@xxar3s ak mas nasetrene tak co ti brani? Alebo chod len tak niekde do Thajska, alebo inej lacnej krajiny. Za 700 eur/mes tam mas pekny zivot a po roku sa mozes vratit k programovaniu.
@tommyhot možno skúsim... lebo tu na SK je pol roka zima a mne toto hnusné počasie nevyhovuje. Keby tam v ázii bola dobrá konektivita a hlavne klimatizovaný priestor možno by sa tam dalo zakotviť aj natrvalo a pracovať pre nejakú zahraničnú IT firmu. A bol si vo vietname alebo na bali?
@xxar3s v Azii v IT chces pracovat len v Singapore. Vsetko ostatne bude otroctvo za 5 korun. Konektivita je vo vychodnej Azii najlepsia na svete, v juhovychodnej v zavilosti od krajiny to moze byt super (Singapur) alebo aj dost na picu (Filipiny).
@xxar3s nie. Digitalni nomadi sa vacsinou tvaria, ze maju profitabilne blogy a medzi tym "ucia" male deti anglictinu aby mali za co chlastat pivo.
Samozrejme najdes aj normalnych expatov, ale ti su vacsinou vyslani z ich domovskej krajiny. V Azii si nikto normalny so skillmi nebude hladat robotu. Ak ta tam presunie zahranicna firma tak ti zvycajne ostavaju benefity. Ak si najdes job v Azii sam tak budes muklovat 12 hodinovky, nepreplatene nadcasy a podobne. Ako som spominal, jedina vynimka bude Singapur.
@tommyhot kamarát pracuje tu na SK z domu na pre amíkov najprv robil nejaký ťažký test a potom pohovor (konferenčný hovor). keď sme sa o tom bavili cca 2 roky dozadu tak dostával $50 / hod... ja by som sa tam zaregistroval tiež ale nie som javista bohužial.
A keď sa takto dá fungovať na SK prečo by sa to isté nedalo robiť aj v ázii?
Kým som ešte bol študent (tie dva týždne ) tak som si uplatnil zľavu na všetky Learn2Code kurzy na rok. A tam sú najväčšie topky kurzy od Yablka. Inak je to tam taký priemer, niekedy ťažký podpriemer.
A vo všeobecnosti mám rád online kurzy, ale treba vedieť nájsť tie dobré. Lebo dosť často mám pocit, že sú to strašné shity plné teórie, kde ti niekto bľaboce poučky, ale málo kto je naozaj ochotný ukázať know-how.
cez coursera.org som si robila kurz Introduction to forensic science a pomohlo mi to, keď som robila pohovor do súčasnej práce zároveň ma to dosť nadchlo a v podstate som sa kvôli tomu rozhodla, čo so životom
Okrem toho som si tam prešla History of music I, II, Beatles a Rolling Stones, ale to len pre potešenie a ešte naposledy Nutrition and lifestyle in pregnancy, lebo sa to raz zíde
V minulosti ano, teraz uz nie. Nejako som dost zaneprazdneny inymi vecami a mam pocit, ze to je zle a mal by som to zmenit. Potrebujem sa dalej vzdelavat a online kurzy su na to super.
EdX, coursera super (zadarmo / platil som si sam). Skusal som aj lynda.com no to ma nebavilo (platil to byvaly zamestnavatel),
@hellium aha, to si im dávala aj certifikát do tej súčasnej práce a tak ti to pomohlo? @wewo takže oplatí sa do toho investovať? ja len že či je to dobré aj takto online z domu alebo je lepšie niekam fyzicky chodiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Btw ak nie si este vyhoreny, tak urcite programuj, nahrab co najviac sa da a potom mas podstatne volnejsie ruky
Nebol som ani vo Vietname ani na Bali.
Samozrejme najdes aj normalnych expatov, ale ti su vacsinou vyslani z ich domovskej krajiny. V Azii si nikto normalny so skillmi nebude hladat robotu. Ak ta tam presunie zahranicna firma tak ti zvycajne ostavaju benefity. Ak si najdes job v Azii sam tak budes muklovat 12 hodinovky, nepreplatene nadcasy a podobne. Ako som spominal, jedina vynimka bude Singapur.
A keď sa takto dá fungovať na SK prečo by sa to isté nedalo robiť aj v ázii?
A vo všeobecnosti mám rád online kurzy, ale treba vedieť nájsť tie dobré. Lebo dosť často mám pocit, že sú to strašné shity plné teórie, kde ti niekto bľaboce poučky, ale málo kto je naozaj ochotný ukázať know-how.
Okrem toho som si tam prešla History of music I, II, Beatles a Rolling Stones, ale to len pre potešenie a ešte naposledy Nutrition and lifestyle in pregnancy, lebo sa to raz zíde
EdX, coursera super (zadarmo / platil som si sam). Skusal som aj lynda.com no to ma nebavilo (platil to byvaly zamestnavatel),
@wewo takže oplatí sa do toho investovať? ja len že či je to dobré aj takto online z domu alebo je lepšie niekam fyzicky chodiť
IT je viac menej o samoučení sa a ak ťa to baví a máš vôľu tak sa z netu naučíš veľmi veľa