Môj otec podzvádza moju mamu už asi 4 roky. Mladšia sestra to vedela dosť dlho kedže ich nachytala ako sa bozkávajú. Ale bála sa dačo hovoriť. Ja som na to kápla až možno tok dozadu keď som videla jeho smsky. Jeho "milenka" je naša "dobrá" suseda. So sest
Tak ked o tom vsetci vedia a nikto s tym nic nerobi, tak asi.. nic? :ehm: Neviem.. je to skor ich starost ako tvoja, pokial tym ty nejak vyslovene netrpis.
Ich partnersky zivot je ich vec. I ked ta to trapi a dotyka sa ta to citovo, nemas pravo miesat sa do toho. Je ich hlupost, ze ked uz nieco take robia, tak to nerobia tak, aby sa to nedotykalo deti. Kazdopadne. To si musia vyriesit len a len o oni.
mozes k tomu zaujat postoj, mozes matke dohovorit, aby to otcovi netolerovala, aby sa s nim rozisla. mozes vynadat otcovi. mozes plakat, mozes sa hnevat. mas na to plne pravo.
v konecnom dosledku tu situaciu musia riesit oni medzi sebou.
to, co ty vidis ako ignorovanie problemu, moze byt pre nich urcita forma "dohody", vyrovnania sa s tym.
mama bude bud trpitelka, alebo si to vyriesi po svojom, a zabezpeci sa podobne.
tak ci tak, ty s tym naozaj vela nezrobis.
Môžeš prehovoriť ale tvoje slová nemusia byť vypočuté alebo pre druhu stranu relevantné. Nechal by som veci plynúť. Osoby možu konať vždy slobodne. Každý môže vykonávať, čo chce no následne musí znášať aj ťarchu alebo dôsledky, ktoré z konania vyplynú. Dôsledky môžu prísť skôr aj neskôr, to nie je možné určiť konkrétnou formou.
Veci sa zvyknú rozpadávať, zanikať a následne opäť vznikať v inej podobe, čase, priestore. Stále dookola.
Myslím, že @luc.ka ti to napísala stručne a vecne (približne)
Rodičia kažu deťom ,aby sa spravali zodpovedne,a pritom,sami rodičia robia chyby, ktore zasahuju hlboko na city hlavne deťom, ktore toto musia znašať. Tvoj Otec by si zaslužil priučku, no možno tvoja mama niečo rieši a nechce vas deti do toho ťahať.Držim prsty aby sa to vyriešilo
necitala som to, ale: to nie je tvoj problem. To je medzi nimi a ich vec. Velmi by som sa do toho neplietla, snad, lebo nakoniec by si mohla skoncit tym, ze si budes musiet vybrat jednu stranu a to je tazke, kedze si vyberat asi nechces.
fuuu by sa opovazila dajaka tetuška nadavat na moju mamku ..by som sa do nej pustila jak nikto..
a k teme..ty s tym asi nic nespravis je to ich vec jedine sa mozes s mamkou porozpravat nech to tak nenecha..
Ja by som asi povedala ocovi, že o tom viem, nech sa netvári, že to tak nie je.
A na mamu by som sa asi pozerala ako na naivnú hlupaňu. Aj moja teta to takéto mala a tiež je s tým mužom stále aj keď to vedela.
Môžeš zaujať postoj, môžeš im povedať, čo cítiš, že ťa to trápi, čo si o tom myslíš... Ale! nemôžeš to vyslovene riešiť, pretože i keď si ich dieťa a dotýka sa ťa to, v konečnom dôsledku to nie je tvoja vec. Je to ich vzťah, ktorý si musia riešiť oni. Ak im to takto vyhovuje, nič s tým nenarobíš.
Akurát tie nadávky na tvoju mamu... voči tomu by som sa určite nejako postavila. Inak čo sa týka podstaty tohto problému, nevyriešiš nič...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
mozes k tomu zaujat postoj, mozes matke dohovorit, aby to otcovi netolerovala, aby sa s nim rozisla. mozes vynadat otcovi. mozes plakat, mozes sa hnevat. mas na to plne pravo.
v konecnom dosledku tu situaciu musia riesit oni medzi sebou.
to, co ty vidis ako ignorovanie problemu, moze byt pre nich urcita forma "dohody", vyrovnania sa s tym.
mama bude bud trpitelka, alebo si to vyriesi po svojom, a zabezpeci sa podobne.
tak ci tak, ty s tym naozaj vela nezrobis.
ale mozes sa s nou porozpravat a zsitit dovody jej pocinov, mozno sa len boji alebo co
Veci sa zvyknú rozpadávať, zanikať a následne opäť vznikať v inej podobe, čase, priestore. Stále dookola.
Myslím, že @luc.ka ti to napísala stručne a vecne (približne)
A celkovo, jednak to nie je moja vec, a jednak by mi to bolo jedno.
S tym toho vela nenarobis, mozes sa s nimi skusit porozpravat, ze ta to trapi, ale pochybujem. Takto si to "vyriesili", tak to maju.
..akurat by som nenechala len tak tu zensku nadavat na tvoju maminu.
a k teme..ty s tym asi nic nespravis je to ich vec jedine sa mozes s mamkou porozpravat nech to tak nenecha..
A na mamu by som sa asi pozerala ako na naivnú hlupaňu. Aj moja teta to takéto mala a tiež je s tým mužom stále aj keď to vedela.
Môžeš zaujať postoj, môžeš im povedať, čo cítiš, že ťa to trápi, čo si o tom myslíš... Ale! nemôžeš to vyslovene riešiť, pretože i keď si ich dieťa a dotýka sa ťa to, v konečnom dôsledku to nie je tvoja vec. Je to ich vzťah, ktorý si musia riešiť oni. Ak im to takto vyhovuje, nič s tým nenarobíš.
Akurát tie nadávky na tvoju mamu... voči tomu by som sa určite nejako postavila. Inak čo sa týka podstaty tohto problému, nevyriešiš nič...