to je dost dufam pri tom nespis skus sa informovat v Mochovciach, oni maju aj vlastne ulozisko nizko a stredne aktivneho RA odpadu. pripadne by som s tym zasla na policiu alebo miestny urad zivotneho prostredia a oni ta uz usmernia
@zmarek20 oooo ja by som to zobral..
je to len alfa žiarič a pokým sa nerozbije sklo tak z toho moc neunikne ak to nebudem nosiť na krku... mám aj olovený dutý blok na takéto veci...
Ospravedlňujem sa za otázku mimo témy, ale kto (asi ZSSR) a prečo vyrába rádioaktívny budík?..teda s drážkami s rádiom..a toto je teda dosť veľká dávka na budík...teda, to sú unikáty, a ja som si kúpil taký, čo svieti...teraz sa cítim trápne.
@schrodingerovamacka farba obsahuje rádium a látku ktorá pri pôsobení ionizačného žiarenia emituje svetlo.. napadá mi že by to mohol byť sulfid zinočnatý.. svieti aj bez napajania elektrinou. A narozdiel od tých svietiacich farieb ktoré sa dnes bežne používajú - po osvietení svetlom chvíľu fosforeskujú - rádioaktívna farba získava energiu na svietenie zo žiarenia pri atomovom rozpade a nemusí byť predtým osvietená svetlom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
je to len alfa žiarič a pokým sa nerozbije sklo tak z toho moc neunikne ak to nebudem nosiť na krku... mám aj olovený dutý blok na takéto veci...
*Neaktualna tema.