Pozerám aktuálne správy kde Matovič hovorí o tom, že opatrenia proti koronavírusu budú stáť štát mesačne 200 milionov eur, z coho väčšinu zaplatia danoví poplatníci (obyvateľstvo na zvýšených daniach) a len časť zaplatí EU - a tp tiež neviem či nám EU tie peniaze daruje, alebo nám ich dá len vo forme požičky, ktorú treba splatiť.
V COM JE PROBLEM ?
Slovensko dostalo za roky 2013 - 2020 eurofondy od EU vo výške 14 miliardy eur, z čoho využilo na projekty len 22% (najmenej z EU) a teda okolo 78%, čiže 10,92 miliary eur zostalo pre Slovensko nevyužitých.
A ja sa teda pýtam, prečo Slovensko dostalo od EU na protikoronavírusové opatrenia len časť penazí (asi okolo 20%) čo je asi 40 milionov eur mesačne, a teda za 4 mesiace (čas, ktorý budú pravdepodobne na Slovensku trvať protikornavírusové opatrenia) 160 milionov eur ?
160 milionov eur je len okolo 1% výšky nami nevyužitých eurofondov, na ktoré máme od EU právo. EU na Slovensku najviac ušetrila, pretože najmenej čerpáme z eurofondov, a za odmenu nám EU v boji proti koronavírusu nevie dať ani 1% nami nevyužitých eurofondov ?
Pardon v poslednom verši som to trochu splietol, každopádne tie protikoronavirusove opatrenia budu trvať pravdepodobne 4 mesiace, Slovensko z toho zaplatí 640 milionov eur, a EU 160 milionov eur. A ja sa teda pýtam, to EU nemohla dať chudobnému Slovensku celú čiastku v hodnote 800 milionov eur ? 800 milionov eur by predstavovalo len asi okolo 7% z nevyuzitých eurofondov Slovenska, na ktoré máme právo.
@robin Nech ich platí pekne EU, Slovensko má na EU účte ešte volnych 10.8 miliary eúr, takže EU može tieto peniaze použiť na protikoronavírusove opatrenia na Slovensku, a nie aby si to chudobné Slovensko muselo platiť z vlastného.
Akože ja sa už ani nečudujem že Slovensko má len 22% využitých eurofondov, pretože určite to bolo tak, že Slovensko požiadalo peniaze na projekty, a EU aby na Slovensku ušetrila mu určite polovičku projektov ani neschválila, aby ich nemusela dotovať
@torpedo08 Máme na ne plný nárok, a nerozumiem tomu, že EU vidí že Slovensko najmenej čerpá z EU fondov, no ked potrebujeme pomoc, EU sa nám otočí chrbtom.
EU na jednej strane dá Slovensku vo forme eurofondov 15 miliard eúr, ale akonáhle chceme z týchto penazí požiadať, tak nám ich EU už nedá, respektíve dá nám, ale iba malinkú časť.
@robin Nie sme v pohode, pretože síce máme nárok na 10,5 miliardy eur, ktoré sme v eurofondoch nevyužili, no podla všetkého EU je lakomá a chce na Slovensku ušetriť čo sa len dá, a bude radšej aby protikoronavirusove opatrenia splácalo chudobné obyvatelstvo Slovenska, než aby to zaplatila z EU z fondov, o ktorých povedala, že nám patria a budú naše.
Eurofondy slúžia na to, aby z nich štáty čerpali peniaze na projekty, a teraz nastala taká situácia, že potrebujeme čerpať peniaze na projekt protikoronavirusovych opatrení, no EU sa nám otočila chrbtom.
kym bude na Slovensku plagiator, podvodník a sľubotechna matelko premiérom, dovtedy tu bude koroňa...čiže ešte 3apol roka...
Boh nás ochraňuj ad takého kokota na NTú...
žiadam nebesá, teda prosím, Pane zbav nás zlého
Amen...†
@salora
nemal by som na to a vzdal by som sa kresla...
lenže on je psychopat a všetci sa ho boja a doslova sa mu pchajú do riti..
pred voľbami kvičal ako sviňa v parlamente, lebo ho nechceli pustiť k válovu a teraz už keď je pri válove, robí všetko pre to, aby ho odtial iné svine nevytlačili..
viď opatrenia dnešných dní...
EÚ tvrdí že počas prvej vlny vyčerpala všetko.. Matovič nechce už peniaze ze nebude zadlzovat deti. EÚ si aj tak musela vziať pôžičku a keďže sme v EÚ tak si ju aj tak s platíme. Len ju predtým nevyuzijeme lebo matovic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
V COM JE PROBLEM ?
Slovensko dostalo za roky 2013 - 2020 eurofondy od EU vo výške 14 miliardy eur, z čoho využilo na projekty len 22% (najmenej z EU) a teda okolo 78%, čiže 10,92 miliary eur zostalo pre Slovensko nevyužitých.
A ja sa teda pýtam, prečo Slovensko dostalo od EU na protikoronavírusové opatrenia len časť penazí (asi okolo 20%) čo je asi 40 milionov eur mesačne, a teda za 4 mesiace (čas, ktorý budú pravdepodobne na Slovensku trvať protikornavírusové opatrenia) 160 milionov eur ?
160 milionov eur je len okolo 1% výšky nami nevyužitých eurofondov, na ktoré máme od EU právo. EU na Slovensku najviac ušetrila, pretože najmenej čerpáme z eurofondov, a za odmenu nám EU v boji proti koronavírusu nevie dať ani 1% nami nevyužitých eurofondov ?
Akože ja sa už ani nečudujem že Slovensko má len 22% využitých eurofondov, pretože určite to bolo tak, že Slovensko požiadalo peniaze na projekty, a EU aby na Slovensku ušetrila mu určite polovičku projektov ani neschválila, aby ich nemusela dotovať
Moze prist aj tretia vlna
EU na jednej strane dá Slovensku vo forme eurofondov 15 miliard eúr, ale akonáhle chceme z týchto penazí požiadať, tak nám ich EU už nedá, respektíve dá nám, ale iba malinkú časť.
Eurofondy slúžia na to, aby z nich štáty čerpali peniaze na projekty, a teraz nastala taká situácia, že potrebujeme čerpať peniaze na projekt protikoronavirusovych opatrení, no EU sa nám otočila chrbtom.
Boh nás ochraňuj ad takého kokota na NTú...
žiadam nebesá, teda prosím, Pane zbav nás zlého
Amen...†
ja som stále tak nejak cítil, že tvoje príspevky sú hotová poézia, len som to doteraz nevedel pomenovať
nemal by som na to a vzdal by som sa kresla...
lenže on je psychopat a všetci sa ho boja a doslova sa mu pchajú do riti..
pred voľbami kvičal ako sviňa v parlamente, lebo ho nechceli pustiť k válovu a teraz už keď je pri válove, robí všetko pre to, aby ho odtial iné svine nevytlačili..
viď opatrenia dnešných dní...
Ktora presne dan sa podla teba zvysuje?