uz si videl namornika kracajuceho od mola k moru? - ak prehliadnem nevedomost o tom, ze kazdy namornik, ked stoji lod v pristave sa snazi utiect co najdalej od mola [inak v namornickom slangu sa molo oznacuje slovom KEY], ako namornik z praxe som "hlboko pobureny" takymito bajkami o nas - "statocnych rytieroch mora" uz si videl opiteho namornika? kazdy ma nieco - vy suchozemci sexujete a my namornici degustujeme [rum a vodku]
@mixinka : proste ked ma spravit vzdy krok tak si hodi mincou ci ho spravi dolava alebo doprava, minca ma dve strany, cize 50% doprava (hlava), 50% dolava (znak)
skor ci neskor sa zjebe ale po kolkych krokoch to bude... neviem na zaklade coho by sa dalo vypocitat presne cislo pretoze sa bavime o pravdepodobnosti to znamena aj ked je to 50 na 50 neznamena to ze kazdy druhy krok bude k molu ale znamena to ze skor ci neskor sa urcite zdrbe takze asi 100 percentna nie ?
keby to vyjadrovalo ze raz ide dopredu a raz dozadu ostal by relativne na mieste ale tych 50 percent logicky vyjadruje ze namornik neovlada smer svojej chodze tutiz je ten smer viac menej v rukach bozich
som ozraty hompalam sa je 50 na 50 ze pojdem dopredu alebo dozadu.... keby som siel v intervaloch 1 krok dopredu a druhy krok dozadu bolo by to 100 percentna pravdepodobnost ze prvy krok idem dopredu a druhy dozadu
ak primeme postulát ze X je rímska číslovka označujúca 10 a námorník je práve 10 m od mora pričom sa pohybuje vždy o jeden meter potom šanca že sa napije slanej vody po desiatich krokoch je :
@smichi hmm podla mna sa to NEDA vypocitat to je ako keby som sa ta spital: Aka je pravdepodobnost, ze mi padne na minci 10* znak, ale nepoviem ti kolko krat som hodil mincou.?
@typek nie, su tam moznosti, ze by donekonecna preslapoval tam a naspat, alebo kracal postupne od mola. Takze 100 percentna sanca urcite nie, ale povedal by som ze ak by robil strasne dlhy cas tak by sa ta sanca priblizovala k stovke.
@zamidari , da sa to vypocitat, aj som dostal uz riesenie, ale este si pytam vysvetlenie niektorych krokov
teda zatial som dostal take riesenie, ktore nezaratava do moznosti, ze by sa svojou 50% nou "chodzou" dostal na more, a potom "zazracne vypochodoval" na sus
Proste ked sa raz zjebe do vody tak sa zjebe do vody, tak by to tam malo byt zaratane.
Cize vysledna pravdepodobnost je o nieco vacsia ako hovori vzorec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Inak pekná úloha na preverenie logiky. Priznám sa, už som na to prišiel, aj keď z toho nič mať neduďeš
1 ku 2 na 10 coz je dooost mala sanca
teda zatial som dostal take riesenie, ktore nezaratava do moznosti, ze by sa svojou 50% nou "chodzou" dostal na more, a potom "zazracne vypochodoval" na sus
Proste ked sa raz zjebe do vody tak sa zjebe do vody, tak by to tam malo byt zaratane.
Cize vysledna pravdepodobnost je o nieco vacsia ako hovori vzorec.
__________________________________________________________________________________________
predbezny vzorec:
..........n!............
________________________ * (1/2)^n = (Pravdepodobnost ze sa zjebe pocas n krokov)
[(n+10)/2]!.[(n-10)/2]!
_________________________________________________________________________________________
(n musi byt parne a najmenej 10)