O necely rok budem mat 15 preto sa chcem spytat ci je povinne zaobstarat si obciansky preukaz.. LEBO JA HO NECHCEM!! zbytocne starosti a nemam naladu sa ist dat odfoti a vobec nemam naladu nan cakat a platit zan. nemam naladu ho nosit a uz vobec nemam na
tak ked mas 15 tak ho nepotrebujes moc.ale ked uz budes mat viac a pojdes do roboty tak budes potrebovat.a ked si ho spravis neskor tak neviem presne ale je za to neaka pokuta.ale to neviem naisto
akurat co sa odfotis pockas kym sa urobi a mas pokoj.ja ho ties nenosievam uplne vsade kde idem.a za obciansky sa neplati.to iba keby si ho nahodou stratil tak vtedy si uz musis ten druhy zaplatit.
ja osobne ani nejako nevnimam ze ten obciansky vobec mam.
@vilo14 si chuj nemám naladu pozrime sa na neho...bez občianky si nič, nemôžeš cestovať, nemôžeš preukazať svoju totožnosť, nemôžeš si kupiť cigy,alkohol...nemôžeš si spraviť vodičák, nemôžeš prístupiť k maturite ...
je to hrozne ťažke sa isť odfotiť čo nieje ani 5 minút a vybavovanie je o ničom nevyrabaš si ho ty!!! a neplatí sa
ohľadom nosenia ho zo sebou...je veľmi ťažke si ho strčiť do peňaženky...či nemáš naladu nosiť so sebou ani len peňaženku...spamätaj sa čo je to za rozum...som zvedava čo budeš robiť, keď budeš dospelý ešte len vtedy zažiješ čo sú to ozajsné vybavovačky
@0 áno, občiansky preukaz mať musíš a nevyhneš sa tomu. jedine že by si sa dal na život bezdomovca, zmieril sa s tým, že nikdy nebudeš mať školu, brigádu, prácu, poistenie, vodičák, účet, mobilný telefón, možnosť nakupovať inak ako za nažobrané peniaze, nik ti nepomôže, keď sa ti niečo stane a keď ťa niekto zabije, ani po tom nikto nebude pátrať.
ahá, tak ty nemáš náladu sa dať fotiť... nemáš náladu zaň platiť... hmmm, a na platenie pokút náladu mať budeš, keď sa budeš nachádzať viac než 500m od miesta bydliska (či koľko to je) a nebudeš mať ako preukázať svoju totožnosť? A či ideš čakať na vodičák? Alebo sa preukážeš preukazom poistenca?
1. prve vidanie OP je zadarmo (len fotku si platis)
2. staci dojst dat rodny list a zobrat OP (mne to trvalo 20min som tam cakal tolko)
3. mat ho u seba musis mat ak si 250m od domu alebo sa nemozes niak inak nedokazes preukazat totoznost (ak je pri tebe kamarat co povie hej vola sa tak a byva tam a tam tak vtedy ta dovedu domova ukazes im OP )
4. radsej op ako pas
5. za opatovne vydanie OP sa plati 5euro pri zmene udajov alebo vyprsani platnosti (10r)
6. google.sk
7. ak mas 15r a nemas pri sebe OP mozes byt sankciovany (podla SR zakonov ) a nemusia ta pustit ani do zahranicia ak ta "nahodne" skontroluju na colnici
cize odporucam ho radsej mat je velky ako kreditka ktoru uz ma podla mna kazdy a do penazenky sa zmesti lahko (alebo pod vlozku boty )
ved co je na tom take strasne? ty budes mat ten mensi.takze sa ti to zmesti do penazenky a co stresujes? jedna fotka ta nezabije heh a co sa tyka platenia..tak neplatis...iba ked ho stratis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a teraz ja:
je povinné komentovať to ?
a je velmi pravdepodobne, ze potom neskor olutujes, ze sa ti ho nechcelo dat spravit.. tak si to rozmysli
hej tá fotka na ňom je dosť strašidelná, ako na všetkých preukazoch
btw. viac optimizmu do života
akurat co sa odfotis pockas kym sa urobi a mas pokoj.ja ho ties nenosievam uplne vsade kde idem.a za obciansky sa neplati.to iba keby si ho nahodou stratil tak vtedy si uz musis ten druhy zaplatit.
ja osobne ani nejako nevnimam ze ten obciansky vobec mam.
je to hrozne ťažke sa isť odfotiť čo nieje ani 5 minút a vybavovanie je o ničom nevyrabaš si ho ty!!! a neplatí sa
ohľadom nosenia ho zo sebou...je veľmi ťažke si ho strčiť do peňaženky...či nemáš naladu nosiť so sebou ani len peňaženku...spamätaj sa čo je to za rozum...som zvedava čo budeš robiť, keď budeš dospelý ešte len vtedy zažiješ čo sú to ozajsné vybavovačky
ešte nejaká múdra otázka?
2. staci dojst dat rodny list a zobrat OP (mne to trvalo 20min som tam cakal tolko)
3. mat ho u seba musis mat ak si 250m od domu alebo sa nemozes niak inak nedokazes preukazat totoznost (ak je pri tebe kamarat co povie hej vola sa tak a byva tam a tam tak vtedy ta dovedu domova ukazes im OP )
4. radsej op ako pas
5. za opatovne vydanie OP sa plati 5euro pri zmene udajov alebo vyprsani platnosti (10r)
6. google.sk
7. ak mas 15r a nemas pri sebe OP mozes byt sankciovany (podla SR zakonov ) a nemusia ta pustit ani do zahranicia ak ta "nahodne" skontroluju na colnici
cize odporucam ho radsej mat je velky ako kreditka ktoru uz ma podla mna kazdy a do penazenky sa zmesti lahko (alebo pod vlozku boty )