mne davali prec 2 znamienka. Nic strasne. Umrtvia, odrezu, zastavia krvacanie a zasiju. Otazne je kde ti ho budu odstranovat. Mne ho davali prec na lavom boku. Takze sa mi dost tazko chodilo. Potom to zrastie a chodis na kontrolu. Znamienko poslu na histologiu, kde ti povedia ci bolo zhubne a bla bla bla. Mne ho odstranovali chirurgicky a spravi ti to barz jaky chirurg.
samotný zákrok nebol bolesitvý, ale keď prestali účinkovať lieky .. au ale tak dá sa to vydržať. dva týždne som bola trochu ´chromá´, potom mi vybrali štichy a v pohode.
a ešte predtým som bola u kožnej aby sa na to pozrela.
no najprv ideš ku kožnej a potom na chirurgiu. ležíš na stole, umŕtvia ti to, vyrežú a zašijú. Bolesť necítiš, len taký ťah kože, keď to dávajú dokopy...ale pozor! presne ako napísala @tysha , keď ti večer prestanú účinkovať lieky, je to masakeeer....nezabudni na to a skús sa opýtať či ti nedá nejaké lieky alebo čo...
no a zhruba také 2 týždne je to citlivé, nemala by si si to miesto sprchovať (to je celkom veľká peripetia), a potom ti vyberú stehy a ok.
@kayleen78 - podľa mňa sú dosť viditeľné...posudzujem podľa mojej, aj napriek tomu, že to znamienko bolo dosť maličké, je tam vcelku viditeľná jazva...hlavne preto, že okolo celého znamienka ti musia pre histologiské vyšetrenie vyrezať aj kúsok kože, takže tak...
Ja som si davala jedno znamienko na chrbte odstranit chirurgicky. To umrvtvenie bolelo neskutocne bolestive (ako myslim to vsuvanie ihiel) a to odrezavanie znamienka este o dost viac, akoby to umrtvenie ani nefungovalo. Tak neviem ze ci to ja mam taky nizky prah bolesti, alebo ze prave to jedno znamienko bolo take bolestive, fakt neviem. Ale potom po zakroku to uz bolo v pohode, len treba na to davat pozor, aj pri umyvani povedzme, chodit na kontroly, je to taka dost ostara. A uz dovtedy ubehlo asi desat rokov a jazvu mam taku svetlu, vypuklu a este sirsiu nez bolo to znamienko. Ale moznoze to len ja som mala taku zlu skusenost, nenechaj sa tym odradit Okrem toho to bolo uz dost davno, snad odvtedy aj ta medicina zase trocha pokrocila dalej...
neradím ti dávať si to odstraňovať chirurgicky. hm..mamina má teraz na nose jazvičku, ktorú vidno tak isto ako znamienko. a sestra má na chrbte 4-centimetrové jazvy!! po blbých znamienkach..
mne vyberali znamienko normalne chirurgicky ked som bola mensia a mna to nebolelo ani ked mi prestali zaberat lieky.. ale pamatam si ze mne to umrtvenie prestalo zaberat az niekedy v polke dalsieho dna, dovtedy som mala necitlivu vrchnu cast ruky uplne
ale mam z toho dost skaredu jazvu, kedze sa mi to zle zrastlo, kedze som mala 12 a este som rastla a tak... a mozno mi to aj zle zasili co ja viem, vyzera to otrasne ale nebolelo to kazdopadne ani neboli...
ja som si dala odstranit z krku a chrbta...nebolelo to,bolo to iba neprijemne,ziadne lieky som nedostala,iba co inekciu,ta ked prestala posobit tak to trochu pobolievalo...ostane sice jazvicka ale co mam na krku rok tak uz ju nevidiet...boli odstranene chirurgicky...
chcela by som si nechat odstranit znamienka laserom. znamienka su na tvary a bojim sa ,ze ked budem rast bude vidiet vypalenie. neviete mam ist na laser?? a od kolkatich rokov sa vobec mozu nechat odstranit znamienka z tvare??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
samotný zákrok nebol bolesitvý, ale keď prestali účinkovať lieky .. au ale tak dá sa to vydržať. dva týždne som bola trochu ´chromá´, potom mi vybrali štichy a v pohode.
a ešte predtým som bola u kožnej aby sa na to pozrela.
no a zhruba také 2 týždne je to citlivé, nemala by si si to miesto sprchovať (to je celkom veľká peripetia), a potom ti vyberú stehy a ok.
ale mam z toho dost skaredu jazvu, kedze sa mi to zle zrastlo, kedze som mala 12 a este som rastla a tak... a mozno mi to aj zle zasili co ja viem, vyzera to otrasne ale nebolelo to kazdopadne ani neboli...