ahojte. ako sa da naucit argumentovat alebo protiargumentovat...a aky je vlastne medzi tym rozdiel? ... lebo ked niekto mi nieco povie a riadna to zabije tak neviem co mam odpovedat
Neviem ti povedať.. vždy keď niekto ma blbe reči tak odpoviem automaticky potom na mňa každy len pozrie a je ticho.. väčšinou zato že poviem nejakú blbosť ktorú nepochopím ani ja a potom si pol dňa v duchu nadávam že bolo toľko lepších vecí čo som mohol povedať a ne zadristať takú blbosť akú som aj zadrístal
Ide o to, aby si mala vždy zaručenú pravdu alebo najlepšie nejaký dôkaz toho čo za pravdu považuješ. Všetko to závisí ale od tréningu a konfrontácie. Musíš sa jednoducho do takýchto situácií dostať a ak nie si dostatočne tvrdohlavá a nie si si 100% istá tým čo hovoríš tak to aspoň obráť na srandu.
Nie je dôležité mať vždy protiargument - ak ho už máš tak si ho musíš obhájiť. Ak sa často s niekým nevieš dohodnúť a vieš, že máš 100% pravdu tak mu ukáž dôkaz. Ono ho to za nejaký čas prejde a sám si príde k tebe po radu.
Ako sa hovorí najlepšia obrana je protiútok. Takže sa musíš čo najčastejšie dostávať do podobných situácií štýlom...
Niekto ti povie napríklad, že máš krivý nos...tak mu povedz, že dokážeš rozoznávať aj vône, ktoré idú z boku.
Alebo ti niekto povie, že si.......
Tak mu odpovedz tvojho otca syn alebo tvojej mamy dcéra...
A ak chceš argumentovať niečím o čom si nie si na 100% presvedčená tak to radšej nerob a daj za pravdu tomu, kto argumentuje.
Tréning, tréning a ešte raz tréning.
Musíš tieto situácie prežívať čo najčastejšie.
,,dakujem za nazor...ale nemyslim si,, - toto nie je protiargumentácia!
Teraz si len pozdvihla ego používateľa @etelnair.
Vyzeráš teraz v očiach ostatných ako narcis - mala si napísať napríklad niečo ako ,,porozmýšľam nad tým,,
Podľa mňa sa na tom nie je čo učiť. Proste keď debatuješ o oblohe a povieš,že je modrá a niekto povie,že je červená,tak mu automaticky povieš "pozri sa hore". Keď o niečom máš vedomosť,že to tak je,vieš to automaticky argumentovať už.Ale to čo ty popisuješ,je skôr podpichovanie medzi kamošmi a niekto to "zabije" proste a už mu nato nemáš čo povedať,tu je to skôr už asi o slovnej zásobe a rýchlosti reakcií,používanie metafor a pod.Napríklad mňa málokto vie "odpísať" niečím,vždy ma dačo napadne okamžite čím ho prebijem.S tým sa asi musíš narodiť.
A ak sa stane,že ti to zabije proste sa zasmej,nie vždy sa dá na všetko hneď reagovať.Tiež ma velakrát potom napadne,že som mohol povedať to a to.Ale veď ide len o zábavu medzi kamošmi,nič viac.Ak nevieš čo povedať tak to nerieš a vez sa na tom čo hovoria iní
@spisovatel ..wooow dakujem no a napriklad dakujem ze uz nabuduce viem co budem odpovedat ked mi niekto povie ze som blba . ale su aj ine reakcie ktore ja neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
protiargument-s niekym mas odlisne nazory on si svoje argumentuje(vysvetluje) tak ty mu ich napadas inymi svojimi argumentmi
Nie je dôležité mať vždy protiargument - ak ho už máš tak si ho musíš obhájiť. Ak sa často s niekým nevieš dohodnúť a vieš, že máš 100% pravdu tak mu ukáž dôkaz. Ono ho to za nejaký čas prejde a sám si príde k tebe po radu.
Ako sa hovorí najlepšia obrana je protiútok. Takže sa musíš čo najčastejšie dostávať do podobných situácií štýlom...
Niekto ti povie napríklad, že máš krivý nos...tak mu povedz, že dokážeš rozoznávať aj vône, ktoré idú z boku.
Alebo ti niekto povie, že si.......
Tak mu odpovedz tvojho otca syn alebo tvojej mamy dcéra...
A ak chceš argumentovať niečím o čom si nie si na 100% presvedčená tak to radšej nerob a daj za pravdu tomu, kto argumentuje.
Tréning, tréning a ešte raz tréning.
Musíš tieto situácie prežívať čo najčastejšie.
1. názor (Ja si myslím, že.... Alebo: Podľa mňa je to takto...)
2. dôvod, prečo si myslím, že je to tak
3. dôkaz o tom, že je to tak
Iný človek môže mať iný názor na vec, a tak v diskusii použije PROTIARGUMENT.
Ale ak nemáš k dispozícii bod 2 a 3 tak radšej nehovor nič alebo začni tému, ktorou si si na 100% istá.
vtedy ťa nemôže nič prekvapiť.
,,dakujem za nazor...ale nemyslim si,, - toto nie je protiargumentácia!
Teraz si len pozdvihla ego používateľa @etelnair.
Vyzeráš teraz v očiach ostatných ako narcis - mala si napísať napríklad niečo ako ,,porozmýšľam nad tým,,