Kto z vás - študentov, obľubuje hudbu našich rodičov ? Mám na mysli interpretov ako Nedvědi, Nohavica, Gott, Kryl, Kubisova, Neckář, Katapult ... A kto z vás ju uprednostňuje pred dnešnou modernou ?
No stará klasika je naj. Nohavicu Kryla som v podstate začal počúvať len prednedávnom. Zahraničné metalovo-rockové pecky ako AC/DC , IRON MAIDEN, stará METALLICA, PINK FLOYD, LED ZEPPELIN, MOTORHEAD atd... Myslím ,že to je celkom stará hudba a o BEATLES ani nehovorím
uprednujem staršie a aj zahraničné radšej staršie..Elán, Habera, Olympic, AC/DC, Metalica, Iron Maiden, Boston a tak ďalej vypočujem si aj niečo nové ale väčšina sú pre mňa len drísty ktoré rádiá omielajú dookola
Ale veď mnoho slovenských a českých starých piesní obsahuje často text ktorý srdcu uľahodí... no povedzte mi, ako sa mám uvoľniť alebo zabaviť pri piesni ktorá obsahuje : "Čo ti jebe","All day, all night", alebo proste len tuc,tuc, tuc ??
@STUDENT1 niektore pesnicky mam rad, nerozlisujem ze stare, nove, taky zaner, hen taky ... ale ked vo mne pesnicka daco vyvola, tak preco nie ... ale zase neznasam ludi, co uviazli hudobne v ere nasich rodicov, dookola pocuvaju len 70's a 80's a na vsetko sucasne povedia ze to je odpad a ze hudba skoncila v 90 rokoch ... ako mne je jasne, ze sucasna pop tvorba je oproti tomu co sa robilo dakedy hudobny primitivizmus, ale ked kurva raz pour it up od rihanny vo mne zanecha dobry pocit tak, PRECO KURVA NIE ? ... hoci je to fakt aj hudobne aj textovo zumpa ...
Milujem takéto pesničky A idem sa hanbiť, ale je to celé moje detstvo, mám k tomu krásne spomienky.
Nemám to v ipode, ale keď to náhodou niekde počujem, tak si melancholicky zaspomínam na leto na chalupe a na naše cesty autom s otcom. A čo je smutné je, že to detstvo mi zatiaľ neskončilo, ale strašne sa bojím, že sa tak zachvíľu stane a bojím sa toho.
@rothschild samozrejme, tiež sa neradím do tých "zaostalých". Z modernej hudby mám aj ja svojich obľúbencov - Klus, Ine Kafe, Thompson... ale stále mi príde krajšie, keď napr. o láske spieva niekto z týchto starších, ako niekto kto stratil panictvo v 13, ani o tom nevedel a doposiaľ mení flandry ako ponožky... a celkovo aj význam textu. Veď je lepšie keď textu rozumieš ako keby si si mal 1000 krát pustiť pieseň a nemáš ani potuchy o čom je nie ???
@student1 neviem, zase s anj v textoch nemam nejako problem, a ked mam tak furt funguju stranky kde najdes preklady a co sa tyka tej lasky .... to je presne ten paradox, podla mna 2 najkrajsie pesnicky o laske (nestastnej) su slovenske od Elanu - Kde si (asi tak sa to vola) a od Desmodu - Za tebou .... pritom aj desmod aj elan nechcem povedat ze neznasam, ale nemam ich rad ... to je presne to co som napisal, neriesim roky, zaner alebo skupinu, ani neriesim album ako celok, ja to mam tak, ze je to furt o konkretnej pesnicke .... zase to co pises, ze clovek musi mat urcitu udalost odzitu aby to vedel v pesnicke uveritelne podat, s tym sa da suhlasit .... zase na tie skupiny nase, este zo sociku, nato ma tiez taky vlastny specificky nazor, pisem o skupinach, ale pouzijem jak priklad spevacku, tetu gombitovu ... nasi rodicia ju miluju, v telke z nej robia fetiš ... ale myslis si ze pri prerazila aj teraz, keby sa objavila ako neznama spevacka ? ... ved ten jej hlas, to je jak cirkulárka (strasne daco) ... proste ludia vtedy brali co bolo a povedzme si pravdu, nebolo toho vela ... vlastne, kazdy asi vie co ma rad a co je pre neho naj hudba na relax ... ale nepaci sa mi ked dakto pinda na hudbu, ktora sa mu nepaci
preklady... ok, tak ale mi povedz, aky hlbsi vyznam ma napr. teraz VELKY HIT - Monster od Eminema a Rihany... mne sa inak zdá / ale fakt len moj nazor/ ze hudba je uzko spata s inteligenciou studentou... my, 17,18,19 rocni studaci by sme mali robiť neaké protesty ? revolúcie ? na nás má stáť štát - svet ? HAH. Veď najviac sa prejavujú tí, ktorí najmenej vedia a potom to tak vyzerá... potom sa nedivme že nám vládne parta volov - keď stádo "vede vúl"
ja som na tom v podstate vyrástla také tie táborácke klasiky nás ocko vždy učil a neskôr som si ich aj hrala sama na klavíri.. a celkom sa mi to páči, hlavne si myslím, že texty majú väčšiu výpovednú hodnotu ako výplody niektorých dnešných interpretov..
@student1 monster je primitivizmus, mas pravdu, jak vsetko od rihanny, ale jej tvorba so mnou daco robi, daco to vo mne nechava, minimalne ked mam napr nervy a pustim si rihannu, tak ma to dokaze zase doviest do hladiny alfa ... viem co chces povedat svojimi komentármi, ale ja asi nesom spravny clovek ... nezamyslam sa nad hudbou, textom, len to vnimam a pravda je ze skor hudbu, melodiu, bass ako text ... mam to tak v hlave proste nastavene .... a inac to ze svet vedie ten kto ho vedie, to s hudbou vela nema ... skoro v celych dejinach ludstva to bolo tak, ze svet viedli tupci, aj vtedy ked tvoril mozart ... mudry a inteligentny clovek netuzi po moci, to skor tupci a takí tí alfa-samci ...
mne je jedno či je to staré či nové, keď je hudba dobrá a páči sa mi tak môže 5, 30, 50, 100 alebo 500 rokov a budem ju počúvať...keď sa mi niečo nepáči tak to môže byť aj najväčší hit súčasnosti s miliardou prehratí na YT a hraný 5x za hodiny vo všetkých rádiách a nebudem to počúvať.
Keď je hudba dobrá a mne sa páči je mi jedno koľko má rokov aj či sa mi za to bude nejaký hip hoper raper posmievať že som trápna a nie som in
gott, kryl, nedvedovci no problem...vypocujem si rada...
od mozarta cez swing, beatles, queen, bon jovi až po shakiru a muzikály....veľa by sa toho našlo čo si rada pustím....a čo???
Milujem "starú" hudbu
Nedvedovci,gott,muk,Schelinger a Beatles hlavne! . Ale skôr tie metalové/rockové a tak staré pecky ako Iron maiden,Acdc,Nirvana,Metallica
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
znesiem len Nohavicu.
Ale napríklad taký Guns N' Roses, Nirvana, AC/DC, Pink Floyd
Nemám to v ipode, ale keď to náhodou niekde počujem, tak si melancholicky zaspomínam na leto na chalupe a na naše cesty autom s otcom. A čo je smutné je, že to detstvo mi zatiaľ neskončilo, ale strašne sa bojím, že sa tak zachvíľu stane a bojím sa toho.
nedvedi tiez
celkovo stare ceske pesnicky su peckove a su lepsie nez spusta novodobych
Keď je hudba dobrá a mne sa páči je mi jedno koľko má rokov aj či sa mi za to bude nejaký hip hoper raper posmievať že som trápna a nie som in
gott, kryl, nedvedovci no problem...vypocujem si rada...
od mozarta cez swing, beatles, queen, bon jovi až po shakiru a muzikály....veľa by sa toho našlo čo si rada pustím....a čo???
Nedvedovci,gott,muk,Schelinger a Beatles hlavne! . Ale skôr tie metalové/rockové a tak staré pecky ako Iron maiden,Acdc,Nirvana,Metallica
Mne sa napríklad veľmi páči aj toto