Ahojte
Chcela by som sa spýtať či už ste niekto absolvovali a akú ste mali obhajobu svojho obrazu na skúškach? pretože ja vôbec neviem čo mám vymyslieť ako mám obhájiť moju prácu aby to vyznelo trochu normálne, zatial sa mi nedarí. všetky názory a návrhy
tak čo poznám klauzury a podobne, väčšinou by si mala postupovať tak, že aká bola prvotná myšlienka, či si si nejak vyhľadávala informácie (z psychológie, histórie a podobne), prečo si sa rozhodla pre danú formu a materiál (olej, akryl, plátno, rám, nie rám atď), ako sa myšlienka a koncept rozvíjali v priebehu práce atď.
však hádam vieš, prečo si maľovala to, čo si maľovala
Vsak transcendujes vnutornu limitnost kreativnej expresie a vyberom texturovaneho media stavias existencnu uzkost pozorovatela nad senzoricky indikovane subjektivne esteticno
veď ty si ho robila, nie? Ako máme mi opísať imaginárny obraz?
Veď tak, robila si ho na nejakú tému... povedz akú, prečo si zvolila taký motív a spôsob zobrazovania, ako si zvolila, čo ťa inšpirovalo k výsledku... ak si použila špecifický postup, materiál, popíš prečo si sa pre ne rozhodla... veď skrátka všetko, čo ti prúdilo v hlave, keď si tvorila. Skrátka povedz prečo si vytvorila to, čo si vytvorila
ja som s obhájením nikdy problém nemala, ale možno ti pomôže postup čo robia moji kamaráti- tí si vždy spísali, akoby to, čo vytvorili vysvetlili kamarátom a potom podľa hlavných bodov pokračovali a snažili sa to upraviť tak, aby to, čo hovoria malo hlavu a pätu. Nemusíš používať ťažké slová a tváriť sa super-duper artistic, ak máš problém s vyjadrením svojej myšlienok, povedz to tak, ako je to tebe prirodzené a určite to bude ok a časom sa zlepšíš vo formulovaní toho čo si chcela povedať
Proste začni tak, že povieš čo ťa k tomu inšpirovalo. Ake si mala inšpiracie, prečo si sa práve tým inšpirovala. No a potom povieš, čo hlavným nametom, čím si pracovala, ako dlho a že s celým tým výtvorom si spokojná, ale vieš, že by sa to dalo ešte o trochu lepšie, ale venovala si tomu všetok svoj čas a úsilie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
však hádam vieš, prečo si maľovala to, čo si maľovala
@grietusha ďakujem za koment
Veď tak, robila si ho na nejakú tému... povedz akú, prečo si zvolila taký motív a spôsob zobrazovania, ako si zvolila, čo ťa inšpirovalo k výsledku... ak si použila špecifický postup, materiál, popíš prečo si sa pre ne rozhodla... veď skrátka všetko, čo ti prúdilo v hlave, keď si tvorila. Skrátka povedz prečo si vytvorila to, čo si vytvorila