No, okuliare nosím už dosť dlho a veľkosť dioptrií mám už pár rokov tú istú a nemám pocit, že by som potrebovala silnejšie. Avšak som prednedávnom bola u inej očnej a pomocou takého prístroja "odmerala", že by som mala mať o celú jednu dioptriu väčšie.
mam škulky a tiez sa mi skla nezmenili nastastie mam dost slabe okuliare a minule som bol taktiez u ineho ocneho a spytal sa mam ci nosim skulky aj pri PC ja ze hej a on, ze naco? takze asi tak
@hajzelodkosti a máš do diaľky, či do blízka? ja tiež nosím aj pri pc, aj pri čítaní, nechce sa mi ich furt skladať a nasadzovať a z veľkej diaľky aj tak nevidím na monitor bieda
ja som tiež nechcela nové okuliare, kvôli tomu, aby som ich nemala moc silné... ale teraz, keď mám väčšie dioptrie, tak cítim ten rozdiel a vidím stokrát lepšie... a jednoznačne odporúčam šošovky, to vyrieši tvoj problém s vyššími dioptriami, nakoľko keď to máš v oku, nik nevidí, aké vysoké sú, zatiaľčo napr. na okuliaroch je vidieť, keď máš už hrubšie sklá... Ja mám vyše 2 mesiacov šošovky, dnes som si bola nové vybrať, ide to síce fest do peňazí, ale je to omnoho konfortnejšie aj estetickejšie... ja si na šošovky nedám dopustiť, milujem ich XD ...okuliare mi lezú na city strašne ma znervózňujú, keď ich mám na sebe
pokial nevidis perfektne ani z poslednej lavice tak myslim ze vecsie dioptrie ti treba, ale zas myslim si ze sa ti bude na ne blbo zvykat ked mas uz dlho tie iste...
inac ja brile u kompu nemam neako mi to vadi xD... ale k telke ich mat musim lebo tam nic nevidim
@ghalantas ja som mala chvíľu šošovky, ale nevyhovovali mi. Už po troch hodinách ma pálili oči z nich.. a navyše som mala problém s nasadzovaním
@psycholilithka no, lenže o celú dioptriu zväčšiť mi príde dosť veľa. Možno keby o 0,25 tak to by som ešte prežila nejako, ale hento, no neviem. A ja som už na okuliare tak navyknutá, že bez nich si pripadám ako idiot
no tak to je podľa toho, akú máš poruchu, lekárku a čo za typ a značku ti dala. Možnos i mala také, čo veľmi neprepúšťali ksylík, tie sú zlé Ja mám také fajné, prepúšťajú cez 99% kyslíka
ja nosím doma 0.5 - ale tak v meste mám čím ďalej tým viac rozoznať toho kto ide predo mnou, už som tak pár ľudí nechcene odignoroval, ale nejako sa neviem zosobniť z okuliarmi, tak keby som mal mať silnejšie, tak buť nové rámy, na ktoré by som neviem kde zobral alebo šošovky
ako kopec ľudí si vyberie blbé rámy, je to aj o tom
@daydreaming - aj mne zvýšili skoro o dioptriu a zdalo sa mi to moc... a potom som šla k doktorke, ktorá robí šošovky a asi polku dioptrie mi z toho stiahla! ...No a aj ja som si pripadala bez okuliarov ako totálny pako, lebo som mala také ospalé, malé oči... ale keď máš šošovky, tak to vyzerá úplne prirodzene, nik ani len nespozoruje, že ich vlastne máš
Ja tiež nosím okuliare ale šošovky sú oveľa praktickejšie, Aj keď dvojtýždňové šošovky mi vydržia len týždeň ale to už je detail. Musím si nájsť čas aby som si skočila do optiky po ďalšie.
ešte som chcela povedať, že milujem šOšOVKY.. DIOPTRIE NOSíM skoro 5rokov, do diaľky.. nemám vysokú dioptriu, ale kontakté šošovky sú pre mňa niečo neuveriteľné.. ten pocit, že ideš po meste a vidíš!! a nič ťa na nose netlačí.... krása
Nosím okuliare niečo cez dva roky a odvtedy sa mi zhoršil zrak o jednu a štvrť dioptrie (nebude to tým, že zásadne nesvietim a čítam pri svetle pouličných lámp..)
Sama vieš, aké dioptrie ti vyhovujú, poznám ľudí, ktorí majú doma štyri rámy s rôznymi šošovkami, a nosia tie úplne pôvodné, lebo z tých "naordinovaných" ich bolí hlava..
Nedávno som mala zvýšené dioptrie o trištvrťku, nejaké dva týždne som si na to zvykala..Vieš, keď si nasadíš okuliare, pohneš hlavou a okraje zorného poľa sa rozvlnia (blee)
Inak ZBOŽŇUJEM svoje okuliare, hlavne tie súčasné.
Inak tiež by som mala nosiť šošovku ale už som ju asi rok nemala na sebe... Úplne ma to otravuje si to zakladať, začnú mi slziť oči keď si ich dávam, celý čas to v oku cítim svrbí ma to, vadí mi to... a navyše niekedy cez to vidím tak ako keby som ju vôbec nemala =/ Tak to úplne nechápem =/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
inac ja brile u kompu nemam neako mi to vadi xD... ale k telke ich mat musim lebo tam nic nevidim
(mam do dialky)
@psycholilithka no, lenže o celú dioptriu zväčšiť mi príde dosť veľa. Možno keby o 0,25 tak to by som ešte prežila nejako, ale hento, no neviem. A ja som už na okuliare tak navyknutá, že bez nich si pripadám ako idiot
a ja okuliare preferujem zatial...
ak budu moje oci tak slabe ze neuviidm roh steny tak si dam sosovky
teda iba jednu...
si predstavte, ťe jedno oko mam uplne normálne a druhé mam 2,5.. no konec..
a nosím aj bríle aj čočky podla nálady a situácie nepreferujem ani jedno
šošovky mám od začiatku roka a maximálna spokojnosť...
ako kopec ľudí si vyberie blbé rámy, je to aj o tom
poznám takého očného, čo ti zvýši dioptriu z 1ky na 3ku šmahom ruky.. sama to musíš vedieť a o jednu celú dioptriu je to dosť..
nehovorím, že doktor je blbý, ale tak proste mám svoje skusenosti a ani doktori nie su vždy presní a tak podobne
Sama vieš, aké dioptrie ti vyhovujú, poznám ľudí, ktorí majú doma štyri rámy s rôznymi šošovkami, a nosia tie úplne pôvodné, lebo z tých "naordinovaných" ich bolí hlava..
Nedávno som mala zvýšené dioptrie o trištvrťku, nejaké dva týždne som si na to zvykala..Vieš, keď si nasadíš okuliare, pohneš hlavou a okraje zorného poľa sa rozvlnia (blee)
Inak ZBOŽŇUJEM svoje okuliare, hlavne tie súčasné.
Inak tiež by som mala nosiť šošovku ale už som ju asi rok nemala na sebe... Úplne ma to otravuje si to zakladať, začnú mi slziť oči keď si ich dávam, celý čas to v oku cítim svrbí ma to, vadí mi to... a navyše niekedy cez to vidím tak ako keby som ju vôbec nemala =/ Tak to úplne nechápem =/