Boli ste niekto na OAJ ? Pretože ma učitelka vybrala , čo sa totálne čudujem lebo som uplne dutá ale nevadí... Je to este len skolske kolo a má to trvať 3 hodiny .. Bojím sa , že satam strápnim.. Co sa tam bude robiť ? Test sa predsa nepíše 3 vyuč. hodiny
viem že cez prvu nam pustili nahravku a mali sme z nej odpovedať na otáky v texte (plus tam bola aj nejaka gramatika teda celkovo test nejaký)
cez druhú to bolo niečo s obrázkami, neviem čo
a cez tretiu (to som už nerobila,bo som musela odísť zo školy kvôli somarine ale čo hovorili ostatní) tak tam ti dali názor a ty si musela im povedať svoj a presvedčiť ich o tom, že ten tvoj je správny
ja som bola minulý týždeň tiež prvýkrát, ale to na strednej.. ale to je asi všade to isté ako čítam.. malo to dve časti, písomnú a ústnu a tie boli tiež tak nejako rozdelené na nejaké podčasti proste budeš tam počúvať nejakú nahrávku a podľa nej odpovedať na otázky, potom tam bude test z gramatiky, slovíčka, čítanie s porozumením možno frázové slovesá a tá ústna časť, no.. my sme to mali dosť ťažké ale nejako som to dala.. a potom už spomínané čiernobiele obrázky na ktorých nič nie je vidieť a treba na to vymyslieť nejaký príbeh.. dobre spravíš ak do toho zakomponuješ aj priamu reč a neboj nejako to dáš
ja som bola na školskom kole vo štvrtok a malo sa to písať nejak dve hodiny ale stihla som to za trištvrte hodinu čiže to ti asi dala max. čas mne sa to zdalo celkom ťažké no a ja som len šiestačka a bolo to tak že tam bola gramatika (oprava chýb, dopĺňanie časov...) potom že nejaký text a mali sme tam doplniť slovíčka podľa písmena a ešte počúvanie a taký obrázok kde sme mali vymyslieť príbeh a potom ústna časť kde mi učka čosi kecala a moc som jej nechápala ale domyslela som si tak som sa nejako vykoktala a odporúčam ti v tých situáciách trochu gestikulovať používať mimiku proste hrať, môže ťa to zachrániť ak to nevieš vyjadriť slovami ale významu si pochopila držím palce
Ja som tiež deviatačka.Bola som minulí rok a tento idem zase(zajtra).Prvá časť je písomná.Máš tam listening kde máš nejaké otázky a musíš k nim doplniť odpovede s toho čo si počula.Druhá časť gramatika.Tretia doplňanie slovíčok do textu a posledná čítanie s porozumením.Väčšina tu píše že na to mali dve/tri hodiny,lenže ja to na budem mať len jednu O.o ..A v ústnej máš už tie spomínané obrázky s príbehom.Tak či tak, veľa šťastia
ja som bola aj na okresnom noo my sme na skolskom aj rozpravali a tak, ze nie len pisomka.. no bola tam slovna zasoba aj gramatika, neboj sa nestrapnis sa.. myslim ze aj nieco na pocuvanie tam bolo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
viem že cez prvu nam pustili nahravku a mali sme z nej odpovedať na otáky v texte (plus tam bola aj nejaka gramatika teda celkovo test nejaký)
cez druhú to bolo niečo s obrázkami, neviem čo
a cez tretiu (to som už nerobila,bo som musela odísť zo školy kvôli somarine ale čo hovorili ostatní) tak tam ti dali názor a ty si musela im povedať svoj a presvedčiť ich o tom, že ten tvoj je správny
raz som nejakým spôsobom skončila pri hitlerovi a druhej svetovej ani sama neviem ako