenia, ktoré poznačia životnú úroveň počas vlády Smeru viac ako zmeny v dôchodkovom systéme, či už pozitívne alebo negatívne sú napr. vyššie dane a vyššie odvodové zaťaženie určitých skupín zamestnancov a SZČO alebo zmeny v zákonníku práce... Ale nemyslím si, že dôsledky týchto opatrení by mohli mať väčší vplyv na životnú úroveň ako ekonomické a politické zmeny reflektujúce krízu v eurozóne, či iné globálne zmeny, preto si stojím za tým, čo som napísal
No, ak by akákoľvek vláda nemala mať schopnosť našu úroveň zvýšiť, tak zlepšenie našej úrovne by asi malo byť od vlády nezávislé a teda by tá úroveň mala byť rovnaká, aj keď by nás viedla iná vláda.
Čo by bol, aj vzhľadom na to, aké vlády tu už boli, veľmi zvláštny postreh.
Ja zasa neviem o tom, že aby tvrdenie malo dôsledok, musí ho tam človek explicitne napísať, ale tu si asi aj tak nepomôžem ...
Bordel je ...
Pod kožuchy sa hrabe ...
Ale s tou úrovňou sa stále dá nejak narábať, akokoľvek je škála úrovne dosť malá oproti tej, ktorá je mimo tuzemskej moci a ovplyvňuje celú európu, prípadne celý svet.
A teda, pozerajúc sa do histórie si dovolím tvrdiť, že to nie je len čisto teoretické rozjímanie.
Inak, ja verím tomu, že ak by ľudia, ktorým sa nepáčia príliš malé odtieňové rozdiely medzi fazuľkami, aj tak vybrali tú zelenšiu, (alebo fialovejšiu?) prirodzenou evolúciou by sa tie fazuľky snažili vyzerať prívetivejšie, až by raz vyzerali dokonca aj požívateľne.
chceš mi napísať ešte niečo a potvrdiť že si len obyčajný chudák ktorý vživote okrem pičovania nič nedokázal, alebo aspoň sklapneš a prestaneš sa strápňovať?
moja ty sa do mna nestaraj co ja som ty sa kukni na seba ze mas 19rokov udajne podla profilu a pacnes si tam fotku aku by si nedala ani 15rocna..takze ty mi tu ides kazat o strapnovani sa? radsej budz ticho a nekomentuj ma, zjavne my dvaja si nazorovo nesadneme a bude inteligentnejsie sa ignorovat
tie tvoje "faakty" mi podlož nejakým dôveryhodným zdrojom alebo prestaň tu potiť kvôli tomu, že ti nejaký východniar vyfúkol prácu...
Inak ty si uvedomuješ čo robíš alebo tvoja mozgová kapacita je natoľko obmedzená, že nedokážeš ani pochopiť fakt, že keď mi na profilovku ide "nakladať" typo čo sa snaží na tej jeho tváriť ako mafián je to neuveriteľne komické? ...
a teraz pposledná otázka- ty sa naozaj za to čo píšeš necítiš trápne??
ak nie, tak sa ani neunúvaj odpísať, lebo mi je ťa úprimne ľúto už teraz...
a asi si nebola v BA a nevies kolko vychodniarov sa tu pohybuje..ale to uz moja vec nieje zistuj si.
a ak nieco mas voci mojej osobe napis mi to TS velmi rad si to precitam. tu vo fore je zadana tema ina a nie rozoberanie komentujucej osoby.
ps. si prva zena ktorej som vobec nejak spatne povedal ale fakt mi to nedalo.