Ako často si kupuješ oblečenie a koľko naň míňaš? Vyhľadávaš akcie alebo na sebe nešetríš? Čo je pre teba lacný kus oblečenia a odkedy začína byť drahý? Koľko stál najdrahší kus oblečenia v tvojom šatníku? Do akých obchodov chodíš najčastejšie?
Už pár rokov si kupujem všetko okrem topánok a spodnej bielizne v sekáčoch. Aj cez internetový secondhand . Tam čakám, kým bude daný kus oblečenia v čo najväčšej zľave, ale s tým, že keď sa mi niečo páči úplne tak, že by ma porazilo, ak by mi to niekto vyfúkol , tak si to kúpim aj keď nie je vo veľkej zľave. No tam sa bavíme aj tak o malých čiastkach. Tie sumy sú oveľa nižšie ako v bežných obchodoch. Rada nakupujem aj na bazoši a tak. A raz za čas si kúpim niečo zo stránky EMP. Ale tam tiež číham na zľavu. No najdrahšia moja vec boli kanady za 90 eur, ktoré som si kúpila okolo 2011? Tak asi, ale tie už som dávno vychodila a aj predala, takže niečo sa mi vrátilo.
Minam nan v poslednych dvoch rokoch dost, pretoze na to proste mam. Viem, ze nepotrebujem 11 mikin a 40 triciek, ale nepomozem si, ked vidim nieco, co sa mi paci, kupim si to. Robim to aj preto, ze veci co nosim, mikiny lonsdale, everlast a rozne handry od ceskych a slovenskych punk kapiel musim pracne hladat po eshopoch a na koncertoch, takze casto sa stava, ze ak to nekupim hned, mozno sa k tej veci nedostanem aj par rokov. Do obchodov moc nechodim, akurat sem tam po rifle a do jedneho army shopu po kozene opasky, rukavice a bundy brandit. Mam rad kvalitne veci, hlavne kozene bagance a sidovky, co vela vydrzia, vekom chytaju patinu a su to najdrahsie kusky v mojom satniku. Drahe je relativne. Ak mi bunda vydrzi 3-5 rokov, kludne za nu dam 2 kila.
Ako kedy. Niekedy si nekupim nic niekolko mesiacov, inokedy narazovo v priebehu mesiaca nakupim 10 veci. Myslim, ze na sebe nesetrim, aj ked ma vzdy potesi, ked natrafim na pekny kusok za dobru cenu. Rada nakupujem v outletoch, kde napriklad kabat, ktory stal povodne 12 000 kc, kupim za 3. Najdrahsia vec je asi nieco z doplnkov, myslim ze jedna kabelka stala cez 10k (stale sme v ceskych korunach ), potom asi nasleduje kabat za necelych 8 a dalsie kabelky v podobnej hodnote, ale vsetky tie kabelky boli darceky, sama by som si take drahe asi nekupila. Neviem definovat, co je pre mna drahe. Zalezi na pomere kvality, casoveho horizontu v ktorom tu vec planujem pouzivat, mojho celkoveho nadsenia, momentalneho rozpolozenia a financnej situacie Najcastejsie nakupujem na internete (bibloo, modivo, zalando...), z kamennych obchodov outlety alebo napr. peek&cloppenburg.
Nakupujem veľmi sporadicky, kedže som sa nenarodila včera zakladny šatník už mám vybudovaný. Občas(1x ročne?) dokúpim niečo trendy alebo keď sa mi už moje veci zničia/vyperú ale inak vôbec.
Čo sa cien týka mám hábky aj zo sekáču doslova za euro/dve ale aj kabelky za štvorciferné čísla. Pokiaľ je tá vec kvalitná alebo má hodnotu nevadí mi si priplatiť.
Tohto roku mi pribudla bunda na zimu od nejakej severskej značky a je to proste pre mňa taká láska že ju budem nosiť až kym sa nerozpadne
Ja kupujem, ked sa mi vec znici mam dvoje rifle univerzalne, 5 svetrov, 5 triciek s kratkym rukavom, asi 4 saty, a 3 tenisky (z toho jedne su cisto nove, druhe sa rozpadavaju, a tretie moc nenosim), a to dookola kombinujem, ked sa to znici, kupim si podobnu vec a zas to nosim dookola
najdrahsie, co som si kupila boli martensky, za 100 eur vo vypredaji, ktore som potom predala za 80. Inak vacsinou kazdy kus, co mam, stal do 30 eur a nakupujem tak 80 percent v hmku
najdrahsi jeden kus, co som platil plnu sumu, bol kabat za 300 tusim. mam tiez par veci, co boli pred zlavou okolo 600, ale ja som ich vychytal v zlave este oblek bol drahsi (dokonca aj po zlave), ale to neni jeden kus, tak to neratam.
akoze, za oblecenie by som chcel a vedel rozjebat nenormalne prachy, preto som si musel vymysliet strategiu, ako to zvladnut tak, aby som bol spokojny aj ja aj penazenka. drahe (tzn. v stovkach) veci kupujem len take, co pri spravnej starostlivosti a intended pouzivani vydrzia tisic rokov (topanky, vetrovka, kozenka (ta vydrzi tisic rokov pri akomkolvek pouzivani tho), etc). a potom setrim na veciach, co maju kratky lifespan no matter what (kosele, tricka, nohavice, ...), to je v drvivej vacsine pripadov do 80 eur, obvykle do 50.
@2 - rovnako tak. 90% oblečenia, mimo spodného prádla, ponožiek a športového oblečenia nakupujem v sekáčoch.
Vo väčšine prípadov si veci kupujem len keď ich skutočne potrebujem, nie len pre radosť, alebo aby som mal z čoho doma vyberať. Nehovorím, že si raz za čas nespravím radosť, ale to je tak raz za rok - väčšinou sa jedná buď o obuv, špecifické športové oblečenie, alebo pokrývku hlavy(guilty pleasure)
Pred par rokmi sme mali s kamaratkou este ako studentky sutaze, kto vychyta nieco paradne za zlomkovu cenu a porovnavali sme potom ulovky. Toto ponatie nakupovania mi zostalo dodnes, hoci na to nastastie nie som odkazana. Ale ovela viac sa z nakupu tesim ked som si danu vec vedela vyhodne vychytat. Je to take, ze no nielen, ze mas kes, si aj sikovna.
Nakupujem az ked sa mi veci rozpadavaju, ale nie je to az tak casto. Mozno 3x do roka.
Akcie nevyhladavam, ale ked mam moznost kupit lacnejsie tak preco nie.
Neriesim, co je ako drahe ak to potrebujem tak si to kupim, ale v zasade topanky do 100e, tricko do 30, mikina do 100, nohavice do 100, bunda do 150, trenky do 20 atd.
Najdrahsie oblecenie asi jesenna bunda, ktoru som si vcera kupil (nieco malo cez 300).
Najcastejsie kupujem online, ale ak uz idem do obchodou tak vylucne skate/snowboard shopy, velmi vynimocne nike a podobne. V obchode s inym ako sportovym oblecenim som asi a nikdy nebol.
Málokedy si kupujem oblečenie, väčšinou len to, čo potrebujem
Teraz si budem musieť kúpiť bundu..našla som fajnú za 60€ a to bude asi aj najdrahšia vec, čo budem na sebe nosiť nie som nejaká utrácačka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Čo sa cien týka mám hábky aj zo sekáču doslova za euro/dve ale aj kabelky za štvorciferné čísla. Pokiaľ je tá vec kvalitná alebo má hodnotu nevadí mi si priplatiť.
Tohto roku mi pribudla bunda na zimu od nejakej severskej značky a je to proste pre mňa taká láska že ju budem nosiť až kym sa nerozpadne
najdrahsie, co som si kupila boli martensky, za 100 eur vo vypredaji, ktore som potom predala za 80. Inak vacsinou kazdy kus, co mam, stal do 30 eur a nakupujem tak 80 percent v hmku
akoze, za oblecenie by som chcel a vedel rozjebat nenormalne prachy, preto som si musel vymysliet strategiu, ako to zvladnut tak, aby som bol spokojny aj ja aj penazenka. drahe (tzn. v stovkach) veci kupujem len take, co pri spravnej starostlivosti a intended pouzivani vydrzia tisic rokov (topanky, vetrovka, kozenka (ta vydrzi tisic rokov pri akomkolvek pouzivani tho), etc). a potom setrim na veciach, co maju kratky lifespan no matter what (kosele, tricka, nohavice, ...), to je v drvivej vacsine pripadov do 80 eur, obvykle do 50.
Vo väčšine prípadov si veci kupujem len keď ich skutočne potrebujem, nie len pre radosť, alebo aby som mal z čoho doma vyberať. Nehovorím, že si raz za čas nespravím radosť, ale to je tak raz za rok - väčšinou sa jedná buď o obuv, špecifické športové oblečenie, alebo pokrývku hlavy(guilty pleasure)
Akcie nevyhladavam, ale ked mam moznost kupit lacnejsie tak preco nie.
Neriesim, co je ako drahe ak to potrebujem tak si to kupim, ale v zasade topanky do 100e, tricko do 30, mikina do 100, nohavice do 100, bunda do 150, trenky do 20 atd.
Najdrahsie oblecenie asi jesenna bunda, ktoru som si vcera kupil (nieco malo cez 300).
Najcastejsie kupujem online, ale ak uz idem do obchodou tak vylucne skate/snowboard shopy, velmi vynimocne nike a podobne. V obchode s inym ako sportovym oblecenim som asi a nikdy nebol.
Teraz si budem musieť kúpiť bundu..našla som fajnú za 60€ a to bude asi aj najdrahšia vec, čo budem na sebe nosiť nie som nejaká utrácačka