lol..odluka znamena, ze cirkev bude samostatna... a nie, ze na nu budeme vsetci platit ako doteraz nech si platia len ti veriaci, potom by sa ukazalo, kolko je "skutocne" veriacich...
Odluka cirkví od štátu - znamená, ako už správne podotkla @deraina úplné osamostatnenie cirkví /Všetkých teda katolíckej, evanjelickej/ od štátu. Znamenalo by to, že štát nebude prispievať na činnosť kultu.
Priatelia celé znenie historický prvého návrhu odluku cirkví od štátu zverejním na svojom blogu /z roku 1920, zájkon nebol prijatý/
Dievčatá, zároveň sa vám ospravedlňujem, že som v rýchlosti zabudol dať za veriaci aj príponu /a/, takysto aj za ateistu/ka/.
tu ani tak nejde ci verim alebo neverim ale to ze cirkev nema ziadne pravo starat sa do statu a obmedzovat jeho pravomoci podla mne by bolo dobre keby bola odluka
ja umriem... ja som za to, aby bolo na Slovensku čo najlepší peace, takže ak chcú ateisti odluku, nech si ju majú, je mi to jedno, popravde, ani o politiku sa nezaujímam tak šialene, ako ivlu
takú horlivosť a podľa pabla agilnosť , by som použila pre výučbu evolúcie v biológii, kedysi o to boli "divoké vojny"
mezo a jemu podobní, a potom sa čudujme všetci, aká nevraživosť tu je, keď vládne takáto úroveň, jeden si posmech robí, druhý sa hus do piva vyzná a tretí pošle všetkých do pi... haleluja, a zipporah má furt pravdu
nech si na cirkev platia iba ti co chodia do kostolov a su pobozny....ved cirkev takisto vlastni vela lukrativnych pozemkov... ked uz ... sak des sa pozriem na vyplatnu pasku tak ma ide jebnut o zem kolko dani platim statu..a on da este na cirkev z choho ja nic nemam...podla mna je to TOTALNE NESPRAVODLIVE !!!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Priatelia celé znenie historický prvého návrhu odluku cirkví od štátu zverejním na svojom blogu /z roku 1920, zájkon nebol prijatý/
Dievčatá, zároveň sa vám ospravedlňujem, že som v rýchlosti zabudol dať za veriaci aj príponu /a/, takysto aj za ateistu/ka/.
takú horlivosť a podľa pabla agilnosť , by som použila pre výučbu evolúcie v biológii, kedysi o to boli "divoké vojny"
najlepšie: kostoly spáliť, fary zbúrať, veriacich nahnať do gulagov, poprípade rovno spáliť s kostolmi