Jednoducho je to tak ludia sa snazia schudnut, objavia sa tu aj taky ako ja, ktory by potrebovali pribrat. Ja viem VELA PAPAJ , NASILU no jednoducho nezabera to mam to odskusane. Nechcem nabrat vahu formou FITNES , jednoducho potrebujem len zvysit svoju
No mate to rovnake, ako ti, ktorym to nespaluje, na zvysenie objemu by ti prave to fitness/posilka pomohli najlepsie. Lebo ked si taky obaleny tukom to tiez nie je nic moc.
B-12 ano niektorim to pomohlo..Napriklad takym co sa neboja injekcii... B-12 je to vitamin a podporovnie chuti do jedla..podla mna to nema nic s priberanim....no mozno tebe to pomoze...Moj priatel ma taky isty problem,ale nechce si pichat nic a zere a zere a zere a nic....
noo ja som tiez na tom tak aa ten B12 vyskuusam.. teda uz dlghsie som cela.. bo nejem maso.. a len tam je,... a inak je to aj v tabletkach... nemusii to byt len injekcne
jeziiis, ludia...viete vy co je vlastne B12? sa ani zohnat velmi neda... ano, rastu z toho svaly,ludia mozu jest a jest a vsetko v pohode, priberaju a tak...ale nikde vam to nepredaju pretoze sa zistilo ze podporuje aj rast rakovinovych buniek... je to vlastne karcinogenna latka, takze tazko ludia... akurat to davaju ludom co maju svalovu atrofiu, tych uz rakovina strasit nemusi...mno ale zohnat sa da vsetko, jeden kamos si to zohnal ani nevem kde a ma od toho vyhadzany cely chrbat, svaly ma, to ano...ale kozu ma ozaj hnusnu...aj ja mam taky problem, ale zerem, cvicim a pomaly priberam... zatial 5kg som nabral za 5 mesiacov...uvidime ako bude...
ked uz chces mat vahu (ktora asi nevydrzi dlho) tak ber creatin a doplnky ku strave, ale v tom sa uz nevyznam...skuste www.google.sk abo chodte za dietologickou a poradi aku stravu mat...
creatin?? a podobne pripravky.. z tych nepriberem, iba keby ze zacnem chodit do fitnes a budem mat svay ale to ja NECHCEM , zacnem pichat anabolika a nafuknem sa 8DDDD
ty vlastne neces mat svaly ale byt ako prasa? aha, takze ces mat tucne brucho kere je sexi? ...mno tak to je ine... hmm, inac mas tu pisane ze vazis 73kg, a to ne je dost? mno ale nevem, umeliny by som nezral, kup si tesco chipsy a ides
ano mam 73 ale mne sa to zda byt malo viem ze su ludia co su na tom, da sa pvoedat horsie ako ja, ale potreboval by som aspon 90 8DDD, to by mi stacilo , tak zase nie az take velke brucho , jednoducho len zhrubnut , ziadne svaly nie, tak tie chipsy to by sa aj dalo chipsy a cola 8 )
pokial ti to velmi spaluje, tak vydrz do cca 20-tky (20-21 rokov), potom sa to pomaly zmeni, a potom tvoje telo zacne fungovat ako viac muzske, cize aj priberies lahko...
proste ak sa ti to neda teraz, nech robis co robis, tak asi sa to neda, lebo telo to nedopusti, tak sa s tym zmier, a ver ze sa to neskor zmeni a same sa to zmeni
fiiiha, cierny licanorb, co nenavidi ludi , si nemysli, ze ta nechapem, ale dobra rada nad zlato: ty ludi potrebujes, aj ked sa ti to nepaci, a dufam, ze najdes aspon jedneho spravneho cloveka, ja pocitujem tiez nechut k cloveku vseobecne, ale nesmie to prerast v extrem
a co sa tyka problemu? : tu je moj stravny listok, zarucene priberes po nom, je chory, a nezarucujem, ze budes mat problemy s TS:
rano cez vikend: tvrdy syr, velke muller jogurty, arabske chleby, aj dve zozerem, cokolady dake, lizatka, same dristy nezdrave do obeda, obed: drzkovica, mna mnam, abo daco take mastne fajne, najvecsi extrem je vyvar slepaci mastny fajny, kopec tuku tam mas, daj si tri taneire za den, a vyhral si nad vlastnym metabolizmom, a vkuse jedz jedz jedz, ziadne zdrave zeleniny ovocie, ale fajne plnotucne mlieka, kolace, puncove fajne, mnam mnam, pchaj do seba kazdu hodinu daco , jasne ze nie do prasknutia, no a bohata vecera to isti!!! kazdy vecer vyjedaj mastne salamy, šunkiy, tlacenky!!!, na liptovsku zabudni, tu jedia len rozumni ludia , a po osmej dake plnotucne jogurty, da sa, sleduj hlavne co obsahuje velky tuk, moze ti posluzit aj info, co nevie vela ludi: za den ked clovek chce schudnut, musi konzumovat tridsat gramov tuku dokopy, ty si to znasob na daku 70tku stovku, a mas vyhrate, to je cele tajomstvo tych30gramov, od toho sa odraz, na potravinach sa vzdy pisu hodnoty vyzivne
Ja som mal podobné problémy ale odkedy chodím do posilky a žerem ako blázon 8 krát denne tak som za mesiac čosi pribral cez 7 Kg. Teraz viem, že keby aj nechcem tak sa do leta dožerem na hranicu 80 Kg, mám síce okolo 18% tuku ale neva.
Netrep mi, že ješ veľa keď nepriberáš, musíš jesť ovela viac a častejšie. V objemovke neexistuje slovo nevládzem. Kúp si aj Gainer.
no jak, vsak musis par dni jest take mastnoty stovku tukovych gramov denne a musis pribrat
a to si vystihol, ja to tiez tak pocitujem, som odolnejsia proti clovecine, iba jedneho cloveka som stretla v zivote, co mi rozumel v tomto, ja mam rada svojich blizkych ludi, ale ludsky svet mi ide neskutocne na nervy a na srdce, a castokrat sa hanbim za to, ze som clovek
Miro016 B12 nie je dostupnee v lekaarnach?? aale to nejake divnee.. resp. je to jediny vitamiin, kt. obsahuje maso a nic ine.. preto to zvyknu vegetariaani brat ako doplnok ku strave... aale tak nevadiii... o dovod menej ist do lekaarne
aaa inak ja priberaam ked jem maalo..a chudnem ked vela.. cize som stale na tom istom a tak som spravila taky mini vlastny objav... ze mozes vyuzit jojo efekt vo svoj prospech.. proste nejaky cas jedz len minimaalne a pak zacni poriadne jest.. aa telo by malo zacat ukladat vsetko.. len myslim, ze organizmus nebude nadseny.. ale pribrat by si mal...
Licanorb: To záleži od toho na čom chceš pribrať. Ak ti stačí tuk tak aj toho gainera určite pribereš, ale ak chceš meso tak musiš cvičiť. A zasa pochybujem, že by ťa zabilo, keby si začal chodiť 2-3 krát tyždenne do posilky.
A ako píše bosorka to je tiež pravda. Pretože človek môže príjmať vela kilodžaulov denne ale jednoducho je to u neho hodnota pri ktorej drží váhu. Možno by nebolo odveci štyri dni jesť menej
(menej nemyslím tak že vychudneš na smrť) a po štyroch dňoch sa napchavať v pravidelnych dvojhodinových intervaloch do nemoty.
treba cvicit a brat gainery a nie podla toho co je napisane na vyrobku..ale desat razi viac disappointed:bulharska konstanta sa to vola?? -nesom si isty)...a doplnky stravy a zrat a zrat a zrat secko...uplne...ale ne ze budes kazdy den blvat bo to by ti bolo na kkt!! ...nooo.dokopy aj s prisunom creatinu mozes pribrat na mase...ale to asiki neni pre teba...ked neces svaly ..lebo by si musel veeela cvicit
A ked sa rozhodnes jest...mne pomaha heslo:ZJEM TO...VED niesom baba...!! ...baby,neberte to osobne ...ja mam tiez problem maly z vahou ale dat 10000za tieto veci co som sem pisal asi neee ...radsi budem zrat azrat!!
ALE JEDZ VELMO VELA A LEž TYžDEN V KUSE A IBA ZER A ZER A ZER VSETKO CO UVIDIš ZEZER A VERíM ZE PRIBEREš A POTOM TU NEHLADAJ RADU AKO SCHUDNUť DOBRE????....
Skus ten Pangamin, kup si ho v lekarni. Musis ho ale brat pravidelne dlhsiu dobru. Zopar mesiacov. Gainer som mala, ale necvicila som, takze skoro nulova zmena. B12- Ti predpise doktorka vo forme injekcii je to ucinnejsie ako vo forme tablet. Treba skusit vsetko, samozrejme nie naraz. A jest hoci len v malych davkach, ale PRAVIDELNE!
ja som mala malo zeleza tak mi pichali B12 injekciu..viem znie to divne ale doktorka tvrdila ze je to sice na priberanie ale ze to pomoze rychlejsie zelezo ulozit v tele kedze mi k tomu dali aj tabletky..a tak som chodila kazdy druhy den k sestricke na injekcie..no..pribrala som 3 kila...ale..ten pocit ze si stale hladna neprestajne..uz mas plny zaludok ale stale mas pocit ze si hladna a furt do seba daco pchas..no haluz a btw: tie injekcie..je ich 5 a pichaju sa do stehna..nic prijemne..hlavne ked akurat ked ti ich maju pichat sa dostavi na prax asi 18 rocny mladik..pekne modriny boli..
Ahoooj vitaj v klube "podvýživených"..mňa sa už aj učiteľky pýtajú či mi nedávajú doma jesť čičo..tiež ma to štve že nijak raz nemôžem pribrať a pritom jem viac ako hocikto v mojom okolí -slanina, ryby, veľa, veeľa mäasa a trávy a nič!..Pred troma rokmi som mala stavy že idem na B12 ale bola som od toho odhovorená, takže sa stretávam s názormi že mám čakať, že v 18 sa to obráti, že začnem priberať ako prasa..iní hovoria že mám taký metabolizmus- nj veľa sa hýbem ale ešte viac jem a nič..keˇna niečo prídeš, tak daj vedeiť
ja mam ten isty problem...nech robim co robim nemozem pribrat...ja to mam aj zdedene lebo v rodine su skoro vsetci stihly. Mam tiez velmi rychle spalovanie.Kamaratky mi sice hovoria ze vyzeram dobre ale aspon take 3 kg naviac by sa zisli
zdravim ťa........toto čo tu je napisane ten jedalniček je to všetko pekne aj spravne ale ak k tej strave pripojiš 4 krat do tyždna posilovanie a nejake doplnky tak naberieš uvidiš
ja som tiez hrozne chuda...jem vela a nic...vyskusala som toho dost, ako mensia som brala tie kvasnicove tabletky, potom som chodila na B12, potom zase kvasnicove tabletky, neskor som si nasadila vysokohormonalnu antikoncepciu ... a stale nic... nedavno som vyuzila 6 flasticiek peritolu a prestavkami, tu som sice pribrala asi 4-5 kg, prezierala som sa, ale zvysilo sa len na vahe, na postave neni nic vidiet a ked som peritol vzdy douzivala tak asi tyzden mi absolutne nechutilo jest a tym padom som sa skoro vratila na povodnu vahu...moji rodicia su tiez s tych chudsich, ale mamina v mojom veku bola uz trosku viac pribratejsia... zaujmave je, ze ti tučni ludia mi hovoria aka som brutalne chuda a ti s normalnou, alebo chudou postavou ma obdivuju-zaujmave, nie?
naucila som sa s tym uz zit...ved si predstavte ze si nemozete dat hocico na co mate chut, ked mam o polnoci chut na pakel čipsov, tak si ich proste dam, aj ked to nieje zdrave, ale co uz. nechcela by som prezivat tie komplexy s tučnoty a priberat aj s pohara vody....este by som mala jednu nadej a to prestat fajcit a vtedy sa ze ozaj priberie...ale ta vôla ((
mne pomohol B12 ale v tekutej forme, ma lepsie vstrebavanie, mam viac energie a nie som vyhadzana ako z tabletiek, kupujem ho z veganskej stranky vitarian.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
A este vysokokaloricke potraviny.
proste ak sa ti to neda teraz, nech robis co robis, tak asi sa to neda, lebo telo to nedopusti, tak sa s tym zmier, a ver ze sa to neskor zmeni a same sa to zmeni
a co sa tyka problemu? : tu je moj stravny listok, zarucene priberes po nom, je chory, a nezarucujem, ze budes mat problemy s TS:
rano cez vikend: tvrdy syr, velke muller jogurty, arabske chleby, aj dve zozerem, cokolady dake, lizatka, same dristy nezdrave do obeda, obed: drzkovica, mna mnam, abo daco take mastne fajne, najvecsi extrem je vyvar slepaci mastny fajny, kopec tuku tam mas, daj si tri taneire za den, a vyhral si nad vlastnym metabolizmom, a vkuse jedz jedz jedz, ziadne zdrave zeleniny ovocie, ale fajne plnotucne mlieka, kolace, puncove fajne, mnam mnam, pchaj do seba kazdu hodinu daco , jasne ze nie do prasknutia, no a bohata vecera to isti!!! kazdy vecer vyjedaj mastne salamy, šunkiy, tlacenky!!!, na liptovsku zabudni, tu jedia len rozumni ludia , a po osmej dake plnotucne jogurty, da sa, sleduj hlavne co obsahuje velky tuk, moze ti posluzit aj info, co nevie vela ludi: za den ked clovek chce schudnut, musi konzumovat tridsat gramov tuku dokopy, ty si to znasob na daku 70tku stovku, a mas vyhrate, to je cele tajomstvo tych30gramov, od toho sa odraz, na potravinach sa vzdy pisu hodnoty vyzivne
: : : , dufam ze som pomohla dobru chuuuuuut
Netrep mi, že ješ veľa keď nepriberáš, musíš jesť ovela viac a častejšie. V objemovke neexistuje slovo nevládzem. Kúp si aj Gainer.
PS-- k tomu co bolo na zaciatku-- uz som takeho cloveka nasiel 8), -- cim viac nenavidim ludi,, tym viac som voci nim odolny
JAY-- Gainer?? to ale budem musiet chodit do fitenes, aby to malo nejaky efekt nie??
a to si vystihol, ja to tiez tak pocitujem, som odolnejsia proti clovecine, iba jedneho cloveka som stretla v zivote, co mi rozumel v tomto, ja mam rada svojich blizkych ludi, ale ludsky svet mi ide neskutocne na nervy a na srdce, a castokrat sa hanbim za to, ze som clovek
A ako píše bosorka to je tiež pravda. Pretože človek môže príjmať vela kilodžaulov denne ale jednoducho je to u neho hodnota pri ktorej drží váhu. Možno by nebolo odveci štyri dni jesť menej
(menej nemyslím tak že vychudneš na smrť) a po štyroch dňoch sa napchavať v pravidelnych dvojhodinových intervaloch do nemoty.
A ked sa rozhodnes jest...mne pomaha heslo:ZJEM TO...VED niesom baba...!! ...baby,neberte to osobne ...ja mam tiez problem maly z vahou ale dat 10000za tieto veci co som sem pisal asi neee ...radsi budem zrat azrat!!
tak ti drzim palce!!
ALE JEDZ VELMO VELA A LEž TYžDEN V KUSE A IBA ZER A ZER A ZER VSETKO CO UVIDIš ZEZER A VERíM ZE PRIBEREš A POTOM TU NEHLADAJ RADU AKO SCHUDNUť DOBRE????....
Začal by som neakým spravnym stravovaním:
Bielkoviny: mäso – nie veľmi tučné, ryby akékoľvek, syry, vajcia, tvarohy, cottage, jogurty, mlieko ....
Sacharidy: ryža, zemiaky, vločky, cornflakes, cestoviny, celozrnné pečivo, med ....
Nemožem tu písať všetko čo musiš zjesť alebo co by si mal jest- hlavne musis mat vacsi prijem energie nez energie ktoru vydaš...
Ale ako doplnok vyzivy mozes pouzivat Gainer alebo Protein, dakde som pocul aj o pivnych kvasinkach len to uz horsie chuti
Ešte vam dam sem z jednej stránky neaky ten jedalnicek
priklad jedálníčka
jedalnicek made by Sterač
Pred raňajky: vitamíny + sacharidy (maltodextrin, glukóza), BCAA, Proteinový koktejl,
Raňajky:
1) Vajíčka natvrdo + krajec celozrnného chleba, ražný chlieb
2) Vajíčka ako praženica + krajec celozrnného chleba, ražný chlieb
3) Vajíčka ako praženica + salsa omáčka+ nízkotučný syr čedar + krajec celozrnného chleba, ražný chlieb
4) Tuniak + celozrnný chlieb, ražný chlieb
5) Ryžové chlebíčky + džem, banán, presnidávka, jogurt
6) Arizony/ovsené vločky + cornflake s mliekom + proteínový nápoj
7) Ryža(rozvarená) s hrozienkami, sušeným ovocím
Desiata:
1) Proteínový kokteil
2) Trochu ovocia
3) Cottage chesse + celozrnný chlieb, ražný chlieb, ryžové chlebíčky
2 Desiata:
1) Ryža + kuracie prsia + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
2) Ryža + hovädzie mäso + trošku zeleniny+ DIA kečup 2 PL
3) Cestoviny + kuracie prsia + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
4) Cestoviny + hovädzie mäso + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
5) Ryža + losos + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
6) Cestoviny + losos + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
7) Ryža + tuniak vo vlastnej šťave
Obed:
1) Ryža + kuracie prsia + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
2) Ryža + hovädzie mäso + trošku zeleniny+ DIA kečup 2 PL
3) Cestoviny + kuracie prsia + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
4) Cestoviny + hovädzie mäso + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
5) Ryža + losos + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
6) Cestoviny + losos + trošku zeleniny + DIA kečup 2 PL
7) Ryža/cestoviny + tuniak vo vlastnej šťave
8 ) Uvarené zemiaky v šupke, osmažené na teflonke na olivovom oleji + mäso
9) Ryža(rozvarená) s hrozienkami, sušeným ovocím
Olovrant:
1) Tvaroh nízkotučný + jogurt biely nízkotučný
2) Ovocie
3) Malé množstvo ryže (bez mäsa)
4) Cestovina (bez mäsa)
Večera:
1) Mäso + zelenina
2) Tvaroh
3) BCAA, kreatin, glutamin, arginin, vitamíny
4) Kazeinát vápenatý, Glutamín
» www.protein.sk/... - doplnky vyzivy
naucila som sa s tym uz zit...ved si predstavte ze si nemozete dat hocico na co mate chut, ked mam o polnoci chut na pakel čipsov, tak si ich proste dam, aj ked to nieje zdrave, ale co uz. nechcela by som prezivat tie komplexy s tučnoty a priberat aj s pohara vody....este by som mala jednu nadej a to prestat fajcit a vtedy sa ze ozaj priberie...ale ta vôla ((