nie som bratislavcan, ale viem si predstavit, ze by bola relativne prosperujuca a ze potom by ma to mozno tak netahalo do zahranicia a vedela by som existovat aj tu
To je čo za tému ... to rovno nech je každá dedina a mesto samostatný "štát" so samostatnou správou všetkého ... neviem si predstaviť, čo by to bol za chaos a to, že si väčšina firiem zakladá sídla, továrne a pobočky len vo väčších mestách nieje vina ľudí ale podnikateľov, za to ľudia nemôžu, že je to dedina alebo malé mestečko (s nízkym počtom obyv. apod.) a že tam nieje poriadne žiadna práca resp. za minimálku (pretože čo ? väčšie mesto, viac obyvateľov, viac škôl= viac "akože lepších zamestnancov" - to je len pohľad, viac potencionálnych zákazníkov ... ) aj keď niekto má vyštudovanú VŠ a čo sa v takom prípade deje ? Odchod do iného, väčšieho mesta za prácou popr. zahraničia, moc túto problematiku nesledujem a ani neštudujem, čiže je to len názor ale príde mi to ako hlúposť ... ( nie, nie som z dediny ), btw. to je len rýchly názor, rád by som napísal viac a "rozumnejšie" no ponáhľam sa
Koncept Wilsonovho mesta (ak vám to nič nehovorí, nájdite si na Googli Wilsonovo mesto - len si to hlavne nemýlte s tým trápnym filmom) bol zaujímavý. Ale obávam sa, že Bratislava je taká "bohatá" najmä kvôli silnej centralizácií na Slovensku a vo výsledku by to Bratislave skôr uškodilo
Ako samostatne mesto by mala chabu armadu, a coskoro by bola obsadena slnieckarskymi rakuskymi armadami a katastralne pripojena k Viedni, az by vznikla stredoeuropska mega-aglomeracia Vienaslava.
Akože je to zaujímavý nápad a nebol by som proti... je to rozhodne realizovateľné... Mohli by sme byť ďalším daňovým rajom... mesto by sa zase nabalilo ... a zväčšilo... ... ale je to nahlavu postavané si myslím... to potom prečo sa Viedeň neodrhne ako Viedenská republika ? ...
som hrinovcan a nech sa bratislava aj pojebe kludne nech sa odrthne mesto co si mysli ze je pupok sveta a pritom je uplna rit akurat sme o dacom podobnom mali nedavno debatu... jeden znamy ma zenu z BA a vravi ze jeho skusenost s blavakmi je taka ze ti stari presporaci su uplne v pohode ze najvacsi kokoti su ti, co dosli do blavy byvat daky typ ze mu asi polroka hovoril ze hen aky laznik... a potom tento typ stratil obciansky a nasiel ho tento znamy... a pozera a na obcianskom trvaly pobyt spiska nova ves a znamy je z presova a ked si porovnas presov a spisku tak kto je vacsi lazos? kludne sa oddelte a dufam ze tam potom nejaky mudry clovek posle napalm lebo akoze hlavne mesta ktore bolo vystavane len za komancov tak to je akoze velka vec
Nech sa odtrhne, má síce napojenie na jednu z európskych rozvojových osí preto v rámci SR najviac prosperuje ale jednostranným vyhlásením nezávislosti bez dohody s centrálnou vládou by boli von z EU a sen o obchodnej veľmoci by sa rázom rozplynul.
Ešte by som sa pozastavil nad tým že BA robí na zvyšok Slovenska...jj robí a to hlavne tých 200 000 CP-čkarov čo každý víkend ťahajú smerom na východ...
ja navrhujem okamžité odtrhnutie Starého mesta od zvyšku sockárskych štvrtí ako Petržalka a taktiež navrhujem spoplatniť mýtom všetky mosty vedúce do jedinej pravej starej BA a nie do nejakých prilepených dedín!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ešte by som sa pozastavil nad tým že BA robí na zvyšok Slovenska...jj robí a to hlavne tých 200 000 CP-čkarov čo každý víkend ťahajú smerom na východ...
No a teraz, nemali by sme mať aj iné mesta, ktoré by "prosperovali" ak by sa o takom niečom dalo na SVK hovoriť?
Nech pekne ostane... nech máme "prisťahovalcov" ja som už dotiaľ het, nikdy sa mi nepáčila a štve, ale pass.