hm , co takto neodhadzovat odpadky ale hadzat ich pekne do kosa, zbytocne vela nestriekat dezodoratov , nepalit umelinu a gumu atd , nejazdit na olovnaty benzin =D tych moznosti je vela
recyklovať, menej jazdiť autom, nezahadzovať odpadky, nenakupovať veci v plastových obaloch, ale využívať bio-obchody, kde aj šampóny a dužgely vedia načapovať, nepoužívať igelitky, nepoužívať pesticídy...džízs spôsobov je veľa...zapájať sa do akcií ako guaerilla gardening v BA...
Na Slovensku niečo také ako ochrana prírody nefunguje, teda aspoň to neni vidieť. Všade kam kuknem hodený špaček alebo iná ,,ozdoba´´ šak čooo, na čo by som to ja macher hádzal do koša že..šak nemám vačky, tak to šmarím rovno na zem, ono sa to za nejakých sto-dvesto rokov rozloží...ach kokotizmus...mali by tu zaviesť niečo také jak v tom ázijskom štáte už neviem ako sa volá, ale aj inde sú vysoké pokuty za bordel..človek pomôže len tým, že nebude hádzať blbosti do jazier, napr. skapaté kone a potom do toho na festivaloch skáču ludia rozbité flaše a podobné blbosti, a nerozhadzovať odpadky..triediť odpad,recyklovať, ale ani to tu nefunguje...koše akokeby neboli dostatočne jasne rozoznatelné, čo sa má do nich hádzať aký druh odpadu -.-
Kamarátov som minule tak zjebala, doniesť na opekačku plné fľaše nie je žiaden problém, veď sú ľahké, ale odniesť ich naspäť z opekačky prázdne je ťažké! Prečo odniesť plastovú/sklenenú fľašu do kontajnera s recyklovaným odpadom ktorý je o meter ďalej, keď ho môže moja matka hodiť do komunálneho odpadu, ale čo sa čudujem? Ona nie je schopná ani roztriediť príbor do myčky...
Joj ale inak minule som povedala jednému krupiérovi po záverečnej v bare, nech nahádže sklenené fľaše do recykovaného kontajnera a na môj údiv ma poslúchol a o druhej v noci začal trieskať s tými fľašami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Konkretnejsie - pozname 5 stupnov ochrany, pričom ten piaty je najvyssim stupnom potencionalej ochrany prirody v krajine...
Zriaduju sa rezervacie a narodne parky, chranene krajinne oblasti, oznacovane a pomenovavane podla regionu..
Napr CHKO Ponitrie....
To k tvojej prvej otazke
Joj ale inak minule som povedala jednému krupiérovi po záverečnej v bare, nech nahádže sklenené fľaše do recykovaného kontajnera a na môj údiv ma poslúchol a o druhej v noci začal trieskať s tými fľašami