vačšinou hej, ale nemusí byť..ja som sa zmierila s tým, že budem slepá jak moja mama má sedmičky..ja už mám dvojky a dačo a asi sa to bude zhoršovať..no čo už..ešteže existujú šošovky
zrak sa každému postupne zhoršuje, či už po 30ke alebo 40ke. Ale niekto nosí bríle už odmalička, nevidím na tom nič zlé a a ešte stále existujjú šošovky
Ja nosím okuliare už 50 rokov a zvykol som si na ne tak, že sa s nimi aj kúpem napr. aj v mori, hrával som s nimi aj futbal a hádzanú. Zrak sa mi postupne zlepšoval. A to až tak, že v súčasnosti si ich pri čítaní a písaní skladám, zvedavcom odpovedám, že ich nosím iba ako imidžotvorný doplnok (teda aby som vyzeral ako "inteligent")
isto to nie je, mozes aj nemusis, ale ak aj hej ved to nie je nic zle, mnohym okuliare pristanu, dnes je uz vsemozny vyber roznych ramov a skutocne si vies vybrat take co ta vystihuju a pristanu ti cize sa tym netrap
no moze a nemusi, heh u nas nosime okuliare len ja a moja o 7 rokov starsia sestra, ale my sme ako dvojičky, tak ja už si dávam pozor, lebo šetky choroby čo kedy mala ona ta presne v tom istom veku chytám aj ja, sakra ale výnimka, no ona ešte nemala ovčie kiahne ja hej juchu a neviem, porucha z počítača to určite nie je... to by som mala na obe oči rovnaké dioptrie, ale mám na každé oko iné, ach retard som ne? (( smutne...
neeeviem ja nosim okuliare ale moji rodicia nie akurat babka ale rodicia ne tze nemusi to byt dedicne ale keby si aj nosila neni to nic hrozneho si zvyknes
Je to dost malo specifikovane. Existuje dedicna predispozicia k refrakternej vade, ale podstatny je aj vplyv prostredia napr.:vela citat, pozerat do obrazovky, vo vseobecnosti stale do blizka. Da sa to minimalizovat trenovanim zraku.
moze to tak byť.. ale nemusí... napr mne zas doktor povedal že zlý zrak mám zdedení a pritom v mojej rodine nik nenosí okuliare .( teda brat ale po bratovi asi niesom a on má úplne niečo iné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ale ano je to dedicne...
co vsak neznamena ze prave ty musis mat ten gen..