ja som bola asi pred 2 rokmi a bolo to otrasne ale nemozem povedat ze ma to brutalne sokovalo, pravda je ze teraz je to tam zriadene ako muzeum a same vitriny, pekne vymalovane, takze ak sa nad tym fakt nezamyslis nejaky vizualne brutalny zazitok nezazijes
ja som tam nebola ale pozerali sme o tom film, čo nakrútili ruský vojaci, niečo hrozné mrtvolky malých detí, masové hroby a obrovská kopa vlasov - z nich vyrábali parochne. Mydlá vyrábali z ich kostí...
Absolútne súhlasím s príspevkom č. 8. Bola som v Osvienčime 2x, písala som o ňom SOČku a celkovo mám o ňom veľa informácií. Aj tak nikdy nedokážem pochopiť, ako to mohli dopustiť...bolo to všeobecne utajovaným tajomstvom a tak ako dnes, vedľa žili ľudia...
a čo mňa osobne najviac šokovalo bolo, keď som videla, ako si flegmatickí Poliaci lovili ryby v rybníku za Brzezinkou, áno, v tom do ktorého kedysi sypali tony ľudského popola...
Bol som tam.Pozeral som o tom aj dokumentarne filmy a zaujimalo to ma. Ja by som vsetkych nemcov nedaval do jedneho vreca, hoci to boli svine, ale museli to robit (myslim straznikov a tak). Im to bolo prirodzne zabijat, ale museli si zviknut! Psychika ide bokom a pudy o zivot! Silnejsi prezije!
Bože moj ludia čoho sa bojíte?.....bol som tam, videl som to, o zverstvách počas druhej svetovej vojny som toho vedel hodne už pred tým...a musím povedať že to bolo svojím sposobom krásne
a čo je na tom že poliaci si lovili v rybníku ryby???...tu v malom dunaji plávajú hovná a ludia tam lovia ryby bežne...
S tým strachom to nebolo myslené zrovna na teba Ayreen a zas nebudem popierať holocaust ( konieckoncov je to tresné )ale konkrétne nechápem prečo ta rybári najviac šokovali...
Niektorym birdzakom by sa hodila nejaka exkurzia do japonskej Jednotky 731 a oboznamenie s praktikami Japoncov cez WWII. Mengele bol oproti nim ludomil. Alebo aj genocidy pachane komunistami. Celkovo ma stve ze ludia ustavicne nariekaju nad smrtou 6 milionov zidov (tych zvisnych 12 milonov je pre nich nepodstatnych) ale na smrt 100 milionov rusov a aziatov si malokto spomenie(respektive o tom ani nevie).
Poliaci si tam mozno lovili ryby preto,lebo je celkom mozne,ze tam ani ziaden popol nebol.
Aj ja som robila socku o Osviencime
Zamidari - e-e 6 milionov zidov.Maximalne 750 000 pokial si to cislo dobre pamatam. Mno,nech sa kuknu do Ukrainy,co im tam bolsevici (ehm zidia ehm) porabali a kam sa podelo tych 6-7 milionov ukraincov..
Ja viem ze tych 6 milionov je prehnane cislo, ale zas 750 000 je moc malo.
A vidim ze naznacujes, ze medzi bolsevikmi boli zidia. Je to samozrejme pravda, zidia vo velkom podporili Oktobrovu revoluciu a zastavali vysoke pozicie v tajnych sluzbach(Cheka, NKVD, KG . Este raz upozornujem ze maju na svedomi viac nevinnych obeti nez naciti.
A aby ma tu nejaky kokot neobvinoval z antisemitizmu, tak davam link na clanok zo ZIDOVSKYCH novin, ktory moje tvrdenie potvrdzuje.
bola som minulý rok s rodinou, a pred tyzdnom aj volaco zo skoly...vzdy to vo mne zanecha pocity, ze som rada ze zijem v dome, v akej zijem, ze je strasne, co sa vtedy dialo..ale..treba to vidiet, inak sa to neda pochopit..mnoho veci si tam uvedomis
preco by nemali byt povinne? to je naj vec, co zatial MŠ (ministerstvo, nie skolka ) zatial spravilo...mladi ludia by mali vediet, co sa dialo, a vidiet to..je blbost trepat o ich psychickom zdravi po navsteve osviencimu...mladi ludia robia take veci, ktore ovela viac vplyvaju na psychiku ako historia...tam si clovek vela veci uvedomi..
Bola som tam raz v zivote, v deviatej triede ako exkurzia ku dejepisnemu ucivu. Ucitelka nam opisovala co vsetko sa tam dialo, ake pokusy robili na ludoch a v akzch podmienkach zili. Na vlastne oci je to ovela horsie...ked to vidite a sprievodkyna vam hovori o tom vsetkom, beha mraz po chrbte a nedokazete pochopit, ake zverstva dokazu vykonat ludia na ludoch...ked nikto nic nevidel a predsa vsetci o tom vedeli...zomrelo tam vela ludi, a nikto vlastne ani nevieme dodnes kolko ich tam bolo, lebo ludia neboli ludia ale len cisla...vsetci sme si rovni a predsa to tak nebolo lebo nejaky zakomplexovany magor (nechcem konkretizovat ale Hitler si myslel, ze je nieco viac a pritom to bol len nejaky ubohy hajzel zrely na psychiatriu...po exkurzii v osviencime pochopite, ze nech uz mame akekolvek problemy mame krasny zivot...
Nebola, ale veľa som o tom počula.kamarátky ktoré tam boli mi porozprávali ako tam bolo, teda ako sa tam cítili a ked mi to rozprávai už to mi sposobovalo strašný pocit.Topanočky za akousi stenou a nápodobne.Myslím, že je to dosť emotivne a človeak s malou psychikou to položí, je to dosť smutne
Ja som predsa nepovedala, ze by nemala byt moznost ist do Osviencimu alebo ze by sa studenti nemali o tom ucit. Ale povinna exkurzia? Halo, kde sme? Teraz uz len zaviest povinnu exkurziu do Matice Slovenskej, na Narodny cintorin v Martine, do Terezina a na Devin (aby sme Sturovcov nezabudli)...fakt super.
Dobre, ale ked sa nic nebude konat povinne, tak to dopadneme, nikto nebude vediet o historii nic--to bude "parada". Ja sy myslim, ze kazdy mlady clovek by mal o dejinach vediet co najviac, a hlavne, ked je moznost...kolkokrat ked ideme na nejaku povinnu exkurziu, nas to najprv vobec nezaujima, ale ked si tak potom uvedomime, bolo to velmi zaujimave..ako osviecim, mali sme z toho divny pocit, ale mozem ti tu pvoedat, ze kazdeho to fakt zaujimalo...jednoducho ja som za povinne exkurzie, tot moj nazor.
Aj ja som za povinné exkurzie. Ale zase nútiť niekoho kto si neuvedomuje, čo sa tam naozaj stalo, len aby tam šiel a robil si z toho posmech a bla bla, tak to naozaj nemusím.
Ayreen: tak si za povinné exkurzie ale vlastne to nemusíš?:p
Naty: To, ze niekto nevidel Osviencim neznamena, ze nevie co sa dialo. Su veci, ktore by mal vediet kazdy clovek (a ako studentka historie si samozrejme myslim, ze cim viac, tym lepsie), ale to mas ako s povinnym citanim. Ked je nieco "povinne" nikomu sa to nechce (ja a moje povinne citanie). Ked je to dobrovolne, zaujme to viac (zvlast ak sa da pri tom uliat z vyucovania).
aj my ideme v máji a veľmi sa tam teším. celkom sa zaujímam vlastne skôr zaujímala o druhú svetovú... preto sa teším... len ja a moja labilná psychika no uvidíme, čo to so mnou spraví...
inak viete o tom, že dnes je 63 výročie samovraždy Hitlera?
myslim ze pre citlivejsich ludi to bude sok...predvcerom som tam bol...v reale je to horsie ko na obrazkoch...medzi topankami oli aj dupacky pre batolata, 7 ton vlasov, platno vyrobene z vlasov, kobka s velkostou meter stvorcovy, do ktorej napchali 4 ludi...hnus
hej,asi to bdue znieť zvrátene, ked poviem, že to bol v podstate pekný výlet, ale myslim ze kazdy iteligentny clovek chape ako to myslim - obohatilo ma to urcite a prinutilo rozmyslat. Nerozumiem tomu, ako sa neico take mohlo stat a myslim si, ze je dobre ze existuje muzeum v Osviencime...a mali by sa tam ísť pozriet vsetci, ktori vec ako holokaust popieraju
Shirley - nemusím ľudí, ktorí si neuvedomujú čo sa tam stalo a idú tam z donútenia a celú exkurziu krčia nosmi. Aj s takými som už bola.
A niekde /neviem či v tomto fóre/ som vravela, že som tam bola 2x a v lete sa chystám len tak na vlastnú päsť, žiadny "zájazd" ani nič podobné, jednoducho tam pôjdem, strávim tam toľko času koľko budem chcieť a popozerám si všetko čo ma ešte stále zaujíma...
Amfrael - vieš že mňa najviac nevzali tie malé topánočky? Najviac na mňa zapôsobili topánky v miestnosti oproti, kde máš v relatívne úzkom priestore okolo seba dve obrovské vitríny s tisícmi topánok...na ten pocit úzkosti nezabudnem nikdy...
ak by niekto dokazal vyrobit z vlasov latku z ktorej sa da usit uniforma alebo dokonca koberec!!! tak by dostal nobelovu cenu. zas nemusite verit vsetkym historkam. Z kosti sa da sice vyvarit mydlo, ale pochybujem ze by sa tym namahali.
Ayreen - tak,ze ludia veria vsetkemu co im niekto povie.nezaujima ich uz ci je to pravda alebo nie. povie sa,ze kopa topanok bola vysoka ako cca 5poschodovy dom a vy tomu verite.
v koncentrakoch zomrelo vela ludi,nepopieram,ale to co sa docitate o holocauste,vypovede ocitych svedkov....je to smiesne
a vidim,ako si hrdy SS-man na seba oblecie uniformu zo zidovskych vlasov...
Napriklad,hovadina prveho stupna - Gernsteinova sprava (len uryvok,niekde ju mam doma celu) : . Komory sa naplňujú! Poriadne nacpať! Tak to kapitán Wirth rozkázal! Ľudia si stoja navzájom na nohách, 700 až 800 na 25m2 v 4 krát 45m3. SS ich tlačí dohromady, ako to len ide! (...) Teraz konečne chápem, prečo sa tá celá prevádzka volá „Heckenholdt-Stiftung (Stiftung = nadace). Hackenholdt je prevádzkovatel dieslového motoru, minútach sme si istý, že mŕtvy su naozaj všetci. „...Ale diesel nefunguje! Kapitán Wirth prichádza, je na ňom vidieť, že je mu trápne, keď sa to stalo akurát pri mojej návšteve. Áno vidím všetko a čakám. A moje stopky idú. 50 minút, 70 minút, diesel nie a nie naskočiť. Je počuť plač a vzlykanie vezňov. Po 2 hodinách a 49 minútach diesel naskočil. Do toho okamžiku ľudia v komorách žijú, no po 25 minútach je 750 ľudí v 4x 45m3 mŕtvych. Vidím to cez malé okienko. Po 32 minútach sú všetci už určite mŕtvy.“
a ako normalnemu cloveku sa tam hned asi nieco v poriadku zdat nemoze...sak 700-800 ludi natlacenych v tom priestore,to je asi 30ludi na meter2. a priemerna spotreba kyslika na jedneho dospeleho cloveka je asi 5litrov na minutu..sak si vezmete,ze ste vo velkej triede 3/4 hodinu,zavrete okna,je vas tam asi 20 a ja mam pocit,ze sa idem zadusit.v takych podmienkach by ti ludia boli mrtvy podla mna do minuty.kde by sa bral kyslik na dychanie na skoro 3 hodiny.
A ta sprava pokracuje,je plna debilin,ktore boli povazovane za normalnu serioznu spravu jedneho z nemeckych dozorcov.
potom tie cachre židov s tym ich censusom po konci vojny.po vojne bol vynechany,koly tomu,zevraj je to ich scitanie proti ich viere.Census z roku 1930 sa zhodoval s tým v židovskom kongrese a uvádzal 15 miliónov. V roku 1940 z dôvodov vojny nebol vykonaný. Ďalšie sčítanie prebehlo teda v roku 1950 a prinieslo zaujímavý výsledok 15,3 milióna. Tieto údaje sa zhodujú s tými v Lexicone Britanica. Avšak v roku 1994, údaje zo sčítania z r.1990, ktoré boli 18 miliónov sa zmenili na 13 miliónov. Možno chybné sčítanie, možno nejaká tajná genocída.
A skutočne už posledná vec : Počet židov žiadajúcich v Nemecku na odškodnenie – takýchto žiadostí je registrovaných cez 5 miliónov. A zapojme to čo máme každý v hlavách a naposledy sa logicky zamyslime. Je možné, aby z 3 miliónov židov, ktorý sa nachádzali pod Nemeckou správou, bolo 6 miliónov zabitých, ďalších 5 miliónov prežilo aby si mohli pýtať odškodnenie, dohromady sa po konci vojny vysťahovalo 5 miliónov do iných zemí a pritom sa vlastne židovská populácia nejak výrazne nezmenšila...
robila som o tom pracu,tak som daco okopcila z nej,sa mi to zase nechcelo prepisovat..
47- tak to by snáď bolo dosť úbohé, keby k tým vlasom vo vitrínke pridali úplne nejakú nesúvisiacu látku, a ľudia by si to len tak zo srandy fotili...ja mám sama jednu fotku, a neviem prečo by som tomu nemala veriť...
a oni zrejme z tých vlasov robili nejaké nite(alebo jak sa to volá), a z toho to šili...nie priamo z vlasov...
50- preco ubohe? sak vedia,ze normalny clovek asi z pohladu na kusocek latky nepozna ci to je,alebo nieje robene z vlasov. sa spoliehaju ze ste taky dovercivy a zatial im to vychadza. A pochybujem,ze si taky odbornik,ze to z jednej fotecky poznas.
Zidia su velmi vychcany ludia ....
Buriana - jop,len si citaj.konecne nejaka poriadna literatura
ak ti nestacia vypovede ss-akov, vysokych nacistov aj beznych nemcov, odkryte masove hroby, obrovsky fotograficky a statistcky material a tony dalsich nespochybnitelnych dokazov, da sa iba konstatovat, ze si slepy a hluchy, no najma nesmierne sprosty
Ehm ... masove hroby tam byt mohli.Aj tam boli.pretoze v koncentrakoch naozaj umierali ludia.Ale nie v plyne ty ... jaaaaaj ... choroby,nedostatok hygieny,poruchy zasobovania,hlad..par stoviek tisícov ludi tak nepochybne umrelo.
Inak,neviem ale doniesli sa mi vseliake praktiky vypocuvatelov pocas procesov a tie priznania su take vseliake. Preco sa potom nepriznali vsetci? preto to vacsina popierala? alebo dokonca spachala samovrazdu?? ...
fotograficky material,dobre..mas kopu tiel na jednej hromade,vies urcit,ze to boli zidia? alebo takto..vies povedat na co ty ludia umreli?? kusocek sa oreze z tamtej fotke,kusocek z tamtej a mas hned novy pohlad na vec...ako mne by vobec nevadilo,kebyze holocaust naozaj bol.ja to nemam preco popierat.bolo by tych oných o 6melonov menej.
len sa neviete zmierit s tym,ze vsetko co sa pise nemusi byt pravda,lebo furt vam boli vtlane rovnice typu : Nemci=zlo ...
A Amfarelko do Cinkyho sa mi neobuvaj ... chlapec ma viac rozumu ako polka vas tu dokopy.
Cize Cinkyho mi Amrafelko nechaj na pokoji jasne?? Ma viac rozumu jak polka z vas tu.
Amrafel - myslis ze fotoshop bol prvy program na upravovanie fotiek? Vtedy boli technologie len neboli pristupne kazdemu ako v dnesnej dobe.
Ale netvrdim ze tie fotky su falsovane, citam to prvy krat. Ale som si na 99% isty ze tie udaje su dost poznemene. A bolo to hlavne na vyuzitie situacie a ziskani financii. Ved este dones na Holokauste zidia zarabaju.
A nechapem preco im to ma vyplatit Ministerstvo financií SR. Sucasna republika je nieco uplne ine ako 1. fasisticka. Ani sucasne nemecko naplati dlhy ktore narobila 3. risa prvej SR.
Skoda ze moj pradedo nebol v koncentraku, mohol by som vykrikovat ze som sa stal "obetou" Holokaustu, mam z toho fyzicke aj psychicke utrpenie a za holokaust moze sucasna republika.
850 milionov? to sa ti zda vela za zivot vyse 70 000 ludi? podla mna slovensko nikdy nebude mat dostatok penazi, aby "odskodnilo" niekoho...a navyse tie peniaze boli odskodnenie nielen za transporty do osviencimu, ale aj za arizacie
a keby tvoj pradedo siel do koncentraku, tak podla mna by si teraz rozpraval trochu inac
Amrafel: nebol si tam ked sa to stalo. (To iste si napisal slame)
ale sucasna republika a jej obcania s tym nemaju absolutne nic spolocne, a sucasny zidia tak isto. Spametaj sa.
Hej keby moj dedo siel do koncentraku tak by som si urcite narokoval na tu ciastku z 850 milionov. Nezda sa ti to ako hyenizmus zarabat na tom ze tvoj dedko alebo babka bol v koncetraku a ty si budes pitat za to peniaze.
Amrafel: asi si myslis ze ked sa narodi Slovak, tak sa narodi zaroven s pocitom viny za holokaust, a ked sa narodi Zid tak sa narodi s traumou a potrebou byt odskodneny. A napis mi co ma sucasne Slovensko a Slovaci spolocne s holokaustom, si uvedom ze fasisticke slovensko bol uplne iny stat a iny ludia v nom vladli nez dnes.
Za holokaust nikdy nebol nik dostatočne potrestaný. Len takú "paralelu" by som si dovolila...
Áno Zamidari, iní ľudia tu dnes vládnu...hlavne že Slotovci chcú presadiť Hlinku za "OTCA NÁRODA"..
Hlinku, ktorý bol zakladateľom HSĽS, áno, presne tej, ktorá bola na čele počas fašistického Slovenska, áno, presne ten Hlinka, ktorého dnes máme na 1000 korunáčke...
Slovensko jednoducho nemôže zapierať, že bolo fašistickým štátom. A nevravím, že každý Slovák sa narodí s pocitom viny za holokaust, no mal by mať prinajmenšom informácie, že v dejinách nášho štátu sa stalo aj toto. A nie zbabelo sa vyhovárať, že dnes už s tým nemáme nič spoločné.
Ayreen - je to sucastou nasich dejin, ale nie je to nikoho vina. Nechapes, ze netvrdim ze nemame o holokauste vediet, ale preco ich mame odskodnovat niekoho kdo ten holokaust vobec nezazil.
A hlinka mohol snad za tie deportacie?
Heh, a preco zidia neodskonia genocidu napachanu Genrikom Yagodom a NKVD. Yagoda bol zid aj najvyzsi predstavitelia NKVD boli zidia. Vyvrazdili 10 milionov ludi, to je viac nez zavrazdenych zidov. Podla takejto logiky by mali aj zidia co odskodnovat.
Trochu doplnim 64. ...ale nie je to nikoho vina...
myslel som to tak ze dnes nikto nemoze obvinit sucasne generacie za holokaust. Preto nie su vinne, a logicky nemaju preco platit odskodne. Inak mozme obvinit aj sucasnych Venezuelanov, Mongolov, Filipincanov.... za holokaust lebo su obyvatelia planety Zem, a ale to sucastou historie.
Za deportácie zodpovedali priamo Tuka a Mach. Ani jednému sa nedostalo spravodlivého trestu. Ale Hlinka založil HSĽS, ktorá sympatizovala s Fašizmom už počas jeho vedenia a radikálnu podobu dosiahla za vedenia Tisa počas SŠ 39-45. A dnes Hlinku ideme pokladať za otca národa. No nie je to krásne? To sa viazalo k tvojmu argumentu, že dnes sú tu už iní ľudia.
Nebudem ťa presviedčať, ja mám názor na toto dosť vyhranený, priznávam.
a viedlo tych sefov NKVD presvedcenie, ze tak konaju v zaujme "rasovej cistoty"? oni vrazdili z ideologickeho, nie rasoveho dovodu, preto nie je otazka ich nabozenskej prislusnosti namieste...tym vsak nechcem ospravedlnovat smrt tych ludi, aj komunizmus bol za nacizmom druhy najvacsi zlocin v dejinach
Amrafel - A aky je rozdiel ked niekoho zabijes z rasoveho alebo ideologickeho dovodu A je to otazka narodnej prislusnosti. Zidobolsevici na judaizmus srali. Tym som chcel naznacit ze je to sucast zidovskych dejin, tak ako ayreen napisala ze deportacie za fasistickej republiky je sucast dejin slovenskeho naroda.
A preco si myslis ze bol az DRUHY? v com bol nacizmus horsi? Obidve ideologie maju na svedomi smrt mnoztva civilistov ktory zomierali takmer identickou smrtou. A za Stalinovej vlady ich zomerelo ovela viac nez za nacistov.
Čo tak sa konečne zamyslieť a použiť aj vlastný rozum? Každému sú dobre známe "zločiny nacizmu (národného socializmu)" každý už počul o "plynových komorách", mydielkách z ľudského tuku, tienidlách na lampy, o šialených Nemcoch ktorí vyvražďovali 24 hodín denne ... skutočnosť je však iná že jestvuje aj iná verzia ktorá protirečí oficiálnej dogme ... skúste sa pozrieť na veci aj z iného uhla. Oficiálna verzia je podložená výlučne výpoveďami očitých "svedkov" ktorí prežili "holokaust", zato tá verzia ktorá je podložená hmotnými dôkazmi dokonca výpovediami svedkov ktorí tvrdia niečo úplne iné než tí s rozprávkami o šialených nacistoch, je tvrdo potláčaná a ľudia sú zatváraní do väzenia. IBA za to že si povedia svoj vlastný názor!! (tzv. "popieranie holokaustu") Aké sú dôkazy na to že jestvovali plynové komory? Kde je dôkaz o tom že by z Nemecka vyšiel príkaz na vyhladenie Židov (tzv. "konečné riešenie židovskej otázky")? Nikde!! Myslíte si že keby jestvoval plán na vyhladenie Židov, prepustili by Nemci 20 000 väzňov len tak, aby to mohli celému svetu povedať? Ničenie dôkazov? Hovadina!! Každý väzeň bol evidovaný a z každého dokumentu jestvovalo nekonečné množstvo kópií takže Nemci nemali šancu zničiť nijaké "dôkazy" za tak krátku chvíľu!! Genocída je výplodom zákernej komunistickej a sionistickej propagandy!! Dejiny predsa len píšu víťazi V Osvienčime krematóriá skutočne boli. No skúsil si už niekto z vás položiť otázku, na čo slúžili? Koncentračný tábor Osvienčim boli bývalé poľské kasárne, takže držalo sa tam veľa odpadu (roztoče, choroby ... )preto sa používal Zyklon-B - na dezinfikovanie!! Nie na zabíjanie. Keby Nemci chceli zabíjať Židov plynom, mali k dispozícii omnoho silnejšie a účinnejšie plyny než ako bol Zyklon-B. Krematóriá slúžili na spaľovanie mŕtvych a nie na masové upaľovanie ako nás to desiatky rokov učia!! Spálenie jedného tela trvá cca 6-7 hodín. Aké kúdoly dymu? Krematóriá už v tej dobe fungovali tak aby nevypúšťali žiaden dym, je to technicky nemožné!! Existujú milióny dôkazov proti oficiálnej verzii!! Takže aby sme neboli "antisemiti" tak zatrhneme vedu? Už trošku pohnite rozumom a uvedomte si že komunizmus nepadol!! Toto mi pripadá tak ako v Palestíne, v teroristickom štáte Izrael (ktorý vznikol ako "útočisko pre úbohé obete holokaustu") kde denne zomierajú ľudia a sú im ničené príbytky ... a kto s tým nesúhlasí, ten je antisemit!! A pýtam sa ďalej! Akúže to účasť mal Slovenský štát na "vyhladzovaní Židov"? Dr. Jozef Tiso nebol nijaký zločinec ako ho vy choré mozgy veľmi radi nazývate, pretože vy si už neviete vážiť absolútne nič!! Veríte rozprávkam a nie faktom!! Keby vám niekto mával so živými dôkazmi pred nosom vy si zatvoríte oči a radšej uveríte klamstvu len preto že to klamstvo je oficiálne podávané ako skutočnosť!! Toto je tá nová doba, fetovať a kydať na vlastný štát!! Však ako sa hovorí? Posledný vták čo si (s prepáčením) serie do vlastného hniezda!! A tí ktorí dnes hovoria o "vojnovom zločincovi" Tisovi by dnes svoje príspevky písali po maďarsky A keby aj jestvovala nejaká genocída židovského obyvateľstva, Slovenský štát by na nej nemal podiel ani percento!! Dr. Jozef Tiso nebol Hitlerov priateľ, Tiso spravil všetko pre to aby náš národ zachránil ... a Národný súd bola vďaka!!! A čo zločiny komunizmu?? O tých nikto nepočul? V ZSSR bolo zavraždených 30 miliónov nevinných ľudí v mene komunizmu!!! Tam sa vykonávali odporné vraždy, pokusy na ľuďoch, v neľudských Stalinových gulagoch!! Tam krv tiekla dolu potokom! To bol skutočný holokaust, nie tam nejaký židovský holokaust!! Skutočný holokaust bol vykonávaný komunistami na ruskom obyvateľstve ale toto zostalo utajené a dejiny boli prekrútené!! A ich idete považovať za osloboditeľov?? Tak to je už vrchol všetkého!!! VY čo si hovoríte humanisti...
prave vcera som tam boli ,boli sme tam na vylete je to strasne co tam robili na tych nevinnych ludoch zanechalo to vo mne velku stopu a som rada ze zijem v tejto dobe a dufam ze sa takyto rezim uz nikdy nevrati
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
hrozné niečo
a čo mňa osobne najviac šokovalo bolo, keď som videla, ako si flegmatickí Poliaci lovili ryby v rybníku za Brzezinkou, áno, v tom do ktorého kedysi sypali tony ľudského popola...
a čo je na tom že poliaci si lovili v rybníku ryby???...tu v malom dunaji plávajú hovná a ludia tam lovia ryby bežne...
a nebojím sa ničoho...bola som 2x a chystám sa 3.krát hlavne dopodrobna prejsť Brezinku...
Poliaci si tam mozno lovili ryby preto,lebo je celkom mozne,ze tam ani ziaden popol nebol.
Aj ja som robila socku o Osviencime
Zamidari - e-e 6 milionov zidov.Maximalne 750 000 pokial si to cislo dobre pamatam. Mno,nech sa kuknu do Ukrainy,co im tam bolsevici (ehm zidia ehm) porabali a kam sa podelo tych 6-7 milionov ukraincov..
A vidim ze naznacujes, ze medzi bolsevikmi boli zidia. Je to samozrejme pravda, zidia vo velkom podporili Oktobrovu revoluciu a zastavali vysoke pozicie v tajnych sluzbach(Cheka, NKVD, KG . Este raz upozornujem ze maju na svedomi viac nevinnych obeti nez naciti.
A aby ma tu nejaky kokot neobvinoval z antisemitizmu, tak davam link na clanok zo ZIDOVSKYCH novin, ktory moje tvrdenie potvrdzuje.
» www.ynetnews.com/articles/0,7340...
(viem ze niektory birdzaci su na tom so vzdelanim velmi biedne)
A Zamidari - dobry clanok si nasiel
druha vec je, ked niekto ziada aby exkurzie do Osv. boli povinne...
ludia celkovo nevedia o vsetkych hrozach co sa udialy vo svete. Mali by sa zaoberat vseobecne a nie iba na holokaust.
Naty: To, ze niekto nevidel Osviencim neznamena, ze nevie co sa dialo. Su veci, ktore by mal vediet kazdy clovek (a ako studentka historie si samozrejme myslim, ze cim viac, tym lepsie), ale to mas ako s povinnym citanim. Ked je nieco "povinne" nikomu sa to nechce (ja a moje povinne citanie). Ked je to dobrovolne, zaujme to viac (zvlast ak sa da pri tom uliat z vyucovania).
aj my ideme v máji a veľmi sa tam teším. celkom sa zaujímam vlastne skôr zaujímala o druhú svetovú... preto sa teším... len ja a moja labilná psychika no uvidíme, čo to so mnou spraví...
inak viete o tom, že dnes je 63 výročie samovraždy Hitlera?
hej,asi to bdue znieť zvrátene, ked poviem, že to bol v podstate pekný výlet, ale myslim ze kazdy iteligentny clovek chape ako to myslim - obohatilo ma to urcite a prinutilo rozmyslat. Nerozumiem tomu, ako sa neico take mohlo stat a myslim si, ze je dobre ze existuje muzeum v Osviencime...a mali by sa tam ísť pozriet vsetci, ktori vec ako holokaust popieraju
A niekde /neviem či v tomto fóre/ som vravela, že som tam bola 2x a v lete sa chystám len tak na vlastnú päsť, žiadny "zájazd" ani nič podobné, jednoducho tam pôjdem, strávim tam toľko času koľko budem chcieť a popozerám si všetko čo ma ešte stále zaujíma...
Amfrael - vieš že mňa najviac nevzali tie malé topánočky? Najviac na mňa zapôsobili topánky v miestnosti oproti, kde máš v relatívne úzkom priestore okolo seba dve obrovské vitríny s tisícmi topánok...na ten pocit úzkosti nezabudnem nikdy...
Ale ja som ticho sa bavte dalej o tych strasnych veciach co sa tam odohrali..aspon sa pobavim a pokrutim hlavou nad naivitou ludi
mna dosť vzalo to, že ešte aj z tých vlasov vyrábali látku, z ktorej potom šili uniformy...
a mydlá, to je hnus najväčšieho kalibru...
v koncentrakoch zomrelo vela ludi,nepopieram,ale to co sa docitate o holocauste,vypovede ocitych svedkov....je to smiesne
a vidim,ako si hrdy SS-man na seba oblecie uniformu zo zidovskych vlasov...
a ako normalnemu cloveku sa tam hned asi nieco v poriadku zdat nemoze...sak 700-800 ludi natlacenych v tom priestore,to je asi 30ludi na meter2. a priemerna spotreba kyslika na jedneho dospeleho cloveka je asi 5litrov na minutu..sak si vezmete,ze ste vo velkej triede 3/4 hodinu,zavrete okna,je vas tam asi 20 a ja mam pocit,ze sa idem zadusit.v takych podmienkach by ti ludia boli mrtvy podla mna do minuty.kde by sa bral kyslik na dychanie na skoro 3 hodiny.
A ta sprava pokracuje,je plna debilin,ktore boli povazovane za normalnu serioznu spravu jedneho z nemeckych dozorcov.
potom tie cachre židov s tym ich censusom po konci vojny.po vojne bol vynechany,koly tomu,zevraj je to ich scitanie proti ich viere.Census z roku 1930 sa zhodoval s tým v židovskom kongrese a uvádzal 15 miliónov. V roku 1940 z dôvodov vojny nebol vykonaný. Ďalšie sčítanie prebehlo teda v roku 1950 a prinieslo zaujímavý výsledok 15,3 milióna. Tieto údaje sa zhodujú s tými v Lexicone Britanica. Avšak v roku 1994, údaje zo sčítania z r.1990, ktoré boli 18 miliónov sa zmenili na 13 miliónov. Možno chybné sčítanie, možno nejaká tajná genocída.
A skutočne už posledná vec : Počet židov žiadajúcich v Nemecku na odškodnenie – takýchto žiadostí je registrovaných cez 5 miliónov. A zapojme to čo máme každý v hlavách a naposledy sa logicky zamyslime. Je možné, aby z 3 miliónov židov, ktorý sa nachádzali pod Nemeckou správou, bolo 6 miliónov zabitých, ďalších 5 miliónov prežilo aby si mohli pýtať odškodnenie, dohromady sa po konci vojny vysťahovalo 5 miliónov do iných zemí a pritom sa vlastne židovská populácia nejak výrazne nezmenšila...
robila som o tom pracu,tak som daco okopcila z nej,sa mi to zase nechcelo prepisovat..
a oni zrejme z tých vlasov robili nejaké nite(alebo jak sa to volá), a z toho to šili...nie priamo z vlasov...
Zidia su velmi vychcany ludia ....
Buriana - jop,len si citaj.konecne nejaka poriadna literatura
a čo s tým mali židia? veď oni tieto veci nevymýšľali...
Inak,neviem ale doniesli sa mi vseliake praktiky vypocuvatelov pocas procesov a tie priznania su take vseliake. Preco sa potom nepriznali vsetci? preto to vacsina popierala? alebo dokonca spachala samovrazdu?? ...
fotograficky material,dobre..mas kopu tiel na jednej hromade,vies urcit,ze to boli zidia? alebo takto..vies povedat na co ty ludia umreli?? kusocek sa oreze z tamtej fotke,kusocek z tamtej a mas hned novy pohlad na vec...ako mne by vobec nevadilo,kebyze holocaust naozaj bol.ja to nemam preco popierat.bolo by tych oných o 6melonov menej.
len sa neviete zmierit s tym,ze vsetko co sa pise nemusi byt pravda,lebo furt vam boli vtlane rovnice typu : Nemci=zlo ...
A Amfarelko do Cinkyho sa mi neobuvaj ... chlapec ma viac rozumu ako polka vas tu dokopy.
Cize Cinkyho mi Amrafelko nechaj na pokoji jasne?? Ma viac rozumu jak polka z vas tu.
a uznavam, fotografie mohli byt sfalsovane, lenze si nejako nespominam, ze by vtedy mali photoshop
slamka, radsej tu nic nedokazuj, kym si tam nebola...potom hovor
a o tych sfalsovanych fotkach to je asi tak, ako hovori Amfrael.
A Cinkyho rozumovu uroven rozhodne nebudem posdzovat podla tych 5-6 viet co sem napisal...
Ale netvrdim ze tie fotky su falsovane, citam to prvy krat. Ale som si na 99% isty ze tie udaje su dost poznemene. A bolo to hlavne na vyuzitie situacie a ziskani financii. Ved este dones na Holokauste zidia zarabaju.
» www.holocaustslovakia.sk/slovak.php...
precitajte si clanok 5.
Pekne sme im zaplatili 850 milionov.
Zidovska komunita ma fakt velke potreby.
A nechapem preco im to ma vyplatit Ministerstvo financií SR. Sucasna republika je nieco uplne ine ako 1. fasisticka. Ani sucasne nemecko naplati dlhy ktore narobila 3. risa prvej SR.
Skoda ze moj pradedo nebol v koncentraku, mohol by som vykrikovat ze som sa stal "obetou" Holokaustu, mam z toho fyzicke aj psychicke utrpenie a za holokaust moze sucasna republika.
PS:Amrafel ty si tam tiez nebol tak tu nepoucuj.
850 milionov? to sa ti zda vela za zivot vyse 70 000 ludi? podla mna slovensko nikdy nebude mat dostatok penazi, aby "odskodnilo" niekoho...a navyse tie peniaze boli odskodnenie nielen za transporty do osviencimu, ale aj za arizacie
a keby tvoj pradedo siel do koncentraku, tak podla mna by si teraz rozpraval trochu inac
ale sucasna republika a jej obcania s tym nemaju absolutne nic spolocne, a sucasny zidia tak isto. Spametaj sa.
Hej keby moj dedo siel do koncentraku tak by som si urcite narokoval na tu ciastku z 850 milionov. Nezda sa ti to ako hyenizmus zarabat na tom ze tvoj dedko alebo babka bol v koncetraku a ty si budes pitat za to peniaze.
Áno Zamidari, iní ľudia tu dnes vládnu...hlavne že Slotovci chcú presadiť Hlinku za "OTCA NÁRODA"..
Hlinku, ktorý bol zakladateľom HSĽS, áno, presne tej, ktorá bola na čele počas fašistického Slovenska, áno, presne ten Hlinka, ktorého dnes máme na 1000 korunáčke...
Slovensko jednoducho nemôže zapierať, že bolo fašistickým štátom. A nevravím, že každý Slovák sa narodí s pocitom viny za holokaust, no mal by mať prinajmenšom informácie, že v dejinách nášho štátu sa stalo aj toto. A nie zbabelo sa vyhovárať, že dnes už s tým nemáme nič spoločné.
A hlinka mohol snad za tie deportacie?
Heh, a preco zidia neodskonia genocidu napachanu Genrikom Yagodom a NKVD. Yagoda bol zid aj najvyzsi predstavitelia NKVD boli zidia. Vyvrazdili 10 milionov ludi, to je viac nez zavrazdenych zidov. Podla takejto logiky by mali aj zidia co odskodnovat.
A co teraz, bodeme donekonecna hladat vinnikov a obete?
myslel som to tak ze dnes nikto nemoze obvinit sucasne generacie za holokaust. Preto nie su vinne, a logicky nemaju preco platit odskodne. Inak mozme obvinit aj sucasnych Venezuelanov, Mongolov, Filipincanov.... za holokaust lebo su obyvatelia planety Zem, a ale to sucastou historie.
Nebudem ťa presviedčať, ja mám názor na toto dosť vyhranený, priznávam.
A preco si myslis ze bol az DRUHY? v com bol nacizmus horsi? Obidve ideologie maju na svedomi smrt mnoztva civilistov ktory zomierali takmer identickou smrtou. A za Stalinovej vlady ich zomerelo ovela viac nez za nacistov.