hmm...kedze tam je napisane produktivita a nie produkt prace, tak podla mna je spravne b, kedze je predpoklad, ze vyuceny banik nemoze byt kvalifikovany na pracu lekara...
@arcurue - d - produktivita neznamená či niečo produkuje alebo nie, produktivita sa dá merať pri akejkoľvek práci a so sférou nesúvisí (len vzorcom ako sa ráta).
v mzde: rozdiel väčšinou je, ale nemusí byť s druhom práce proste mzda explicitne nijako nesúvisí.
v počte rokov praxe: tá sa líši pri jednotlivých ľuďoch, nie profesiách, keby to bolo "v počte vyžadovaných rokov praxe", to už by bola iná, ale zas je to vec ktorej rozdiel je individuálny, ako si ktorá firma/spoločnosť určí.
v produktivite: to už máme tam hore.
v kvalifikácii: no konečne. výraz "kvalifikácia" pravdepodobne znamená "práca na ktorú je kvalifikovaný", čiže čo vyštudoval/vyučil sa. už samotné výrazy "baník" a "lekár" sú označenia dvoch rôznych kvalifikácií.
čiže možnosť B je imho správne a som si tým pomerne istý, aj keď som ekonómiu nikdy neštudoval.
(btw, "otázka z ekonómie", nie ekonomiky - ekonómia je veda/teória ktorú sa učíš. ekonomika je to čo sa deje okolo teba, aplikácia ekonómie v praxi)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
b podla mna
B- obaja majú kvalifikáciu
C- obaja majú, môžu mať prax
D- lekár je v nevýrobnej sfére, nič neprodukuje...(možno mäso pre kamaráta v márnici xD)t
@qwertzu -
v mzde: rozdiel väčšinou je, ale nemusí byť s druhom práce proste mzda explicitne nijako nesúvisí.
v počte rokov praxe: tá sa líši pri jednotlivých ľuďoch, nie profesiách, keby to bolo "v počte vyžadovaných rokov praxe", to už by bola iná, ale zas je to vec ktorej rozdiel je individuálny, ako si ktorá firma/spoločnosť určí.
v produktivite: to už máme tam hore.
v kvalifikácii: no konečne. výraz "kvalifikácia" pravdepodobne znamená "práca na ktorú je kvalifikovaný", čiže čo vyštudoval/vyučil sa. už samotné výrazy "baník" a "lekár" sú označenia dvoch rôznych kvalifikácií.
čiže možnosť B je imho správne a som si tým pomerne istý, aj keď som ekonómiu nikdy neštudoval.
(btw, "otázka z ekonómie", nie ekonomiky - ekonómia je veda/teória ktorú sa učíš. ekonomika je to čo sa deje okolo teba, aplikácia ekonómie v praxi)
b-kvalifikacii - lekar ma mat VS, banik len skolenia
c-pocte rokov praxe - Absurdna moznost
d-produktivite - Absurdna moznost
Jasne B. Ale niesom ekonom, mozno je to ojeb kokotina nejakej vedeckej sily