@tanji@3 experti na klimaticku krízu len opakujú naratív ktorý je daný už nikto ani nevie odkiaľ. Klimatická kríza je mýtus. Čo tu máme naozaj je klimatický cyklus. Ten nastane s ľuďmi alebo bez ľudí. 99% vecí okolo tejto témy je lobby. Je to v prvom rade politická téma. Takto sa mi to javí.
@abstraktdepres@5 čo hovorím je, že veci sa menia. Nič neostáva stabilné. Trebars roztápaním ľadovcov stratí golfský prúd svoju teplotu, a to zas spôsobí za 100 rokov ochladenie. Nejaké uhlie, diesel, alebo dobytok čo prdí na veci nič nezmení.
@abstraktdepres@5 to roztapanie ladovcov a koraly su na jednej linke spolu s teplotami
Otazna a realne tazko zodpovedatelna je miera pricinenia cloveka. Je ale dobre nezabudat ze slnko ma zrovna vrchol mikrovlnneho ziarenia a to ze tato mikrovlnka je dost silna aby udrzala nase jardo pri vare uz vieme, je preto logicke sa domnievat ze jeden z najvacsich vinnikov nam prazi tam hore na hlavy.
pri tom ako sa klimaticka otazka riesi je to klimaticky cirkus.
mali by sme sa skro zamerat na to ako nerobit z planety smetisko lebo to vieme jednoznacne, ze tucniaky do mora smeti nevysypaju
@robinson444@4 pride mi to napisane celkom triggerujuco pre istu cast populacie ale v zasade si nenapisal nic nelogicke, ani nic s cim by som nesuhlasil
@abstraktdepres@5 inak koraly vraj najviac hynu dosledkom zmeny teploty a zlozenia vody, ked sa morska voda riedi s ladovcovou, len tak okrajovo, ak niekto nevedel
@abstraktdepres@13 to prave aj vravim. nemame jednoznacne zdroje, aj najvacsi vedci sa v tomto rozchadzaju. Co vieme jednoznacnejsie je to s mikrovlnami. Anyway prirodzenou evoluciou sa dopracujeme k minimalnej ci nulovej emisnosti (vo vsetkych ohladoch)
Aj to je dosť. Ked vypiješ jed, možeš mať v litrovej flaši len 1 kvapku jedu, a už ťa to zabije. Tak isto je to aj s CO2, stačí aj malá kvapka a zabije to.
Okrem iného, nejde len o zvýšenie CO2, ale aj o iných skleníkových plynov, napríklad metánu, a tie sú ešte agresívnejšie ako CO2.
@kviatek@19 tiez si pretieram oci ze tam nema nejaku kokotinu napisanu. nekvitnu jablone alebo fico nespachal samovrazdu ? tu uz nikto nic negarantuje !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Otazna a realne tazko zodpovedatelna je miera pricinenia cloveka. Je ale dobre nezabudat ze slnko ma zrovna vrchol mikrovlnneho ziarenia a to ze tato mikrovlnka je dost silna aby udrzala nase jardo pri vare uz vieme, je preto logicke sa domnievat ze jeden z najvacsich vinnikov nam prazi tam hore na hlavy.
pri tom ako sa klimaticka otazka riesi je to klimaticky cirkus.
mali by sme sa skro zamerat na to ako nerobit z planety smetisko lebo to vieme jednoznacne, ze tucniaky do mora smeti nevysypaju
Okrem iného, nejde len o zvýšenie CO2, ale aj o iných skleníkových plynov, napríklad metánu, a tie sú ešte agresívnejšie ako CO2.
ale musime mu uznat ze chlapec ma progress