So školou sme boli na výlete v galérií. A ako to,ze obrazy, ktore absolutne nič neznazornuju su oznacovane ako umenie? Podla mna je umenie dokonale nakresliť portrét alebo odfotiť nejaku podarenu fotku, ale našpliechať na obraz zmes farieb uz podla mna ne
je to abstraktné umenie. Autorovi nešlo o tom, aby zobrazili čosi skutočné, aby hneď každý vedel, o čo ide. Naopak. Núti tým pozorovateľa premýšľať. A to je podstatou umenia
a mne sa páči napr.práve Picasso ...ale akože v podstate si pozriem hocijaký obraz...a na abstrakciu som expert,ja aj keď chcem dačo urobiť tak vznikne kopa machúľ...
mam rad abstrakciu. ale nepaci sa mi, ked sa preda napriklad platno s jednym cervenym stvorcom za neskutocne peniaze, pretoze autor je slavny a uznavany maliar, pricom rovnake dielo od neznameho autora by bolo bezcenne.
ja si presne naopak myslim.. ze len obycajny portret umenie nie je.. to je skor obkreslovanie.. pokial to nie je doplnene o nejake dalsie vlastne autorove prvky.. kazdy clovek vnima inak.. tak aj umelci svoju inak vnimanu realitu daju na platno.. a to robi umenie.. neviem si predstavit.. ze by na obrazoch boli len portrety.. ja sa radsej pozeram na tu zmes farieb a hladam tam nieco
mne sa velmi pacili obrazy hundertwassera (aspon myslim ze sa tak volal), vo viedni ma aj domy, je aj architekt, take sialene, pestre, proste bordel na platne, ale niektore boli uzasnee
Namaľovať niečo, čo v konečnom dôsledku vyzerá ako fotografia nemá s umením nič spoločné. Aspoň podľa môjho názoru, svedčí to akurát tak o talente zobraziť niečo, čo aj tak každý vidí.
Ale prejaviť čosi, čo iní nevidia a dať tomu tvar a hlavne, dať tomu dušu je umenie. A preto je Picasso, ako kubista výrazne nepochopený.
...ja mám rád tie čo tam iba ako píšeš "našpliecha na obraz zmes farieb" výborne sa pri takom obraze relaxuje ked je tam niečo polopate(čo vidíš to tam je ) je to celkom pekné ale nieje to celkom ono
...raz som videl perfektný obraz od nejakého slovenského maliara taký rozmazaný obraz bolo treba chvílku pozerať ,že čo tam je zatial najlepší čo som videl skoda že som si ho neodfotil
@12 absolútne súhlasím, poznám jeden prípad keď sa predal obraz cca 2x2 metre a na ňom boli len zelené a žlté rovnako veľké pruhy, vydražil sa asi za sto miliónov a keď sa pýtali autora čo to je tak im povedal že raz sa ráno zobudil a toto uvidel na stene (slnko presvitalo cez žalúzie), ale stavím sa že keby som také dačo namaľovala ja tak nezarobím ani stovku
no jo som trubla.ale este nieco ma napadlo.v muzeu Andyho Warhola mozte vidjet taky jeden druh obrazov.ked sa na ten obraz pozriete tak vidite len kopec malych bodiek ciarok atd a cisty chaos.ale musite sa nanho pozerat zopar minut a vyjavi sa vam tam nieco.nevjem sice ako sa take obrazy robia ale je to psycho no....heh...dead
podla mna je cely pojem umenia relativny ja napriklad v tej naspliechanej zmesi farieb vidim umenie .. myslim ze je to lepsie vyjadrenie umelcovej podstaty nez nejaky realny portret niekoho ... ale zase ak je napr ten portret podany odlisnym sposobom (andy warhol - marilyn ), ktory vyhadruje nieco viac ako samotnu podobu osoby, to tiez povazujem za umenie .. takze ako hovorim .. cele je to relativne
vieš moja...To nie je len tak si sadnúť a nakresliť akesi čmaranice... Práve tie obrazy, kt. bežny človek nepovažuje za umenie majú taku hlbavu myšlienku, že by o tom knihy mohli písať...
Tatianka.....súhlasím......"Proces je dôležitejší ako výsledok.Výtvor možno skrititzovať, ale to čo pri realizácií zažijeme nám nikto nevezme.".....To je to najkrajšie na umení
najväčšie umenie spočíva v tom presvedčiť človeka o tom že to čo ten človek načmáral je naozaj umenie... často vymyslieť vhodný názov = 3/4 úspechu.. Sto ľudí sto chutí ako sa hovorí umenie sa nedá hodnotiť podľa nejakých stupníc alebo poučiek..
S veľmi veľa ľuďmi tu súhlasím...podľa mňa je umenie v obrazoch vtedy ak sa naň pozriem a mám z toho pocity, to je niečo také, že si vylieva svoju náladu, názory, pocity na plátno...ja to milujem keď mám obraz a hľadám v ňom, čo chcel autor povedať a ako vidí svet...to je úžasné...je tiež pravda že je to o mene, lebo sú oveľa lepší umelci, o ktorých nikto nič nevie ale to už sú zapletení do biznisu atď...niekto píše básne, niekto skladá hudbu, ale vždy je podstata rovnaká, že si vyprázdňujú dušu, ide to samo a tým ,že majú talent na maľovanie, si ju vylievajú týmto sposobom...obyčajný človek miesto toho chodí posilovať,alebo je vorkoholik a tak...a už som vybočila od témy...čiže je to umenie, pre mňa je taký človek výnimočný, ktorý dokáže vystihnúť realitu svojím sposobom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ty tam možno nič nevidíš, nepači sa ti to, tak to podla teba umenie nie je....
ale u niekoho to je možno presne naopak
podla mna je napriklad umenie zalozit takuto debilnu diskusiu
na druhej strane som videl obrazy renesancnych majstrov v louvri a to umenie bolo, dokonale umenie
Ale prejaviť čosi, čo iní nevidia a dať tomu tvar a hlavne, dať tomu dušu je umenie. A preto je Picasso, ako kubista výrazne nepochopený.
...raz som videl perfektný obraz od nejakého slovenského maliara taký rozmazaný obraz bolo treba chvílku pozerať ,že čo tam je zatial najlepší čo som videl skoda že som si ho neodfotil
myslim ze by si sa mal zamerat na ine veci aco kreslit vlkov s vyplazenym jazykom.dnes take us nikoho nezaujima.neber to zle ale mna to moc nezaujalo